30 Ekim 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Yeni Evim kampanyasında 15 soruya yanıt

Yeni Evim kampanyasında 15 soruya yanıt

Haberton - Haberton
5 Ocak 2023
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Yeni Evim kampanyasında 15 soruya yanıt

Yeni Evim kampanyasında 15 soruya yanıt

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, orta gelirlilere yönelik Yeni Konut Finansman Modeliyle Yeni Evim kampanyasında 15 soruya yanıt verdi. 

Bakanlıktan ’15 Soru 15 Cevapla Yeni Evim Kampanyası’ başlıklı açıklamada şöyle denildi:

1- Yeni Evim kampanyası hangi illeri kapsayacak, kaç konut kampanya kapsamında olacak?

Cevap: Kampanya 81 ilde geçerli olacak, ilk etapta 100 bin konutun satışı planlanıyor.

2- Peşinat ödenecek mi?

Cevap: Konut bedelinin yüzde 10’u peşin alınacak, dileyen daha fazla da ödeyebilecek.

3- Kampanyaya ikinci el evler dahil olacak mı?

Cevap: Kampanyada sıfır evler olacak. Emlak Konut Genel Müdürlüğü’nün ürettiği projeler; GYODER, İNDER, KONUTDER, İMKON ile Türkiye Müteahhitleri Birliği’ne bağlı olan şirketlerin projeleri ve 81 ilin tamamındaki firmaların ürettiği büyük ve küçük ölçekli tüm konut projeleri; teknik ve mali kriterleri karşıladıkları takdirde bu sürece dahil olacaklar.

4- Ödeme planı nasıl olacak?

Cevap: 0.69’dan başlayan vade farkı ile 15 yıl vadeli, hane gelirinin yüzde 40’ını geçmeyecek taksit bedelleri belirlenecek.

5- Projede yaş sınırı olacak mı?

Cevap: 18 yaş üstü, bankalar tarafından kredi alması uygun görülen her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kampanyadan yararlanabilecek.

Yeni Evim kampanyasında 15 soruya yanıt
Yeni Evim kampanyasında 15 soruya yanıt

6- İstanbul’da oturan Ankara’dan ev alabilecek mi?

Cevap: İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin, Muğla’da konut sahibi olmak isteyen vatandaşlarda 1 yıl o ilde ikamet etme şartı aranacak. Diğer illerde bu şart geçerli olmayacak.

7- Hanede eşlerden birinin konutu olması halinde başvuru yapılabiliyor mu?

Cevap: Eşlerden birinin üzerinde konut varsa yararlanamayacak. Hanede 18 yaşını geçmiş, SGK kaydı bulunan genç ise hanede ev varsa bile başvuruda bulunabilecek.

8- Evler satılabilecek mi?

Cevap: Ölüm, boşanma gibi mücbir sebepler dışında 5 yıl boyunca satılamayacak. Yine son 1 yıl içinde konut satışı yapan da projeden faydalanamayacak.

9- Daha önce ev alıp satan biri, şu anda evi yoksa kampanyadan yararlanabilir mi?

Cevap: Kampanyadan yararlanacak kişinin son bir yıl içinde konut satmamış olması gerekiyor.

10- Proje ne zaman başlayacak?

Cevap: 16 Ocak itibarıyla projeye başvurular alınacak.

11- Başvurular nasıl olacak?

Cevap: Konut almak isteyen bulduğu daireyle banka veya katılım bankalarına başvuracak. Banka hem projenin hem de kişinin kriterlere uygunluğunu denetleyecek, uygun olan projeler için kredi tahsis edecek.

12- Başvuru ücreti olacak mı?

Cevap: Herhangi bir başvuru ücreti alınmayacak.

13- Yapımı devam eden konut kampanya kapsamına dahil mi?

Cevap: 81 ilde bitmiş konutlar, belirli bir oranda tamamlanmış ve devam eden konutlar ile bankalarla garantörlük sözleşmesini imzalamış yeni başlayacak projeler kampanyaya dahil olacak.

14- TOKİ kampanyalarında olduğu gibi bu kampanyada da kura çekilişi olacak mı?

Cevap: 16 Ocak itibarıyla konut üreticisinden konutunu bulan vatandaşlar kurasız konut kredisi alma hakkı elde edebilecek.

15- Babadan-dededen ev kalan bir vatandaş kampanyadan faydalanabilecek mi?

Cevap: Verasetle ev sahibi olan vatandaşlarımız başvuru yapabilecek.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Yiyeceklerin üzerinde fare gezen işletme mühürlendi

Sonraki Haber

Karabük’te otomobil ile tır çarpıştı; 1 ölü, 2 yaralı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Fazilet Apartmanı davasında ek rapor: Fırındaki tadilatlar, binanın taşıyıcı sistemine yönelik değil
Öne Çıkan

Kahramanmaraş’ta 19 kişinin öldüğü Fazilet Apartmanı davasında yeni rapor! Karar 5 Ocak’a kaldı

30 Ekim 2026
Beşiktaş’taki gece kulübü yangını davası: Bilirkişi raporu kamu görevlilerinin ihmâlini ortaya koydu
Öne Çıkan

Beşiktaş’taki gece kulübü yangını davası: Bilirkişi raporu kamu görevlilerinin ihmâlini ortaya koydu

30 Ekim 2026
Çukurova Belediye Başkan Vekili, CHP’li Sıtkı Keskin oldu
Öne Çıkan

Çukurova Belediye Başkan Vekili, CHP’li Sıtkı Keskin oldu

30 Ekim 2026
Öne Çıkan

Peribacasından kopan kayaların altında kalan çift toprağa verildi

30 Ekim 2026
Yatırım fonlarında ödeme süreci başladı mı? SPK'dan 1 milyon TL sınırı ve ödeme takvimi açıklaması
Öne Çıkan

Yatırım fonlarında ödeme süreci başladı mı? SPK’dan 1 milyon TL sınırı ve ödeme takvimi açıklaması

30 Ekim 2026
MSB subay ve astsubay alımı başvuruları ne zaman bitiyor? 2 Kasım ve 23 Kasım tarihlerine dikkat!
Öne Çıkan

MSB subay ve astsubay alımı başvuruları ne zaman bitiyor? 2 Kasım ve 23 Kasım tarihlerine dikkat!

30 Ekim 2026
Sonraki Haber
Karabük'te otomobil ile tır çarpıştı; 1 ölü, 2 yaralı

Karabük'te otomobil ile tır çarpıştı; 1 ölü, 2 yaralı

En Güncel Haberler

Likya Yolu'nda kaybolan Alman turistin cansız bedeni bulundu
Yerel Haberler

Likya Yolu’nda kaybolan Alman turistin cansız bedeni bulundu

30 Ekim 2026
TDT 13'üncü Liderler Zirvesi Ankara Bildirisi imzalandı
Politika

TDT 13’üncü Liderler Zirvesi Ankara Bildirisi imzalandı

30 Ekim 2026
Şi Cinping, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile görüştü
Dış Haberler

Şi Cinping, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile görüştü

30 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Muş’ta kar yağışı nedeniyle yollarda kalan araçların sürücüleri kurtarıldı

30 Ekim 2026
Yaşam

Ankara’da dikkat çeken tören! Türkmenistan liderine fahri doktora unvanı verildi

30 Ekim 2026
Yaşam

Erciyes Dağı’nda düşüp ölen rehber için anma tırmanışı

30 Ekim 2026
Yaşam

Öğretmenlerin kasım dönemi mesleki çalışmaları ÖBA üzerinden yapılacak

30 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Erciyes Dağı'nda düşüp ölen rehber için anma tırmanışı

Erciyes Dağı’nda düşüp ölen rehber için anma tırmanışı

- Haberton
30 Ekim 2026

Kayseri’de, Erciyes Dağı’na zirve tırmanışı yaparken kayalıklardan düşerek hayatını kaybeden dağ rehberi ve kayak antrenörü Hasan Ali Şahin için anma...

Türkiye’de kış saati neden uygulanmıyor? Kalıcı yaz saatinin uyku ve sağlığa etkileri

Kapadokya’da peribacaları neden çöküyor? Doğal oluşumlarda aşınma ve yıkılma tehlikesi

2026 KPSS ön lisans sonuçları açıklandı! P93 puanı nasıl hesaplanıyor, sonuçlara nasıl itiraz edilir?

Afet anında hayat kurtaran hazırlık: Kızılay Haftası’nda bilinmesi gerekenler

Güncel Haber

Muş’ta kar yağışı nedeniyle yollarda kalan araçların sürücüleri kurtarıldı

Muş’ta kar yağışı nedeniyle yollarda kalan araçların sürücüleri kurtarıldı

30 Ekim 2026
Likya Yolu'nda kaybolan Alman turistin cansız bedeni bulundu

Likya Yolu’nda kaybolan Alman turistin cansız bedeni bulundu

30 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton