16 Eylül 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Yaptığı atama normalleşme anlayışına uygun değildir

Yaptığı atama normalleşme anlayışına uygun değildir

Haberton - Haberton
16 Mayıs 2024
- Politika
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Yaptığı atama normalleşme anlayışına uygun değildir

Yaptığı atama normalleşme anlayışına uygun değildir

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı atamasına ilişkin, “Yaptığı atama normalleşme anlayışına uygun değildir. Anayasa ihlalinin sembol ismini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı atıyorsanız, demek ki sizin mevcut anayasayı ihlalde ısrarınız sürüyor demektir, ısrarlısınız demektir. Ondan sonra nasıl normalleşecek bu ülke?” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nu parti genel merkezinde ziyaret etti. Özel ve Dervişoğlu, görüşmenin ardından açıklama yaptı. Dervişoğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e ziyareti için teşekkür ederek, “Biz TBMM’de grup başkan vekili olarak çalışıyorduk. Orada da hep çok verimli çalışmalar yapıp, çok önemli işlere imza attık. Bundan sonraki süreçte de yine görüşmelerimiz devam edecek. Ve Türkiye’nin menfaatine yönelik bütün doğru kararları müştereken verebilme dirayeti sergileyeceğimize olan inancı da muhafaza edeceğiz.

Siyasi kurumlar arasında, siyasi partiler arasında, onların genel başkanları arasında yürütülen samimi diyaloğun ülkemizin sorunlarının çözümüne çok katkı sağlayacağı inancını taşıyorum. Aynı inancı kendisinin de taşıdığını biliyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’yle İYİ Parti’nin geçmiş dönük birçok ortak çalışmalar gerçekleştirdiği kamuoyunun da malumudur. Ne zaman Türkiye’nin önemli bir problemi kamuoyunun gündemine gelse hayata baktığımız pencere genellikle Cumhuriyet Halk Partisi’yle ve onun muhterem genel başkanıyla aynı pencere oluyor. Dolayısıyla duyarlılıklarımızı muhafaza edeceğiz, farklılıklarımızı muhafaza edeceğiz ve ülkemize hizmet yolculuğunu da bütün siyasi partilerle olduğu gibi Cumhuriyet Halk Partisi’yle de bundan sonra sürdüreceğiz” diye konuştu.

’31 MART SEÇİMLERİNİN BİRİNCİ PARTİSİYİZ’

Özgür Özel ise İYİ Parti ve CHP’nin ilişkisinin İYİ Parti’nin kurulduğu günden bugüne kadar hep karşılıklı nezaket, iş birliği anlayışı içinde ilerlediğini söyledi. Özel, 31 Mart seçimlerinin ardından Türkiye siyasetinde normalleşme süreci yaşandığına dikkat çekerek, “İYİ Parti’yle bir normalleşme sürecine ihtiyacımız yok. Çok istisnai süreçler hariç zaten olması gereken süreci olması gerektiği gibi hep birlikte yaşadık. Bundan sonra da Meclis’te temsil edilen iki siyasi parti olarak ilişkilerimizi en iyi düzeyde sürdüreceğiz.

Hep bildiğimiz, söylediğimiz bir şey var; biz 31 Mart seçimlerinin birinci partisiyiz. Ama son genel seçimlerde ana muhalefet partisiyiz. Ana muhalefet partisi olmanın sorumluluğuyla ve Meclis’e önem veren bir siyasi parti olarak, birlikte ortak mutabakat metinlerinde ortak görüşlerde buluştuğumuz İYİ Parti’yle Meclis’in güçlendirilmesi konusundaki ortak düşüncemiz karşılık bulmuş görünüyor. Parlamentoda gruplarımız arasındaki diyalog bundan sonra sürecek” dedi.

‘BUZ DAĞININ KÜÇÜK KISMINI GÖRÜYOR GİBİYİZ’

Özel, Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk’ün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanması ve emniyet içindeki operasyonla ilgili soru üzerine, “Bu iki sorunun birbirine temas eden yerleri bile var. AK Parti ve MHP arasında yaşanan bir meselenin kendisi neyse bir gerilim mi, bir pazarlık mı, bir karşılıklı restleşme mi, bu bir fillerin boğuşması; ama altta adaletin ezilmesi, anaların ezilmesi, evlatların ezilmesiyle sonuçlanıyor.

Bugün Ayşe Ateş’in yüreğindeki yangın, Sinan Ateş’in evlatlarının, babalarını kaybettikleri sürece ilişkin adalet beklentileri, birtakım kapalı kapılar ardında yapılan görüşmeler, sonra üstü kapalı atılan tweetler, üstü kapalı yapılan beyanlarla iyice kriminal bir hikayenin, sanki suyun üzerinde görülen kısmını, buz dağının küçük kısmını görüyormuşuz izlenimini her geçen gün kuvvetlendiriyor” dedi.

‘NASIL NORMALLEŞECEK BU ÜLKE’

Özel, 37 tur Papa seçimine dönen bir yüksek yargı seçimi olduğuna dikkat çekerek, “İki liderin görüşmesinden sonra adayın birinin çekilip, başka bir makamı talep etmesi ve o adaya giden oyların bir yere yönlendirileceğine ilişkin bir inanç hakimdi. Ama bu dayatmaya ya Yargıtay’da oy kullananlar uymadılar, ya da ‘adayı çekelim ama arkadaşlarımız bildiğini yapsın’ dedi birileri. Ve Yargıtay seçimindeki sonuç Sayın Erdoğan’ın beklediği gibi olmadı. Bu net. Bunu hepimiz biliyoruz. Ama yaptığı atama maalesef 31 Mart’tan sonra gelişen diyalog ve 31 Mart’tan sonra gelişen normalleşme anlayışına uygun değildir. Sayın Erdoğan, Sayın Meclis Başkanı her fırsatta yeni bir anayasadan bahsediyorlar.

Ben de diyorum ki; mevcut anayasaya uyun, ondan sonra yeni anayasa isteyin. Şimdi mevcut anayasaya uymamanın başkahramanını en çok oyu da almadığı halde dün gece yarısı atıyorsunuz. Anayasanın ilgili maddesi, anayasa kararları, yürütme, yasama ve yargı organları açısından bağlayıcıdır. Ve yayınlanır yayınlanmaz ‘uygulanır’ demesine rağmen direndi ve bu kararı uygulamadı. Anayasa ihlalinin sembol ismini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı atıyorsanız, demek ki sizin mevcut anayasayı ihlalde ısrarını sürüyor demektir, ısrarlısınız demektir.

Ondan sonra nasıl normalleşecek bu ülke? Efendim ‘Ben söyledim, adaylıktan lehimize çekildi, ben de sözümü tutayım.’ Ama bu yüksek yargı, bu tip pazarlıkların yapılacağı bir yer değildir. Oralardan Gezi aileleri adalet bekliyor, 28 Şubat aileleri sizden adalet bekliyor, diğer taraftan Sinan Ateş’in eşi, evlatları adalet bekliyor. Siz orada ‘Sen onu çek, ben bunu buraya atayayım, o sözünü tutmazsa da atayım ki racona ters olmasın.’ Yani bir İtalyan mafya filmi mi izliyor Türkiye; yoksa adalet, siyaset ve emniyet üçgeninde yaşanan bir şeyleri mi izliyor belli değil. O yüzden herkes aklını başına alsın” ifadelerini kullandı.

‘ADALETE GÜVENİN OLMADIĞI YERDE DEMOKRASİ OLMAZ’

Özel, ülkede insanların adalete güven duymaları gerektiğine işaret ederek, “Bugün Türkiye’de adalete güven yüzde 20’nin altına geriledi, böyle devam ederse tek haneli rakamlara indirecekler adalete güveni. Bu şartlarda mahkemeye güvenin olmadığı yerde, yüksek yargıya güvenin olmadığı yerde demokrasi olmaz. Mesele fevkalade yanlıştır. Her gün taraflar taraf değiştiriyor, ağız değiştiriyor, tutum değiştiriyor. Tweetler atılıyor; içinden bir sürü anlam çıkarılabilecek tehditler var.

İçişleri Bakanı’yla bir partinin genel başkanının tweetler üzerinden cumhurbaşkanına ve birbirlerine mesaj vermeleri demokrasi görüntüsü değil. Demokrasi şeffaflık rejimidir. Adalet Bakanı’nın ve İçişleri Bakanı’nın hızla siyasi partileri bilgilendirmesi lazım. Diğer iki liderin de emniyetin ve adaletin üzerinden ellerini çekmeleri gerekiyor” diye konuştu.

‘İLK KEZ YAŞANMIYOR’

Dervişoğlu da aynı soruyla ilgili, “Muhalefet partileri ne olup bittiğine dair sıhhat derecesi yüksek bilgiye sahip değil. Dolayısıyla eksik bilgiyle bir yanlış yorum yapabilme, yapıp yapmamaya özen göstermem lazım. Ben sathi bilgilerle derin yorumlar yapmam. Önemli sorulara da ayaküstü cevap vermekten azami ölçüde uzak dururum. Diğer atamayla alakalı benzer atamalar Türkiye’de ilk kez yaşanmıyor. Dolayısıyla bu tür atamalardan olan şikayetlerimizi de sıklıkla ifade ettik. Ama böyle bir atama bizim açımızdan sürpriz olma özelliği de taşımıyor. Aynası iştir kişinin, lafa bakılmaz. Ama hükümeti ve onun başındaki zatı bu konulara özen göstermeye davet ediyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tasarruf paketi ile ilgili muhalefetin de sorumluluk almasını bekledikleri yönündeki sözleriyle ilgili, “Gazetelerde sayfa sayfa yer alıyor. Birisi milletvekili yapılmıyorsa kardeşi bilmem nereye bilmem ne atanıyor. Ya da işte en üst atamalardan, büyükelçi atamalarına kadar tüm atamalarda binden fazla akraba ataması görülür. Ben bugüne kadar Sayın Erdoğan’ın bu konuda bir irade gösterdiğini, hiç görmedim. Çoğunun altında kendi imzası var. Ben duyduğum her vakayı bizzat izliyorum, takip ediyorum, gerekirse kendim görüşüyorum ve o atamaları geri aldırtıyorum. Son örneği Adana Yüreğir’deki atamadır. Her ne kadar liyakatli atamalar da olsa, nettir” dedi.

Etiketler: CHPÖzgür Özel
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

22 ilde ‘Bozdoğan-39’ operasyonu: 239 gözaltı

Sonraki Haber

TBB Başkanı Sağkan’dan adliyedeki tuvalet tartışmasına tepki

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

MHP'li isimden yeni yasa önerisi: "Siyasi parti kurmak, şirket kurmaktan kolay"
Politika

MHP’li isimden yeni yasa önerisi: “Siyasi parti kurmak, şirket kurmaktan kolay”

15 Eylül 2026
Genelkurmay Başkanı Bayraktaroğlu, NATO Askeri Komite Başkanı ile görüştü
Politika

Bayraktaroğlu-Dragone görüşmesinde bölgesel savunma gündemi

15 Eylül 2026
Hakan Fidan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından kabul edildi
Politika

Hakan Fidan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından kabul edildi

15 Eylül 2026
Bakan Yardımcısı Bulut: Teknik kapasitemizi, Suriye’nin yeniden imar sürecine sunmaya hazırız
Politika

Bakan Yardımcısı Bulut: Teknik kapasitemizi, Suriye’nin yeniden imar sürecine sunmaya hazırız

15 Eylül 2026
'Terörsüz Türkiye' hedefinde yeni dönem: "Güven ve huzur ortamına kolay ulaşılmadı"
Politika

‘Terörsüz Türkiye’ hedefinde yeni dönem: “Güven ve huzur ortamına kolay ulaşılmadı”

15 Eylül 2026
Dışişleri Bakanı Fidan: Karadeniz’i çatışmanın dışında tutma çabamız sürüyor
Politika

Fidan’dan Karadeniz için kritik mesaj

15 Eylül 2026
Sonraki Haber
TBB Başkanı Sağkan'dan adliyedeki tuvalet tartışmasına tepki

TBB Başkanı Sağkan'dan adliyedeki tuvalet tartışmasına tepki

En Güncel Haberler

Avcılar’da park halindeki TIR alev alev yandı
Yerel Haberler

Avcılar’da park halindeki TIR alev alev yandı

16 Eylül 2026
Çatalca’da uyuşturucu operasyonu: 11 kilo 500 gram kokain ele geçirildi
Yerel Haberler

Çatalca’da uyuşturucu operasyonu: 11 kilo 500 gram kokain ele geçirildi

16 Eylül 2026
Ambulans şoförünün, 3 tekerli motosikletteki yangına müdahale ettiği anlar kamerada
Yerel Haberler

Ambulans şoförünün, 3 tekerli motosikletteki yangına müdahale ettiği anlar kamerada

16 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Üzüm üreticileri TMO’ya akın etti: Traktör kuyruğu oluştu

15 Eylül 2026
Yaşam

Ankara merkezli 15 ilde FETÖ operasyonu: 26 şüpheli yakalandı

15 Eylül 2026
Yaşam

TÜGVA’da ‘Akademide Siyonist Baskı Raporu’ açıklandı: “Bilgi siyonizm tarafından esir alınıyor”

15 Eylül 2026
Yaşam

Burdur’da Ahilik Haftası programı: ‘Yılın Ahisi’ne cübbesi giydirildi

15 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Kayseri’de bıçaklı kavga: 1 yaralı

Kayseri’de bıçaklı kavga: 1 yaralı

- Haberton
16 Eylül 2026

Kayseri’de Ali Ö., kimliği henüz öğrenilemeyen kişi ya da kişiler tarafından bıçakla yaralandı. Olay, saat 21:30 sıralarında Talas ilçesi Bahçelievler...

Sonbahar alerjileri: Küf sporları ve iç mekân hava kalitesi neden daha fazla önem kazanıyor?

Çocuk ders çalışmak istemiyorsa ne yapılmalı? Uzmanların önerdiği etkili yöntemler

EYT’den emekli olup çalışmaya devam edenlerin hakları neler? Maaş, kıdem, izin ve SGDP ayrıntıları

İkinci el otomobil alırken motorun iyi olduğu nasıl anlaşılır? Ustaların baktığı kritik işaretler

Güncel Haber

Avcılar’da park halindeki TIR alev alev yandı

Avcılar’da park halindeki TIR alev alev yandı

16 Eylül 2026
Çatalca’da uyuşturucu operasyonu: 11 kilo 500 gram kokain ele geçirildi

Çatalca’da uyuşturucu operasyonu: 11 kilo 500 gram kokain ele geçirildi

16 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton