26 Nisan 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - Yapı Radar’dan ‘dijitalleşme’ atağı

Yapı Radar’dan ‘dijitalleşme’ atağı

Haberton - Haberton
24 Mart 2023
- İş Dünyası
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Yapı Radar'dan 'dijitalleşme' atağı

Yapı Radar'dan 'dijitalleşme' atağı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Küresel inşaat sektöründeki maliyet artışlarına yerli oyuncular çözümü dijitalde buluyor. Yapı Radar ise tedarikçi ve müteahhitleri tek platformda buluştururken hem maliyetten hem de iş gücünden tasarruf etmelerini sağlıyor.

Dünya çapında zorlu gelişmelerin yaşandığı bir yılı henüz geride bırakmışken, pek çok sektör 2023’teki olası risklere karşı iş modellerini ve stratejilerini yeniden şekillendiriyor. Bunların başında da inşaat geliyor. Challenges and Forecast for the Construction başlıklı rapora göre, “Sektörün Orta Doğu’daki önemli oyuncularının yüzde 60’ı bir inşaattaki en büyük zorlukların ilk sırasında enflasyonist baskı ve malzeme fiyat artışının yer aldığı” bildiriliyor.

Bu oran Avrupa ve Amerika’da yüzde 56 olarak kaydediliyor. Tedarikçi ve müteahhitleri tek platformda buluşturarak inşaat sektörünün dijitalleşmesine katkıda bulunan Yapı Radar ise şirketleri yeni proje arama zahmetinden kurtarıyor hem de tüm sürecin satış odaklı kullanılarak zaman ve maliyetten kazanç yaratılmasını sağlıyor.

“KUR VE HAM MADDE FİYATLARININ SÜREKLİ DEĞİŞMESİ TEDARİKÇİLERİ ZOR DURUMDA BIRAKIYOR”

İnşaat sektörü için 2022’nin en önemli gündem maddesinin artan maliyetler olduğunu söyleyen Yapı Radar Kurucu Ortağı ve CEO’su Devrim Ünal Saygın, sektörel gelişmelere dair şu değerlendirmede bulundu:

“İnşaat maliyetlerinin yükselişindeki sebeplerin başında saha maliyetlerinin, döviz kurlarının, asgari ücretin artması geliyor. Kur ve ham madde fiyatlarının sürekli olarak değişmesi de tedarikçi ve alıcıların sektör dinamiklerini takip etmesini zorlaştırıyor. Bu yüzden inşaat sektörünün dijitalleşmesi iş süreçlerindeki verimliliği artırırken maliyetlerin kontrol altına alınabilmesinde kritik bir rol oynuyor. Sektör özelinde geliştirilen dijital platformlar, farklı paydaşların hizmetlerini tek bir yerde toplaması, maliyetten tasarruf etmesi ve kendileri için en uygun iş birlikçilerini bulması için oldukça önemli.”

“ENFLASYON VE GİRDİ MALİYETLERİNDEKİ ARTIŞ 2023’TE DE DEVAM EDECEK”

Sektördeki sorunların gelecek dönemde de süreceğini aktaran Saygın, bu problemlere önlem alınması gerektiğinin altını çizerek, “Artan enflasyon ve girdi maliyetlerinin 2023’te de devam edeceğini ve bu 2 unsurun proje takibi ve saha çalışmalarını doğrudan zorlaştıracağını öngörüyoruz. İnşaat sektörünü dijitalleştiren ve fayda odaklı çalışan Yapı Radar olarak sektörün zorluklarını gidereceğimize inanıyoruz. Bu misyonumuzdan yola çıkarak ülkemiz ekonomisinin lokomotiflerinden inşaat sektörünün dijitalleşmesini desteklemek ve sektör profesyonellerini bir araya getirmek için tasarladığımız kullanıcı dostu platformumuz ile hedeflerimizin temellerini attık” dedi.

Yapı Radar’dan ‘dijitalleşme’ atağı

“TÜRKİYE’DE YILDA 40 BİNİN ÜZERİNDE İNŞAAT ÇALIŞMASI BAŞLIYOR”

Dünyanın dört bir yanındaki Türk müteahhitlerin şantiyelerini araştıran uzman ekibiyle birlikte her ay yüzlerce projeyi sistemlerine eklediklerini belirten Devrim Ünal Saygın iş modellerine dair, “Her yıl 40 binin üzerinde yeni projenin başladığı ülkemizde finansal konulardaki hassasiyetin bilinciyle sistemimizde yer alan projeleri 60 günde bir güncelliyoruz. Bu sayede proje araştırması yapan kullanıcılarımızın maliyet ve zaman kaybının önüne geçiyoruz.

Öte yandan da daha fazla şirkete teklif sunma olanağı tanıyoruz. Üyelerin satın alma yetkilisinden mimarına kadar tüm çalışanlarının proje detaylarından inşaatın mevcut aşaması ile konumu, görseli ve web sitesine kadar tüm konuları ayrıntılı olarak incelemesini sağlıyoruz. Şirketlerin yalnızca ölçülebilir rakamlarda değil, yeni teknolojiler, ürünler ve şirketler hakkında bilgi sahibi olmasına kapı aralıyoruz” diye konuştu.

“ŞİRKETLER MALİYETLERDE YÜZDE 95, İŞ GÜCÜNDE YILDA 43 BİN SAAT TASARRUF EDİYOR”

3 yıl içinde 50 kategoride 25 bini aşkın satın alma talebini üyeleriyle paylaştıklarına ve 44 binden fazla şirketin iletişim bilgilerini yayınladıklarına dikkat çeken Yapı Radar Kurucu Ortağı ve CEO’su Saygın, şunları kaydetti:



“Kurulduğumuz günden bu yana gittikçe büyüyen hacmimizden yola çıkarsak sektöre önemli ölçüde fayda getirdiğimizi söylemek mümkün. Örneğin, üyelerimizin proje arama, satış ve pazarlama maliyetlerinde yaklaşık yüzde 95, iş gücünde de yıllık ortalama 43 bin saat tasarruf etmesini sağlıyoruz. Bir inşaat şirketi, sadece hedeflediği güncel inşaat projelerine ulaşmak ve saha çalışması yapmak için yılda 1 milyon liradan fazla harcama yapıyor. Oysa biz, üyelerimize bütçe dostu fiyatlarla güncel projelerden çok daha fazlasını sunuyoruz. Dijitalleşme sürecinde inşaat faaliyetlerinde bulunan yatırımcı müteahhit ya da diğer çözüm ortaklarının maliyetler baz alındığında yüzde 4 ila yüzde 10 arasında kazanç elde etme şansı yaratıyoruz. Bu kazanç, 10 milyon liralık bir inşaatta 400 bin ila 1 milyon liralık tasarruf yapılmasına karşılık geliyor.”

“TEDARİK SIKINTISINA HIZLI VE VERİMLİ ÇÖZÜMLER SUNULUYOR”

Yeni dönemde maliyet artışlarına, global çaptaki krizler ve yaşanan afetler de eklenince ham madde ve malzeme tedarikinde yaşanacak olacak sıkıntıların yüksek oranda artacağına dikkat çeken Saygın, “Güçlü ekibimiz ve altyapımız ile tedarikçilerin ürünlerini pazarlayabilecekleri müteahhitlere, müteahhitlerin de projeleri tamamlamak için ihtiyaç duydukları tedarikçilere maliyet, zaman ve iş gücünden tasarruf ederek ulaşmalarını sağlıyoruz” dedi.

“BU YIL YENİ MODÜLLERİNİ HAYATA GEÇİRECEKLER”

Sektöre katkılarının talepleri de tetiklediğinin altını çizen Devrim Ünal Saygın, hedefleriyle ilgili şu bilgileri paylaştı:



“Sektörün dijitalleşmesine katkıda bulunmak amacıyla yola çıkan platformumuzla müteahhit ve tedarikçiler arasındaki ticareti zorlaştıran engelleri ortadan kaldıracak çözümler üretiyoruz. Tüm bunların yanı sıra takip, verimlilik, performans, reklam, bayi yönetimi gibi konulardaki hizmetlerimizle şirketlerin destekleyicisi olarak konumlanıyoruz. Bu yılki en önemli hedefimiz halihazırdaki tüm işlerimizi daha iyi bir seviyeye ulaştırmak. Bu doğrultuda 2023’te de müteahhitler ve tedarikçilerin çok işine yarayacağını düşündüğümüz Dijital Yapı Kataloğu ürünümüzü yayına alacağız. İş modelini genişletip sektöre yeni çözümler sunacağız.”

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Emire Demirci evinde ölü bulundu

Sonraki Haber

Deprem bölgesinde ‘tüberküloz’ uyarısı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

İş Dünyası

Türkiye genelinde dron eğitim merkezleri kuracağız

25 Nisan 2026
İş Dünyası

Yeni teşvikler Türkiye için yeni bir atılım süreci başlatabilir

25 Nisan 2026
'OYAKKENT Silüet, ulaşım ve yaşamın merkezinde konumlanıyor'
İş Dünyası

OYAKKENT Silüet, ulaşım ve yaşamın merkezinde konumlanıyor

24 Nisan 2026
'Yüzyılın Konut Projesi'nde İstanbul'un kurası yarın çekiliyor
İş Dünyası

‘Yüzyılın Konut Projesi’nde İstanbul’un kurası yarın çekiliyor

24 Nisan 2026
Baykar'ın yeni platformları K2 Kamikaze İHA ve dolanan mühimmat Sivrisinek sahaya çıktı
İş Dünyası

Baykar’ın yeni platformları K2 Kamikaze İHA ve dolanan mühimmat Sivrisinek sahaya çıktı

24 Nisan 2026
Astons, 2025 Yunanistan gayrimenkul piyasası raporunu açıkladı
İş Dünyası

Astons, 2025 Yunanistan gayrimenkul piyasası raporunu açıkladı

24 Nisan 2026
Sonraki Haber
Deprem bölgesinde 'tüberküloz' uyarısı

Deprem bölgesinde 'tüberküloz' uyarısı

En Güncel Haberler

İran: ABD'nin diplomasi konusunda ciddi olup olmadığını henüz görmedik
Dış Haberler

İran: ABD’nin diplomasi konusunda ciddi olup olmadığını henüz görmedik

26 Nisan 2026
Bingöl'de 4.4 büyüklüğünde deprem
Yerel Haberler

Bingöl’de 4.4 büyüklüğünde deprem

26 Nisan 2026
Kolombiya'da bombalı saldırı: 14 ölü, 38 yaralı
Dış Haberler

Kolombiya’da bombalı saldırı: 14 ölü, 38 yaralı

26 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Emine Erdoğan, Rami Çocuk ve Sanat Bienali’nin açılışına katıldı

25 Nisan 2026
Yaşam

Ankara’da hayvanseverlerden yürüyüş

25 Nisan 2026
Yaşam

Deniz kaplumbağası ölüsü sahile vurdu

25 Nisan 2026
Yaşam

Tarihi kervansarayda Kadın Emeği Yöresel Ürünler Pazarı açıldı

25 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Avcılar'da düşerek bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Avcılar’da düşerek bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

- Haberton
26 Nisan 2026

Avcılar'da, iddiaya göre dengesini kaybederek motosikletten düşen ve ardından bariyerlere çarpan sürücü Sezer Can Avşaroğlu hayatını kaybetti. Kaza, akşam saatlerinde...

Kalori açığı nasıl oluşturulur?

Komşu gürültüsünde haklar neler?

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

Duygusal manipülasyon nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

İran: ABD'nin diplomasi konusunda ciddi olup olmadığını henüz görmedik

İran: ABD’nin diplomasi konusunda ciddi olup olmadığını henüz görmedik

26 Nisan 2026
Bingöl'de 4.4 büyüklüğünde deprem

Bingöl’de 4.4 büyüklüğünde deprem

26 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton