27 Ağustos 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Ya bir devri kapatacağız ya da bir devri açacağız

Ya bir devri kapatacağız ya da bir devri açacağız

Haberton - Haberton
24 Mayıs 2023
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Ya bir devri kapatacağız ya da bir devri açacağız

Ya bir devri kapatacağız ya da bir devri açacağız

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Bu tarihi kavşakta vereceğimiz karar milletlerin, devletlerin, kimi dönemlerinde olduğu gibi 10 yıllarını ilgilendirir. Ya bir devri kapatacağız ya da bir devri açacağız” dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Denizli’de CHP Seçim Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Uysal’a CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Millet İttifakı üyesi partilerin başkanları ve partililer eşlik etti. Burada düzenlenen toplantıda konuşan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Seçmenlerimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsına yetki vermiş, yetki yetmemiş, güç vermiş. Güç yetmemiş, mutlak güç istemiş. Onu da vermiş. Anayasa’yı zaman zaman değiştirecek gücü vermiş.

Bütçe vermiş ama baksanız hala mazeretin peşindeler. İnsanlar iki şeye göre ölçüye vurulur. Ellerindeki imkanlar ve kabiliyetleri. Bütün bu açılardan maalesef bugün 21 yılın sonunda toplum önünde seçime giderken bir beyanname yayınladılar. ‘Ne vaat ediyorlar’ diye baktığımızda 21 yıl öncesine ekonomiyi döndürmek, çökerttikleri ekonomiyi düzeltmeyi vaat ediyorlar. Mülakatı kaldıracağını ifade ediyorlar. Neyi vaat ediyorlar? Bunca zamandır sayısız imar affı çıkardılar. Bu imar aflarını yasaklayacaklarını ifade ediyorlar. Aslında bu seçim beyannameleri 21 yıllık bir itirafnamedir” dedi.

28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimine dikkat çeken Uysal, “Bu tarihi kavşakta vereceğimiz karar milletlerin, devletlerin, kimi dönemlerinde olduğu gibi 10 yıllarını ilgilendirir. Ya bir devri kapatacağız ya da bir devri açacağız. O açıdan vatandaşlarımız demokrasi şuuruyla, Cumhuriyet bilinciyle, temel hak ve hürriyetlerine sahip çıkan sorumlu bireyler ve vatandaşlar olarak hem haklarını hem ödevlerini yerine getiren bireyler olarak bu şuuru bu seçimde de yansıtacaktır” diye konuştu.

‘DÜNÜMÜZÜ ÇALANLARA, YARINLARIMIZI ÇALDIRMAYACAĞIZ’

AK Parti’nin parti olma hüviyetini yitirdiğini ifade eden Uysal, “Kalan süreç içerisinde söyleyecek sözü kalmamış. Türk milletine ne demokraside ne hukukta önüne bir hayal koyamayan, ufuk koyamayan, sadece bir parti olma hüviyetini bile yitirmiş, bir organize şebekeye dönüşmüş, yerelden ve genelden neresinden bakarsanız bakın, tabandan tavana, kamu kaynaklarını yağmalamak üzerine örgütlenmiş bir organize suç şebekesi var. O açıdan önümüzdeki tercih çok basit ve net. Dünümüzü çalanlara, yarınlarımızı çaldırmayacağız” dedi.

Ya bir devri kapatacağız ya da bir devri açacağız

“Önümüzdeki tercih çok net” diyen Uysal, şöyle devam etti:

“Biz istiyoruz ki işte Anadolu’nun, Türkiye’nin en bereketli ovaları buralar. 21 yıldır bilerek ve isteyerek uluslararası alandan aldıkları rolle beraber bir tarafta ‘Büyük Orta Doğu Projesi’nin eş başkanıyım’ diyerek Türkiye’yi Suriye politikası üzerinden ve diğer ülkelerle izlenen politikalar, dış politik tercihler üzerinden adeta depremin merkez üssüne doğru, kaosun merkez üssüne doğru Türkiye’yi de ilerlettiler. Suriyeli sığınmacılardan başlayarak, pek çok 10 yıllar Türkiye’nin milli güvenliğini tehdit edecek gelişmelere kapı araladılar. İki büyük kırılma yaşandı.

Türkiye’deki milyonlarca sığınmacının dışında, sıcak denizden inme hayali güden Rusya geldi komşumuz oldu. Onun da ötesinde tercih edilen bu dış politikayla Suriye’de ortaya çıkmış siyasi boşluk netice. ABD gözetiminde bir PKK devletinin kurulmasına Erdoğan vesile oldu. AKP kurmuştur orada bir fiili PKK devletini, bir feodal özerk alanın inşa edilmesini. Bu gerçekleri bilmek zorundayız. Şimdi bu gerçekler ortadayken mevsimlik milliyetçi kesilmiş arkadaşlar. Milliyetçilik mevsimi gelmiş. Birtakım beyanlarda bulunuyorlar. Ağlar mısınız güler misiniz?”

‘DİŞE DİŞ, HAK ETTİKLERİ CEVABI HER MEYDANDA HER SOKAKTA VERECEĞİZ’

Seçim kampanyalarında iftiralara uğradıkları belirten Uysal, “Bütün iftira kampanyalarına rağmen, açık yüreklilikle haykırıyoruz. Bundan sonra bu tür iftiralara, bu tür kampanyalara karşı dişe diş, hak ettikleri cevabı her meydanda her sokakta tüm arkadaşlarımızla beraber vereceğiz. Çünkü artık bu kanımıza dokunan iftiralara tahammül gibi bir hakkımızın olmadığı kanaatindeyim” dedi.

Uysal, konuşmasının ardından kentten ayrıldı.

Etiketler: Seçim
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Dünyaca ünlü opera ve bale eserleri seyirciyle buluşacak

Sonraki Haber

Bursa’da hastane dönüşü kaza; 1 ölü 2 yaralı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Türkiye-Suriye ticaretinde hedef belirlendi: 10 milyar dolar
Politika

Türkiye-Suriye ticaretinde hedef 10 milyar dolar

26 Ağustos 2026
İletişim Başkanı Duran’dan SDG açıklaması: “Feshedilmesi önemli bir gelişme”
Politika

İletişim Başkanı Duran’dan SDG açıklaması: “Feshedilmesi önemli bir gelişme”

26 Ağustos 2026
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Suriye açıklaması: "Geleceğe bir ve bütün olarak ilerlemeli"
Politika

Ömer Çelik’ten SDG açıklaması: “Suriye için önemli bir eşik geçildi”

26 Ağustos 2026
Bakan Kurum'dan COP17'ye video mesaj: "Artık söz değil, eylem istiyoruz"
Politika

Bakan Kurum’dan COP17’ye video mesaj: “Artık söz değil, eylem istiyoruz”

26 Ağustos 2026
Bakan Ersoy: "Çanakkale, Türkiye'nin ortak hafızasında çok özel bir yere sahip"
Politika

Bakan Ersoy: “Çanakkale, Türkiye’nin ortak hafızasında çok özel bir yere sahip”

26 Ağustos 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan anlamlı 'Büyük Taarruz' mesajı
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan anlamlı ‘Büyük Taarruz’ mesajı

26 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Bursa'da hastane dönüşü kaza

Bursa'da hastane dönüşü kaza; 1 ölü 2 yaralı

En Güncel Haberler

Bursa’da yapılan denetimlerde aranan 9 kişi yakalandı
Yerel Haberler

Bursa’da yapılan denetimlerde aranan 9 kişi yakalandı

27 Ağustos 2026
Adana'da kauçuk ayakkabı tabanı fabrikasında yangın
Yerel Haberler

Adana’da kauçuk ayakkabı tabanı fabrikasında yangın

27 Ağustos 2026
Bursa'da kavga sonrası tüfekle ateş açıldı: 2 yaralı
Yerel Haberler

Bursa’da kavga sonrası tüfekle ateş açıldı: 2 yaralı

27 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Arnavutköy’de 4 yaşındaki Ediz devrilen futbol kalesinin altında kaldı: “Çocuğum sürüklenerek getirildi”

26 Ağustos 2026
Yaşam

Yaya geçidinde otomobilin çarptığı kişi yaralandı; kaza kamerada

26 Ağustos 2026
Yaşam

Serik’te otluk alanda yangın: Vatandaşların müdahalesiyle kontrol altına alındı

26 Ağustos 2026
Yaşam

3 milyon 387 bin metrekareden fazla hayalet ağ, su kaynaklarımızdan temizlendi

26 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Kamu arazisinde yetiştirdiği Hint kenevirlerini sularken yakalandı

Kamu arazisinde yetiştirdiği Hint kenevirlerini sularken yakalandı

- Haberton
27 Ağustos 2026

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde M.G. (41), jandarma tarafından kamu arazisinde yetiştirdiği Hint kenevirlerini sularken suçüstü yakalanarak, gözaltına alındı. Edirne İl Jandarma...

İyileşmeyen yaraların gizemi: Hücresel onarımı hızlandıran beslenme rehberi

Sivrisinekler sadece gece mi ısırıyor? Yaz aylarında doğru bildiğimiz yanlışlar

Adınıza dava açılmış olabilir mi? E-Devlet’te birkaç dakikada kontrol edebilirsiniz

e-Devlet’te borç kontrolü nasıl yapılır? Her borç için farklı ekran kullanılıyor

Güncel Haber

Bursa’da yapılan denetimlerde aranan 9 kişi yakalandı

Bursa’da yapılan denetimlerde aranan 9 kişi yakalandı

27 Ağustos 2026
Adana'da kauçuk ayakkabı tabanı fabrikasında yangın

Adana’da kauçuk ayakkabı tabanı fabrikasında yangın

27 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton