25 Ekim 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Kültür ve Sanat - Yazar Kutluer, Tanrıların Yolu’nu 5 günde tamamladı

Yazar Kutluer, Tanrıların Yolu’nu 5 günde tamamladı

Haberton - Haberton
12 Ekim 2021
- Kültür ve Sanat
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Yazar Kutluer, Tanrıların Yolu'nu 5 günde tamamladı

Yazar Kutluer, Tanrıların Yolu'nu 5 günde tamamladı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

132 kilometrelik Tanrıların Yolu’nu yürüyerek 5 günde tamamlayan yazar Gökhan Kutluer, “Farkındalık yaratmayı amaçlıyorum” dedi

İtalya’ya taşınma sürecini anlattığı “Türkiye’den Gitmek: İtalya’ya Uzanan Bir Göç Hikayesi” adlı kitabın yazarı Gökhan Kutluer, bir sırt çantasına sığabilecek kadar az eş-yayla Bolonya’dan Floransa’ya yürüdü. Kutluer, 132 kilometrelik “Tanrıların Yolu”nu (La Via degli Dei) 5 günde tamamladı. Bu yürüyüş sayesinde doğa ve insan öyküleriyle kendi göç hikayemi daha da zenginleştirdim” diyen yazar, yürüyüşüyle daha iyi bir gelecek için yeni ilhamlar yaratmayı hedefliyor.

DOĞANIN MUCİZESİ

İtalya’nın Emilia-Romagna bölgesindeki Bolonya şehrinden başlayıp Rönesans’ın baş-kenti Floransa’da sona eren La Via degli Dei’nin doğal bitki örtüsü, engebeli tırmanış yolları, patikaları ve geniş üzüm bağları ile doğanın mucizesini yansıttığını belirten Kutluer, hislerini, “Sadece yürüyerek geçilebilen bu 132 kilometrelik yol boyunca kar-şılaştığım köy ve kasabaların sunduğu zenginliklerle öykümü derinleştirdim. Epey tır-manışlı bir parkura sahip olan yolda karşılaştığım irili ufaklı zorluklar, bana hayatın kendi içinde bir bütün olarak yaşamımızı şekillendiren ve mücadele etmek zorunda olduğumuz kötü sürprizlerini hatırlattı. Herhangi bir ulaşım aracı kullanmadan ilerle-menin, olumsuzluklarla başa çıkabilmenin, farklı insan öyküleriyle kendi hikayeme yeni notlar düşebilmenin mutluluğunu yaşadım” sözleriyle anlattı.

” Uzayıp giden dağ yolları, üzüm bağlarıyla çevrili köyleri ve aşılması zor patikalarıyla doğa hem in-sanla birlikte hem de insana rağmen kendini geleceğe taşımak için mücadele ediyor. Bu mücadeleye insan üstü bir güçle destek vermemiz gerekiyor”

“KENDİ HİKAYEMİZİN PEŞİNDEN GİDERKEN DOĞANIN HİKAYESİNİ UNUTUYORUZ”

Farklı rotalar arayan doğa ve yürüyüş tutkunlarını Tanrılar Yolu’na davet eden Kutluer, “Rakım 1200’lere yaklaştığında, ormandaki sık ağaçların gölgesinde doğanın gelecek kaygılarına kafa yordum ve hayat öykümde sürdürülebilir geleceğe de yer açmam gerektiğini anladım. Bu yüzden üçüncü kitabımda bu konuya da değineceğim. Kendi hikayemizin peşinden giderken doğanın hikayesini unutuyoruz. Uzayıp giden dağ yolları, üzüm bağlarıyla çevrili köyleri ve aşılması zor patikalarıyla doğa hem in-sanla birlikte hem de insana rağmen kendini geleceğe taşımak için mücadele ediyor. Bu mücadeleye insan üstü bir güçle destek vermemiz gerekiyor” dedi.

GOETHE’NİN ADIMLARINI TAKİP ETTİ

La Via degli Dei boyunca bölgenin kültürel özelliklerini keşfetme şansına eriştiğini be-lirten Kutluer, “Geçtiğim her kasaba ve köyde, bizim gibi yürüyenler için hazırlanan küçük sofralarda sadece bölgeye özgü yiyecek ve içecekleri tattım. Bölge insanlarının

öykülerini dinlemek çok keyifliydi. Yer yer Goethe’nin İtalya Seyahati kitabında Apeninlerden geçerken yaptığı gözlemleri anımsadım. 1786’da onun geçtiği yerlerden yürüyerek geçmek güzel bir deneyimdi. Görüş mesafesinin açık olduğu bir günde Apeninlerin zirvelerinden kuzeyde Tirol ve kuzeybatıda İsviçre ile İtalya arasında sınır oluşturan dağları görmek mümkün. Etrüskler tarafından oluşturulan ve Antik Roma’nın hem askeri hem de ticari sebeplerle geliştirdiği bu yoldan yürümek tüylerimi ürpertti” dedi.

Bolonya’dan Floransa’ya uzanan bu yola neden La Via degli Dei yani Tanrıların Yolu dendiğini de aktaran yazar, “Bizi Paganizm’e kadar götürüyor. Parkuru geçerken aş-mak zorunda olduğumuz dağların isimleri, Pagan tanrılarının isimlerini taşıyor. Monte Adone, Monte Venere ve Monte Luario bunlardan birkaçı” diye konuştu.

“Yolda ve konakladığım yerlerde karşılaş-tığım kişiler, Türk olduğumu öğrenince büyük bir şaşkınlık yaşadı. “

İTALYAN KÜLTÜRÜNE YAKIN MARKAJ

Türkiye’de henüz bilinmeyen bir rota olan La Via degli Dei, özellikle bahar dönemle-rinde dünyanın pek çok ülkesinden gelen uzun yürüyüş meraklılarını ağırlıyor. Parkur üzerinde konaklama tesisleri de bulunuyor. Yürüyüş sırasında çok sayıda insanla tanışma fırsatını bulduğunu belirten Kutluer, “Yolda ve konakladığım yerlerde karşılaş-tığım kişiler, Türk olduğumu öğrenince büyük bir şaşkınlık yaşadı. Bu yolda ilk defa bir Türk gördüklerini söylediler. Pandemi sebebiyle çok fazla turistle karşılaşmadım. Bu da bana tüm yolculuğu İtalyanlarla geçirme, onların kültürlerini çok daha yakın-dan gözlemleme fırsatı verdi” dedi.

YOLCULUK NOTLARI 3’ÜNCÜ KİTABA GİRECEK

Yolda karşılaştığı herkesin birbirine “Bu yolu neden yürüyorsun?” sorusunu sorduğunu söyleyen Kutluer, “Herkesin cevabı elbette ki farklıydı ancak bu cevapların odak noktasında doğanın sunduğu güzelliklerle yaşamın yoğunluğundan biraz uzak kalabilmek yatıyordu. Ben de öyle yaptım ve yürüyüş boyunca bol bol kendimle kalarak sayfalarca not aldım. La Via degli Dei notları yeni kitabımda kendine geniş yer bulacak” diyerek sözlerini bitirdi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Dondurma teknesi

Sonraki Haber

Ankara’da FETÖ operasyonu: 7 gözaltı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Antalya İbradı'da çifte açılış: "Türkiye Yüzyılı'nın yolu donanımlı gençlerimizden geçmektedir"
Kültür ve Sanat

Antalya İbradı’da çifte açılış: “Türkiye Yüzyılı’nın yolu donanımlı gençlerimizden geçmektedir”

25 Ekim 2026
Oyuncu Engin Altan Düzyatan'ın acı günü: Babası son yolculuğuna uğurladı
Kültür ve Sanat

Oyuncu Engin Altan Düzyatan’ın acı günü: Babası son yolculuğuna uğurladı

25 Ekim 2026
Derste kurulan korodan uluslararası sahne başarısı: Jazzberry Tunes adından söz ettiriyor
Kültür ve Sanat

Derste kurulan korodan uluslararası sahne başarısı: Jazzberry Tunes adından söz ettiriyor

25 Ekim 2026
Güller ve Günahlar izleyenleri gözyaşına boğdu: Serhat ‘Kader’ine ağladı
Kültür ve Sanat

Güller ve Günahlar izleyenleri gözyaşına boğdu: Serhat ‘Kader’ine ağladı

25 Ekim 2026
Hattuşa'nın 120 yıllık kazı süreci tarihi fotoğraflarda
Kültür ve Sanat

Hattuşa’nın 120 yıllık kazı süreci tarihi fotoğraflarda

25 Ekim 2026
Tarihi Karakuş Tümülüsü'nde yemek yarışması: "Anadolu lezzetlerini gelecek kuşaklara devretmek istiyoruz"
Kültür ve Sanat

Tarihi Karakuş Tümülüsü’nde yemek yarışması: “Anadolu lezzetlerini gelecek kuşaklara devretmek istiyoruz”

25 Ekim 2026
Sonraki Haber

Ankara'da FETÖ operasyonu: 7 gözaltı

En Güncel Haberler

Rusya’dan üçlü müzakere açıklaması
Dış Haberler

Rusya’dan üçlü müzakere açıklaması

25 Ekim 2026
Savcılığın itirazı kabul edildi: Eski Milletvekili Ertan Aydın hakkında yakalama kararı çıkarıldı
Öne Çıkan

Savcılığın itirazı kabul edildi: Eski Milletvekili Ertan Aydın hakkında yakalama kararı çıkarıldı

25 Ekim 2026
MKE TOLGA, ilk kez savaş gemisine entegre edilerek hedeflerini imha etti
Bilim & Teknoloji

MKE TOLGA, ilk kez savaş gemisine entegre edilerek hedeflerini imha etti

25 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Edirne’de Sırpsındığı Zaferi dolayısıyla 4 kilometrelik anma yürüyüşü yapıldı

25 Ekim 2026
Yaşam

Saros Körfezi’nde deniz ciğeri denizanası görüldü

25 Ekim 2026
Yaşam

Samsun’da Kızlan Yaylası, sonbahar renklerine büründü

25 Ekim 2026
Yaşam

Lastiği patlayan otomobildeki 3 adayı, KPSS’ye jandarma ekipleri yetiştirdi

25 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Demirören Medya'ya ödül yağdı: Murat Yancı 'En Başarılı Televizyon Yöneticisi Ödülü'nü aldı

Demirören Medya’ya ödül yağdı: Murat Yancı ‘En Başarılı Televizyon Yöneticisi Ödülü’nü aldı

- Haberton
25 Ekim 2026

Medya, sanat, iş dünyası ve gastronomi alanında ödüller sahiplerini buldu. Sivas Bileşenleri Konseyi tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen 'Uluslararası Sivas...

Türk cam sektörünün küresel gücü: Şişecam’ın 90 yıllık hikâyesi ve dünya pazarındaki yükselişi

Altın değerindeki baharat safranın bilinmeyen faydaları! Bilim insanları araştırıyor: Herkes için güvenli mi?

Dünya Çocuk Felci Günü: Bir zamanlar binlerce çocuğu felç ediyordu! 2026’da tehlike hâlâ devam ediyor

Türkiye’de sigara kullanımında alarm! Yeni yasaklar gündemde, bilim dünyasından peş peşe uyarılar

Güncel Haber

Rusya’dan üçlü müzakere açıklaması

Rusya’dan üçlü müzakere açıklaması

25 Ekim 2026
Savcılığın itirazı kabul edildi: Eski Milletvekili Ertan Aydın hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Savcılığın itirazı kabul edildi: Eski Milletvekili Ertan Aydın hakkında yakalama kararı çıkarıldı

25 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton