6 Haziran 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - WCI Afrika Forumu, bin 500 iş insanını bir araya getirdi

WCI Afrika Forumu, bin 500 iş insanını bir araya getirdi

Haberton - Haberton
19 Şubat 2026
- İş Dünyası
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
WCI Afrika Forumu, bin 500 iş insanını bir araya getirdi
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

11–12 Şubat tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen 14. WCI Afrika Forumu, Afrika kıtasının dört bir yanından gelen yaklaşık bin 500 iş insanını, yatırımcıyı, kamu temsilcisini ve sektör liderini aynı çatı altında buluşturdu.

Türkiye ile Afrika arasındaki ticari ilişkilerin derinleşmesine katkı sağlayan organizasyonun, bu yıl hem katılım hem de kurulan iş bağlantıları açısından dikkat çekici bir başarıya imza attığı bildirildi.

Asortie Mobilya’nın 2’nci kez ana sponsor olduğu 14. WCI Afrika Ticaret Forumu’na Gambiya Teknoloji Bakanı ve Gambiya Spor Bakanı başta olmak üzere birçok ülkenin resmi heyetleri katıldı. Türkiye’den ise Ticaret Bakan Yardımcıları Özgür Volkan Ağar ve Mahmut Gürcan, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Salih Ayhan da etkinlikte yer aldı. Bakan yardımcıları ve büyükelçiler Asortie Mobilya’nın standında ürünleri inceledi ve Asortie’nin Afrika ihracat vizyonu hakkında bilgi aldı.

Forumda bu yıl Ticaret Bakanlığı’nın Afrika’nın çeşitli ülkelerinde görev yapmış olan Türk Ticaret Ataşeleri de katılarak bölge ticareti hakkında önemli bilgiler paylaştı. Ayrıca farklı Afrika ülkelerinden büyükelçiler, konsoloslar ve ticaret ataşeleri forum boyunca aktif temaslarda bulundu. Bu yoğun diplomatik katılım, Türkiye–Afrika ekonomik iş birliğinin yalnızca ticari değil, stratejik ve uzun vadeli bir vizyon çerçevesinde ilerlediğini gösterdi.

İki gün boyunca süren forum kapsamında düzenlenen B2B görüşmeler, sektörel paneller ve özel networking oturumları sayesinde yüzlerce yeni iş bağlantısının temeli atıldı.

Forum, mobilyadan inşaata, tekstilden sağlığa, kozmetikten turizme kadar birçok sektörden katılımcıya ev sahipliği yaptı. Afrika’nın 50’den fazla ülkesinden gelen iş dünyası temsilcileri, Türk firmalarıyla doğrudan temas kurma fırsatı yakaladı. Forum süresince gerçekleştirilen ikili iş görüşmelerin, özellikle üretim, distribütörlük ve proje bazlı iş birlikleri açısından somut adımların atılmasını sağladığı aktarıldı.

Asortie Mobilya tarafından yapılan açıklamada, “ Bu yılki organizasyonda dikkat çeken unsurlardan biri, lüks ve klasik mobilya sektörünün öncü markalarından Asortie mobilyanın ikinci kez ana sponsor olarak yer alması oldu. Afrika pazarında uzun yıllardır aktif bir şekilde faaliyet gösteren marka, forumda güçlü bir kurumsal duruş sergiledi. Markanın Afrika kıtasındaki güçlü referansları, forumda gerçekleştirilen görüşmelerde önemli bir güven unsuru oluşturdu. Devlet başkanlığı konutları, lüks villa projeleri, makam odaları ve prestijli dekorasyon çalışmaları gibi üst segment projeler, markanın bölgedeki konumunu daha da sağlamlaştırdı. Türk ihracatının çatı kuruluşu olan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Afrika’ya en fazla fuar ziyareti gerçekleştiren firmalar arasında gösterilerek ödüllendirilen Asortie Mobilya, forumda bu başarısıyla da öne çıktı. TİM tarafından verilen ödül, markanın Afrika pazarındaki sürdürülebilir büyümesini ve ihracat performansını resmî olarak tescillemiş oldu. Bu başarı, forum katılımcıları nezdinde markaya duyulan güveni daha da artırdı. Türkiye’nin ihracat odaklı büyüme stratejisinde Afrika pazarı kritik bir rol oynarken, bu tür ödüller Türk markalarının küresel rekabetteki konumunu güçlendiren önemli göstergeler olarak değerlendiriliyor” denildi.

Etkinlik ile ilgili yapılan bilgilendirmede şunlara yer verildi:

“WCI Afrika Forumu, yalnızca bir fuar organizasyonu değil; aynı zamanda diplomatik ve ekonomik temasların yoğunlaştığı uluslararası bir platform niteliği taşıdı. Forum boyunca gerçekleştirilen panellerde Türkiye–Afrika ticaretinin geleceği, lojistik ağların güçlendirilmesi, yatırım güvenliği ve finansman modelleri gibi konular ele alındı. Katılımcılar, iki gün boyunca yoğun bir görüşme trafiği gerçekleştirdi. Özellikle inşaat, iç mimarlık, proje taahhüt ve lüks konut alanlarında faaliyet gösteren firmalar arasında dikkat çekici iş birlikleri gündeme geldi. Afrika’dan gelen birçok yatırımcı, Türkiye’nin üretim kalitesi, tasarım gücü ve hızlı teslimat kapasitesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. İstanbul’un uluslararası ticaret merkezi kimliği ise organizasyonun başarısında önemli rol oynadı. Bu çerçevede forumda yapılan görüşmeler, yalnızca kısa vadeli ticari anlaşmalarla sınırlı kalmadı; aynı zamanda uzun vadeli proje ortaklıklarının da zeminini oluşturdu. Türkiye ile Afrika arasında gelişen bu çok boyutlu ticaret ağı, karşılıklı güven ve sürdürülebilir iş modeli üzerine inşa ediliyor.”

Fuarın açılış töreninde konuşan Ticaret Bakan Yardımcısı Sayın Mahmut Gürcan, Afrika ile Ticaretin Kazan-Kazan ilkeleri doğrultusunda her geçen gün artış gösterdiğinin altını çizdi. Milli Savunma Bakan Yardımcısı Sayın Salih Ayhan ise Afrika ile ticarette savunma sanayinin artan payına dikkat çekti.

Birçok diplomat ve ticari ataşenin görüşlerini bildirdiği ticaret formu iki gün boyunca çok verimli toplantılara ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin uluslararası vizyon ve sürdürülebilir büyüme hedefleri çerçevesinde Afrika ülkeleri ile daha fazla ticaret yapılması gerekliliğinin ön plana çıkarıldığı organizasyonda yüksek cirolu iş bağlantıları da yapıldı.

Türkiye’nin Afrika ile ekonomik ilişkilerinde yeni bir dönemin kapılarını araladığı WCI Forumu kapanış galasında konuşan Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar ise Afrika ile Türkiye’nin ticaret hacmine ilişkin önemli veriler paylaştı. Hedeflenen ticaret hacmine ulaşıldığını ve önümüzdeki yıllarda bu hedefin daha da yüksek cirolarla devam edeceğinin altını çizdi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Çocuğa ahırda şiddet uygulayan şüpheli, yeniden gözaltında

Sonraki Haber

Menemen FK taraftarından tribün çağrısı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Dolmabahçe Sarayı'nda '5. Küresel İş Mükemmelliği Gala Gecesi - İstanbul 2026'
İş Dünyası

Dolmabahçe Sarayı’nda ‘5. Küresel İş Mükemmelliği Gala Gecesi – İstanbul 2026’

6 Haziran 2026
ASELSAN'ın İHA karşıtı sistemleri hedefleri imha etti
İş Dünyası

ASELSAN’ın İHA karşıtı sistemleri hedefleri imha etti

6 Haziran 2026
Süper Loto'da rekor ikramiye 1 milyar TL’ye yaklaştı
İş Dünyası

Süper Loto’da rekor ikramiye 1 milyar TL’ye yaklaştı

6 Haziran 2026
'Akaryakıt istasyonları zincir marketlere döndü'
İş Dünyası

Akaryakıt istasyonları zincir marketlere döndü

6 Haziran 2026
HEKTAŞ Genel Müdürü Terzi: 2026, Türk tarımı için büyüme yılı olacak
İş Dünyası

HEKTAŞ Genel Müdürü Terzi: 2026, Türk tarımı için büyüme yılı olacak

6 Haziran 2026
Tropikal konseptli termal & SPA tesisi Özcan Deniz ve Sıla konseriyle açıldı
İş Dünyası

Tropikal konseptli termal & SPA tesisi Özcan Deniz ve Sıla konseriyle açıldı

6 Haziran 2026
Sonraki Haber
Menemen FK taraftarından tribün çağrısı

Menemen FK taraftarından tribün çağrısı

En Güncel Haberler

Tarım işçilerini taşıyan minibüs şarampole devrildi: 1'i ağır 4 yaralı
Yerel Haberler

Tarım işçilerini taşıyan minibüs şarampole devrildi: 1’i ağır 4 yaralı

6 Haziran 2026
AK Partili Yayman: Atatürk hayatta olsaydı, bugün partinin yönetimindekileri kovardı
Politika

AK Partili Yayman: Atatürk hayatta olsaydı, bugün partinin yönetimindekileri kovardı

6 Haziran 2026
Serinlemek için girdiği çayda kaybolan Ömer'in 7'nci günde pantolonu bulundu
Yerel Haberler

Serinlemek için girdiği çayda kaybolan Ömer’in 7’nci günde pantolonu bulundu

6 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Kamyonetin kasasından yola saçılan meyve ve sebzeler, diğer sürücülerin yardımıyla toplandı

6 Haziran 2026
Yaşam

5 yaşındaki Miraç, evden çıkıp yere düşen Türk bayrağını aldı; on anlar kamerada

6 Haziran 2026
Yaşam

Bakan Uraloğlu: İstanbul-Çanakkale arası ulaşım süresi 3,5 saatten 2 saate düşecek

6 Haziran 2026
Yaşam

Dünya Kaykay İniş Şampiyonası Ergan Dağı’nda başladı

6 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Duvara çarpan otomobildeki yaşlı çift öldü

Duvara çarpan otomobildeki yaşlı çift öldü

- Haberton
6 Haziran 2026

Denizli’nin Beyağaç ilçesinde, sürücüsünün kontrolünü kaybettiği otomobil, bir işyerinin duvarına çarptı. Kaza, sürücü Ahmet Gözlek (86) ile yanındaki eşi Ayşe...

Dijital kumar bağımlılığı nedir? Fark edilmeden büyüyen tehlike

Sürekli kulak çınlaması neyin habercisi olabilir?

Yaz aylarında en sık yapılan gıda zehirlenmesi hataları

Sessiz susuzluk belirtileri: Vücut su kaybını nasıl haber veriyor?

Güncel Haber

Tarım işçilerini taşıyan minibüs şarampole devrildi: 1'i ağır 4 yaralı

Tarım işçilerini taşıyan minibüs şarampole devrildi: 1’i ağır 4 yaralı

6 Haziran 2026
AK Partili Yayman: Atatürk hayatta olsaydı, bugün partinin yönetimindekileri kovardı

AK Partili Yayman: Atatürk hayatta olsaydı, bugün partinin yönetimindekileri kovardı

6 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton