16 Mayıs 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - Yapay zeka, iş süreçlerinde karar alma mekanizmamızı etkileyecek

Yapay zeka, iş süreçlerinde karar alma mekanizmamızı etkileyecek

Haberton - Haberton
5 Ekim 2024
- İş Dünyası
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Yapay zeka, iş süreçlerinde karar alma mekanizmamızı etkileyecek

Yapay zeka, iş süreçlerinde karar alma mekanizmamızı etkileyecek

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Randstand Genel Müdürü Ufuk Gedikli, katıldığı Çeşme’de 6. Dijital CEO ve Liderler Zirvesi Vizyon100 programında konuştu. Gedikli, “Yapay zeka ile iş alanı olarak bilgi teknolojileri, iş geliştirme ve insan kaynakları alanında en fazla değişimin olacağını gözlemledik. Şirketlerde bazı yapılan işleri dışarıda başka bir kişiye veya robota yaptırmaktan bahsediyoruz. Ancak daha ileriki aşamada, yapay zeka karar alma mekanizmamızı da etkileyecek” dedi.

6. Dijital CEO ve Liderler Zirvesi, Vizyon100 programı kapsamında Çeşme’de düzenlendi. Programa moderatör olarak katılan ve açılış konuşmasını yapan Randstad Genel Müdürü Ufuk Gedikli, yapay zekaya ilişkin bilgi verdi. Gedikli, “Yapay zeka, genel itibariyle biraz endişe edilen, korkulan süreçleri içinde barındırıyor gibi gözüküyor. Oysa gözlemlediğimiz ve raporlardan elde ettiğimiz bilgilere göre farklı bir gelişme var. Bazı işlerin yok olacağı ve bazı işlerin yenisi geleceği düşüncesinden ziyade, işlerin dönüşümü ön plana çıkmış durumda. Dolayısıyla önde gelen kurumlar bu konuda çalışanlarını hazırlamaya, çalışıyor.

Yetenekler de bu konuda hazır olmaya çalışıyor. Bu perspektiften baktığımızda 2024 başı itibariyle Dünya Ekonomik Forumu’nun çıkarttığı bir sonuca göre, 85 milyon iş dönüşüyor, onların yerine 97 milyon yeni iş alanı açılıyor. Vizyon100 hem üyesi olduğumuz ve kurucu ortak olarak değerlendirebileceğimiz bir organizasyon. Bu nedenle katılmaktan büyük memnuniyet duyduğumuz, bilgi alışverişinin fazla olduğu, birbirimizden çok şey öğrendiğimiz bir organizasyon” dedi.

‘ŞİRKETLERİN İŞ YAPIŞ ŞEKİLLERİ DEĞİŞECEK’

Bu yıl zirvenin temasının yapay zeka ve teknoloji olduğunu dile getiren Gedikli, “Bu konunun yetenek yönetimiyle çok fazla örtüştüğünü düşünüyoruz. Yapay zeka konusundaki meslek değişimi sürecinde, kendini bu alana hazırlayabilenlerin ve önümüzdeki 5-10 seneye hazırlanmış yeteneklerin daha iyi bir şekilde başlayacağını düşünüyoruz. Şirketlerin de iş yapış şekilleri değişecek. Otomasyondan, iş analizi, iş bilgilerinin daha yoğun olarak kullanılacağı bir döneme girdik. Yapay zeka ve insan kaynaklarının aslında doğru bir şekilde entegre eden organizasyonların hem çalışan mutluluğu hem de iş sürekliliği anlamında çok daha kuvvetli bir iş modeline sahip olacaklarını öngörebiliriz. Otomasyon halihazırda başladı ama her sene katlanarak devam edecek. Bununla beraber daha önceden teknik işlerde ön plana çıkacağını öngördüğümüz yapay zeka veya robotlardan, şu anda beyaz yakanın üst rollerine kadar etki edebileceğini görebiliyoruz” diye konuştu.

‘EN FAZLA DEĞİŞİMLERDEN BİRİ İNSAN KAYNAKLARINDA’

Yapay zekanın iş alanı olarak bilgi teknolojileri, iş geliştirme ve insan kaynakları alanında en fazla değişimin olacağını gözlemlediklerini vurgulayan Gedikli, şöyle devam etti:

“Şirketlerde bazı yapılan işleri dışarıda başka bir kişiye veya robota yaptırmaktan bahsediyoruz. Ancak daha ileriki aşamada, yapay zeka karar alma mekanizmamızı da etkileyecek. Aynı zamanda şirketlerin karar alma süreçlerini hızlandırabilecek bir yapıya doğru dönüştüğünü söyleyebiliriz. Uzmanlık alanlarından bağımsız olarak aynı zamanda sektörel olarak da baktığımızda sağlık, eğitim, hukuk gibi alanlarda da şu anda fazlasıyla bir yapay zeka dönüşümünü gözlemliyor ve daha da süreceğini öngörüyoruz. Yapay zeka konusu, özellikle yeteneklerin fazlasıyla odaklandığı alanlardan bir tanesi. Yapay zeka alanında kendilerini çok geliştirmek istiyorlar. Yapay zeka belli alanda kendilerinin gelişiminde de destek verecektir. Çünkü yeni bir şeyi öğrenmek kişilerin önlerine farklı bir konuyu daha açacaktır. Kendileri farklı bir uzmanlık alanına odaklarken çok daha fazla öğrenme yaşayabilirler ve yapay zeka onları bu alanda da destekleyebilir.”

‘KURUMLAR YAPAY ZEKA TEKNOLOJİSİNE HAZIR OLMALI’

İnsan kaynakları birimlerinin veya tüm kurumların şu anda yapay zeka teknolojisine hazır olması gerektiğini söyleyen Gedikli, “Bu hazırlıklarını sürekli olarak güncellemeliler. Çünkü yapay zeka günden güne değişen bir şey. Yöneticiler, şu anda organizasyonun her an hangi basamağında yapay zekayı veya teknolojiyi kullanabilirim diye sürekli kafa yormalılar. Ancak bu şekilde öğrenme süreci de artabilir. Tüm süreçlerimizin yapay zekayla sürmesi gerektiğini düşünmüyoruz ama olası fırsatları da kaçırmamaları gerektiğini düşünüyoruz. Meslek dalı olarak baktığımızda yapay zeka mühendisliği, yapay zeka etik danışmanlığı ve veri bilimciliği fazlasıyla ön plana çıkıyor. Bunların daha da çoğalacağını gözlemleyebiliriz. Teknolojiyi sadece şirketlerine entegre eden değil; aynı zamanda teknolojiyi yapay zeka ve insan kaynaklarını doğru harmanlayan liderler şirketlerin geleceğe daha iyi hazırlayacaklarını öngörebiliriz” dedi.

Etiketler: TeknolojiYapay Zeka
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Edirne’nin tarihi çarşıları, ‘deve kuşu yumurtası’ geleneğiyle korunuyor

Sonraki Haber

Açık Holding ve Kocaeli Üniversitesi’nden iş birliği

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

2'nci İstanbul Doğal Kaynaklar Zirvesi, 22 Mayıs'ta düzenlenecek
İş Dünyası

2’nci İstanbul Doğal Kaynaklar Zirvesi, 22 Mayıs’ta düzenlenecek

16 Mayıs 2026
'Yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumunun pazar payı yüzde 15'lere çıktı'
İş Dünyası

Yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumunun pazar payı yüzde 15’lere çıktı

15 Mayıs 2026
BtcTurk, A Milli Futbol Takımı'nın kupa yolculuğuna özel kampanya başlattı
İş Dünyası

BtcTurk, A Milli Futbol Takımı’nın kupa yolculuğuna özel kampanya başlattı

15 Mayıs 2026
Tera Bank ilk şubesini Bağdat Caddesi'nde hizmete açtı
İş Dünyası

Tera Bank ilk şubesini Bağdat Caddesi’nde hizmete açtı

15 Mayıs 2026
SuperFresh, yeni ürünü Pizza Napoliten'i tanıttı
İş Dünyası

SuperFresh, yeni ürünü Pizza Napoliten’i tanıttı

15 Mayıs 2026
Tera Portföy Proje GYF’sinin 631,6 milyon TL’ye ulaştığını duyurdu
İş Dünyası

Tera Portföy Proje GYF’sinin 631,6 milyon TL’ye ulaştığını duyurdu

15 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Açık Holding ve Kocaeli Üniversitesi’nden iş birliği

Açık Holding ve Kocaeli Üniversitesi’nden iş birliği

En Güncel Haberler

5’inci Esenler Gençlik Günleri başladı
Yerel Haberler

5’inci Esenler Gençlik Günleri başladı

16 Mayıs 2026
Rize'de 19 Mayıs coşkusu; bisiklet turunda 4 kilometre pedal çevirdiler
Spor Haberleri

Rize’de 19 Mayıs coşkusu; bisiklet turunda 4 kilometre pedal çevirdiler

16 Mayıs 2026
İstanbul'dan Samsun'a 'Cumhuriyet'in izindeyiz' uçuşu
Öne Çıkan

İstanbul’dan Samsun’a ‘Cumhuriyet’in izindeyiz’ uçuşu

16 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Kızılay Kayseri İl Başkanı Cafer Beydilli’den açıklama

16 Mayıs 2026
Yaşam

Mudanya Üniversitesi’nde MUDUTECHFEST etkinliği gerçekleştirildi

16 Mayıs 2026
Yaşam

Otomobilin çarptığı kadın, ağır yaralandı; sürücü alkollü çıktı

16 Mayıs 2026
Yaşam

Eskişehir merkezli yasa dışı bahis soruşturmasında 24 tutuklama

16 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Fenerbahçe, ikas Eyüpspor maçının hazırlıklarını tamamladı

Fenerbahçe, ikas Eyüpspor maçının hazırlıklarını tamamladı

- Haberton
16 Mayıs 2026

Süper Lig'in 34'üncü ve son haftasında yarın ikas Eyüpspor'u konuk edecek Fenerbahçe, karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde gerçekleştirilen...

Yoga spor kadar etkili mi? Uzmanlara göre etkisi sanıldığından daha büyük olabilir

Misafir sofraları için uyumlu menü önerileri

Borsada nasıl para kazanılır? Uzmanlar en kritik hatayı açıkladı

Çocuklarda kekemelik neden olur? Uzmanlara göre erken fark etmek büyük önem taşıyor

Güncel Haber

5’inci Esenler Gençlik Günleri başladı

5’inci Esenler Gençlik Günleri başladı

16 Mayıs 2026
Rize'de 19 Mayıs coşkusu; bisiklet turunda 4 kilometre pedal çevirdiler

Rize’de 19 Mayıs coşkusu; bisiklet turunda 4 kilometre pedal çevirdiler

16 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton