7 Ağustos 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Yeni yol Grup toplantısında Erdoğan’a erken seçim çıkışı

Yeni yol Grup toplantısında Erdoğan’a erken seçim çıkışı

Haberton - Haberton
9 Nisan 2025 - Güncellenme Tarihi 20 Mayıs 2025
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Yeni yol Grup toplantısında Erdoğan'a erken seçim çıkışı
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, TBMM’de Yeni Yol grup toplantısında konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, ‘cunta’ tartışmalarıyla ilgili, “Diploma gündemiyle başlayan, tutuklamalarla devam eden, ‘Turpun büyüğü’ mesajlarıyla yükseltilen ve nihayetinde ‘cunta’ polemiğiyle zirve yapan politik gerginlik, büyüyerek devam ediyor. Maalesef tarihimiz darbeler, cuntalar ve muhtıralar tarihidir. 60 ihtilali, 71 muhtırası, 80 darbesi, 28 Şubat süreci, en son 15 Temmuz darbe girişimi. Bütün bunlar, milletimizde acı tecrübelere ve travmatik sonuçlara neden oldu.

Bu kadar kritik bir süreçte, Türkiye’de travmaları tetikleyecek, karşılıklı olarak kullanılmasını doğru bulmuyoruz. Ülkeyi; umut dili yerine, korku diline mahkum etmek, kucaklaşma yerine kutuplaşmaya itmek, iktidara da muhalefete de bir fayda getirmez. Herkesi aklıselime davet ediyoruz. Maalesef ülkemizde insanımızı sükunete çağıracak bir makamın eksikliğini bu süreçte daha çok hissediyoruz. Siyaset üstü bir anlayış yok. İtibar edilecek bir mercii de yok. Partili Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin toplumda nasıl bir deprem etkisi oluşturduğunu gün geçtikçe daha fazla görüyoruz” ifadelerini kullandı.

‘BU İKTİDARI GENÇLER GÖNDERECEK’

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, iktidarın 18 Mart sürecinden itibaren hayata geçirdiği uygulamaların 28 Şubat ve 27 Nisan e-muhtıra süreçleri ile aynı olduğunu belirtti ve sokak olaylarında tutuklanan gençlerin gösteri, yürüyüş ve protesto haklarının ellerinden alındığını söyledi.

Babacan, “Türkiye’de yaşananlar için teşhisi iyi koyacağız ki tedaviyi iyi yapalım. Teşhisi madde madde sayalım; karşımızda artık kendi vesayetini ilan etmiş, millet ile bağını koparmış bir iktidar bulunmaktadır. Bu iktidarın talimatı ile hareket eden savcılar, 28 Şubatçıların talimatı ile hareket eden savcılardan farklı değildir. İktidardakiler size sesleniyorum, not alın bunları. İktidar meşruiyetinin yegane kaynağı olan sandığı ortadan kaldırarak aslında kendi ipini çekmiş, kendini savunmasız ve güçsüz bırakmıştır. Sırtını dayadığı sandığı, demokrasiyi anlamsızlaştırmış.

Milletimiz önüne ilk sandık koyulduğunda bu iktidara gereken cevabı verecektir. Söylemekte hiç beis yok, iktidarın sandıktan ne anladığını sizlere göstermek istiyorum. Sandık günü geldiğinde nasıl bir oy pusulası görmek istediklerini sizinle paylaşmak istiyorum. Buyurun iktidarın demokrasi anlayışını en iyi anlatan oy pusulası burada, DEVA Parti’li gençlerin grup toplantısına hediyesidir. Hayallerindeki, rüyalarındaki oy pusulası bu, Türkiye’yi getirmek istedikleri nokta bu.

Arkasına da şöyle bir not yazmışlar, ‘Milletin karşısında olanlar, 28 Şubatçılar nasıl yenildiyse, siz de öyle yenileceksiniz. Haksız yere hapishanelerde tutulan gençleri oradan alacağız. Bu iktidar gençler tarafından gönderilecek. Bu iktidara son verecek olan sesi gür çıkan yeni nesildir.’ Milletimiz yeri, zamanı geldiğinde bu iktidara gereken cevabı verecektir” diye konuştu.

‘MEKTUBU DUVARDAN İNDİR’

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ABD Başkanı Donald Trump’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sözleri ile ilgili, “Bu övgüler sonrasında Trump’a dönük olarak ne yapmalıyız. Trump’tan ne talep etmeliyiz. Sayın Trump, Trumps Tower’da hala asılı duran meşhur, ‘Aptal olma’ mektubunu o duvardan indir. Ey gafil Trump, Allah ve millet şahit olsun ki, eğer biz iktidara gelirsek ki geleceğiz, belki sen de Amerikan Başkanı olursun; bu mektup o duvardan inmeden, Cumhurbaşkanlığı makamını almamız halinde hiçbir şekilde seninle görüşmeyeceğiz. Kanuni Sultan Süleyman’ın Fransa kralına yazdığı gibi aynı mektubu sana iade edeceğiz.

Bu mektup duvarda asılıyken hiçbir Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Trump ile görüşmemeli, övgülerine kanmamalı. İkinci yapacağın iş Gazze’deki sürgünü durduracaksın, buna dönük herhangi bir uygulamanın içinde olmayacaksın. Üçüncü yapacağın iş Rümeysa Öztürk’ü derhal serbest bırakacaksın. Öztürk, Filistin’i desteklediği için sokak ortasında tutuklandı ve halen serbest bırakılmadı. Öztürk, İsrail hapishanelerinde bir rehinedir. Öztürk çıkmadan Cumhurbaşkanı asla Trump ile görüşmemeli. İsrailli rehinelerin önemi varsa Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının da önemi var. İsrail’den Ayşe Nur Ezgi’nin hesabını soracaksın, Trump. Türkiye’yi veya Cumhurbaşkanını bağımlı olarak görmeyeceksin, Trump” dedi.

Etiketler: TBMM
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Dava adamlığı gençleri hızara vermek değildir

Sonraki Haber

Shakespeare’in gizli sonesi bulundu

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Hakan Fidan'dan Netanyahu'ya sert mesaj: "Gazzeliler Gazze'de yaşamaya devam edecek"
Politika

Hakan Fidan’dan Netanyahu’ya sert mesaj: “Gazzeliler Gazze’de yaşamaya devam edecek”

6 Ağustos 2026
Bakan Kacır: Son 23 yılda örnek kalkınma hamlesine imza attık
Politika

Son 23 yılda örnek kalkınma hamlesine imza attık

6 Ağustos 2026
Cevdet Yılmaz: Milli Yetkinlik Hamlesi ile küresel bir yetenek ağı oluşturuyoruz
Politika

Milli Yetkinlik Hamlesi ile küresel bir yetenek ağı oluşturuyoruz

6 Ağustos 2026
AK Parti'li Sırakaya: Gurbetçilerin gümrük sahasını terk etme süresi 29 dakika
Politika

Gurbetçilerin gümrük sahasını terk etme süresi 29 dakika

6 Ağustos 2026
Bakan Bayraktar'dan 'Terörsüz Türkiye' mesajı
Politika

Bakan Bayraktar’dan ‘Terörsüz Türkiye’ mesajı

6 Ağustos 2026
CHP Grup Başkanvekili Sevda Erdan Kılıç, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Fotoğraf:Ankara,(DHA)
Politika

CHP’li Kılıç: Çerçeve yasaya attığımız imza açık bir çek değil, tarihi bir sorumluluktur

6 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Shakespeare'in gizli sonesi bulundu

Shakespeare'in gizli sonesi bulundu

En Güncel Haberler

Komşuların haber alamadığı kadın, evdeki çöp yığınları arasında bulundu
Yerel Haberler

Komşuların haber alamadığı kadın, evdeki çöp yığınları arasında bulundu

7 Ağustos 2026
Eskişehir'de kazasının ardından çıkan bıçaklı kavga kameraya yansıdı: 2 yaralı
Yerel Haberler

Eskişehir’de kazasının ardından çıkan bıçaklı kavga kameraya yansıdı: 2 yaralı

7 Ağustos 2026
Eskişehir'de alkollü sürücü aydınlatma direğine çarptı; 1 yaralı
Yerel Haberler

Eskişehir’de alkollü sürücü aydınlatma direğine çarptı; 1 yaralı

7 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Antalya’da sıcak ve nem bunalttı

6 Ağustos 2026
Yaşam

9 yaşındaki otizmli Asilhan, Kur’an okumayı öğrendi

6 Ağustos 2026
Yaşam

Tekerlekli sandalyeli genel cerrahın yaşam öyküsü Amerikan tıp dergisinde

6 Ağustos 2026
Yaşam

Gölde kaybolan kişinin cansız bedeni bulundu

6 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

TBMM'de fezleke tartışması! Siyasi partilerden ortak 'Gizlilik' vurgusu

TBMM’de fezleke tartışması! Siyasi partilerden ortak ‘Gizlilik’ vurgusu

- Haberton
6 Ağustos 2026

TBMM Genel Kurulu'nda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın dokunulmazlıklarının kaldırılması için...

Güneş lekeleri kalıcı mı? Nasıl geçer? Ciltte oluşan lekeler hakkında bilinmesi gerekenler

Göz seyirmesi neden geçmez? Uzun süren göz kapağı atmasının olası nedenleri

Aç karnına kahve içmek zararlı mı? Bilimsel araştırmalar ne diyor?

Sosyal medya detoksu gerçekten işe yarıyor mu? Araştırmalar dikkat çeken sonuçlar ortaya koyuyor

Güncel Haber

Komşuların haber alamadığı kadın, evdeki çöp yığınları arasında bulundu

Komşuların haber alamadığı kadın, evdeki çöp yığınları arasında bulundu

7 Ağustos 2026
Eskişehir'de kazasının ardından çıkan bıçaklı kavga kameraya yansıdı: 2 yaralı

Eskişehir’de kazasının ardından çıkan bıçaklı kavga kameraya yansıdı: 2 yaralı

7 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton