7 Ekim 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Yenidoğan çetesi davasında sekizinci gün

Yenidoğan çetesi davasında sekizinci gün

Haberton - Haberton
27 Kasım 2024
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Yenidoğan çetesi davasında sekizinci gün
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İstanbul’da yenidoğan bebekleri anlaşmalı özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk eden Yenidoğan çetesi davasında sekizinci gün.

İstanbul’da yenidoğan bebekleri anlaşmalı özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek, haksız kazanç sağlayan ve kusurlu davranışlarda bulunarak ölümlerine neden olan Fırat Sarı ve İlker Gönen’in de aralarında bulunduğu 22’si tutuklu 47 sanığın yargılanmasına devam ediliyor. Duruşmanın sekizinci gününde tutuksuz sanıkların savunmalarının alınmasına başlandı.

Bakırköy Adliyesi 22. Ağır Ceza Mahkemesi Salonu’nun kapasitesinin yetersiz olması sebebiyle duruşma konferans salonunda görülüyor. Fırat Sarı ve İlker Gönen’in de aralarında bulunduğu 22’si tutuklu 47 sanıklı davada tutuksuz sanıkların savunmalarının alınmasına devam ediliyor. Bazı tutuksuz sanıklar ve taraf avukatları salonda hazır edilirken, bazı tutuksuz sanıklar da bulundukları şehirlerdeki adliyelerden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. Duruşma saat 10.15’te kimlik tespitinin ardından tutuksuz sanık Ceren Hatice Kırım’ın savunmasıyla başladı.

‘EPİKRİZ YAZMAK GÖREV TANIMIMDA YOK’

Tutuksuz sanık Ceren Hatice Kırım, “Yaklaşık 12 senedir yenidoğan yoğun bakım hemşiresi olarak çalışmaktayım. Kolluk kuvvetlerinde ve savcılıkta verdiğim ifadeler aynıdır ve geçerlidir. 2022 yılında 6 ay kısa bir süre Reyap Hastanesi’nde çalıştım. 2023 yılından itibaren Beylikdüzü Medilife Hastanesinde hemşire olarak çalışıyordum. Ondan önce Bağcılar Şafak Hastanesinde çalıştım sonra ayrıldım. Bu olaylar medyaya yansıdığında işten çıkarıldım. Hasan Basri Gök’te Reyap hastanesinde çalışırken hemşire olarak çalışırdı. ‘Hocam bakanlıktan denetime geldiler, herşeyi kontrol ediyorlar’ konuşmasında az hasta olması gerekiyor fazla hastam var. 23 hasta vardı ama 27 hasta olması lazımdı. Uzun süredir yenidoğan yoğunbakımda çalıştım çok fazla denetim gördüm. Bu denetim fazla detaylıydı. Akciğer grafiğine kadar bakıldı.

‘Bize çomak soktular’ cümlesini söyleme amacım 12 senedir pek çok özel hastanede çalıştım. Denetim yüzünden hastaneye zarar gelmesini işimden olmak istemediğim için kullanmışım. Arşivden dosya çıkarma konusunda bir bilgim yok. Medisense şirketinden bana gönderilen ufak bir ücret vardı. Kolluk kuvvetlerinde söylediğim gibi, yenidoğanda çalışmak özveri isterdi buda onun karşılığı, mesai olarak alırdım kaynağı da çok sorgulamadım. Medisense ayrı olarak kıdem ücreti olarak verirdi. İlker Gönen’e hasta danışıyorduk ama bir imza atmışlar mı bilemem. Hasan Basri, ’10 tane Corrosorf alıcam da kaç tane var sende’ konuşmasında hastada kullanacağım ilacı vermeyeceğimi, hastaneden ilaç çıkarmayacağımı, İlker Gönen ve Fırat Sarı ile görüşüyorum ilaç temin etmiyorum. Bir örgüt sözkonusu değildir dedim. İfade verirken, bunlardan faydalanmak istemediğimi ama herşeyi söyleyeceğimi ifade ettim. Epikriz yazmak benim görev tanımımda yoktur, bilmem” dedi.

‘ÇOCUK NÖROLOJİ ALANI ÖNEMLİ SORGULAMADIM’

Cumhuriyet Savcısı’nın, ‘Fırat Sarı’ya neden hat veriyorsun, ifadelerine göre Fırat Sarı’yla irtibatın yok, ama hat veriyorsun. Verme sebebin nedir?’ sorusuna cevap veren sanık, “Çocukların yoğun bakımlarda yakından takip edilmesi gerekiyordu. Bu çocukların yakından takip edilmesi için. Kendisi bu şekilde istedi. Ben de sorgulamadım. Çocuk nörolojisi önemli bir alan bu yüzden mantıklı geldi bu şekilde iletişim yöntemi. Sorumlu hemşire tarafından uyarılma sebebim dosyaları eksik olduğundan ben hastalara bire bir ilgilenmeyi seviyorum o yüzden sorumlu hemşireliği bıraktım” dedi.

‘YENİDOĞANLA İLGİLİ DANIŞMAN ALMAK İSTEDİK’

Beylikdüzü Medilife Hastanesi Başhekimi sanık Ahmet Atilla Yılmaz da duruşmada savunma yaptı. Yılmaz savunmasında, “Suçlamaları kabul etmem mümkün değil. Neredeyse 20 yıl devlette cerrah olarak çalışmış bir insanın SGK’yı dolandırması mümkün değildir. Bir başhekimin hastanenin cirosunu artırma kaygısı olmaz. Çok şükür ki bu iddianamede bebeklerin vefatı üzerinden sorgulanmıyorum. Dört kız çocuğu babası olarak böyle bir suçlama bana yöneltilmediği için minnettarım. En çok üzüldüğüm şey sağlık çalışanlarının içinde bulunduğu durum ve onlara bakış.

Beylikdüzü Medilife ve Bağcılar Medilife hastanelerinin arasında, vicdani sorumluluğu daha çoktur. Beylikdüzü Medilife Hastanesi, önemli sanıkların da aralarında olduğu bölgesinde iyi algılanan, yenidoğan servislerinde yeterince yoğun bir hastanedir. Hastanemizde 7 çocuk doktoru var akşam nöbetlerinde 11 hekim var. Yenidoğanda çalışmak kolay değildir. Uzun vadeli bir iş değildir. Yenidoğanla ilgili danışman almak istedik çünkü, telefonu hemen hemen her hastaya veririm, hastalar için ve hekim için önemlidir” dedi.

Yılmaz savunmasının devamında, “Bağcılar ve Beylikdüzü Medilife arasında fark, işletmeleri farklı, ekonomik bir bağlantımız olmadı. Bağcılar ayrı bir grupta isimleri aynı ama yönetim kurulları çok farklı. Danışmanlıkla görüşmeleri, doktor görüşmelerini genelde ben de yaparım zamanım oldukça. Yönetim kurulundan isteğim, yenidoğan için tecrübesi olan birinin hizmet vermesi gerektiğinde tecrübelerinden faydalanabileceğimiz danışman almak istedik bu durumu da yapmak çok zordur. Fırat Sarı, İlker Gönen’i tanırım. İlker Gönen ile hasta güvenliği hakkında konuşurduk. Benim için önemli olan hasta güvenliğidir. İlker Gönen’le bir konuşmamı hatırladığım kadarıyla yenidoğanın çok önemli olduğunu söylemişimdir” dedi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Yıldız Holding, analist ve yatırımcılarda bir araya geldi

Sonraki Haber

Albayrak Grubu, MÜSİAD EXPO 2024 Fuarı’na katıldı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Türk sinemasının "Altın Çocuğu" Göksel Arsoy son yolculuğuna uğurlandı
Öne Çıkan

Türk sinemasının “Altın Çocuğu” Göksel Arsoy son yolculuğuna uğurlandı

7 Ekim 2026
Mustafa Bozbey’in tutukluluk halinin devamına karar verildi, 6 kişi tahliye edildi
Öne Çıkan

Mustafa Bozbey’in tutukluluk halinin devamına karar verildi, 6 kişi tahliye edildi

7 Ekim 2026
Okulda bıçaklanan Eslem’e acı veda
Öne Çıkan

Okulda bıçaklanan Eslem’e acı veda

7 Ekim 2026
Esenyurt Belediyesi'ne yönelik soruşturmada detaylar ortaya çıktı
Öne Çıkan

Esenyurt Belediyesi’ne yönelik soruşturmada detaylar ortaya çıktı

7 Ekim 2026
Esenyurt'ta öğrenciler arasında kavga; 2 yaralı -1
Öne Çıkan

Esenyurt’ta öğrenciler arasında kavga; 2 yaralı

7 Ekim 2026
Savcı Aleyna Kalaycıoğlu için tahliye istedi: Duruşma 16 Ekim’e ertelendi
Öne Çıkan

Savcı, Aleyna Kalaycıoğlu için tahliye istedi: Duruşma 16 Ekim’e ertelendi

7 Ekim 2026
Sonraki Haber
Albayrak Grubu, MÜSİAD EXPO 2024 Fuarı’na katıldı

Albayrak Grubu, MÜSİAD EXPO 2024 Fuarı’na katıldı

En Güncel Haberler

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Ebola salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 178’e yükseldi
Dış Haberler

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’ndeki Ebola salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 178’e yükseldi

7 Ekim 2026
Pezeşkiyan ile Putin telefonda görüştü
Dış Haberler

Pezeşkiyan ile Putin telefonda görüştü

7 Ekim 2026
Bakan Kacır açıkladı: 100 bin yapay zeka uygulama profesyoneli yetiştireceğiz
Bilim & Teknoloji

Bakan Kacır açıkladı: 100 bin yapay zeka uygulama profesyoneli yetiştireceğiz

7 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Malatya’da otizmli bireyler için özel eğitim sınıfı açıldı

7 Ekim 2026
Yaşam

Gazze için Antalya’da sessiz yürüyüş; binlerce öğrenci tek yürek oldu

7 Ekim 2026
Yaşam

Kahramanmaraş’tan başlayan kutsal yolculuk: Yürüyerek ve otostop çekerek umreye gidiyor

7 Ekim 2026
Yaşam

Türk devletleriyle ortak uzay modülü hedefi

7 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Mahmut Arıkan’dan fon soruşturması çıkışı: “Fon vurgunu örgütlü, organize bir yapının eseridir”

Mahmut Arıkan’dan fon soruşturması çıkışı: “Fon vurgunu örgütlü, organize bir yapının eseridir”

- Haberton
7 Ekim 2026

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut ArıkanTBMM’de gerçekleştirilen grup toplantısında konuştu. Fon skandalı üzerinden iktidarı eleştiren Arıkan, “Fon vurgunu örgütlü, organize...

7 Ekim 2023’ten bugüne Gazze: Üç yılda on binlerce ölüm, büyük yıkım

Yapay zekâ etiği ve AI regülasyonu: Türkiye’de yapay zekâ için hukuki sorumluluk dönemi başlıyor mu?

Ahilikten e-ticarete: 800 yıllık esnaf kültürü dönüşüyor

Gençlerde kanser vakaları artıyor mu? Dünya Kanser Araştırma Fonu yeni verileri açıkladı

Güncel Haber

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Ebola salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 178’e yükseldi

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’ndeki Ebola salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 178’e yükseldi

7 Ekim 2026
Pezeşkiyan ile Putin telefonda görüştü

Pezeşkiyan ile Putin telefonda görüştü

7 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton