27 Ağustos 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Yeniden Refah Partisi’nden Minguzzi ailesine ziyaret

Yeniden Refah Partisi’nden Minguzzi ailesine ziyaret

Haberton - Haberton
25 Temmuz 2025
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Yeniden Refah Partisi'nden Minguzzi ailesine ziyaret
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Kadıköy’de Minguzzi ailesine ziyaret gerçekleştirdi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, İstanbul Kadiköy’de bıçaklanarak öldürülen 14 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi’nin ailesinin evine giderek aile fertleriyle bir araya geldi. Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, yargılama sürecinin hızlı tamamlanmasını, tüm faillerin yakalanarak adalet önüne çıkarılmasını ve Türk Ceza Kanunu’nda değişikliğe gidilerek çocuk katillerine indirimsiz ağır cezaların uygulanmasını istedi.

‘MATTİA AHMET MİNGUZZİ BÜTÜN YÜREKLERDE, GÖNÜLLERDE YAŞIYOR’

Ziyarette konuşan Suat Kılıç, Türkiye’nin dört bir yanında Ahmet Minguzzi’nin adının parklara, caddelere, sokaklara verildiğini belirterek, “Mattia Ahmet Minguzzi’nin ailesine ziyaretteyiz. Türkiye’ye mal olmuş bir cinayet. Kahredici bir cinayet. Sokakta herhangi bir vatandaşımızın ölümü elem verici, keder verici büyük bir hadisedir ama bir gencin bir çocuğun sokak ortasında hele İstanbul gibi bir metropolde bir çetenin cinayetine kurban gitmesi ayrıca çok kahredici bir durum. Annesinin yüreği, babasının yüreği. Tabii ki bütün aile bireylerinin yüreği yangın yeri ama Mattia Ahmet Minguzzi cinayeti bütün Türkiye’ye mal oldu. Çocuklarımızı koruma konusunda sembol, cinayet haline geldi.

Mattia Ahmet Minguzzi bütün yüreklerde, gönüllerde yaşıyor. Türkiye’nin birçok yerinde, birçok park, cadde, sokağa adı verildi. Adıyla yaşayacak. Ama adıyla yaşamasının yanı sıra bu cinayete sebep olan ruh halinin yaşamaması lazım. Şunu hepimiz çok iyi biliyoruz: Kanunlar aleyhe olan hükümleriyle geriye yürümezler. Sanığın lehine olan hükümler geriye yürür. Sanık lehine olan hükümlerden istifade eder. Bugün cezalar Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ağırlaştırılacak olsa bile, ağırlaştırılacak olan hükümler Mattia Ahmet Minguzzi’nin katillerine ağırlaştırılmış haliyle uygulanamayacak maalesef. Ama bundan sonra bu tür olaylara yönelik caydırıcılık içermesi açısından cezaların kesinlikle artırılması lazım” dedi.

‘ADALET GERÇEKTEN SUÇU İŞLEYENİN LAYIK OLDUĞU CEZAYA MARUZ KALMASIDIR’

Kılıç, “Ölüme sebep olanlar, çocuk kategorisinden zamanla suç ve ceza, yaptırımsız kalıyor. Daha doğrusu, suç cezasız kalıyor. Suç cezasız kaldığında, yeni katillerin elini kolunu sallayarak sokakta dolaşmalarına sebebiyet verilmiş oluyor. Bu yargılamada Ahmet’in katiline verilebilecek üst sınırdan maksimum ceza 24 yıl. Herhangi bir indirim uygulanmadığı takdirde ki indirim uygulanmasını beklemiyoruz, hiçbir şekilde indirim uygulanmamalıdır. 24 yıllık cezanın yatarı 15 yıldır.

Şartla salıverme gibi hükümler de devreye girdiğinde belki de Ahmet’in katilleri 8-10 yıl sonra tahliye edilecek. Bu, vicdanları yaralayan bir durum. Yani bu, adalet değil. Adalet gerçekten suçu işleyenin layık olduğu cezaya maruz kalmasıdır. Hakça bir yargılama yapılmasıdır. Yargı süreçlerinin kurallı, hızlı ve eksiksiz çalıştırılmasıdır. Delillerin harfiyen toplanmasıdır. Aile tehditler alıyor. Aileye yönelik çok yoğun bir psikolojik baskı var. Bunlara devlet, emniyet ulaşamıyor deniliyor. Buralara da ulaşılması lazım, hızlı bir şekilde. Türkiye’de toplumun bu arızalardan arındırılması lazım” diye konuştu.

‘BİRÇOK BAKANLIĞIN EŞ ZAMANLI OLARAK DEVREDE OLMASI GEREKEN BİR DURUM’

Kılıç, “Öte yandan bu cinayetleri oluşturan, bu cinayetlere sebep olan, katil olan çocuklar da baktığınız zaman bunlar da bu toplumun çıktısı. Burada neler oluyor, buna bakmak lazım. Bu ailelerde neler yaşanıyor, buna bakmak lazım. Hukukun eksiği nedir, eğitimin eksiği nedir, Aile Bakanlığı’nın eksiği nedir? Birçok bakanlığın eş zamanlı olarak devrede olması gereken bir durum. Milli Eğitim Bakanı, Aile Bakanı, Adalet Bakanı, Gençlik ve Spor Bakanı, Sağlık Bakanı, İçişleri Bakanı, hepsi eş zamanlı olarak bu konuya kafa yormalıdır. Bu konu madde bağımlılığıyla, ailenin parçalanmasıyla, eğitimin eksilmesiyle, eğitimin bozulmasıyla, kokuşmasıyla birlikte bir arada değerlendirilmelidir” ifadelerini kullandı.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Tur daha bitmedi, Beşiktaş büyük bir takım

Sonraki Haber

Tüp bebekte başarı için uzmanından ipuçları

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile görüştü
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile görüştü

27 Ağustos 2026
Bakanlar Kacır ve Çiftçi bir araya geldi
Politika

Bakan Kacır ile Bakan Çiftçi bir araya geldi!

27 Ağustos 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da esnafı ziyaret etti
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar’da esnafı ziyaret etti

27 Ağustos 2026
İyi Parti Genel Başkanı Dervişoğlu sert konuştu: "Türk milleti ihanet yasasını not etti"
Politika

İyi Parti Genel Başkanı Dervişoğlu sert konuştu: “Türk milleti ihanet yasasını not etti”

27 Ağustos 2026
CHP’li Saraç: Asgari ücret 45 bin lira olmalıdır
Politika

CHP’den asgari ücret için dikkat çeken çıkış! “Minimum 45 bin lira olmalı”

27 Ağustos 2026
AK Parti'li Ayan: Türkiye, COP31 sorumluluğunu diyalog, uzlaşı ve eylem temelinde yürütecek
Politika

Türkiye’den COP31 için dünyaya mesaj: “Diyalog değil, artık eylem zamanı”

27 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Tüp bebekte başarı için uzmanından ipuçları

Tüp bebekte başarı için uzmanından ipuçları

En Güncel Haberler

Bosna Savaşı'nda soykırım yapmıştı: Savaş suçlusu Ratko Mladic öldü
Dış Haberler

Bosna Savaşı’nda soykırım yapmıştı: Savaş suçlusu Ratko Mladic öldü

27 Ağustos 2026
Samsunsporlu Ohlenschlaeger: "Kendi hikâyemi yazmak istiyorum"
Spor Haberleri

Samsunsporlu Ohlenschlaeger: “Kendi hikâyemi yazmak istiyorum”

27 Ağustos 2026
Zaferin 104'üncü yılında şehitler mevlit ile anıldı
Gündem

Zaferin 104’üncü yılında şehitler mevlit ile anıldı

27 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Mardin’de yol kenarında oluşan hortum kamerada

27 Ağustos 2026
Yaşam

Maltepe’de hafif ticari araçla motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

27 Ağustos 2026
Yaşam

Döktüğü gibi topladı: Çevre katliamına hem ceza hem temizlik görevi

27 Ağustos 2026
Yaşam

Koruyucu Aile Festivali’nde çocuklar aileleriyle eğlendi

27 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

İzmir'de orman yangını; büyük ölçüde kontrol altında

İzmir’de orman yangını; büyük ölçüde kontrol altında

- Haberton
27 Ağustos 2026

İzmir Ödemiş'te çıkan orman yangını, ekiplerin fedakâr çalışmaları sonucunda kontrol altına alındı. İzmir’in Ödemiş ilçesinde saat 15.00 sıralarında çıkan orman...

Özgürlükten rutine sert iniş: Tatil dönüşü sendromu ve işe uyumun psikolojik haritası

Facebook hesabınıza başkası girmiş olabilir! Hesabınıza giriş yapan cihazları böyle kontrol edebilirsiniz

ATM kartınızı yutarsa ne yapmalısınız? Kartı geri almak için yapılan bu hata risk oluşturabilir

Şifreniz çalınmış olabilir! Hesaplarınız ele geçirilmeden önce bu işaretlere dikkat

Güncel Haber

Bosna Savaşı'nda soykırım yapmıştı: Savaş suçlusu Ratko Mladic öldü

Bosna Savaşı’nda soykırım yapmıştı: Savaş suçlusu Ratko Mladic öldü

27 Ağustos 2026
Samsunsporlu Ohlenschlaeger: "Kendi hikâyemi yazmak istiyorum"

Samsunsporlu Ohlenschlaeger: “Kendi hikâyemi yazmak istiyorum”

27 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton