6 Haziran 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Yeni bir ‘İpek Yolu’nun temelleri atılıyor

Yeni bir ‘İpek Yolu’nun temelleri atılıyor

Haberton - Haberton
22 Mart 2023
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Yeni bir 'İpek Yolu'nun temelleri atılıyor

Yeni bir 'İpek Yolu'nun temelleri atılıyor

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Yeni bir ‘İpek Yolu’nun temelleri atılıyor şu anda” dedi.

Karaismailoğlu, “Özellikle Basra Körfezi ile Bağdat’tan ülkemiz sınırlarına kadar uzanan 1200 kilometre uzunluğunda bir demir yolu ve otoyol, bunun sonucunda bağlandığı yer olan Basra Körfezi’ndeki Faw Limanı ile birlikte, inşallah Türkiye’de, Irak ile buraya komşu ve burayı kullanacak olan özellikle Körfez ülkeleriyle ilgili, önümüzdeki günlerde çok önemli gelişmeler olacak. Bu dünyadaki dengeleri değiştirebilecek bir atılım aslında” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, sabah saatlerinde Diyarbakır’a geldi. Bakan Karaismailoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Vali Ali İhsan Su ile Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde (GAMER) değerlendirme toplantısı yaptı.

Bakan Karaismailoğlu, konuşmasında, “Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın ihtiyaçları karşılandı. İnşallah hepsinin üstesinden geleceğiz. Bir taraftan depremle mücadele ediyoruz, bir taraftan da 81 ilimizde yatırımlar devam ediyor. 100 yılda yapılacak işleri 20 yıla sığdırmış bir hükümet olarak üzerimize düşenin çok daha fazlasını hızlı bir şekilde yapmaya devam ediyoruz. Bizim Türkiye geneline yayılmış olan 5 bin şantiyemiz vardı, hiçbiri durmadı. Orada da işlerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor. Bir taraftan biten projelerimizin bu deprem gündemi nedeniyle açılışlarını yapmadan vatandaşımızın kullanımına açıyoruz. Bir taraftan da işlerimizi hızlıca devam ettiriyoruz. Çünkü bizim büyük hedeflerimiz var. 2053 ulaştırma ve lojistik master planı çerçevesinde yatırımlarımız artarak devam edecek” diye konuştu.

Yeni bir 'İpek Yolu'nun temelleri atılıyor
Yeni bir ‘İpek Yolu’nun temelleri atılıyor

‘ÖNEMLİ BİR ULAŞIM KORİDORU ORTAYA ÇIKIYOR’

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es Sudani’nin Türkiye ziyaretine değinen Bakan Karaismailoğlu, “Hakikaten, dünyada dengeleri değiştirebilecek bir lojistik koridor konusunda, kendileriyle hükümet düzeyinde daha önce de görüşmelere devam etmiştik. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, özellikle yeni bir ‘İpek Yolu’nun temelleri atılıyor şu anda.

Özellikle Basra Körfezi ile Bağdat’tan ülkemiz sınırlarına kadar uzanan 1200 kilometre uzunluğunda bir demir yolu ve otoyol, bunun sonucunda bağlandığı yer olan Basra Körfezi’ndeki Faw Limanı ile birlikte, inşallah Türkiye’de, Irak ile buraya komşu ve burayı kullanacak olan özellikle Körfez ülkeleriyle ilgili, önümüzdeki günlerde çok önemli gelişmeler olacak. Bu dünyadaki dengeleri değiştirebilecek bir atılım aslında. Demir yolu, otoyol ve deniz limanı sayesinde Basra Körfezi’nde buluştuğunda, Türkiye üzerinden lojistik koridorun Akdeniz’e, Avrupa’ya, Karadeniz’e, hatta Kafkaslara açılan önemli bir ulaşım koridoru ortaya çıkıyor” diye konuştu.

‘EKONOMİK GELİŞMELERE NEDEN OLACAKTIR’

Bakan Karaismailoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İnşallah bu koridorlar, bu akslar sayesinde Diyarbakır’ın da içinde bulunduğu Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde çok büyük ekonomik gelişmelere neden olacaktır, bu atılım ve yatırımlar. İnşallah bu büyük güçlü Türkiye, dünyanın gelişmiş en büyük 10 ekonomisine sahip olan Türkiye hedefleri doğrultusunda, bunlar bizim çok büyük artılarımız olacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Yeni bir 'İpek Yolu'nun temelleri atılıyor şu anda" dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Yeni bir ‘İpek Yolu’nun temelleri atılıyor şu anda” dedi.

Aynı şekilde hem bu lojistik koridorlarının bağlantısı hem bu bölgelerimizin ve Türkiye içerisindeki 81 il yatırımlarımız birbiriyle buluştuğunda, ilave bu uluslararası koridorlar da bunun üzerine eklendiğinde, inşallah ülkemiz, dünyada lojistik süper güç olma hedefi de bir taraftan devam ediyor. Bir taraftan orta koridor Çin’den Londra’ya kadar çalışırken, bir taraftan yine Basra Körfezi’nden Londra’ya kadar uzanacak koridorlar, bizim büyük artılarımız olacak. Tabi ki deprem afeti, son 45 gündür gündemimizi yoğun bir şekilde teşkil ediyor, etmeye de devam edecek.

Biz bu bölgeden hiçbir zaman elimizi çekmeyeceğiz. Aynı şekilde buraları yeniden ihya ederken, bir taraftan da yatırımlarımız ve ekonomik büyümemiz de devam edecek. Tabi ki bu bölge Türkiye ekonomisinin yaklaşık yüzde 10’una karşılık gelen bir bölgeydi. Belki ilk aşamada bu bölgelerde bir küçülme olacak ama uzun vadede, yani bu atılım ve planlarımızı 1 yıl içerisinde tamamladığımızda, burası eskisinden çok daha hızlı şekilde büyümeye devam edecektir. Oradaki açığı da inşallah önümüzdeki yıllarda hızlı bir şekilde kapatacağız.”

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Deprem enkazlarında 2,5 milyon ton geri dönüştürülecek

Sonraki Haber

Türkiye-Yunanistan Pozitif Gündem Toplantısı yapıldı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Ersoy: Sıfır Atık hareketi dünya için bugün bir seçenek değil bir zarurettir
Politika

Sıfır Atık hareketi dünya için bugün bir seçenek değil bir zarurettir

5 Haziran 2026
Dervişoğlu: Rekabetin sonuçlandırılacağı yer milletin iradesini içine koyacağı seçim sandığı olmalıdır
Politika

Rekabetin sonuçlandırılacağı yer milletin iradesini içine koyacağı seçim sandığı olmalıdır

5 Haziran 2026
Özgür Özel'den CHP'lilere çağrı; "Öfke yerine iktidar diye bağırın"
Politika

Özgür Özel’den CHP’lilere çağrı; “Öfke yerine iktidar diye bağırın”

5 Haziran 2026
Bakan Uraloğlu: Demiryolu ağımızı 28 bin 500 kilometreye çıkarmayı hedefledik
Politika

Demiryolu ağımızı 28 bin 500 kilometreye çıkarmayı hedefledik

5 Haziran 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katılım finans, tüm dünya için daha adil ve güvenli bir modeldir / Geniş haber
Politika

Katılım finans, tüm dünya için daha adil ve güvenli bir modeldir

5 Haziran 2026
Bakan Bolat: Türkiye ihracata dayalı büyüme modeline devam edecek
Politika

Türkiye ihracata dayalı büyüme modeline devam edecek

5 Haziran 2026
Sonraki Haber
Türkiye-Yunanistan Pozitif Gündem Toplantısı yapıldı

Türkiye-Yunanistan Pozitif Gündem Toplantısı yapıldı

En Güncel Haberler

Karadeniz'de balıkçı teknesine saldırı; 1 ölü, 4 yaralı
Öne Çıkan

Karadeniz’de balıkçı teknesine saldırı; 1 ölü, 4 yaralı

6 Haziran 2026
Tarkan, Ankara'da sevenleriyle buluştu
Kültür ve Sanat

Tarkan, Ankara’da sevenleriyle buluştu

6 Haziran 2026
Hatay'da iş yerine silahlı saldırı:1 yaralı
Yerel Haberler

Hatay’da iş yerine silahlı saldırı:1 yaralı

6 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

İstanbul’da 2 suç örgütüne operasyon; 27 gözaltı

6 Haziran 2026
Yaşam

Nazilli’de mekan ve araç kurşunlayan suç örgütüne operasyon: 7 tutuklama

6 Haziran 2026
Yaşam

Konya’da sağanak, taşkınlara neden oldu

6 Haziran 2026
Yaşam

Osmaniye’de uyuşturucu operasyonu: 7 tutuklama

6 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Babasının cenazesiyle 2 gün aynı evde yaşadı

Babasının cenazesiyle 2 gün aynı evde yaşadı

- Haberton
6 Haziran 2026

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, komşularının haber alamadığı Veysel Bek (65), evinde ölü bulundu. Zihinsel engelli olduğu öne sürülen A.B.’nin, evde babasının...

Kalp krizinin sessiz belirtileri neler? Uzmanlardan hayat kurtaran uyarılar

Günde kaç litre su içilmeli? Yaşa göre ideal su tüketimi ve uzmanların önerileri

Dolar yıl sonunda kaç TL olur? Piyasalarda son beklentiler ve kritik senaryolar

E-Devlet’te yeni dönem başladı: Vatandaşları ilgilendiren değişiklikler neler?

Güncel Haber

İstanbul'da 2 suç örgütüne operasyon; 27 gözaltı

İstanbul’da 2 suç örgütüne operasyon; 27 gözaltı

6 Haziran 2026
Karadeniz'de balıkçı teknesine saldırı; 1 ölü, 4 yaralı

Karadeniz’de balıkçı teknesine saldırı; 1 ölü, 4 yaralı

6 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton