26 Nisan 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - Women-20 Zirvesi Endonezya’da gerçekleşti

Women-20 Zirvesi Endonezya’da gerçekleşti

Haberton - Haberton
25 Temmuz 2022
- İş Dünyası
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Women-20 Zirvesi Endonezya'da gerçekleşti
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gayretleri ve ülke liderlerini ikna etmesiyle G20 Türkiye dönem başkanlığında 2015 yılında G20 bünyesinde kurulan Women-20 Zirvesi (W20) bu yıl Endonezya’da gerçekleşti.

Women-20 (W20) açılım grubu, her yıl G20 ülkelerinin dönem başkanlıklarına paralel olarak ilerlemektedir. Bu yıl zirve G20 dönem başkanlığını yürüten Endonezya’da temmuz ayında yapıldı. Women-20’nin uluslararası alanda kadınların güç birliğinin önemli bir zemini olduğunu söyleyerek zirveye ilişkin bilgi veren TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut, “Sadece kendi ülkelerimizle sınırlı kalmadan bütün dünyadaki kadınlar için daha iyi koşulların sağlanması amacıyla, güçlerini ve birikimlerini birleştiren kadınlar olarak bu yılki W20 Zirvesi’nde hedeflerimize ulaşmak için bir adım daha attığımıza inanıyorum” dedi.  

“ÇABA HARCAYAN BÜTÜN ÜLKE TEMSİLCİLERİNİ KUTLUYORUM”

Hazırlık sürecinin oldukça yoğun geçtiğini belirten Nilüfer Bulut, “Çaba harcayan bütün ülke temsilcilerini kutluyorum, biz TİKAD olarak Türkiye Delegasyonu Başkanlığını yürütmekten ülkemiz adına elbette büyük gurur duyduk. Özellikle kadınların karar mekanizmalarında daha fazla yer almasının kadınların her alanda güçlendirilmesi gayretlerinde kilit önemde olduğuna inanıyorum. Başta Women-20 olmak üzere bütün uluslararası platformlarda bunun dile getirilmesinin ve bu konudaki çalışmaların ortaklaşmasının önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

İçinde kadının olmadığı bir ekonominin başarıya ulaşamayacağını bugün tüm dünyanın artık anladığını vurgulayan Bulut, kadının ekonomik hayatın içine sokulması için gereken her türlü adımın hızla atılması yönündeki artan trendin arkasındaki nedenin bu olduğunun altını çizerek “Zenginleşme ve refahın tabana yayılmasının yolu, hayatın yarısı olan kadınların, ekonominin ve yönetimin de yarısında yer almalarından geçmektedir” ifadelerini kullandı.

5 BAŞLIK BELİRLENDİ

W20 çalışmaları hakkında bilgi veren Bulut, “Bu yılki W20 çalışmalarında öncelikli 5 başlık belirledik, her yıl dönem başkanı ülkenin öne çıkardığı öncelikli başlıklar üzerinde yıl boyu birlikte çalışarak, G20 Zirvesi’nde liderlere sunulmak üzere konsensusa dayalı bir metin ortaya çıkarıyoruz.

Bu yıl da, her tür ayrımcılıktan uzak bir tutumla eşitlikçiliğin temel alınmasının gereğini,  ekonominin içinde daha fazla yer tutması için kadınların kontrolündeki mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelere daha fazla destek olunmasını, sağlık alanında kadınları dikkate alan eşitlikçi bir anlayışın önemini, kırsal kesimdeki kadınların sorunlarına dönük çözümlerimizi, engelli kadınların yaşadıkları güçlüklere eşitlikçi çözümler geliştirilmesinin gereğini ele alan başlıklarda bir ortak metin hazırladık” dedi.

“BİRAZ DESTEKLE İLERLEYECEK BİRÇOK KADIN VAR”

TİKAD’ın kurulduğu günden bu tarafa kadınların özellikle ekonomik alanda daha etkin olmaları gerektiğinin altını çizdiğini dile getiren Bulut, “Kadınların finansa erişim konusunda maruz kaldıkları sıkıntılar, o ülkedeki kadınların ekonomik hayata katılmasının önündeki engel demektir.  Bir yandan kadının istihdam alanları yaratmasını ve ekonomiye dahil olmasını istiyoruz, ama finansa erişim olanaklarından mahrum bırakıyoruz. Bu, çözmek zorunda olduğumuz bir çelişkidir. TİKAD’a gelen taleplerden biliyorum ki, finansa erişim imkanlarını ya bilemediği için ya da kredi başvurularında kendisinden istenen teminatlara sahip olmadığı için işletmesini kapatmak zorunda kalmış, oysa belki biraz destekle ilerleyecek birçok kadın var” diye konuştu.

“WOMEN -20 KURULDUĞUNDAN BU YANA ÇOK YOL KAT ETTİ”

 Bunun ülkeler için ciddi bir ekonomik kayıp da yarattığını vurgulayan Bulut, “Onları nasıl üretim piyasasına dahil edeceğimizi ve nasıl ekonominin içinde tutacağımızı ciddiyetle ele almak zorundayız. Unutulmamalıdır ki, kadın işletmelerin sayısını çoğaltmak, bir ülkede ekonomiyi doğrudan ve tabandan etkileyebilecek bir unsurdur. Böyle uluslararası toplantılarda görüyoruz ki, bunlar aslında tüm dünyadaki kadınların ortak sorunları, biz işte W20 zirvesinde bu ortak problemlere ortak çözümler geliştirme ve karar alıcıların dikkatini buna çekme gayretindeyiz.

Women-20 kurulduğundan bu yana çok yol kat etti, kadınlar için daha da büyük işler yapacağımıza yürekten inanıyorum. TİKAD olarak W20 zirvesinde Türkiye’yi delegasyon başkanı olarak temsil etmek bizim için hem büyük bir sorumluluk hem de büyük bir kıvanç oldu. Yıl boyunca süren çalışmaların ardından, diğer ülke delegeleriyle ortak bir metin üzerinde konsensüs sağlanması ve öncelikli başlıkların detaylandırılması, tecrübelerin paylaşılması ve kapsayıcı bir deklerasyonun ortaya çıkartılması önemli çaba ve gayret gerektiriyor” ifadelerini kullandı.

ARGAT: WOMEN-20 YOL AÇICI BİR MİSYON ÜSTLENİYOR

TİKAD adına W20 çalışma grubunun başkanlığını üstlenen TİKAD yönetim kurulu üyesi Esin Güral Argat da “Her alanda kadının güçlendirilmesi adına küresel ölçekte bir çalışma yürüten Women-20; inanıyorum ki sadece G20 ülkeleri için değil, tüm ülke kadınları için yol açıcı bir misyon üstleniyor. Kadınların karşı karşıya kaldıkları sorunların ortak paydası üzerinde yükselen bir çalışma bu aslında. Biz TİKAD olarak, delegasyonumuzda yer alan KAGİDER ve KADEM gibi iki değerli derneğin de katkısı ve iş birliğiyle Türkiye’yi en güzel şekilde temsil ettiğimize inanıyorum. Ülkemiz adına çalışmaya tecrübe ve birikimlerimizi Türkiye’yi daha da ileri taşımak için seferber etmeye gururla devam edeceğiz” dedi.

Etiketler: Kadın
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Aydınlanma anı

Sonraki Haber

Denizde kaybolan Cahit Turhan’ın cesedi bulundu

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

İş Dünyası

Türkiye genelinde dron eğitim merkezleri kuracağız

25 Nisan 2026
İş Dünyası

Yeni teşvikler Türkiye için yeni bir atılım süreci başlatabilir

25 Nisan 2026
'OYAKKENT Silüet, ulaşım ve yaşamın merkezinde konumlanıyor'
İş Dünyası

OYAKKENT Silüet, ulaşım ve yaşamın merkezinde konumlanıyor

24 Nisan 2026
'Yüzyılın Konut Projesi'nde İstanbul'un kurası yarın çekiliyor
İş Dünyası

‘Yüzyılın Konut Projesi’nde İstanbul’un kurası yarın çekiliyor

24 Nisan 2026
Baykar'ın yeni platformları K2 Kamikaze İHA ve dolanan mühimmat Sivrisinek sahaya çıktı
İş Dünyası

Baykar’ın yeni platformları K2 Kamikaze İHA ve dolanan mühimmat Sivrisinek sahaya çıktı

24 Nisan 2026
Astons, 2025 Yunanistan gayrimenkul piyasası raporunu açıkladı
İş Dünyası

Astons, 2025 Yunanistan gayrimenkul piyasası raporunu açıkladı

24 Nisan 2026
Sonraki Haber
Denizde kaybolan Cahit Turhan'ın cesedi bulundu

Denizde kaybolan Cahit Turhan'ın cesedi bulundu

En Güncel Haberler

Çin, AB’den yaptırım listesini geri çekmesini istedi
Dış Haberler

Çin, AB’den yaptırım listesini geri çekmesini istedi

26 Nisan 2026
Eş cinayetinde ağırlaştırılmış müebbedin gerekçesi: Pişmanlık duyduğuna dair vicdani kanaat oluşmadı
Yerel Haberler

Eş cinayetinde ağırlaştırılmış müebbedin gerekçesi: Pişmanlık duyduğuna dair vicdani kanaat oluşmadı

26 Nisan 2026
Orta Doğu’da Tansiyon Yükseliyor: Türkiye Nasıl Etkilenecek?
Özel Haber

Orta Doğu’da tansiyon yükseliyor: Türkiye nasıl etkilenecek?

26 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

3 yaşındaki Sezer, adını aldığı şehit amcasının mezarını öpüp, suladı

26 Nisan 2026
Yaşam

Temizlenen ‘hayalet ağlar’ ile 1,5 milyon deniz canlısı kurtarıldı

26 Nisan 2026
Yaşam

Mardin’de tekmeli, yumruklu kavga; 2 yaralı

26 Nisan 2026
Yaşam

Kurt kulağı çiçekleri meraları süslüyor

26 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Discord dedektifleri Anthropic’in Mythos’una yetkisiz erişim sağladı

Discord dedektifleri Anthropic’in Mythos’una yetkisiz erişim sağladı

- Haberton
26 Nisan 2026

Discord platformunda faaliyet gösteren teknoloji meraklıları, yapay zeka alanında önemli bir adım olarak görülen Anthropic’in Mythos adlı sistemine yetkisiz erişim...

Orta Doğu’da tansiyon yükseliyor: Türkiye nasıl etkilenecek?

Kalori açığı nasıl oluşturulur?

Komşu gürültüsünde haklar neler?

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

Güncel Haber

3 yaşındaki Sezer, adını aldığı şehit amcasının mezarını öpüp, suladı

3 yaşındaki Sezer, adını aldığı şehit amcasının mezarını öpüp, suladı

26 Nisan 2026
Temizlenen 'hayalet ağlar' ile 1,5 milyon deniz canlısı kurtarıldı

Temizlenen ‘hayalet ağlar’ ile 1,5 milyon deniz canlısı kurtarıldı

26 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton