27 Ağustos 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Yardımcı kaynaklar bizim açımızdan sıkıntılı

Yardımcı kaynaklar bizim açımızdan sıkıntılı

Haberton - Haberton
21 Ekim 2024
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Yardımcı kaynaklar bizim açımızdan sıkıntılı
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Yardımcı kaynaklar bizim açımızdan sıkıntılı. Bu yardımcı kaynakların hiçbirisi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış değildir” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Özellikle üniversiteye hazırlanan arkadaşlarımızın; bazen öğretmen arkadaşlarımızın, bazen velilerimizin, bazen de kendi istekleriyle okul içerisinde paylaştığımız kitaplar ve materyaller dışında başka yardımcı kaynaklara müracaat ettiklerini gördük. Bu yardımcı kaynaklar bizim açımızdan sıkıntılı. Bu yardımcı kaynakların hiçbirisi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış değildir” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından lise öğrencileri için hayata geçirilen yapay zeka destekli ‘MEBİ’ platformu, Ankara’da Gazi Anadolu Lisesi’nde düzenlenen programla tanıtıldı. Programa; Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, MEB Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Bakan Tekin, eğitim ve öğretim ortamlarını hem fiziki anlamda hem de içerik olarak dünyanın en gelişmiş ülkeleriyle rekabet edebilecek içeriğe ve fiziki altyapıya kavuşturmak istediklerini belirterek, “Bunun için çok yoğun bir çaba içerisindeyiz. Bu yıl 9’uncu sınıf öğrenci arkadaşlarımızın muhatap oldukları ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ tam böyle bir çabanın ürünü” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Yardımcı kaynaklar bizim açımızdan sıkıntılı. Bu yardımcı kaynakların hiçbirisi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış değildir" dedi.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Yardımcı kaynaklar bizim açımızdan sıkıntılı. Bu yardımcı kaynakların hiçbirisi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış değildir” dedi.

‘TEKNOLOJİK ALTYAPIMIZI GELİŞTİRİYORUZ’

Bakan Tekin, 20 yıl önce fiziksel anlamda okulların yetersiz olduğunu söyleyerek, “Şu an fiziki yapı itibariyle dört dörtlük hale dönüştü okullarımız. Ama bunları da yeterli bulmadık. Teknolojik altyapımızı geliştiriyoruz. Şu anda neredeyse okullarımızın tamamı en ücra yerdeki okullarımız dahil olmak üzere internet altyapısına kavuşmuş durumda. İnternet altyapısına kavuşturduğumuz okullarımıza internet erişimi de sunduk. Öğretmenler internet erişimine kavuşup bir de sınıfların tamamına ‘etkileşimli tahta’ dediğimiz, sizlerin daha çok ‘akıllı tahta’ dediği tahtaları koyduk. Bu mesela Birleşmiş Milletler’in (BM) raporlarında da söyleniyor, dünyada 625 bin sınıfta yani neredeyse bütün sınıflarında akıllı tahta olan neredeyse tek ülkeyiz şu anda.

Peki ne yapacağız akıllı tahtalarla? EBA diye bir platformumuz var. İstediğiniz her türlü veriye oradan ulaşıyordunuz. Şimdi şöyle bir şeyle karşı karşıya kaldık. Özellikle üniversiteye hazırlanan arkadaşlarımızın; bazen öğretmen arkadaşlarımızın, bazen velilerimizin, bazen de öğrencilerimizin kendi istekleriyle okul içerisinde paylaştığımız kitaplar ve materyaller dışında okul dışında başka yardımcı kaynaklara müracaat ettiklerini gördük. Bu yardımcı kaynaklar bizim açımızdan sıkıntılı. Bu yardımcı kaynakların, hiçbirisi yani bizim bakanlığın bastığı kitaplar dışında hiçbirisi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış değildir. Yani Talim Terbiye Kurulu Başkanlığımız bunların hiçbirisini görmemiştir. Dolayısıyla siz şöyle zannediyorsunuz; o kitaplar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından incelenmiş, bizim sınava hazırlık sürecimizde bize katkı verecekler zannediyorsunuz. Onların hiçbirisini biz onaylamadık” ifadelerini kullandı.

‘ÖSYM’NİN SORDUĞU SORULAR TAMAMEN BİZİM MÜFREDATIMIZDA’

Bakan Tekin, okullardaki öğretmenlerin, dışarda merdiven altında kurslardaki öğretmenlerle kıyaslanamayacağını söyleyerek, “En doğru bilgiyi verecek bizim okullarımızdaki öğretmenlerimiz. Liselere geçiş sınavını doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı yapıyor. Üniversitelere yerleşme sınavlarını da yine bir kamu kurumu olan ÖSYM yapıyor. ÖSYM ile biz birlikte çalışıyoruz. Dolayısıyla size sorulacak soruların bizim müfredatımızdaki karşılığını biz ÖSYM’den sürekli istiyoruz. ÖSYM’nin size sorduğu sorular tamamen bizim müfredatımızda. Bütün bunlardan hareketle biz dedik ki gençlerimize yeni başka bir kaynağa ihtiyaç duymayacağı yeni bir hizmet sunalım. Nasıl yapmamız lazım? Burada da bizim bakanlığımızın son 1-1,5 yıl içerisinde özellikle eğitim teknolojilerindeki yeni gelişmelerin bizim sistemimize adapte edildiği, yeni teknolojilerin bizim teknoloji üreten birimdeki arkadaşlarımızın ürettiği çok güçlü birimlerimiz var.

Genel müdürlüklerimiz yeni teknolojiler üretmek için Ar-Ge çalışmaları yapıyor. Yeni üretilen başka ülkelerdeki teknolojileri getirip biz öğrencilerimize paylaşalım istiyoruz. Bugün burada tanıtımını yaptığımız şey aslında bir yapay zeka uygulamasıyla geliştirilmiş bir model ve ben inanıyorum ki size gerçekten çok faydası olacak. 10, 11 ve 12’nci sınıftaki öğrencilerimiz YKS sınavlarına yönelik yoğun bir biçimde kullanacağını tahmin ediyorum. 9’uncu sınıfa yeni başlayan öğrencilerimizle ilgili ise onlar da Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde eğitim öğretimlerini devam ettirecek ve bir üst kademeye geçiş sınavına en iyi şekilde hazırlanacak” dedi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Türkiye Kaykay Federasyonu’nda yeni başkan Fahrettin Yıldız oldu

Sonraki Haber

DEAŞ bombacısı İstanbul’da yakalandı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Türkiye-Suriye ticaretinde hedef belirlendi: 10 milyar dolar
Politika

Türkiye-Suriye ticaretinde hedef 10 milyar dolar

26 Ağustos 2026
İletişim Başkanı Duran’dan SDG açıklaması: “Feshedilmesi önemli bir gelişme”
Politika

İletişim Başkanı Duran’dan SDG açıklaması: “Feshedilmesi önemli bir gelişme”

26 Ağustos 2026
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Suriye açıklaması: "Geleceğe bir ve bütün olarak ilerlemeli"
Politika

Ömer Çelik’ten SDG açıklaması: “Suriye için önemli bir eşik geçildi”

26 Ağustos 2026
Bakan Kurum'dan COP17'ye video mesaj: "Artık söz değil, eylem istiyoruz"
Politika

Bakan Kurum’dan COP17’ye video mesaj: “Artık söz değil, eylem istiyoruz”

26 Ağustos 2026
Bakan Ersoy: "Çanakkale, Türkiye'nin ortak hafızasında çok özel bir yere sahip"
Politika

Bakan Ersoy: “Çanakkale, Türkiye’nin ortak hafızasında çok özel bir yere sahip”

26 Ağustos 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan anlamlı 'Büyük Taarruz' mesajı
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan anlamlı ‘Büyük Taarruz’ mesajı

26 Ağustos 2026
Sonraki Haber
DEAŞ bombacısı İstanbul’da yakalandı

DEAŞ bombacısı İstanbul’da yakalandı

En Güncel Haberler

Bursa’da yapılan denetimlerde aranan 9 kişi yakalandı
Yerel Haberler

Bursa’da yapılan denetimlerde aranan 9 kişi yakalandı

27 Ağustos 2026
Adana'da kauçuk ayakkabı tabanı fabrikasında yangın
Yerel Haberler

Adana’da kauçuk ayakkabı tabanı fabrikasında yangın

27 Ağustos 2026
Bursa'da kavga sonrası tüfekle ateş açıldı: 2 yaralı
Yerel Haberler

Bursa’da kavga sonrası tüfekle ateş açıldı: 2 yaralı

27 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Arnavutköy’de 4 yaşındaki Ediz devrilen futbol kalesinin altında kaldı: “Çocuğum sürüklenerek getirildi”

26 Ağustos 2026
Yaşam

Yaya geçidinde otomobilin çarptığı kişi yaralandı; kaza kamerada

26 Ağustos 2026
Yaşam

Serik’te otluk alanda yangın: Vatandaşların müdahalesiyle kontrol altına alındı

26 Ağustos 2026
Yaşam

3 milyon 387 bin metrekareden fazla hayalet ağ, su kaynaklarımızdan temizlendi

26 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Kamu arazisinde yetiştirdiği Hint kenevirlerini sularken yakalandı

Kamu arazisinde yetiştirdiği Hint kenevirlerini sularken yakalandı

- Haberton
27 Ağustos 2026

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde M.G. (41), jandarma tarafından kamu arazisinde yetiştirdiği Hint kenevirlerini sularken suçüstü yakalanarak, gözaltına alındı. Edirne İl Jandarma...

İyileşmeyen yaraların gizemi: Hücresel onarımı hızlandıran beslenme rehberi

Sivrisinekler sadece gece mi ısırıyor? Yaz aylarında doğru bildiğimiz yanlışlar

Adınıza dava açılmış olabilir mi? E-Devlet’te birkaç dakikada kontrol edebilirsiniz

e-Devlet’te borç kontrolü nasıl yapılır? Her borç için farklı ekran kullanılıyor

Güncel Haber

Bursa’da yapılan denetimlerde aranan 9 kişi yakalandı

Bursa’da yapılan denetimlerde aranan 9 kişi yakalandı

27 Ağustos 2026
Adana'da kauçuk ayakkabı tabanı fabrikasında yangın

Adana’da kauçuk ayakkabı tabanı fabrikasında yangın

27 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton