5 Ekim 2026, Pazartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Yerel Haberler - Yavaş Başkent’te yaşayan çocukları dinledi

Yavaş Başkent’te yaşayan çocukları dinledi

Haberton - Haberton
7 Şubat 2021 - Güncellenme Tarihi 11 Eylül 2021
- Yerel Haberler, Ankara Haberleri
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Yavaş, Başkent'te yaşayan çocukların sorunlarını dinledi

Yavaş, Başkent'te yaşayan çocukların sorunlarını dinledi

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile AKK, Başkent’te yaşayan çocukların sorunlarının çözümü konusunda iş birliği yapmaya devam ediyor.

Ankara Kent Konseyi (AKK) Çocuk Hakları Derneği Başkanı Mine Gedik koordinatörlüğünde kurulan Başkent’in Çocukları Grubu ilk toplantısı zoom üzerinden Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile gerçekleştirdi. Toplantıda tek tek çocukları dinleyen Başkan Yavaş, dijital hayvanat bahçesi kurulmasından büyük parkların yapımına kadar çok sayıda talebi yerine getireceği sözünü verdi. AKK Yürütme Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ise Başkent’te 1 milyon 300 bin çocuğun yaşadığını belirterek, çocukları kent yönetimine katkıda bulunmaya çağırdı.

Yavaş, Başkent'te yaşayan çocukların sorunlarını dinledi
Yavaş, Başkent’te yaşayan çocukların sorunlarını dinledi

Kent yönetiminde sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği sürecini başlatan ve Ankara’ya değer katan her projeye Ankara Büyüşehir Belediyesi ile birlikte destek veren Ankara Kent Konseyi (AKK), eğitim projelerine öncelik veriyor.

Ankara Kent Konseyi (AKK) Çocuk Hakları Derneği Başkanı Mine Gedik’in koordinatörlüğünde kurulan Başkent’in Çocukları Grubu’nun zoom üzerinden gerçekleştirdiği ilk toplantısının konuğu Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş oldu.

BAŞKENTLİ ÇOCUKLAR HAYALLERİNİ BAŞKAN YAVAŞ’A ANLATTI

Başkent’te eğitim gören 63 çocuk taleplerini tek tek anlatırken, pandemi nedeniyle dijital ortamda düzenlenen toplantıya Başkan Yavaş’ın yanı sıra Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, AKK Başkan Yardımcısı Savaş Zafer Şahin, AKK Yönetim Kurulu üyeleri Ceren Anadol, Süleyman Basa ve Lale Özgenel katıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile AKK, Başkent'te yaşayan çocukların sorunlarının çözümü konusunda iş birliği yapmaya devam ediyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi ile AKK, Başkent’te yaşayan çocukların sorunlarının çözümü konusunda iş birliği yapmaya devam ediyor.

20 Kasım 1989 Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararıyla kabul edilen Çocuk Hakları sözleşmesi dikkate alınarak Ankara Kent Konseyi bünyesinde çalışmalarına başlayan Başkent’in Çocukları Grubu üyeleri, zoom toplantısında yaptıkları anketle grup ismini ve logosunu belirledi.

Ankara’yı çocuk bakışıyla yorumlamak ve Ankara Büyükşehir Belediyesinin çocuklarla ilgili çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla kurulan, 8-16 yaş aralığında toplam 63 üyesi bulunan Başkent’in Çocukları Grubu, hayallerindeki başkenti Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a anlattı.

BAŞKAN YAVAŞ: ‘‘ÇOCUKLARIMIZIN KENTE OLAN BAĞLILIĞINI GÖRDÜM, TEŞEKKÜR EDİYORUM’’

Her platformda kent paydaşlarıyla ortak akıl doğrultusunda hareket etmeye önem verdiğini belirten Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, hem ülkenin hem de Başkent’in geleceği olan çocukların taleplerini dikkate aldığını söyledi.

Zoom toplantısında tek tek çocukların taleplerini not alan ve kent yönetiminde olması gereken bu talepleri yerine getireceği sözünü veren Başkan Yavaş, çocukların hayallerini gerçekleştirmek için birçok yeni hizmeti hayata geçireceklerini açıkladı:

“Böyle bir toplantıyı tertip ettiğiniz için sizlere ve geleceğimiz olan çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum. Başkent Mobil ve zoom üzerinden konuşarak herkesi dinleyebiliyoruz. Başkentimizde yaşayan çocuklarımızın kente karşı bağlılıklarını gördüm. Kentimizde 1 milyon 300 bin çocuğumuz var ve nüfusu yaklaşık 6 milyon üzerinden hesap ettiğimizde yüzde 25’ini çocuklarımız oluşturuyor. Katılımcıların taleplerini not aldım. Toplantı bittikten sonra bir kısmının şimdi bir kısmının da pazartesi günü gerçekleştirilmesi için talimat vereceğim. Herkes evinin önünde spor yapmak, yeşillikler olsun istiyor. Bunun için kapsamlı bir çalışmamız var. Batıkent’te 2 ay sonra herkesin çok rahat şekilde spor yapabileceği büyük bir parkın yapımına başlıyoruz.”

ÇOCUKLARA VE HAYVANSEVERLERE HAYVANAT BAHÇESİ MÜJDESİ

Çocukların büyük bir bölümünün hayvanat bahçesi kurulması yönündeki talebi üzerine hem çocuklara hem de hayvanseverlere bir müjde veren Başkan Yavaş, “Hayvanseverler özellikle yırtıcı hayvanların hayvanat bahçesinde bulunmasını istemiyorlar. Biz de dijital hayvanat bahçesi çalışmalarına başlıyoruz. Aslan, kaplan, balina gibi yırtıcı hayvanları bu yöntemle kendi orijinal boyutları ile görebileceksiniz” dedi.

Akıllı kent uygulamalarının başında gelen çağın olmazsa olmazlarından internet çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Yavaş, çocukları da Ankara Kent Konseyinin 21-26 Mart tarihleri arasında düzenleyeceği Orman Haftası etkinliklerine davet etti.

YILMAZ: ‘SİZLERLE BİRLİKTE YAŞAMAKTAN GURUR DUYDUK’’

Başkent’in Çocukları Grubu üyeleri ile bir arada yaşadıkları için gurur duyduklarını belirten Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz da katıldığı zoom toplantısında şu değerlendirmelerde bulundu:

“Çocuklarımız bugün kendilerini Büyükşehir Belediye Başkanına karşı müthiş ifade ettiler. Türkiye’de 83 milyonun kalbidir Ankara. Türkiye’deki bütün çocukların sözcüsü sizsiniz. Kent Konseyinin en önemli grubu olarak sizleri görüyorum. Bizler her zaman sizlerin yanınızda olacağız. Kendinizi ilgilendiren her konuda söz isteme hakkına sahipsiniz. Büyükşehir Belediye Başkanımız sizi büyük sorumlulukla dinledi ve taleplerinizi talimata çevirdi. Kentin en kalabalık ve etkin grubu sizsiniz. Türkiye’nin bütün çocuklarına örnek olacak uygulamaları yapmanız gerekiyor. Başkentimizde yaşayan 1 milyon 300 bin çocuğumuzun kent yönetimine yapacağı katkı en önemli katkıdır.”

Kentin değerlerini önce çocuklara anlatacaklarını belirten Yılmaz, pandemi dönemi sonrası çocuklarla birlikte kentin tarihi yerlerine geziler düzenleyeceklerini söyledi.

GELECEĞİN BÜYÜKLERİ BİRBİRİNDEN RENKLİ FİKİRLERİNİ PAYLAŞTILAR

Başkent’in Çocukları Grubu üyeleri Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a birbirinden renkli fikirlerini paylaşırken ilginç taleplerde de bulundular:

-Poyraz Uysal: “Görme engelli olduğum için çocukların oyun oynayabileceği alanlar ve sanat atölyeleri kurulmasını istiyorum.”

Öykü Günay: “8 yaşındayım. Eğlenceli, öğretici müzelerin yanı sıra parklarda havuz kursu istiyorum.”

–Berra Tanrıseven:‘‘Ankara’da glutensiz mutfak istiyorum.’’

-Iltığ Duru Altuğ:“Çocuklara yönelik spor ve müzik imkanlarının yanı sıra iklim değişikliği için farkındalık projeleri de istiyorum.”

-Ömür Çağlar Şen:“Ormanlara çöp atılmasın, ağaçlar dikilsin ve güvenli oyun alanları oluşturulsun.’’

-Efe Tolon:‘‘Sporla ilgili kurslar açılsın ayrıca ağaç dikme etkinliği oluşturulsun istiyorum.’’

-Kuzey Kurtulmuşoğlu: ‘‘Engelli çocuklar için güvenli yollar oluşturulsun.’’

-Bade Elmalı: ‘‘En sevdiğim başkanımdan oyun ve uygulamalar için teknoloji merkezleri kurmasını istiyorum.’’

-Destina Gündüz:‘‘Daha çok ağaç, güvenli ve mutlu bir kentte yaşamak istiyorum. Yağmur suları için çatılara mekanizmalar yapılarak sular biriktirilebilir.’’

-Togay Osman:‘‘Bisiklet yolları, bisiklet asansörleri ve bilim laboratuarları kurulsun istiyorum.’’

Etiketler: Ankara Büyükşehir BelediyesiMansur Yavaş
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Piskoposlar Meclisi’ne ilk kez bir kadını müsteşar

Sonraki Haber

Çankaya maskesini kendi atölyesinde üretiyor

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Tünelde beton mikserine çarpan otomobilin sürücüsü öldü
Yerel Haberler

Tünelde beton mikserine çarpan otomobilin sürücüsü öldü

5 Ekim 2026
Silivri'de otomobil takla attı: 1'i çocuk 3 yaralı
Yerel Haberler

Silivri’de otomobil takla attı: 1’i çocuk 3 yaralı

5 Ekim 2026
Gazdan etkilenen 26 fabrika çalışanı hastaneye kaldırıldı
Yerel Haberler

Tokat’ta işçiler toplu olarak gazdan etkilendi: 26 fabrika çalışanı hastaneye kaldırıldı

5 Ekim 2026
Erzurum’da 2 bine yakın bilirkişi adayı yemin etti
Yerel Haberler

Erzurum’da 2 bine yakın bilirkişi adayı yemin etti: 137 bin başvuru vardı

5 Ekim 2026
Adana'da motosikletler kavşakta çarpıştı; 1 ölü, 2 yaralı
Yerel Haberler

Adana’da motosikletler kavşakta çarpıştı; 1 ölü, 2 yaralı

5 Ekim 2026
Eyüpsultan'da yediemin otoparkında yangın: Alevlerle mücadele sürüyor
Yerel Haberler

Eyüpsultan’da yediemin otoparkında yangın: Alevlerle mücadele sürüyor

5 Ekim 2026
Sonraki Haber
Çankaya maskesini kendi atölyesinde üretiyor

Çankaya maskesini kendi atölyesinde üretiyor

En Güncel Haberler

Yasin Kol ve Göktuğ Hazar Erel tutuklandı
Öne Çıkan

 Yasin Kol ve Göktuğ Hazar Erel tutuklandı

5 Ekim 2026
Devlet Devlet Bahçeli’den İbrahim Hacıosmanoğlu’na destek mesajı: “Yalnız değilsin”
Gündem

Devlet Devlet Bahçeli’den İbrahim Hacıosmanoğlu’na destek mesajı: “Yalnız değilsin”

5 Ekim 2026
Kongo Nehri’nde tekne faciası: 30 kişi hayatını kaybetti, kayıplar aranıyor
Gündem

Kongo Nehri’nde tekne faciası: 30 kişi hayatını kaybetti, kayıplar aranıyor

5 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Çorum’da kaza: 1 ölü, 2 yaralı

5 Ekim 2026
Yaşam

Nefes borusuna yiyecek kaçan öğrencisini Heimlich manevrasıyla kurtardı

5 Ekim 2026
Yaşam

Ovacık’ta yaylaya kar yağdı

5 Ekim 2026
Yaşam

2 ton 809 kilo menşei belirsiz et ve sakatat ele geçirildi

5 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Gazdan etkilenen 26 fabrika çalışanı hastaneye kaldırıldı

Tokat’ta işçiler toplu olarak gazdan etkilendi: 26 fabrika çalışanı hastaneye kaldırıldı

- Haberton
5 Ekim 2026

Tokat'ın Turhal ilçesindeki şeker fabrikasında gazdan etkilendiği belirtilen 26 çalışan, hastaneye kaldırıldı. Olay, saat 15.00 sıralarında Turhal Şeker Fabrikası’nda meydana...

4 gün çalışma 3 gün tatil modeli Türkiye’de uygulanabilir mi?

Ekrandaki güzellik, gerçek hayata sızıyor

Türk Tabipleri Birliği nedir? Türkiye’nin sağlık politikalarındaki rolü, etkisi ve tartışmalar

Arabanız sürekli su eksiltiyorsa dikkat: Motor arızasının habercisi olabilir

Güncel Haber

Yasin Kol ve Göktuğ Hazar Erel tutuklandı

 Yasin Kol ve Göktuğ Hazar Erel tutuklandı

5 Ekim 2026
Devlet Devlet Bahçeli’den İbrahim Hacıosmanoğlu’na destek mesajı: “Yalnız değilsin”

Devlet Devlet Bahçeli’den İbrahim Hacıosmanoğlu’na destek mesajı: “Yalnız değilsin”

5 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton