16 Temmuz 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Vedat Işıkhan duyurdu; Emekli ikramiyesinin yatacağı tarih belli oldu

Vedat Işıkhan duyurdu; Emekli ikramiyesinin yatacağı tarih belli oldu

Haberton - Haberton
12 Mayıs 2026
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Bakan Işıkhan: Emekli aylığı ve ikramiyelerini 17-22 Mayıs tarihleri arasında yatırıyoruz

Bakan Işıkhan: Emekli aylığı ve ikramiyelerini 17-22 Mayıs tarihleri arasında yatırıyoruz

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Emeklilerimizin aylık ödemeleri ile Kurban Bayramı ikramiyelerini 17-22 Mayıs tarihleri arasında hesaplarına yatırıyoruz" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ankara Ticaret Odası (Ato) Congresium'da düzenlenen 10’uncu Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği (İsg) Konferansı'na katıldı. Programda, Bakan Işıkhan’ın yanı sıra, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (Tisk) Genel Sekreteri Akansel Koç, uluslararası kuruluşların temsilcileri, iş dünyasından çok sayıda davetli ve akademisyen yer aldı. Bakan Işıkhan, zaman içerisinde dünyada iş sağlığı ve güvenliği anlayışının, iş kazası olduktan sonra müdahale eden klasik yaklaşımdan, risk oluşmadan önce önlem alan koruyucu ve önleyici yaklaşıma evrildiğini belirtti. Işıkhan, gelişmiş ülkelerin iş sağlığı ve güvenliğini yalnızca bir yükümlülük değil, sürdürülebilir kalkınmanın temel unsurlarından biri olarak gördüğünü söyleyen Işıkhan, “Uluslararası Çalışma Örgütü’nün güvenli ve sağlıklı çalışma ortamını temel bir çalışma hakkı olarak kabul etmesi de bunun en güçlü göstergelerinden biridir. Türkiye olarak bizler de bu dönüşümü yakından takip eden değil; bu dönüşümün aktif bir parçası olan ülkelerden biriyiz. Aslında ülkemizde iş sağlığı ve güvenliğinin tarihi oldukça köklüdür. 1865 yılındaki Dilaver Paşa Nizamnamesi’nden itibaren özellikle madencilik alanında çalışma şartlarını düzenlemeye yönelik önemli adımlar atılmıştır. Cumhuriyet döneminde ise çalışma hayatına ilişkin kurumsal yapı güçlendirilmiş ve önemli reformlar hayata geçirilmiştir. Ancak asıl büyük paradigma değişimi, Avrupa Birliği müktesebatı ve Ilo standartlarıyla uyum sürecinde gerçekleşmiştir. Bugün geldiğimiz noktada Türkiye; iş sağlığı ve güvenliği alanında müstakil bir kanuna sahip, uluslararası standartlarla uyumlu, kapsamlı mevzuat altyapısı bulunan ülkeler arasında yer almaktadır. Bizler, insanı merkeze alan bir medeniyet anlayışının mensuplarıyız” ifadelerini kullandı.

Yeni Dönemin Yol Haritasını Oluşturuyoruz

Işıkhan, artık iş sağlığı ve güvenliği alanında yalnızca iş yerlerinde ortaya çıkabilecek klasik risklerin değil, dijitalleşmenin, yapay zekanın, uzaktan çalışmanın, iklim değişikliğinin çalışma hayatına etkilerinin, yeni üretim modelleri, esnek çalışma modellerinin konuşulduğunu söyledi. Işıkhan, "Dolayısıyla iş sağlığı ve güvenliği politikalarımızı da çağın ihtiyaçlarına uygun şekilde güncelliyoruz. Bu kapsamda hazırladığımız 2026-2030 Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Politika Belgesi ile yeni dönemin yol haritasını oluşturuyoruz. Bu belge, ‘sorumlu işveren, bilinçli çalışan ve etkin otorite’ ilkeleri üzerine kurulmuştur.

Belge kapsamında, önleyici güvenlik kültürünün güçlendirilmesi, dijital denetim sistemlerinin yaygınlaştırılması, veri temelli politika üretimi, uzaktan çalışma süreçlerinin düzenlenmesi, risk odaklı denetim modellerinin geliştirilmesi, iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin erken yaşlardan itibaren yaygınlaştırılması gibi çok önemli hedefler belirledik. Yakında belgeyi kamuoyuyla paylaşacağız. Özellikle çocuklarımızda güvenlik kültürünün erken yaşta oluşmasını çok önemsiyoruz. Güvenlik kültürünün toplumun bütününde oluşması gerektiğine inanıyoruz.

Bugün Türkiye; iş sağlığı ve güvenliği alanında yalnızca kendi içinde dönüşüm yaşayan bir ülke değil, aynı zamanda bölgesel ve uluslararası iş birliklerinde önemli rol üstlenen bir ülkedir. Uluslararası konferanslarımız, teknik iş birliklerimiz, Avrupa Birliği projelerimiz, İslam İşbirliği Teşkilatı kapsamındaki çalışmalarımız ve uluslararası kuruluşlarla yürüttüğümüz ortak programlarımız bu anlayışın en somut göstergesidir” diye belirtti.

Kobi’Lerimizin Kapasitesini Artırmak Zorundayız

İş kazalarını ve meslek hastalıklarını daha da azaltmak zorunda olduklarını kaydeden Bakan Işıkhan, özellikle çok tehlikeli sektörlerde, daha güçlü tedbirler almak zorunda olduklarını ifade etti. Işıkhan, “Kobi’lerimizin kapasitesini artırmak zorundayız. Teknolojiyi insan hayatını koruyan bir araç haline getirmek zorundayız. Ama şunu çok açık ifade etmek isterim ki; Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu konuda güçlü bir iradeye sahiptir. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda; çalışanını koruyan, emeği değerli gören, iş sağlığı ve güvenliğini esas alan bir üretim ekosistemini inşa etmeye kararlılıkla devam edeceğiz. Bizim hedefimiz; sadece daha fazla üretmek değildir. İnsanı koruyarak, üretmektir. İnsanı yaşatarak, büyümektir. İnsan onuruna yaraşır, çalışma hayatını güçlendirmektir” dedi.

Işıkhan, yeni bir gelişmeyi paylaşmak istediğini de belirterek, “Emeklilerimizin aylık ödemeleri ile Kurban Bayramı ikramiyelerini 17-22 Mayıs tarihleri arasında hesaplarına yatırıyoruz” açıklamasında bulundu.

Etiketler: AnkaraDenetimKurban BayramıTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Shaggy ve Wiz Khalifa İstanbul’a geliyor

Sonraki Haber

Sabri Ülker Vakfı’nın beslenme ve sağlık iletişimi programı çarpan etkisi yaratıyor

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Galata Kulesi'nde 15 Temmuz'un 10'uncu yılında ışık gösterisi gerçekleştirildi / Geniş haber
Öne Çıkan

Galata Kulesi’nde 15 Temmuz’un 10’uncu yılında ışık gösterisi gerçekleştirildi / Geniş haber

16 Temmuz 2026
Kız Kulesi'nde 15 Temmuz'un 10'uncu yılında ışık gösterisi gerçekleştirildi / Geniş haber
Öne Çıkan

Kız Kulesi’nde 15 Temmuz’un 10’uncu yılında ışık gösterisi gerçekleştirildi / Geniş haber

16 Temmuz 2026
15 Temmuz Şehitler Köprüsü çevresinde dronlarla ışık gösterisi yapıldı
Öne Çıkan

15 Temmuz Şehitler Köprüsü çevresinde dronlarla ışık gösterisi yapıldı

16 Temmuz 2026
Ece Güner'in emniyet ifadesi ortaya çıktı; "İyi niyetimin suistimal edildiğini düşünüyorum"
Öne Çıkan

Ece Güner’in ifadesi ortaya çıktı; “İyi niyetimin suistimal edildiğini düşünüyorum”

15 Temmuz 2026
Deniz Baykal'ın eşi Olcay Baykal, yaşamını yitirdi
Öne Çıkan

Deniz Baykal’ın eşi Olcay Baykal, yaşamını yitirdi

15 Temmuz 2026
Özgür Özel'den yeni parti sinyali: "Temmuz sonu, Ağustos başı resmi adım atılır"
Öne Çıkan

Özgür Özel’den yeni parti sinyali: “Temmuz sonu, Ağustos başı resmi adım atılır”

15 Temmuz 2026
Sonraki Haber
‘Sabri Ülker Vakfı’nın beslenme ve sağlık iletişimi programı toplum sağlığında çarpan etkisi yaratıyor’

Sabri Ülker Vakfı’nın beslenme ve sağlık iletişimi programı çarpan etkisi yaratıyor

En Güncel Haberler

Malatya'da otobüs bakım onarım atölyesinde yangın
Yerel Haberler

Malatya’da otobüs bakım onarım atölyesinde yangın

16 Temmuz 2026
Esenler’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı düzenlendi
Yerel Haberler

Esenler’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı düzenlendi

16 Temmuz 2026
Bisikletiyle yolun karşısına geçerken taksinin çarptığı kadın yaralandı
Yerel Haberler

Bisikletiyle yolun karşısına geçerken taksinin çarptığı kadın yaralandı

16 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Samsun’da 15 Temmuz anısına yürüyüş ve anma programı

16 Temmuz 2026
Yaşam

Kayseri’de 15 Temmuz etkinliklerinde dev Türk bayrağı açıldı

16 Temmuz 2026
Yaşam

Pamukkale ve Hierapolis, 15 Temmuz’un 10’uncu yılında kırmızı-beyaz renklerle aydınlatıldı

16 Temmuz 2026
Yaşam

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde 15 Temmuz anma programı

16 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

A Milli Erkek Voleybol Takımı, Sırbistan'ı set vermeden geçti

A Milli Erkek Voleybol Takımı, Sırbistan’ı set vermeden geçti

- Haberton
16 Temmuz 2026

Salon: Belgrad Arena Hakemler: Andrew Charles Robb (Kanada), Marie-Catherine Boulanger (Belçika) Sırbistan: Stefanovic, Masulovic, Kulpinac, Nedeljkovic, Batak, Marinovic, Negic (L)...

Sivrisinekler neden bazı insanları daha çok ısırıyor? Uzmanlar merak edilen soruyu yanıtladı

İcra dosyası kendiliğinden silinir mi? İşte icra dosyalarının düşme süresi ve bilinmesi gerekenler

Denizler alarm veriyor! Deniz suyu sıcaklığındaki artışın anlamı uzmanları endişelendiriyor

Yeni dolandırıcılık yöntemi alarmı! Bu mesajı görür görmez sakın tıklamayın

Güncel Haber

Malatya'da otobüs bakım onarım atölyesinde yangın

Malatya’da otobüs bakım onarım atölyesinde yangın

16 Temmuz 2026
Esenler’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı düzenlendi

Esenler’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı düzenlendi

16 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton