15 Eylül 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Spor Haberleri - Yeni tesislerin ismi ‘Metin Oktay Tesisleri’ olacak

Yeni tesislerin ismi ‘Metin Oktay Tesisleri’ olacak

Haberton - Haberton
12 Ekim 2022
- Spor Haberleri
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Yeni tesislerin ismi 'Metin Oktay Tesisleri' olacak

Yeni tesislerin ismi 'Metin Oktay Tesisleri' olacak

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, “Florya’daki tesisleri Kemerburgaz’a taşımak istiyoruz. Metin Oktay Tesisleri olarak adını şimdiden koyduk. İki fazda yapmayı düşünüyoruz” dedi.

Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Ekim ayı olağan toplantısı Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu Özhan Canaydın Konferans Salonu’nda yapıldı. Sarı-kırmızılı kulübün başkanı Dursun Özbek, divan toplantısında üyelere seslendi.

Galatasaray Adası’nın sarı-kırmızılı kulüp için çok önemli olduğuna dikkat çeken Dursun Özbek, “Galatasaray Adası için söz vermiştik. Galatasaray Adası’nın üyelere açılaması konusunu size vaat etmiştik. Çok yoğun bir çalışmada, 26 gün gibi sürede adayı sizlerin hizmetine sunduk.

Tamamını yapamadık, sezon başladığı için. Bazı kısımları ikinci kademe olarak inşa etmeyi planladık. Galatasaray’a yakışan, Galatasaray’ın orada mutlu olacağı adayı hizmete vermek için çalışıyoruz. Adayla ilgili vurgulamak istediğim konu şu; adanın varlığının sebebi Galatasaray için çok önemli.

Galatasaraylıların buluşması bambaşka bir iklim getiriyor. Oraya gelen Galatasaray üyeleri arasında ne bir kırgınlık, ne dargınlık gördüm. İşte tam benim ve arkadaşlarım yaratmak istediği iklim buydu. Bunu adada görmenin mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

“2 MİLYAR  200 MİLYON TL OLAN ANA PARA BORCUMUZ İLK ETAPTA 1 MİLYAR 400 MİLYON TL’YE İNECEK”

Mecidiyeköy projesiyle birlikte 2 milyar 200 milyon TL olan ana para borcunun ilk etapta 1 milyar 400 milyon TL’ye ineceğini belirten Özbek, “Orada özellikle proje değişikliğine gidildi. Yeni projede 180 tane 1+1 ve 1+2 daire yapıyoruz. Rezidans işletmesi şeklinde olacak. 5 tane ticari dükkanımız var. Satış ofisi bitti. Önümüzdeki haftadan itibaren satış ofisi faaliyete geçecek.

İki şekilde planlıyoruz. Yabancılara satış söz konusu. Yeni yasal düzenleme çerçevesinde 400 bin Dolarlık gayrimenkul sahibi olan yabancılara vatandaşlık vermesine bağlı olarak binamızın konumu itibariyle bu manadaki talepler için cazibe merkezi şeklindedir. Bunu değerlendireceğiz. Sizlere söz verdiğimiz gibi ihalesini yaptık. Yabancılara satış açısından da orada iş birliği yaptığımız kuruluş olacak. Orası Galatasaray’ın malı.

Biz oranın ekonomik değeri yükseltmek için proje geliştirmesi yaptık. Bütün Galatasaraylılara çağrı yapıyorum. 180 parça malımız var. Oradan bir parça mal alsınlar burası yine bizim uhdemiz kalsın. Ben yetki talebini genel kurulda anlattım. Burada yaptığımız en önemli iş. Mecidiyeköy’deki bu gayrimenkulün geliştirilmesi faaliyetimizin çok değerli olduğunu düşünüyorum.

Galatasaray mevcut gayrimenkullerini bu şekilde satsa borcunu kapatamıyor. Neye ihtiyaç var? Bunların geliştirmesine ihtiyaç var. Mecidiyeköy’de satış ile beraber yaklaşık masrafları çıktık sonra 1 milyar TL’nin üzerinde bir fon bizde kalacak. Bankalar Birliği konsorsiyumu ile yapılan anlaşmaya göre 1 milyar TL’nin yüzde 50’sinin onlara ödenmesi lazım.

Yapılan görüşmede, bu payınızı bugün almayın, müsaade edin bu biriken fonun biz finansal enstrümanlara bağlı olarak geliştirilmesini yapalım, 6-8 ay müsaade edin. Biz bu parayı katlamanın, daha yüksek bir seviyeye getirmenin çaresine bakacağız. Şu andaki planlamamıza göre, kısa sürede 1 milyar TL’lik fonun 1 milyar 600 milyon TL mertebesine yükselmesi söz konusu.  

Bankaya dedik ki, 1 milyar 600 milyon TL’ye yükselttiğimiz zaman, bunu 800’ünü al. 800’ünü de serbest bırak. Bizim iki tane önemli projemiz var. Biri Kemerburgaz’daki Metin Oktay Tesisleri’nin yapılması. Diğeri sonuçlandırmaya yaklaştığımız Florya’daki 60 dönümlük arsanın inşasının başlaması. Kabul ettiler.

İlk aşamada birinci etapta 2 milyar 200 milyon TL olan ana para borcumuz 1 milyar 400 milyon TL’ye inecektir. Bu da süreç içerisinde ödeyeceğimiz faiz miktarının düşmesi demektir. Onun için bu konuda imkanı olan daire alsın” şeklinde konuştu.

“KEMERBURGAZ’DA YAPTIĞIMIZ YENİ TESİSLERİMİZİN İSMİ ‘METİN OKTAY TESİSLERİ’ OLACAK”

Kemerburgaz’da yapılan tesislerinin adının Metin Oktay Tesisleri olacağını ifade eden Özbek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“5 sene evvel üst kullanım hakkı tapusunu Galatasaray’a kazandırmıştık. Florya’daki geliştirilme projesine bağlı olarak, Florya’daki tesisleri Kemerburgaz’a taşımak istiyoruz. Metin Oktay Tesisleri olarak adını şimdiden koyduk. İki fazda yapmayı düşünüyoruz. Birinci fazda A takımının Florya’daki yerleşkesini Kemerburgaz’a taşıyoruz.

Bunu yapmak için hazırlıklarımız ve projelerimiz hazır. İlgili kamu görevlileriyle, ilgili belediyelerle ile görüştük. Büyük ihtimalle sahaya şimdi makinalarımız, kamyonlarımız indi. Çalışmaya başladıklarını düşünüyorum. Bugün inmese de yarın mutlaka orada olacak. Burası iki fazda yapılması sebep finansal yapının el verdiği şekilde yapılmayı planladığımız için. Modern bir tesis yapıyoruz. Bunun senelerce evvel önce yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Florya’nın oradaki arazisinin de geliştirilmesi söz konusu. Yeşil alan niteliğinde olan arsanın imara açılmış olması ve bunun Galatasaray’ın kullanımda olmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Burada inşaata başlamak için gerekli olan ilk paranın, Mecidiyeköy’deki satışıyla gelecek finansal destekle yapılacaktır. Hepsine yeter mi yetmez. Projeyi başlattık sonra satış imkanı doğmaktadır. Oradaki projemizi de geliştireceğiz.”

“BİRİNCİ HEDEFİMİZ GALATASARAY’IN MALİ BAĞIMSIZLIĞINA KAVUŞMASI” 

İlk hedeflerinin Galatasaray’ı mali bağımsızlığına kavuşturmak olduğunu sözlerine ekleyen Özbek, “Galatasaray’ın gayrimenkul şirketi olmadığı, Galatasaray’ın Spor Kulübü olduğu yorumları da var, saygı ile karşılaşıyoruz. Biz bunları yaparken, Galatasaray’ın spor faaliyetlerden yeteri kadar para kazanmadığı düşünürsek, Galatasaray’ın girdiği borç sarmalı Galatasaray’ı günden güne yiyip, bitirirken, hiçbir yönetim seyirci kalamaz.

Birinci hedefimiz Galatasaray’ın mali bağımsızlığına kavuşması. Galatasaray’ı günde 1.2 milyon TL faiz ödemekten çıkarmak istiyoruz. Bizim bu hedefe ulaşmamız için ne gerekiyorsa bize yardım edin. Sürdürülebilir bir sportif başarı için hazır vaziyete getireceğiz. Bizim amacımız bu.  Sportif faaliyetlerde çok başarılı bir çizgi yakaladık. Futbolda, basketbolda, voleybolcu diğer amatör sporlarda.

Biz Galatasaray’ın misyonu olan spordaki faaliyetlerinin hiçbirisinden vazgeçmeden, Galatasaray’ı sürdürülebilir sportif faaliyetleri yakalaması için her şeyi yapıyoruz. Bankalar Birliği anlaşmasından çıkmayı hedefliyoruz. Bunun için de bu içinde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

“İHTİYAÇ ÇERÇEVESİNDE TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİNE GİDİYORUZ”

Galatasaraylı genel kurul üyelerine çağrıda bulunan Dursun Özbek, “Gerek spor yasasının kısmen değişmesi gerekse ihtiyaç çerçevesinde tüzük değişikliğine gidiyoruz. Bütün üyelere çağrı yapıyorum, Herkes gelsin. Tüzük bizim anayasamız. Tüzüğümüz gereği bir mecburiyetimiz var. Kayıtlı üyenin yüzde 10’unun orada olması lazım. Bu konular Galatasaray’ın önemli konuları. Geniş hazerunla tartışmasının gereği var, onaylanmasının gereği var” dedi.

“22 EKİM’DE ANITKABİR’E ZİYARETLE BAŞLAYACAĞIZ”

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı kapsamında etkinlikler düzenleyeceklerini belirten Özbek, sözlerini şöyle noktaladı:

“Önümüzdeki sene Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğunu Cumhuriyet’in 100. yıl kutlaması yapılacak. Bu konuda etkinliklerimizi tespit etmeye başladık. 22 Ekim’de Anıtkabir’e ziyaretle başlayacağız.”

Etiketler: Galatasaray
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

İsimleri değil sistemi değiştirmek için uğraşıyoruz

Sonraki Haber

TIR kamyona çarptı; sürücüler yaralandı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Fenerbahçe’nin kadın ve erkek basketboldaki yeni isim sponsoru için imza töreni düzenlendi
Spor Haberleri

Fenerbahçe’nin kadın ve erkek basketboldaki yeni isim sponsoru için imza töreni düzenlendi

15 Eylül 2026
Limak’ın yenilediği Camp Nou, 2029 Şampiyonlar Ligi Finali’ne ev sahipliği yapacak
Spor Haberleri

Limak’ın yenilediği Camp Nou, 2029 Şampiyonlar Ligi Finali’ne ev sahipliği yapacak

15 Eylül 2026
Dünya şampiyonası yolculuğunda bir Türk akademisyen: Taekwondo'da takım antrenörü oldu
Spor Haberleri

Dünya şampiyonası yolculuğunda bir Türk akademisyen: Taekwondo’da takım antrenörü oldu

15 Eylül 2026
Altay'da kayyım davasının ilk celsesi görüldü: Dava 22 Eylül'e ertelendi
Spor Haberleri

Altay’da kayyım davasının ilk celsesi görüldü: Dava 22 Eylül’e ertelendi

15 Eylül 2026
Samsunspor, minik taraftarlarını defter kampanyasında buluşturdu: "Bu şehrin çocukları Samsunsporludur"
Spor Haberleri

Samsunspor, minik taraftarlarını defter kampanyasında buluşturdu: “Bu şehrin çocukları Samsunsporludur”

15 Eylül 2026
Nefesler tutulacak: Süper Lig’de ilk yarının kalan maç takvimi açıklandı
Spor Haberleri

Nefesler tutulacak: Süper Lig’de ilk yarının kalan maç takvimi açıklandı

15 Eylül 2026
Sonraki Haber
TIR kamyona çarptı; sürücüler yaralandı

TIR kamyona çarptı; sürücüler yaralandı

En Güncel Haberler

Fenerbahçe’nin kadın ve erkek basketboldaki yeni isim sponsoru için imza töreni düzenlendi
Spor Haberleri

Fenerbahçe’nin kadın ve erkek basketboldaki yeni isim sponsoru için imza töreni düzenlendi

15 Eylül 2026
Trabzon'da okul çevrelerinde güvenlik denetimi yapıldı
Yerel Haberler

Okul çevrelerinde kuş uçurtulmuyor: Trabzon’da güvenlik denetimi yapıldı

15 Eylül 2026
Şanlıurfa'da döner bıçaklı kavga korku saçtı: 2 yaralı
Yerel Haberler

Şanlıurfa’da döner bıçaklı kavga korku saçtı: 2 yaralı

15 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Üzüm üreticileri TMO’ya akın etti: Traktör kuyruğu oluştu

15 Eylül 2026
Yaşam

Ankara merkezli 15 ilde FETÖ operasyonu: 26 şüpheli yakalandı

15 Eylül 2026
Yaşam

TÜGVA’da ‘Akademide Siyonist Baskı Raporu’ açıklandı: “Bilgi siyonizm tarafından esir alınıyor”

15 Eylül 2026
Yaşam

Burdur’da Ahilik Haftası programı: ‘Yılın Ahisi’ne cübbesi giydirildi

15 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Kayıp zihinsel engelli, 5 saat sonra kayalıklarda bulundu

Kayıp zihinsel engelli, 5 saat sonra kayalıklarda bulundu

- Haberton
15 Eylül 2026

Siirt’in Pervari ilçesinde, evden çıktıktan sonra kendisinden haber alınamayan 42 yaşındaki zihinsel engelli, ekipler tarafından 5 saat sonra kayalıklarda bulundu....

Sonbahar alerjileri: Küf sporları ve iç mekân hava kalitesi neden daha fazla önem kazanıyor?

Çocuk ders çalışmak istemiyorsa ne yapılmalı? Uzmanların önerdiği etkili yöntemler

EYT’den emekli olup çalışmaya devam edenlerin hakları neler? Maaş, kıdem, izin ve SGDP ayrıntıları

İkinci el otomobil alırken motorun iyi olduğu nasıl anlaşılır? Ustaların baktığı kritik işaretler

Güncel Haber

Fenerbahçe’nin kadın ve erkek basketboldaki yeni isim sponsoru için imza töreni düzenlendi

Fenerbahçe’nin kadın ve erkek basketboldaki yeni isim sponsoru için imza töreni düzenlendi

15 Eylül 2026
Trabzon'da okul çevrelerinde güvenlik denetimi yapıldı

Okul çevrelerinde kuş uçurtulmuyor: Trabzon’da güvenlik denetimi yapıldı

15 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton