25 Nisan 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - Yenilenebilir enerji talebi yüzde 11 artacak

Yenilenebilir enerji talebi yüzde 11 artacak

Haberton - Haberton
4 Kasım 2022
- İş Dünyası
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
Yenilenebilir enerji talebi yüzde 11 artacak

Yenilenebilir enerji talebi yüzde 11 artacak

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Economist Intelligence Unit’in Endüstri Görünümü 2023 raporuna göre gelecek yıl yenilenebilir enerji talebinin yüzde 11 artacağına dikkat çekildi.

Dünya 2022’nin üçüncü çeyreğine ekonomik çalkantılar ve jeopolitik gerilimlerin gölgesinde girerken, 2023’e ilişkin ilk tahminler de gelmeye başladı. Dünyaca ünlü The Economist dergisinin araştırma ve analiz birimi Economist Intelligence Unit’in otomotiv, tüketici ürünleri, enerji, finans, sağlık, teknoloji ve turizm sektörlerindeki 2023 beklentilerini değerlendirdiği Endüstri Görünümü 2023 raporu yayımlandı.

Gelecek yıl yenilenebilir enerji talebinin yüzde 11 artacağına dikkat çekilen raporda, 2023’e ilişkin küresel ekonomik büyüme tahminleri düşürüldü. Bugüne dek sağlık, enerji, geri dönüşüm ve turizm alanında yatırımları olan Avrupa Yatırım Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Burak Telli, rapordan hareketle farklı sektörlerde 2023 beklentilerini paylaştı.

Yeni yılın yeni fırsat ve zorluklar getireceğine dikkat çeken Telli, “Genel görünüm, yüksek fiyatların hammadde üreticilerinin işine yarayacağına, pek çok sektörde ise yükselen enerji maliyetlerinin işletme kârlılıklarına olumsuz yansıyacağına işaret ediyor. Fakat dünya, bu yıl başına gelebileceklere karşı daha hazırlıklı ve yeni yıla daha dayanıklı bir biçimde hazırlanıyor. Birkaç olumlu gelişme, belirsizliği dağıtarak karamsar havayı tersine çevirebilir” dedi.

2023’te önce Avrupa’da, sonra Çin’de görülen sıcak hava dalgalarının gıda üretiminden turizme, pek çok sektörü etkilediğini söyleyen Telli, “Jeopolitik gerilimlerle tetiklenen enerji krizleri yeşil enerjiye geçişi geciktirse de önümüzdeki yıl yenilenebilir enerji sektöründe Asya pazarının liderliğinde yüzde 11’lik bir büyüme öngörülüyor. Fosil yakıtlara kıyasla çok daha parlak bir görünüm sunan güneş ve rüzgar enerjisi alternatiflerinin 2023 boyunca güçlü fırsatlar barındırması bekleniyor.

Elbette merkez bankalarının sıkılaştırma politikaları finansman maliyetlerini artırıyor ve bu durum da yenilenebilir enerji yatırımlarını kısıtlı bir seviyede tutuyor. Fakat son dönemde ABD merkez bankası yetkililerinden gelen faiz artışlarında yavaşlama sinyalleri yıl içinde gidişatı değiştirebilir” ifadelerini kullandı.

E-ticarette büyümenin sınırlı kalacağını söyleyen Telli, “The Economist, gelecek yıl e-ticaret için yüzde 6,1 oranında bir büyüme öngörüyor. Bu durumun arkasında dünyanın pek çok yerinde zirve değerleri gören enflasyonun tüketici talebini baskılaması ve harcama iştahını azaltması yatıyor. Buna rağmen e-ticaretin küresel ticaret içindeki payının yüzde 14’ü aşacak olması, sektörün geleceğini ve online alışveriş alışkanlığının kalıcılığını kanıtlıyor.

Özellikle büyüyen orta sınıf, artan internet penetrasyonu ve dijitalleşmeyle Ortadoğu ve Afrika ile Latin Amerika gibi ekonomiler için online satışlarda yüzde 20’lik bir büyüme bekleniyor. Gelişmiş pazarlardaki hafif yavaşlamanın gelişmekte olan pazarlardaki yükselişle dengeleneceğini söyleyebiliriz” diye konuştu. 

“KÜRESEL TRENDLERİ İZLİYOR, YATIRIMLARIMIZI BU DOĞRULTUDA ŞEKİLLENDİRİYORUZ”

ABD’de ekim ayının sonlarına doğru başlayan kazanç sezonunda dünyaca ünlü şirketlerden gelen çeyrek sonuçlarının piyasada birkaç aydır hakim olan umutsuzluğu biraz olsun azalttığını ifade eden Telli, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı: 

“The Economist, yüksek kalan faiz oranlarının kurumsal yatırımları azaltacağını öngörse de iş dünyasının ve para otoritelerinin yeni dönemin ekonomik paradigmasını kavramaya başladığı anda temkinli ilerlemeler göreceğiz.

Avrupa Yatırım Holding olarak bugüne dek yenilikçi, sürdürülebilir, değer odaklı ve sorumlu yatırım yaklaşımımızla turizmden sağlığa, geri dönüşümden tarıma pek çok sektörde ses getiren yatırımlar yaptık. Yeni yılda da küresel trendleri izlemeye, endüstrilerdeki fırsatları görmeye ve ülkemizin refahını artırma vizyonumuza katkıda bulunan stratejik adımlar atmaya devam edeceğiz.”

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Emine hemşireyi vuran kuzeni tutuklandı

Sonraki Haber

Türk Devletleri Bankalar Birlikleri Konseyi kuruluyor

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

İş Dünyası

Yeni teşvikler Türkiye için yeni bir atılım süreci başlatabilir

25 Nisan 2026
'OYAKKENT Silüet, ulaşım ve yaşamın merkezinde konumlanıyor'
İş Dünyası

OYAKKENT Silüet, ulaşım ve yaşamın merkezinde konumlanıyor

24 Nisan 2026
'Yüzyılın Konut Projesi'nde İstanbul'un kurası yarın çekiliyor
İş Dünyası

‘Yüzyılın Konut Projesi’nde İstanbul’un kurası yarın çekiliyor

24 Nisan 2026
Baykar'ın yeni platformları K2 Kamikaze İHA ve dolanan mühimmat Sivrisinek sahaya çıktı
İş Dünyası

Baykar’ın yeni platformları K2 Kamikaze İHA ve dolanan mühimmat Sivrisinek sahaya çıktı

24 Nisan 2026
Astons, 2025 Yunanistan gayrimenkul piyasası raporunu açıkladı
İş Dünyası

Astons, 2025 Yunanistan gayrimenkul piyasası raporunu açıkladı

24 Nisan 2026
İş Dünyası

Güven endeksi hizmet ve perakende ticarette azaldı, inşaat sektöründe arttı

24 Nisan 2026
Sonraki Haber
Türk Devletleri Bankalar Birlikleri Konseyi kuruluyor

Türk Devletleri Bankalar Birlikleri Konseyi kuruluyor

En Güncel Haberler

Türkiye ve Suriye'den ortak uyuşturucu operasyonu
Gündem

Türkiye ve Suriye’den ortak uyuşturucu operasyonu

25 Nisan 2026
Gündem

26 yıldır kayıp olan Sinem’in babası: Bizim için yeni bir umut

25 Nisan 2026
Kırşehir'de 'sakura' esintisi; festivale Japon büyükelçi de katıldı
Yerel Haberler

Kırşehir’de ‘sakura’ esintisi; festivale Japon büyükelçi de katıldı

25 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Rize’de sahilde erkek cesedi bulundu

25 Nisan 2026
Yaşam

Motosikletin hafif ticari araca çarptığı kaza kamerada

25 Nisan 2026
Yaşam

Lübnan’a gidecek yardım gemisi, Mersin’den yola çıktı

25 Nisan 2026
Yaşam

Güngören’de yanan odun parçalarıyla duvara yazı yazıp iş yerine attılar

25 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

İstinat duvarına çarpan aracın alkollü ve ehliyetsiz sürücüsüne 250 bin TL ceza

İstinat duvarına çarpan aracın alkollü ve ehliyetsiz sürücüsüne 250 bin TL ceza

- Haberton
25 Nisan 2026

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde, istinat duvarına çarpan otomobilin sürücüsü M.Ö., yaralandı. 2.56 promil alkollü olduğu belirtilen ehliyetsiz sürücüye, 250 bin TL...

Kalori açığı nasıl oluşturulur?

Komşu gürültüsünde haklar neler?

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

Duygusal manipülasyon nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

Türkiye ve Suriye'den ortak uyuşturucu operasyonu

Türkiye ve Suriye’den ortak uyuşturucu operasyonu

25 Nisan 2026
Rize'de sahilde erkek cesedi bulundu

Rize’de sahilde erkek cesedi bulundu

25 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton