3 Ağustos 2026, Pazartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Dış Haberler - Vedat Işıkhan, 114’üncü Uluslararası Çalışma Konferansı’na katıldı

Vedat Işıkhan, 114’üncü Uluslararası Çalışma Konferansı’na katıldı

Haberton - Haberton
3 Haziran 2026
- Dış Haberler
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen Uluslararası Çalışma Örgütü’nün 114’üncü Uluslararası Çalışma Konferansı’na katılarak, Genel Kurul’a hitap etti.

Birleşmiş Milletler Binası’nda düzenlenen konferansta konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 114’üncü Uluslararası Çalışma Konferansı vesilesiyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Genel Direktörü Gilbert F. Houngbo’ya, ‘Bir Karar Anı: İnsana Yakışır İş için Yapay Zekadan Yararlanmak’ adlı raporu için teşekkür eden Işıkhan, “Türkiye olarak yapay zekayı emeğin yerine geçen değil, emeğin niteliğini güçlendiren, insanı dışlayan değil, insana yakışır işi destekleyen bir dönüşüm alanı olarak değerlendiriyoruz. Bu nedenle, çalışma hayatının dönüşümünü bir kayıp ya da olumsuz boyuttan ziyade hak, fırsat, beceri ve adil paylaşımı perspektifiyle ele almamız gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

‘ADİL GEÇİŞ BİR SOSYAL ADALET MESELESİ’

Bakan Işıkhan, Türkiye’nin dijital dönüşümü çalışma hayatının tüm alanlarına entegre etmeye, kapsayıcı nitelikte olan iş gücü piyasalarını güçlendirmeye ve sosyal adaleti destekleyen politikaları hayata geçirmeye devam ettiğine vurgu yaparak, “Geliştirdiğimiz dijital sistemler ve veri tabanlı uygulamalarla istihdam hizmetlerimizi daha etkin hale getiriyor, kayıtlı çalışmayı, beceri uyumunu ve iş gücü piyasasında fırsat eşitliğini destekliyoruz. Bugün, karşı karşıya olduğumuz afetler, çatışmalar, ekonomik belirsizlikler, iklim krizi ve düzensiz göç hareketleri çalışma hayatını küresel ölçekte yeniden şekillendirmektedir. Bu süreçte adil geçişi; insanları, emeği ve geçim kaynaklarını koruyan bir sosyal adalet meselesi olarak değerlendiriyoruz. Bu bakımdan, Küresel Sosyal Adalet Koalisyonu’nun bir ortağı ve Koordinasyon Grubu’nun bir üyesi olarak, küresel düzeyde sosyal adaletin güçlendirilmesine yönelik çalışmalara katkı vermekten dolayı da büyük bir memnuniyet duyuyoruz” diye konuştu.

‘GÜÇ PROGRAMI İLE GENÇLER ERKEN YAŞTA İSTİHDAMLA TANIŞACAK’

Türkiye’ye özgü kapsamlı bir genç istihdam modeli olan Gençliğin Üretim Çağı (GÜÇ) Programı ile gençleri staj, işbaşı öğrenme, mesleki yönlendirme, ücret ve prim destekleriyle erken yaşta istihdama yönlendirdiklerini bildiren Işıkhan, şöyle devam etti:

“İşçi, işveren ve kamu sendikalarımızla sosyal diyalog mekanizmaları kapsamında iş birliğimizi başarılı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin kalkınma modeli, yani ‘Türkiye Yüzyılı’ hedefimiz; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, milletimizin gücüne dayanmakta üretim, istihdam ve sosyal uyumu esas almaktadır. Türkiye bugün, jeopolitik krizlere rağmen hem istihdamda hem de iş gücüne katılımda tarihin rekorlarını kırmaktadır.”

‘SUMUD FİLOSU’NA MÜDAHALE KÜRESEL VİCDANA SALDIRIDIR’

Bakan Işıkhan, Genel Direktör Houngbo’yu ‘İşgal Altındaki Arap Topraklarında Çalışan İşçilerin Durumu’ başlıklı ek raporundan dolayı tebrik ederek, “Gazze’de yaşanan soykırım, Filistinli çalışanların hakları ile yaşam ve geçim koşullarında derin bir tahribata yol açmıştır. Geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren ateşkese rağmen, Gazze’de sivilleri hedef alan saldırılar devam etmiş, ateşkes sonrasında yüzlerce Filistinli hayatını kaybetmiştir. İsrail’in katil rejimi, Gazze’de olduğu gibi, Gazze’ye yardım götüren Sumud Filosu’na da saldırarak insanlıktan ne kadar uzak olduğunu bir kez daha göstermiştir. Aralarında Türkiye’den sendika yöneticilerinin de bulunduğu bu sivil cesaret hareketine yapılan müdahale küresel vicdana yönelmiş bir saldırıdır. Türkiye olarak; uluslararası hukuku ve temel insani değerleri hiçe sayan İsrail yönetimindeki katillerin, Gazze’de imzalanan ateşkese uymasını ve saldırıları derhal durdurmasını talep ediyoruz. Filistin halkının barış, güvenlik ve insan onuru içerisinde yaşayabilmesini sağlayacak iki devletli çözüm vizyonunu güçlü biçimde desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘ULUSLARARASI KURULUŞLAR MAZLUMLARIN SESİNE KULAK VERMELİ’

Işıkhan, konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler kürsüsünde vurguladığı sözlere atıfta bulunarak, “Uluslararası kuruluşlar ancak, mazlumların sesine kulak verdikleri, insan onurunu ve emeğin hakkını korudukları sürece güçlü olabilirler. Geçtiğimiz yıl alınan Filistin’in ILO’daki gözlemci üye olmasına ilişkin kararın bu yıl yeniden oylamaya taşınması, ILO da dahil olmak üzere uluslararası sistemin bu tür girişimler karşısında kırılganlığını açıkça ortaya koymuştur. Bu bakımdan ILO’nun üçlü yapısı, sosyal diyalog tecrübesiyle, Filistinli çalışanların maruz kaldığı adaletsizlik karşısında, uluslararası dayanışmaya daha güçlü bir katkı sunacağına inanıyoruz” dedi.

Bakan Işıkhan, konferansın tüm taraflar için başarılı ve verimli geçmesini dileyerek daha adil bir dünya temennisinde bulundu.

Etiketler: CumhurbaşkanıFilistinGazzeİsrailRecep Tayyip ErdoğanTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Yunus polisi, yürüteciyle giderken zorlanan kadını sandalyeyle taşıyıp evine bıraktı

Sonraki Haber

Ömer Bolat, Fransa’da OECD Bakanlar Konseyi Toplantısı’na katıldı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

İran: ABD ile müzakere halinde değiliz
Dış Haberler

İran: ABD ile müzakere halinde değiliz

3 Ağustos 2026
Irak Dışişleri Bakanı Hüseyin, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü
Dış Haberler

Irak Dışişleri Bakanı Hüseyin, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü

3 Ağustos 2026
Japonya'da 7.1 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 38’e yükseldi
Dış Haberler

Japonya’da 7.1 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 38’e yükseldi

3 Ağustos 2026
Rusya, Ukrayna'ya ait askeri yük taşıyan 4 gemiyi vurduğunu açıkladı
Dış Haberler

Rusya, Ukrayna’ya ait askeri yük taşıyan 4 gemiyi vurduğunu açıkladı

3 Ağustos 2026
Pezeşkiyan: Mutabakat zaptı dış ilişkilerimizin ağırlık merkezi olacak
Dış Haberler

Pezeşkiyan: Mutabakat zaptı dış ilişkilerimizin ağırlık merkezi olacak

3 Ağustos 2026
İsrail Savunma Bakanı Katz: İran, İsrail'e saldırırsa yıkıcı bir darbe alacaktır
Dış Haberler

İran, İsrail’e saldırırsa yıkıcı bir darbe alacaktır

3 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Bakan Bolat, Fransa’da OECD Bakanlar Konseyi Toplantısı’na katıldı

Ömer Bolat, Fransa’da OECD Bakanlar Konseyi Toplantısı’na katıldı

En Güncel Haberler

Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi play-off turundaki muhtemel rakibi belli oldu
Spor Haberleri

Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi play-off turundaki muhtemel rakibi belli oldu

3 Ağustos 2026
42 kişinin öldüğü sitenin müteahhidine tahliye
Öne Çıkan

42 kişinin öldüğü sitenin müteahhidine tahliye

3 Ağustos 2026
Bakan Şimşek: Zorlu koşullara rağmen dezenflasyon devam ediyor
Politika

Bakan Şimşek: Zorlu koşullara rağmen dezenflasyon devam ediyor

3 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Sakarya’nın Karadeniz kıyılarında temmuz ayında 141 kişi boğulmaktan kurtarıldı

3 Ağustos 2026
Yaşam

Kuş tutkunu, kümeste ‘servet’ besliyor

3 Ağustos 2026
Yaşam

Uyuyakaldığı otomobilde ölen Muhammed Aras, babaannesinin yanına defnedildi

3 Ağustos 2026
Yaşam

Babasının her gün okula götürüp getirdiği fiziksel engelli Abdullah, mezun oldu

3 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Arz yönlü reform adımlarımızı hayata geçirmeye devam edeceğiz

Arz yönlü reform adımlarımızı hayata geçirmeye devam edeceğiz

- Haberton
3 Ağustos 2026

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Kalıcı fiyat istikrarı hedefimiz doğrultusunda vatandaşlarımızın alım gücünü güçlendirmek ve sürdürülebilir refah artışını sağlamak amacıyla para...

Kendimizi neden sürekli başkalarıyla kıyaslıyoruz? Günlük hayatı etkileyen alışkanlığın perde arkası

Adet öncesi aşırı sinirlilik normal mi? PMS belirtileri hakkında bilinmesi gerekenler

Altın alırken en sık yapılan hata ne? Küçük bir detay büyük kayıplara yol açabiliyor

Bankadan gelen aramaların gerçek olup olmadığı nasıl anlaşılır? Dikkat edilmesi gereken kritik işaretler

Güncel Haber

Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi play-off turundaki muhtemel rakibi belli oldu

Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi play-off turundaki muhtemel rakibi belli oldu

3 Ağustos 2026
42 kişinin öldüğü sitenin müteahhidine tahliye

42 kişinin öldüğü sitenin müteahhidine tahliye

3 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton