31 Temmuz 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Yalova’da SGK avukatını öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis

Yalova’da SGK avukatını öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis

Haberton - Haberton
19 Haziran 2026
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Yalova'da SGK avukatını öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis

Yalova'da SGK avukatını öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Yalova’da, geçirdiği felç sonrası açtığı davanın reddedilmesi üzerine vekalet ücretini ödemediği için SGK tarafından kredi kartına bloke konulunca, kurum avukatı Zekeriya Polat’ı (32) tabancayla odasında öldüren tutuklu sanık Hamza Hanedar, (57) ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Yalova'da yaşayan Hamza Hanedar, geçirdiği felç sonrası malulen emeklilik başvurusunda bulundu. Ancak emeklilik şartları oluşmadığı için Hanedar’ın SGK tarafından başvurusu reddedildi. Mahkemeye açtığı davayı kaybeden Hanedar’a, kurum tarafından 53 bin TL, vekalet ücreti ve dosya masrafı tebliğ edildi. Borcunu ödemeyen Hanedar’ın kredi kartına SGK tarafından bloke konuldu.

Hamza Hanedar, bunun üzerine, 7 Ocak’ta saat 11.30 sıralarında, kurum avukatı Zekeriya Polat ile görüşmek üzere SGK İl Müdürlüğü binasına geldi. Avukatın odasında taraflar arasında çıkan tartışmada Hanedar, yanındaki tabancayla Polat’a ateş açtı. Polat, karın bölgesine isabet eden kurşunlarla yaralandı, şüpheli ise tesadüfen kurumda bulunan jandarma ekipleri tarafından yakalanıp polise teslim edildi. Ambulansla özel hastaneye kaldırılan avukat Polat, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

2 yaşında çocuğu olduğu ve engelli kadrosunda görev yaptığı öğrenilen Zekeriya Polat’ın cenazesi, memleketi Kahramanmaraş’ta toprağa verildi. Hamza Hanedar ise tutuklandı.

En Ağır Cezayı Almasını İstiyorum

Savcılık soruşturması sonrası tutuklu sanık hakkında, 'Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak (planlayarak) öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. 'Ruhsatsız silah taşımak' suçundan da 3 yıl hapsi talep edilen Hamza Hanedar'ın, Yalova 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılaması devam etti. Hanedar'ın, Sakarya Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (Segbis) ile katıldığı duruşmaya, Zekeriya Polat’ın annesi Havva Polat, eşi Semiha Polat, avukatları ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan ve çeşitli illerden gelen avukatlar katıldı. Davada sanık hakkında Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporda şahsın cezai ehliyetinin bulunduğu bildirildi.

Duruşmada, söz verilen Zekeriya Polat’ın eşi Semiha Polat, “Bugün buraya eşimin son kez evden çıkarken taktığı şapkasıyla geldim. Ağlamak istemiyorum. Öyle bir gün gelecek ki sen ölmek için Allah’a yalvaracaksın. O günler gelecek. En ağır cezayı almasını istiyorum. O bizim güzel günlerimizi çaldı. Oğlumun hayatını çaldı. Ben de istiyorum ki güneş görmesin” ifadelerini kullandı.

Son sözleri sorulan sanık Hamza Hanedar, “Rahmetliyi öldürme amacım yoktu, amacım kolundan yaralamaktı. Ambulans çağırın diye bağıran benim, silahı yere bırakan da benim. Ben hiçbir şey tasarlamadım. Olay sırasında rahmetli odadan çıkmaya çalıştı, ben de çıksın diye kapıdan çekildim. Benim 9 seneden beri emekliliğim kesilmiş, rahmetliyi de tanımam. Sadece hakkımı almaya çalıştım. Hesaplarıma da el konuldu. Benim hiçbir gelirim yokken, bir de elimdeki paraya el konulunca kendime sahip olamadım. Kesinlikle öldürme gibi bir amacım yoktu, olanlar isteyerek olmadı. Beni canavar gibi göstermeye çalışıyorlar ama ben canavar değilim. Öyle olsa silahı yere bırakmaz, çıkmasına da izin vermezdim. Ben mağdurum. Kesinlikle öldürme amacıyla oraya gitmedim. O günden beri hesaplarıma el konulduğu için sarhoş gibi geziyordum. Çok pişmanım, çok üzülüyorum. Ailesi olduğunu bilmiyordum. Allah onlara sabır versin” dedi.

İlk celsede sanığın, tasarlayarak ve kamu görevlisinin görevini yaparken öldürülmesi suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını ve sanığın ruhsatsız silah taşımak suçundan da cezalandırılmasını talep eden savcı, bu celse de mütalaasını tekrarladı. Savunmaların ardından mahkeme heyeti kararını açıklamak üzere duruşmaya ara verdi. Aranın ardından heyet, ‘Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmek’ten ağırlaştırılmış müebbet, 'Ruhsatsız silah taşımak' suçundan 3 yıl hapis ve 30 bin lira ceza verildi.

Ailesinin Acısı Dinmeyecek

Dava sonrasında açıklamalarda bulunan Türkiye Barolar birliği Başkanı Erinç Sağkan, Zekeriya Polat’ın ailesinin acısının dinmeyeceğini ifade ederek, “17 Nisan'da ilk duruşmadan sonra burada sizlerle bir araya geldiğimizde yargısal süreci sonuna kadar takip edeceğimizi ifade etmiştik. O celsede Cumhuriyet Savcılığı esas hakkındaki mütalaasını sunmuştu. Dosyadaki eksiklikler giderildi. Sanığın akli dengesinin yerinde olduğuna ve cezai ehliyetinin tam olduğuna dair Adli Tıp Kurumu raporu da celse arasında dosyamıza girmişti. Bu duruşmada Cumhuriyet Savcılığı yine aynı mütalaasını tekrarladı. Mahkeme tarafından da şahıs, hiçbir indirim maddesi uygulanmaksızın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına ve ruhsatsız silahtan dolayı ayrıca 3 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Bu kararı her yönüyle değerlendireceğiz. Üst mahkemede de kanun yollarında da etkin şekilde yer almaya devam edeceğiz. Elbette adaletin yerini bulması, vicdanları bir nebze olsun rahatlatıyor. Biz bugün bunu yaşıyoruz. Ancak burada Zekeriya'nın değerli eşinin ve ailesinin acısı maalesef dinmiyor, dinmeyecek de. Bunun farkındayız” dedi.

Etkin Önlemler Alınabilir

Avukatlara yönelik şiddet olayların önlenmesine yönelik açıklamalarda bulunan Sağkan, “Avukat, yargının kurucu unsurlarından olan bağımsız savunmayı temsil eder. Avukat, müvekkiliyle ya da yaptığı işle özdeşleştirilemez. Yargının üç sacayağından biri olan bağımsız savunmayı temsil eden avukata yönelik şiddet vakaları bireysel ya da ferdi olaylar olarak kabul edilemez. Bunlar, yargısal faaliyete yönelik saldırılar olarak görülmek zorundadır. Aynı zamanda yurttaşın savunma hakkına yönelik saldırılar olarak da kabul edilmek zorundadır. İstenirse etkin önlemler alınabilir. Bu nedenle biz, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne ve özellikle o çatı altında görev yapan hukukçu milletvekillerine, avukata yönelik şiddet olaylarının son bulması için sunduğumuz önerilerin ivedilikle hayata geçirilmesi yönündeki çağrımızı bir kez daha yineliyoruz” diye konuştu.

Etiketler: KahramanmaraşŞiddetTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Silivri’de otlukta çıkan yangın gecekonduya sıçradı

Sonraki Haber

Bursa Hayvanat Bahçesi’nde ‘doğum’ heyecanı; alageyik sayısı 11’e yükseldi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Ahbap Derneği soruşturmasında Hüseyin Başaran tutuklandı
Öne Çıkan

Ahbap Derneği soruşturmasında Hüseyin Başaran tutuklandı

30 Temmuz 2026
Gazeteci Cem Küçük gözaltına alındı
Öne Çıkan

Gazeteci Cem Küçük gözaltına alındı 

30 Temmuz 2026
Gülistan Doku soruşturmasında 4. dalga! 4 şüpheli tutuklandı, 3 kişiye adli kontrol
Öne Çıkan

Gülistan Doku soruşturmasında 4. dalga! 4 şüpheli tutuklandı, 3 kişiye adli kontrol

30 Temmuz 2026
Ünlü Şef Eren Kaşıkçı son yolculuğuna uğurlandı
Öne Çıkan

Ünlü Şef Eren Kaşıkçı son yolculuğuna uğurlandı

30 Temmuz 2026
Etimesgut Belediyesi önünde bekleyen vatandaşlar arasında arbede yaşandı
Öne Çıkan

Etimesgut Belediyesi önünde bekleyen vatandaşlar arasında arbede yaşandı

30 Temmuz 2026
Bu fotoğraf yangının değil, vicdanın fotoğrafı oldu; Alevlerin ortasında yürek burkan kurtuluş hikâyesi
Öne Çıkan

Bu fotoğraf yangının değil, vicdanın fotoğrafı oldu; Alevlerin ortasında yürek burkan kurtuluş hikâyesi

30 Temmuz 2026
Sonraki Haber
Bursa Hayvanat Bahçesi'nde 'doğum' heyecanı; alageyik sayısı 11'e yükseldi

Bursa Hayvanat Bahçesi'nde 'doğum' heyecanı; alageyik sayısı 11'e yükseldi

En Güncel Haberler

İstanbul İl Emniyet Müdürü Yıldız, Esenyurt'ta helikopter destekli asayiş denetimine katıldı
Yerel Haberler

İstanbul İl Emniyet Müdürü Yıldız, Esenyurt’ta helikopter destekli asayiş denetimine katıldı

31 Temmuz 2026
Kırıkkale’de pazar yerinin çatısından düşen boya işçisi, ağır yaralandı
Yerel Haberler

Kırıkkale’de pazar yerinin çatısından düşen boya işçisi, ağır yaralandı

31 Temmuz 2026
Aydın Valisi Varol, Çine’deki orman yangınına ilişkin açıklamalarda bulundu
Yerel Haberler

Aydın Valisi Varol, Çine’deki orman yangınına ilişkin açıklamalarda bulundu

31 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Çalılık yangında araç ve ev hasar gördü

30 Temmuz 2026
Yaşam

BEUN Rektörü Prof. Dr. Özölçer: Ön lisans programlarında daha çok iş var

30 Temmuz 2026
Yaşam

Mardin OSB’de çıkan örtü yangını söndürüldü

30 Temmuz 2026
Yaşam

Tekirdağlı balıkçılar yeni sezondan umutlu: Palamut müjdesi aldık

30 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Eyüpsultan'da oto galeriye silahlı saldırı: 1 ölü, 3 yaralı

Eyüpsultan’da oto galeriye silahlı saldırı: 1 ölü, 3 yaralı

- Haberton
31 Temmuz 2026

Eyüpsultan’da plakasız motosikletle bir oto galerinin önüne gelen U.M.T. (15), silahla iş yerine ateş açtı. Saldırıda Ensar Sever (29) hayatını...

Sabah yorgun uyanmak testosteron düşüklüğü belirtisi mi?

Çocuklarda ekran bağımlılığı nasıl önlenir? Uzmanlardan ailelere dikkat çeken uyarılar

Aracınız neden fazla yakıt tüketmeye başladı? Yakıt masrafını artıran 10 önemli neden

Yapay zekâ işinizi elinizden alabilir mi? Uzmanlar hangi mesleklerin risk altında olduğunu açıkladı

Güncel Haber

İstanbul İl Emniyet Müdürü Yıldız, Esenyurt'ta helikopter destekli asayiş denetimine katıldı

İstanbul İl Emniyet Müdürü Yıldız, Esenyurt’ta helikopter destekli asayiş denetimine katıldı

31 Temmuz 2026
Kırıkkale’de pazar yerinin çatısından düşen boya işçisi, ağır yaralandı

Kırıkkale’de pazar yerinin çatısından düşen boya işçisi, ağır yaralandı

31 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton