16 Eylül 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Yeni bir anayasayla Türkiye Yüzyılı’na başlamamız lazım

Yeni bir anayasayla Türkiye Yüzyılı’na başlamamız lazım

Haberton - Haberton
31 Ocak 2026
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Yeni bir anayasayla Türkiye Yüzyılı'na başlamamız lazım
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Darbecilerin yazdığı bir anayasaya değil, milletin temsilcilerinin, milletvekillerinin yazdığı ve millet tarafından onaylanan demokratik sivil ve katılımcı bir toplum sözleşmesiyle yeni bir anayasayla Türkiye Yüzyılı’na başlamamız lazım diyoruz. İnşallah mecliste gerçekleşecek bir uzlaşmayla bunu da sağlamak istiyoruz” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, çeşitli ziyaretler ve partisinin Sivas İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katılmak üzere kente geldi. İlk olarak Sivas Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Tunç, burada Vali Yılmaz Şimşek’ten kentte yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Tunç, daha sonra Sivas Belediyesi ve Adliye’yi ziyaret etti. Bakan Tunç son olarak AK Parti Sivas İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Programa Bakan Tunç’un yanı sıra, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hakan Aksu, Rukiye Toy, ve çok sayıda partili katıldı.

‘YENİ BİR ANAYASAYLA TÜRKİYE YÜZYILINA BAŞLAMAMIZ LAZIM’

Burada konuşmasında yeni anayasa çalışmaları hakkında bilgi veren Bakan Tunç, “Anayasamızda gerçekleştirdiğimiz reformlarla kadın haklarından, çocuk haklarına varıncaya kadar, şehit, gazi ailelerimizin haklarına varıncaya kadar ve hak arama yollarını artırarak özellikle bu ülkede vesayetçi anlayışın yeşerdiği yerlerde yapısal dönüşümleri sağladık. Anayasa Mahkemesi’nin yapısını, Hakimler Savcılar Kurulu’nun yapısını, demokratik hukuk devleti ilkesine uygun hale getirdik. Bunları hep milletimizin desteğiyle başardık. Referandumlarda Sivaslılar yüzde 80’lerin üzerinde evet oyu verdiler. 2010 değişikliği, 2017 anayasa değişikliği Yüksek Askeri Şura’nın yapısı, Milli Güvenlik Kurumu’nun yapısı, Hatırlar mısınız? Yüksek Askeri Şura toplantılarında, fotoğrafı bir hatırlayın. Başbakan ve Genelkurmay Başkanı yan yana otururdu. Milli Güvenlik Kurulu’nun genel sekreterliği, sivilleşme anlamında çok önemli mesafeler kat ettik. Devlet Güvenlik Mahkemelerini kaldırdık. Yargı birliğini sağladık. Askeri yargı, Askeri Yargıtay bu ayrımları kaldırdık. Anayasamızda ‘sıkıyönetim ilan edilebilir’ diye bir madde vardı. ‘Gerekirse sıkıyönetim ilan edilebilir’. Bunları kaldırdık. Darbeciler yargılanamaz diye madde vardı, kaldırdık. Hem milletimizin onayıyla bunlar gerçekleşti. Bunlar yeterli mi? Elbette ki yeterli değil. Biz diyoruz ki darbecilerin yazdığı bir anayasaya değil, milletin temsilcilerinin milletvekillerinin yazdığı ve millet tarafından onaylanan demokratik sivil ve katılımcı bir toplum sözleşmesiyle yeni bir anayasayla Türkiye Yüzyılı’na başlamamız lazım diyoruz. İnşallah Meclis’te gerçekleşecek bir uzlaşmayla bunu da sağlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘CUMHURBAŞKANIMIZ MİLLETİMİZİN REFAHI İÇİN BÜYÜK BİR GAYRET GÖSTERİYOR’

Gençler ve çocukların kötü alışkanlıklardan uzak durması için çaba sarf ettiklerini söyleyen Bakan Tunç, şöyle devam etti:

“Asli görevimiz çocuklarımızı ve gençlerimizi sanal tehlikelerden, yasadışı bahisten ve sanal kumardan uzak tutmaktır. Bunu yapmamız ve bunu başarmamız lazım. Devletimizin ailelerinin ve hepimizin ortak görevidir. Ayrıca görevimiz gerek uyuşturucu belasından, illetinden gençlerimizi uzak tutmak, aileleri, kadını, her türlü şiddetten korumaktır. Ailenin direği olan kadınlarımızı daha da güçlendirerek, aileyi güçlendirmek, toplumu güçlendirmek ve topyekun millet olarak geleceğe daha güvenle bakmak istiyoruz. Bunun için çok çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız 23 yıldan bu yana tüm kadrolarıyla beraber milletimizin refahı için büyük bir gayret gösteriyor. Tabii bu süreçte her türlü engeli milletimiz sayesinde aşmayı başardık. Sıkıntılarla da karşı karşıya kaldık. 11 ilimiz depremde yerle bir oldu. Yaklaşık 3 trilyona yakın parayı oraya aktarmak zorunda kaldık. Çünkü bir an önce çadırlardan konteynerlere, konteynerlerden kalıcı konutlara vatandaşlarımızı kavuşturmak durumundaydık. Hazinenin kaynağının önemli bir kısmını oraya harcamak durumunda kaldık. Aslında biz enflasyonu tek haneli rakama düşürmüştük. Şimdi yeniden tek haneli rakama düşüreceğiz. Şimdi toparlanma sürecidir. Emeklimizin, memurumuzun, işçimizin alım gücünü hakkıyla artırmanın gayreti içerisindeyiz. Bunu tekrar başaracağız.”

‘BU GÜNE KADAR MİLLETİMİZİ RAHATSIZ EDECEK HİÇBİR ADIM ATMADIK’

Terörsüz Türkiye Projesi hakkında da konuşan Bakan Tunç, şunları söyledi:

“Terör örgütü fesih kararı aldı. Tabi bu fesih kararı sonrası, silah bırakma kararından sonra silah bırakma sürecini hep beraber devletimizin ilgili kurumları ile izlemeye devam ettik. Tabii bu süreçte özellikle devlet kurumları arasında, gerek istihbarat, gerek ilgili bakanlıklar arasında bir uyum olmasaydı, yine kurulan meclis komisyonunda, bütün partilerin bir, iki istisna olabilir, genel bir uyum sayesinde bugünlere geldik. Tabii sadece Terörsüz Türkiye değil, ‘terörsüz bölge’ diyoruz. Dışarıdaki irtibatlarıyla beraber silah bırakması ve ülkemizi, milletimizi tehdit eden unsurları ortadan kaldırılması. Bu anlamdaki çalışmalar, gayretler devam ediyor. Tabii bu süreçte şehit ailelerimizi, gazilerimizi işiteceğiz. Milletimizi rahatsız edecek hiçbir adım bugüne kadar atmadık. Bundan sonra da atmayacağız dedik ve yolumuza inşallah devam ederek, Terörsüz Türkiye’yi inşallah başararak, Türkiye Yüzyılı’nın inşaat süreci daha da kolaylaştırmış ve milletimizin huzuru için milletimizin, çocuklarımızın, gençlerimizin geleceği için daha huzurlu bir Türkiye inşallah hep beraber inşa edeceğiz. Bütün zorlukları milletimiz sayesinde aştık. Her engeli, milletimiz sayesinde aşmayı başardık. Bütün zorluklarda milletimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında oldu, Recep Tayyip Erdoğan’a güvendi. Bu karşılıklı güven, onun da millete güveni, işte bugün bu noktalara gelmemizi sağladık. Ülkemizin her bir tarafında yatırım hamleleri hız kesmeden devam edecek.”

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Hedefimiz Arca Çorum FK’yı en iyi yerlere taşımak

Sonraki Haber

Fernando Andrade Dos Santos Erzurumspor’la anlaştı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Ümit Özdağ’dan erken seçim ve “Çerçeve Yasa” çıkışı: “Acaba baskın seçimi gizlemek için yapılan bir girişim mi?”
Politika

Ümit Özdağ’dan erken seçim ve “Çerçeve Yasa” çıkışı: “Acaba baskın seçimi gizlemek için yapılan bir girişim mi?”

16 Eylül 2026
Bakan Ersoy açıkladı: Deprem bölgesindeki kültür yatırımı 34 milyar liraya ulaşacak
Politika

Bakan Ersoy açıkladı: Deprem bölgesindeki kültür yatırımı 34 milyar liraya ulaşacak

16 Eylül 2026
Dışişleri Bakanı Fidan'dan Azerbaycan ziyaretine ilişkin paylaşım
Politika

Dışişleri Bakanı Fidan’dan Azerbaycan ziyaretine ilişkin paylaşım

16 Eylül 2026
Bakan Uraloğlu: 2030 yılı hedefimiz karbondioksit emisyonunu yüzde 5 oranında azaltmaktır
Politika

Havacılıkta yeni dönem: 2030’a kadar karbon emisyonunda yüzde 5 azaltım hedefi

16 Eylül 2026
Bakan Güler, Afyonkarahisar'da birlikleri denetledi
Politika

Bakan Yaşar Güler’den Afyonkarahisar’da hava ve füze savunma üssüne ziyaret

16 Eylül 2026
Ailelerin eğitimine destek artıyor: Velilere yönelik 'Okul ve Aile Hayatı' eğitimleri yaygınlaştırılacak
Politika

Bakan Göktaş açıkladı: Velilere yönelik “Okul ve Aile Hayatı” eğitimleri yaygınlaştırılacak

16 Eylül 2026
Sonraki Haber
Fernando Andrade Dos Santos Erzurumspor'la anlaştı

Fernando Andrade Dos Santos Erzurumspor'la anlaştı

En Güncel Haberler

Altın madeninde göçük: 60 kişi yaşamını yitirdi
Dış Haberler

Altın madeninde göçük: 60 kişi yaşamını yitirdi

16 Eylül 2026
Kas kaybı demans riskini yüzde 42 artırıyor: Uzmanlardan yaşlanma sürecine kritik uyarı
Sağlık Haberleri

Kas kaybı demans riskini yüzde 42 artırıyor: Uzmanlardan yaşlanma sürecine kritik uyarı

16 Eylül 2026
Bursa’da suç örgütü operasyonu: Sosyal medyadan eleman temin eden 10 şüpheli gözaltında
Gündem

Bursa’da suç örgütü operasyonu: Sosyal medyadan eleman temin eden 10 şüpheli gözaltında

16 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

‘Türkiye Oyun Politika Belgesi ve Eylem Planı’ yayımlandı: Ulusal oyun envanteri oluşturulacak

16 Eylül 2026
Yaşam

Tekirdağ’da İlköğretim Haftası törenle kutlandı

16 Eylül 2026
Yaşam

Erciş’te bağ bozumu başladı

16 Eylül 2026
Yaşam

Batman’da kaçakçılık operasyonu: 524 kilo tütün ve 800 bin makaron ele geçirildi

16 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

'Kurtlar Vadisi Pusu' dizisi hakkında inceleme başlatıldı

‘Kurtlar Vadisi Pusu’ dizisi hakkında inceleme başlatıldı

- Haberton
16 Eylül 2026

Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu’nun ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada, ‘Kurtlar Vadisi Pusu’ dizisine ilişkin iddiaların alanında uzman kişilerden oluşturulacak bilirkişi...

Türk alüminyum folyo sektörü: Ambalaj sanayinin temel taşı

Ankara’nın bilinmeyen 10 durağı: Başkentin keşfedilmeyi bekleyen köşeleri

Telefon şarj olurken neden ısınır? Normal sıcaklık ile tehlikeli ısınma arasındaki fark

Araçlarda kış bakımı zamanı: Lastik, silecek ve antifriz ihmali yolda bırakabilir

Güncel Haber

Altın madeninde göçük: 60 kişi yaşamını yitirdi

Altın madeninde göçük: 60 kişi yaşamını yitirdi

16 Eylül 2026
'Türkiye Oyun Politika Belgesi ve Eylem Planı' yayımlandı: Ulusal oyun envanteri oluşturulacak

‘Türkiye Oyun Politika Belgesi ve Eylem Planı’ yayımlandı: Ulusal oyun envanteri oluşturulacak

16 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton