6 Kasım 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Yerel Haberler - ‘Yan bakma’ cinayetinde yeniden yapılan yargılamada 6 sanığa 19’ar yıl hapis cezası

‘Yan bakma’ cinayetinde yeniden yapılan yargılamada 6 sanığa 19’ar yıl hapis cezası

Haberton - Haberton
11 Haziran 2026
- Yerel Haberler
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
'Yan bakma' cinayetinde yeniden yapılan yargılamada 6 sanığa 19’ar yıl hapis cezası

'Yan bakma' cinayetinde yeniden yapılan yargılamada 6 sanığa 19’ar yıl hapis cezası

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Kayseri’de iki grup arasında ‘yan bakma’ meselesi yüzünden çıkan, Hakan Kayacan’ın (20) hayatını kaybettiği bıçaklı kavgaya ilişkin yerel mahkemenin kararı, istinafta bozuldu.

Yeniden yargılamada daha önce müebbet hapis cezası verilen tutuklu sanık Kayacan ile 5 arkadaşı, 19’ar yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, kararla birlikte tutuksuz yargılanan 5 sanığın da tutuklanmasına hükmetti.

Olay, geçen yıl 12 Ekim’de saat 23.30 sıralarında Kocasinan ilçesi Keykubat Mahallesi Osman Kavuncu Bulvarı’ndaki bir restoranın önünde meydana geldi. İki grup arasında ‘yan bakma’ meselesi yüzünden çıkan tartışma, bıçaklı kavgaya dönüştü. Kavgada Hakan Kayacan ile arkadaşı K.D. (20) bıçakla yaralandı. Hakan Kayacan hayatını kaybetti, K.D. tedavisinin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili S.E.Ç. (19), Ahmet Ü. (18), A.T. (18), S.E. (20), Ö.F.K. (21), N.B.Y. (20) yakalandı. 6 şüpheliden Ahmet Ü. tutuklandı, diğerleri adli kontrol tedbiri ile salıverildi. Öte yandan Hakan Kayacan’ın uzman çavuşluğu kazandığı, eğitime gitmeden son kez arkadaşları ile bir araya gelmek için evden çıktığı öğrenildi.

6 Sanık Hakkında Dava

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın ardından hazırlanan iddianame ile dava açıldı. İddianamede; Ahmet Ü. ile olay sırasında yanında olan arkadaşları S.E.Ç., A.T., S.E., Ö.F.K. ve N.B.Y. hakkında Hakan Kayacan’a yönelik eylemlerinden dolayı ‘Kasten adam öldürme’ uçundan müebbet, ölen Kayacan’ın arkadaşı K.D.’ye yönelik yaralama eylemlerinden dolayı da ‘Kasten öldürmeye teşebbüs etme’ suçundan ayrı ayrı müebbet hapis cezası istendi.

5’İnci Duruşma Yapıldı

Kayseri 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 5’inci duruşmasına tutuklu sanık Ahmet Ü. ile ölen Hakan Kayacan’ın şikayetçi annesi Nurten, babası Burhanettin ve ablası Hatice ile taraf avukatları hazır bulundu. Tutuksuz sanıklar ise duruşmaya katılmadı.

Tutuklu sanık Ahmet Ü., öldürme kastı olmadığını öne sürerek, “Yemek yiyip çay içmek amacıyla gitmiştik. Her şey bir anda oldu. Küfürleri duyunca ayırmaya çalıştım. Arkadaşlarımı uyardım. Anneme ve kardeşlerime ağır hakaretler ettiler. Bir insan namusu için yaşar. Kafama aldığım darbe sonrası bu eylemi gerçekleştirdim. Böyle olsun istemezdim. Pişmanım. Ailelerinin yüzüne bakamıyorum. O mezara, ben hapse gittim. Ben de her gün ölüyorum” dedi. Ölen Kayacan’ın ailesi de sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Karar Verildi

Mahkeme heyeti, sanık Ahmet Ü.’yü, ‘Kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Heyet, sanığın K.D.’ye yönelik eyleminden dolayı da ‘Öldürmeye teşebbüs etme’ suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Heyet, diğer sanıkların ise ‘Kasten öldürmeye yardım etme’ suçundan 8’er yıl 4’er ay, ‘Yaralama’ suçundan da 4’er yıl 2’şer ay olmak üzere toplam 12,5’er yıl hapis cezasına çarptırılmalarına hükmetti.

İstinaf Kararı Bozdu

Karara taraf avukatları tarafından yapılan itirazın ardından dosya, istinafa taşındı. Dosyaya bakan Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını, sanık Ahmet Ü.’nün eyleminde öldürme kastı olmadığını, netice sebebiyle ölüm gerçekleştiğini, diğer sanıklarında bu eyleme iştirak ettiğini kanaat ederek kaldırdı. Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi’nde görülen davada; tutuklu sanık Ahmet Ü. ile ölen Hakan Kayacan ailesi, tutuksuz sanıklar ve taraf avukatları hazır bulundu. Tüm sanıklara, ölen Hakan Kayacan yönünden ‘Neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama’ suçundan 16’şar yıl, yaralanan K.D.’ye yönelik de ‘Kasten yaralama’ suçundan 3’er yıl olmak üzere toplam 19’ar yıl hapis cezası verildi. Daire, tutuksuz sanıkların da tutuklanmasına karar verdi.

Başka Annelerin, Babaların Canı Yanmasın

Karar sonrası açıklamalarda bulunan Hakan Kayacan’ın annesi Nurten Akdeniz, “Kendisi uzman çavuş olacaktı. Arkadaşlarıyla vedalaşmak için gitmişti. Ama orada 6 kişi, gelip ‘Neden yan baktınız’ diyor. Benim yavrum karıncayı bile incitecek biri değildi. ‘Niye yan baktınız’ diye oğlumu darbediyorlar. Sonra da bıçaklıyorlar. Orada kan kaybından oğlum gidiyor. Benim oğlum ne yaptı? Oğlum toprağın altında. Oğlum olmadan nefes alamıyorum. Her gün yaşayan bir ölüyüm ben. Hayallerini, umutlarını söndürdüler. Yavrumun gülen yüzünü söndürdüler. Çok şükür mahkeme oldu. 16 yıl hapis cezası aldılar ama öldüren kişi müebbet almadı. İstinafa gitti. Oradan 16 yıl aldıkları, müebbet almadıkları için sonuna kadar itiraz ediyoruz. Adaletin yerine gelmesini istiyoruz. Başka annelerin ve babaların canı yanmasın. Herkes evladına sarılırken ben taşına, toprağına sarılıyorum. Bayram hiç iyi geçmedi. Hakan’ın gezdiği yerleri geziyorum ama hiçbir yerde bulamıyorum. Dünyam bitti benim” dedi.

Etiketler: Kayseri
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Karşıyaka, Tusder’in başkanlığında birleşti

Sonraki Haber

12 ilde FETÖ operasyonu: 80 gözaltı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Fatih'te ev arkadaşını bıçaklayarak öldüren şüpheli tutuklandı
Yerel Haberler

Fatih’te ev arkadaşını bıçaklayarak öldüren şüpheli tutuklandı

6 Kasım 2026
Halı saha turnuvasında tekme ve yumruklu kavga kamerada
Yerel Haberler

Halı saha turnuvasında tekme ve yumruklu kavga kamerada

6 Kasım 2026
İstanbul Boğazı 'TARYN EVE' isimli tankerin geçişi nedeniyle gemi trafiğine kapatıldı
Yerel Haberler

İstanbul Boğazı ‘TARYN EVE’ isimli tankerin geçişi nedeniyle gemi trafiğine kapatıldı

6 Kasım 2026
Kuşadası'ndaki kanlı saldırıda sıcak gelişme: Kaçan şüphelilere yardım eden 2 kişi tutuklandı!
Yerel Haberler

Kuşadası’ndaki kanlı saldırıda sıcak gelişme: Kaçan şüphelilere yardım eden 2 kişi tutuklandı!

6 Kasım 2026
Evde çıkan yangında mahsur kalan kadın ve 3 çocuğu kurtarıldı
Yerel Haberler

Evde çıkan yangında mahsur kalan kadın ve 3 çocuğu kurtarıldı

6 Kasım 2026
23 yıldır kayıp olan Elife'nin dosyasında 7 şüpheli gözaltına alındı
Yerel Haberler

23 yıldır kayıp olan Elife’nin dosyasında 7 şüpheli gözaltına alındı

6 Kasım 2026
Sonraki Haber
12 ilde FETÖ operasyonu: 80 gözaltı

12 ilde FETÖ operasyonu: 80 gözaltı

En Güncel Haberler

Fatih'te ev arkadaşını bıçaklayarak öldüren şüpheli tutuklandı
Yerel Haberler

Fatih’te ev arkadaşını bıçaklayarak öldüren şüpheli tutuklandı

6 Kasım 2026
Yunus Emre Enstitüsü ile Güney Kore Müslüman Federasyonu arasında kültürel iş birliği protokolü imzalandı
İş Dünyası

Yunus Emre Enstitüsü ile Güney Kore Müslüman Federasyonu arasında kültürel iş birliği protokolü imzalandı

6 Kasım 2026
Hakan Fidan, KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu ile görüştü
Politika

Hakan Fidan, KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu ile görüştü

6 Kasım 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Genç kızın estetik ameliyatı ölümle bitmişti: Sağlık Bakanlığı soruşturma iznini onayladı

6 Kasım 2026
Yaşam

Madencilerden yer altında yangın tatbikatı

6 Kasım 2026
Yaşam

Yağışların ardından turkuaz renge bürünen İstanbul Boğazı havadan görüntülendi

6 Kasım 2026
Yaşam

Osmaniye’de teknik serviste korku dolu anlar: Tamir edilen telefonun bataryası alev aldı!

6 Kasım 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Türkiye Golf Federasyonu 10'uncu Mali Genel Kurulu Ankara’da yapıldı: Raporlar ve bütçe kabul edildi

Türkiye Golf Federasyonu 10’uncu Mali Genel Kurulu Ankara’da yapıldı: Raporlar ve bütçe kabul edildi

- Haberton
6 Kasım 2026

Türkiye Golf Federasyonu 10'uncu Mali Genel Kurulu, Ankara'da gerçekleştirildi. Türkiye Golf Federasyonu 10'uncu Mali Genel Kurulu’na Türkiye Golf Federasyonu Başkanı...

Mezarlara neden su dökülür? Yüzyıllardır süren geleneğin asıl nedeni ne?

Soğuk havalarda eklem ağrısı neden artar? Romatizma hastaları için kışın ağrıyı azaltmanın yolları

Savaşların sessiz kurbanı doğa: Çatışmalar bitse de çevresel yıkım yıllarca sürüyor!

2026 mevduat ve kredi faizleri ne kadar? Türk bankacılık sektöründe son durum ve 2027 faiz beklentileri

Güncel Haber

Fatih'te ev arkadaşını bıçaklayarak öldüren şüpheli tutuklandı

Fatih’te ev arkadaşını bıçaklayarak öldüren şüpheli tutuklandı

6 Kasım 2026
Genç kızın estetik ameliyatı ölümle bitmişti: Sağlık Bakanlığı soruşturma iznini onayladı

Genç kızın estetik ameliyatı ölümle bitmişti: Sağlık Bakanlığı soruşturma iznini onayladı

6 Kasım 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton