26 Ağustos 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Belediyecilik budur, bizden öğrenecekleri çok şey var

Belediyecilik budur, bizden öğrenecekleri çok şey var

Haberton - Haberton
3 Şubat 2024
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Belediyecilik budur, bizden öğrenecekleri çok şey var

Belediyecilik budur, bizden öğrenecekleri çok şey var

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Doğru işler yapıyoruz ki diğer adaylar da bizim yaptığımız işlere ‘yapacağız’ diyor. Buna öncülük yapmak çok çok güzel. ‘Gerçek belediyeciliği öğreteceğiz’ diye söylemiştim. Belediyecilik budur, daha bizden öğrenecekleri çok şey var” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi’nin bulunduğu alanda kazandırılan henüz yapım aşamasındaki Dijital Hayvanat Bahçesi’ni ziyaret etti. Yavaş, bulundukları yerin Atatürk Orman Çiftliği’nde bulunan eski hayvanat bahçesinin uzantısı olduğunu belirterek, “Malum bütün dünyada artık, vahşi doğada bulunanların kafese kapatılması istenmiyor. Biz de bu nedenle dijital hayvanat bahçesi yaptık. Ama yan tarafımızda evcil hayvanlar parkı projesi de hazırlandı ve şu an yapılıyor.

Burası geniş bir alan, 940 bin metrekare. Hem gençlerin dijitalle tanışması açısından da burası çok önemli. Burası yenilenecek ve hayvan sayısı sürekli güncellenecek. Daha çok çocukların ilgisini çekecek, dünyadan hayvanları görmeleri ve onları sevmelerini de amaçlıyoruz. O nedenle açtık. Aldığım bilgiye göre dünyada bu boyutta başka bir yerde böyle dijital bir hayvanat bahçesi bulunmuyor” ifadelerini kullandı.

‘GEZERAVCI’DAN SONRA GÖKYÜZÜNE İLGİ ARTTI’

Sürekli güncellenerek doğada bulunan binlerce hayvanın Dijital Hayvanat Bahçesi’nde sergileneceğini aktaran Yavaş, “Eski çağlara kadar götürüyor. Aynı zamanda da eski çağlardaki görüntülerden sonra bir de gökyüzü görüntüsü var. Otobüslere bindikleri zaman gökyüzünde geziyor gibi olacaklar. O da çok önemli bugünlerde. Alper Bey’den (Gezeravcı) sonra herkesin gökyüzüne ilgisi arttı. Burada çocuklar bütün gezegen ve yıldızları görmüş olacak” dedi. 

‘KEÇİÖREN’DE 50 BİNE YAKIN VATANDAŞA DESTEK VERİYORUZ’

AK Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi için başkan adayı Turgut Altınok’un, mevcutta belediyeden sosyal yardım alan vatandaşların sayısını ve yardım miktarını artıracakları vaadiyle ilgili soruyu yanıtlayan Yavaş, “Öncelikle hükümetin daha fazla vermesini beklerim. Buradan şu anlam çıkıyor; emeklilerin gerçekten çok zor durumda oldukları anlaşılıyor. Bizim zaten belediye olarak felsefemiz sadece emekliler değil. Darda olan kim varsa anında yanında olma hedefimiz var.

Sosyal devlet, sosyal belediye olmanın gereğini yapıyoruz. Avrupa’da ayrılan bütçenin yüzde 12’sini zor durumda olanlara destek olmak amacıyla veriyorlar. Birçok yerde İşsizlik Sigortası veriyorlar. Biz de bütçemizin yüzde 12’ye yakınını sosyal destek olarak veriyoruz. Tabi bunu hiç belediye başkanlığı yapmamış birisi, ‘biz de şu kadar vereceğiz’ demesine belki dersiniz ki ‘Vaat ediyor.’ 2022 yılını biz kaynaklardan aldık.

Belediyecilik budur, bizden öğrenecekleri çok şey var
Belediyecilik budur, bizden öğrenecekleri çok şey var

Keçiören Belediyesi, 2020’de bütçesinin çok küçük bir kısmını sosyal desteklere ayırmış. 10 milyon civarında bir bütçe ayrılmasına rağmen bu bütçenin de tamamını kullanmayıp yüzde 30’unu kullanmış. Bu işte, bir belediye başkanının kente bakış açısıdır. Halbuki Keçiören’de biz 50 bine yakın insana destek oluyoruz. Kendi ilçesinde 50 bin kadar desteğe ihtiyaç olan insan varken bu kadar küçük bütçe ayırıp sadece 2 bin küsur kişiye yardım yapılması ve bütçenin tamamının kullanılmaması dahi bir belediye başkanın şehirde yaşayan, destek isteyen ailelere bakış açısını göstermek açısından çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

Belediye başkanı olarak köprüleri, kavşakları herkesin yapabileceğini aktaran Yavaş, “7 bin 500 lira ile bir bekar insan dahi hatta bir de kiracıysa, açlık sınırının altında gelir alıyordur ve ölmeye mahkumdur. Bu nedenle biz belediye başkanı olarak kaç yıldır kentimizde hiç kimsenin soğuktan donmamasını istiyoruz. Açlıktan kimsenin ölmemesini istiyoruz. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesini istiyoruz. Bizim anlayışımız bu gerçek belediyecilik de budur” dedi.

‘DEMEK Kİ DOĞRU İŞLERİ YAPIYORUZ’

Turgut Altınok’un, “Ankara Büyükşehir Belediyesi bu parayı cebinden vermiyor. Vatandaşın parasını yine vatandaşa veriyor” şeklindeki ifadesine de yanıt veren Mansur Yavaş, şöyle konuştu:

“O da cebinden vermeyecek. Bu zaten malum bir konu ama mesele şurada; Ankara’dan aldığınız bir parayı yurt dışından bitki getirerek, Hans’a ve George’a da verebilirsiniz. Ankara halkından aldığınızı boş projelere de yatırabilirsiniz. Bizim önceliğimiz vatandaş. Vatandaşın eğitimi, huzuru, vatandaşın konfor içinde yaşaması. Bu nedenle belediye otobüslerimizde sübvanse yapıyoruz. Suyu ucuz veriyoruz. Eski dönemlerle kıyaslandığı zaman bu ortaya çıkacaktır. Ankara halkının tertemiz parasını, boşa götürmeden gerçek ihtiyaçlar doğrultusunda harcıyoruz. Keşke devlet de öyle yapsa, belediyeler de öyle yapsa. Ama ben şimdi görüyorum.

Bir sürü aday hepsi birden ‘çorba vereceğiz’ demeye başladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi yıllardır veriyor. Hatta bazı kesimler tarafından alay konusu oluyoruz. Ama toptancı halinde gecenin 03.00’ünde buz gibi bir havada, Ankara halkı için sebzeleri yetiştirmek için çalışan haldeki bir esnafın içeceği bir çorbanın, fiyatla ölçülmesi mümkün değil. Yine okuluna giderken bir öğrencinin soğuk havada içeceği çorba, hastanenin bahçesinde hastasını ziyaret ettikten sonra gidecek yeri olmayan insanın içeceği çorba çok önemli. Ben şunu görüyorum, demek doğru işler yapıyoruz ki diğer adaylar da bizim yaptığımız işlere ‘yapacağız’ diyor. Buna öncülük yapmak çok çok güzel. ‘Gerçek belediyeciliği öğreteceğiz’ diye söylemiştim. Belediyecilik budur. Daha bizden öğrenecekleri çok şey var.”

Etiketler: AnkaraMansur Yavaş
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Serge Aurier ile Carlos Vinicius, Galatasaray’da

Sonraki Haber

Maltepe’de tarihi kıraathanede yangın

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Kocatepe'de zafer coşkusu
Politika

Kocatepe’de zafer coşkusu

26 Ağustos 2026
Kılıçdaroğlu’ndan SDG yorumu: "Yalnızca Suriye değil, bölge güvenliği için de önemli"
Politika

Kılıçdaroğlu’ndan SDG yorumu: “Yalnızca Suriye değil, bölge güvenliği için de önemli”

26 Ağustos 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Herkes bilsin ve anlasın; bölgemizde tarih yeniden yazılıyor
Politika

Erdoğan’dan Malazgirt’te dünyaya mesaj: “Bölgemizde tarih yeniden yazılıyor”

26 Ağustos 2026
İletişim Başkanı Duran'dan 'Malazgirt Zaferi' mesajı
Politika

İletişim Başkanı Duran’dan ‘Malazgirt Zaferi’ mesajı

26 Ağustos 2026
Bakan Kacır: "Büyük Türkiye köklerinden aldığı güçle yeniden tarih sahnesinde"
Politika

Bakan Kacır’dan ‘Büyük Türkiye’ mesajı: “Yeniden tarih sahnesindeyiz”

26 Ağustos 2026
Ticaret Bakanı Bolat, Suriye'de: Türkiye ile Suriye arasındaki ticaret bağları güçlendirilecek
Politika

Ticaret Bakanı Bolat, Suriye’de: Türkiye ile Suriye arasındaki ticaret bağları güçlendirilecek

26 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Maltepe'de iş yerinde yangın çıktı

Maltepe'de tarihi kıraathanede yangın

En Güncel Haberler

Nefes  borusuna şeker kaçan çocuğu okul müdürü Heimlich manevrasıyla kurtardı
Yerel Haberler

Nefes borusuna şeker kaçan çocuğu okul müdürü Heimlich manevrasıyla kurtardı

26 Ağustos 2026
İstanbul Küresel E-İhracat Zirvesi'nin (IGEXX 2026) tanıtım toplantısı yapıldı
Öne Çıkan

İstanbul Küresel E-İhracat Zirvesi’nin (IGEXX 2026) tanıtım toplantısı yapıldı

26 Ağustos 2026
İstanbul Valiliği'nden Üsküdar Belediye Başkanvekilliği seçimiyle ilgili açıklama
Öne Çıkan

İstanbul Valiliği’nden Üsküdar Belediye Başkanvekilliği seçimiyle ilgili açıklama

26 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Aydın’da sezonun ilk kuru inciri 850 TL’den alındı

26 Ağustos 2026
Yaşam

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘Büyük Taarruz’un yıl dönümü mesajı

26 Ağustos 2026
Yaşam

Lüleburgaz’da araziye atık döken kişiye 60 bin lira ceza

26 Ağustos 2026
Yaşam

Muhtar, üzüm sergilerine zarar verdiği için yakalamaya çalıştığı eşek tarafından ısırıldı

26 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Ciple köpeğin üzerinden geçti; o anlar anlar kamerada

Ciple köpeğin üzerinden geçti; o anlar anlar kamerada

- Haberton
26 Ağustos 2026

Giresun’da bir sürücünün cipiyle fabrikanın giriş kapısında yerde yatan köpeğin üzerinden geçtiği anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, önceki gün saat...

Sivrisinekler sadece gece mi ısırıyor? Yaz aylarında doğru bildiğimiz yanlışlar

Adınıza dava açılmış olabilir mi? E-Devlet’te birkaç dakikada kontrol edebilirsiniz

e-Devlet’te borç kontrolü nasıl yapılır? Her borç için farklı ekran kullanılıyor

İnternetten alınan ürün kaç gün içinde iade edilir? 14 günlük süreyi kaçırmayın

Güncel Haber

Nefes  borusuna şeker kaçan çocuğu okul müdürü Heimlich manevrasıyla kurtardı

Nefes borusuna şeker kaçan çocuğu okul müdürü Heimlich manevrasıyla kurtardı

26 Ağustos 2026
Aydın'da sezonun ilk kuru inciri 850 TL'den alındı

Aydın’da sezonun ilk kuru inciri 850 TL’den alındı

26 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton