5 Haziran 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Yaşam - Yargıtay, beraat kararını bozdu; eşini öldürdüğü suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbete çarptırıldı

Yargıtay, beraat kararını bozdu; eşini öldürdüğü suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbete çarptırıldı

Haberton - Haberton
5 Haziran 2026
- Yaşam
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Yargıtay, beraat kararını bozdu; eşini öldürdüğü suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbete çarptırıldı

Yargıtay, beraat kararını bozdu; eşini öldürdüğü suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbete çarptırıldı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Kahramanmaraş’ta 5 yıl önce yolda yaralı olarak bulunan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Sevgi Gevşek’i (27) öldürdüğü öne sürülen eşi Durdu Gevşek (34) hakkında verilen beraat kararı, Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi tarafından oy çokluğu bozuldu.

Karar sonrası yeniden yargılanan Durdu Gevşek, ‘Eşe karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 17 Kasım 2021’de Sakarya Mahallesi’nde meydana geldi. 1 çocuk annesi Sevgi Gevşek, yolda vatandaşlar tarafından yaralı olarak bulundu. Ambulansla götürüldüğü hastanede bıçaklandığı ve karaciğerinin parçalandığı belirlenen Sevgi Gevşek, sevk edildiği Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi’nde karaciğer nakli yapılmasına rağmen 23 Kasım 2021’de kurtarılamadı. Sevgi Gevşek’in ölümünden sonra eşi Durdu Gevşek tutuklandı.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sonunda Durdu Gevşek hakkında Kahramanmaraş 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne ‘Kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, babası İ.G. ve arkadaşı Ş.A. hakkında ‘Suç delillerini yok etme’ suçundan 5’er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Durdu Gevşek, 4 ay tutuklu kaldıktan sonra ilk duruşmada tahliye edildi.

Kendi Kendini Bıçakladı' İddiası

Suçlamaları reddeden Durdu Gevşek, eşiyle tartıştıktan sonra eşinin kendi kendini bıçakladığını, arkadaşı Ş.A.’yı da karakolluk olmamak için olayın kazara olduğunu söylemesi için hastaneye gönderdiğini söyledi. Öte yandan dava sırasında alınan Adli Tıp Kurumu raporunda Sevgi Gevşek’in vücudunda 1 adet kesici alet yaralanmasının tespit edildiği belirtilerek, “Söz konusu yaralanmayı kişinin kendisinin hem sağ el hem de sol elle yapabileceği gibi, aynı yaralanmanın bir başkası tarafından hem sağ el hem de sol elle yapılabileceği oy birliği ile mütalaa olunur” denildi.

'Somut Delil Yok'

9 Haziran 2022’de yapılan karar duruşmasında mahkeme heyeti, oy çokluğu ile Durdu Gevşek, babası İ.G. ve arkadaşı Ş.A.’nın, kendilerine isnat edilen suçu işlediklerine yönelik somut ve her türlü şüpheden uzak kesin delil bulunmadığı gerekçesiyle beraatlerine karar verdi. Beraat kararına şerh koyan üye ise gerekçesinde intihar etmek isteyen birinin yolda kendisini bulanlara ısrarla ölmek istemediğini söylemesinin mantık kurallarına ve hayatın olağan akışına aykırı olduğu, olayda kullanılan bıçağın neden temizlendiğinin sanıklar tarafından mantık kurallarına uygun şekilde açıklanamadığını belirtti.

Yargıtay, Beraat Kararını Bozdu

Sevgi Gevşek’in ailesi kararı, Yargıtay’a taşıdı. Dosyayı inceleyen Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, beraat kararını oy çokluğu ile bozdu. Bozma gerekçesinde; Durdu Gevşek’in eşinin yaralandığını gördüğü halde 112’yi aramak yerine arkadaş ve akrabalarını arayarak olay yerine çağırdığı belirtilerek, şöyle denildi: "Özellikle de maktulün sanık ile yaşadığı tartışma sonucunda sanığın bıçak darbesi sonrası yardım çığlığı atarak sokağa kaçtığı nazara alındığında, intihar eden bir kişinin yardım çığlığı atarak adeta ölmek için evden kaçmasının beklenemeyeceği, maktulün çıktığı sokakta yere yığıldığı, yanına gelen tanıklara da bıçaklandığını ve ölmek istemediğini beyan ettiğinin anlaşılması karşısında, sanığın sabit bulunan eşi olan maktule yönelik nitelikli kasten öldürme suçundan mahkumiyeti yerine yanılgılı değerlendirme ile beraatine karar verilmesi hukuka aykırı bulunmuştur."

Ben Vicdanen Rahatım

Kararın ardından Durdu Gevşek’in yeniden yargılandı. Duruşmaya tutuksuz sanık Durdu Gevşek, taraf avukatları ile Sevgi Gevşek’in babası Rüstem Yeşil, annesi Gül Nihal Yeşil katıldı. Durdu Gevşek, savunmasında suçlamaları reddetti. Gevşek, "Ambulansı aramamın sebebi; iki ayağım sakattı, yürüyemiyordum. Kapıdan tutunup, yerde sürünerek dışarı çıktım. Komşum ambulansı aradığını söyledi. O nedenle ambulansı aramadım. Ş.A. ile haber salmamın sebebi, adli vaka olmasın, tekrar karakolluk olmayalım diye, ‘Git böyle söyle’ dedim. Zaten Ş.A. gittiğinde de bunu söyleyemiyor, polis ilk ifadesini alıyor zaten. Biri beni bıçaklasın, ben yoldan geçen vatandaşa söylemem, devletimin polisine söylerim. Ben Gürcistan'daydım, istesem gelmezdim. Ben vicdanen rahatım başkanım, ben bu suçu işlemedim. Ambulansı aramadım diye bir insanın hayatı böyle karartılamaz. Alacağım ceza 2-5 sene değil, ağırlaştırılmış müebbet. İşlemediği bir suç için bu cezayı alması insanı mahveder. Bensizin adaletinize, vicdanınıza sığınıyorum" dedi.

Kararla Birlikte Tutuklandı

Savcı ise mütalaasında Durdu Gevşek’in ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti. Durdu Gevşek’in avukatları Yargıtay’ın kararı ile ‘şüpheden sanık yararlanır’ ilkesinin yok sayıldığı, o nedenle müvekkilinin beraatine karar verilmesini talep etti. Sevgi Gevşek’in ailesinin avukatı da Durdu Gevşek’in cezalandırılmasını talep etti. Duruşma sonunda mahkeme heyeti, Durdu Gevşek’in ‘Eşe karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılıp tutuklanmasına karar verdi.

5 Yıldan Beri Bu Anı Bekliyordum

Mahkeme sonrası kararı değerlendiren Sevgi Gevşek’in annesi Gül Nihal Yeşil, 5 yıldır verdikleri mücadele sonunda adaletin yerini bulduğunu belirterek, “Kızım içeride bıçaklandıktan sonra kendisini sokağa atıyor, ‘Beni bıçakladılar, ölmek istemiyorum’ diye feryat ediyor. ‘İçeride 2 yaşında kızım var. Lütfen beni kurtarın, ölmek istemiyorum. Beni bıçakladılar’ diye bağırıyor yavrum, kanlar içerisinde.

5 yıldan beri bu anı bekliyordum. Çok şükür adalet bugün yerini buldu. Ben 5 yıldan beri kızımın mezarına dahi gidemiyordum, bugünden sonra kızımın mezarına gideceğim ve ‘Kızım, yerinde rahat uyu. Adalet yerini buldu çok şükür’ diyeceğim" dedi.

Emsal Bir Karar Oldu

Ailenin avukatı Serpil Yabanoğlu da "Yargıtay, kararı ‘Eşe karşı kasten öldürme’ suçlamasıyla oy çokluğuyla bozarak tekrar gönderdi. Bozma neticesinde ilk derece mahkemesinde açılan ilk duruşmada bugün yapıldı. Mahkeme heyeti, verdiği kararla adaleti tecelli ettirdi ve sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Bize göre adalet tecelli etti.

Zorlu bir yargılama süreciydi ama bugün nihayetinde bir kadın cinayetinin yargılama neticesinde hakikatin ortaya çıkarılmasıyla bu şekilde sonuçlanması emsal bir karar oldu” diye konuştu.

Etiketler: KadınKahramanmaraşMalatyaPolisVaka
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

TOKİ’nin açık satış konut kampanyası ile ilgili ’10 soruda 10 cevap’ açıklaması

Sonraki Haber

Zelenskiy’den Putin’e açık mektup: Savaşın bitmesi için doğrudan görüşmeye ve ateşkese hazırım

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Yaşam

Yük asansörüyle 10’uncu kata çıktı

5 Haziran 2026
Kara yoluna inen yavru ayılar kamerada
Yaşam

Kara yoluna inen yavru ayılar kamerada

5 Haziran 2026
Yaşam

Eşiyle ilişkisi olduğundan şüphelendiği için eniştesini ve kardeşini öldürmüş

5 Haziran 2026
Yaşam

Ölümle biten kalça dolgusunda doktorun da aralarında olduğu 6 kişi için hapis istendi

5 Haziran 2026
Sanal medyada tanıştığı kadının davetiyle gittiği evde darbedildi; 8 gözaltı
Yaşam

Sanal medyada tanıştığı kadının davetiyle gittiği evde darbedildi; 8 gözaltı

5 Haziran 2026
Boşanma aşamasındaki eşini yaraladı, yakalanacağını anlayınca kendisini de vurdu
Yaşam

Boşanma aşamasındaki eşini yaraladı, yakalanacağını anlayınca kendisini de vurdu

5 Haziran 2026
Sonraki Haber
Zelenskiy'den Putin'e açık mektup: Savaşın bitmesi için doğrudan görüşmeye ve ateşkese hazırım

Zelenskiy'den Putin'e açık mektup: Savaşın bitmesi için doğrudan görüşmeye ve ateşkese hazırım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

En Güncel Haberler

Avcılar'da baristaya sarkıntılık iddiası; kafeyi dağıtıp çalışana saldırdı: 'Kafamda cam parçaları vardı'
Gündem

Avcılar’da baristaya sarkıntılık iddiası; kafeyi dağıtıp çalışana saldırdı: ‘Kafamda cam parçaları vardı’

5 Haziran 2026
Zelenskiy'den Putin'e açık mektup: Savaşın bitmesi için doğrudan görüşmeye ve ateşkese hazırım
Dış Haberler

Zelenskiy’den Putin’e açık mektup: Savaşın bitmesi için doğrudan görüşmeye ve ateşkese hazırım

5 Haziran 2026
TOKİ'nin açık satış konut kampanyası ile ilgili '10 soruda 10 cevap' açıklaması
Gündem

TOKİ’nin açık satış konut kampanyası ile ilgili ’10 soruda 10 cevap’ açıklaması

5 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Yük asansörüyle 10’uncu kata çıktı

5 Haziran 2026
Yaşam

Yargıtay, beraat kararını bozdu; eşini öldürdüğü suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbete çarptırıldı

5 Haziran 2026
Yaşam

Kara yoluna inen yavru ayılar kamerada

5 Haziran 2026
Yaşam

Eşiyle ilişkisi olduğundan şüphelendiği için eniştesini ve kardeşini öldürmüş

5 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Dünya MS Günü’nde hareketin gücüne dikkat çekildi

Dünya MS Günü’nde hareketin gücüne dikkat çekildi

- Haberton
5 Haziran 2026

Dünya MS Günü kapsamında Türkiye MS Derneği ve Merck iş birliğiyle İstanbul’daki bir spor salonunun ev sahipliğinde farkındalık etkinliği düzenlendi....

Kalp krizinin sessiz belirtileri neler? Uzmanlardan hayat kurtaran uyarılar

Günde kaç litre su içilmeli? Yaşa göre ideal su tüketimi ve uzmanların önerileri

Dolar yıl sonunda kaç TL olur? Piyasalarda son beklentiler ve kritik senaryolar

E-Devlet’te yeni dönem başladı: Vatandaşları ilgilendiren değişiklikler neler?

Güncel Haber

Yük asansörüyle 10’uncu kata çıktı

5 Haziran 2026
Avcılar'da baristaya sarkıntılık iddiası; kafeyi dağıtıp çalışana saldırdı: 'Kafamda cam parçaları vardı'

Avcılar’da baristaya sarkıntılık iddiası; kafeyi dağıtıp çalışana saldırdı: ‘Kafamda cam parçaları vardı’

5 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton