16 Temmuz 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - Value for Sustainability Zirvesi’nin ilk yarısı gerçekleşti

Value for Sustainability Zirvesi’nin ilk yarısı gerçekleşti

Haberton - Haberton
6 Haziran 2024
- İş Dünyası
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Value for Sustainability Zirvesi'nin ilk yarısı gerçekleşti

Value for Sustainability Zirvesi'nin ilk yarısı gerçekleşti

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Bina ve inşaat süreçlerinin tüm dünyada toplam karbon emisyonunun yüzde 40’ından fazlasını oluşturduğu farkındalığıyla, ‘Value for Sustainability – Yarınlar Sürdürülebilirlikle Değerli Zirvesi’nin ilk yarısı gerçekleşti.

Gayrimenkul, taşıt, makine ve ekipman gibi tüm maddi duran varlıkların değerlemesini yapan, aynı zamanda gayrimenkul geliştirme ve yatırım danışmanlığı hizmetleri de sunan Denge Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş’nin, gayrimenkul sektöründe sürdürülebilir uygulamaların değer bazında sağladığı önemli katkıya dikkat çektiği ‘Value for Sustainability – Yarınlar Sürdürülebilirlikle Değerli Zirvesi’nin ilk yarısı alanında uzman konukların katıldığı oturumlarla tamamlandı. Alkaş, GYODER, Ecobuild ve Altensis desteğiyle İstanbul’da bir otelde düzenlenen zirve, Digital Network Alkaş (DNA) aracılığıyla kapalı devre olarak canlı yayınlandı.

SÜRDÜRÜLEBİLİR BİNALAR ZORUNLULUK HALİNE GELDİ

Bu yıl ilki düzenlenen zirve, Denge Değerleme Yönetim Kurulu Başkanı Baki Budakoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Simla Budakoğlu’nun açılış konuşmalarıyla başladı. ‘Sürdürülebilir Binalar ve Yeni Değer Kavramı’ başlıklı ilk oturumda; Dünya Gazetesi Finans Şefi Birol Bozkurt yönetiminde, Yeşil Bina ve Şehircilik Uzmanı Murat Doğru ve ESG Turkey Danışmanlık Genel Müdürü Dr. Cenk Türker’in konuşmaları yer aldı.

Yeşil Bina ve Şehircilik Uzmanı Murat Doğru, dünyada karbon emisyonunun büyük bir kısmını binaların oluşturduğuna dikkat çekerek “Dünya, enerji verimli bina ve yeşil bina aşamalarını geçti. Artık sıfır enerjili bina ruhsatı alınmaya başlandı. Türkiye henüz enerji verimli bina aşamasında. Öte yandan günümüzde sürdürülebilir binalar tercih olmaktan çıktı zorunluluk haline geldi” diye konuştu. ESG Turkey Danışmanlık Genel Müdürü Dr. Cenk Türker de inşaat sektörünün büyük planlar yapılması gereken bir alan olduğunu işaret ederek “50 yıl boyunca kullanacağımız bir ürünü daha vizyoner ve geleceğin ihtiyaçlarını tasarlayan şekilde yapmamız lazım. Bunu başarabildiğimizi düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

‘Gayrimenkul Sektörünün Sertifikalandırılmasında ESG Skoru’ adlı günün ikinci oturumunda konuşan GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Neşecan Çekici ise şehir yönetimini yaşayan organizmalar olarak ele aldıklarını belirterek “Teknoloji, tasarım, tabiat ve toplumu odak noktası olarak belirledik. Şehirler binalardan ibaret değil, yaşam sistemi, nefes alma noktası” dedi.

Value for Sustainability Zirvesi'nin ilk yarısı gerçekleşti
Value for Sustainability Zirvesi’nin ilk yarısı gerçekleşti

Dünyanın büyük bir riskle karşı karşıya olduğuna dikkat çeken PwC Türkiye Denetim Hizmetleri Şirketleri Ortağı Evren Sezer de “Dünya Ekonomi Forumu’nun Ocak 2024’te yayınladığı raporda karşı karşıya kalacağımız en büyük risk İklim Değişikliği olarak gözüküyor. Rapora göre iklim değişikliği riskinin artması, diğer risklerin ise 5 yıl içerisinde azalması bekleniyor” diye konuştu.

İkinci oturumun ardından ‘Karmaşa Yönetimi ve Liderlik Stratejisi’ hakkındaki konuşmasıyla sahne alan Liderlik ve Yönetim Düşünürü Fazıl Oral ise pandemiyle her geçen yıl risklerin arttığı, sorunların olağanlaştığı iş dünyasında şirketlerin nasıl bir yol izlemesi gerektiğine ilişkin sunumunda dünyada liderlik tarzının değiştiği ve şirketlerin de bu doğrultuda politikalarını güncellemeleri gerektiğine değindi.

YEŞİL BİNALAR VE SÜRDÜRÜLEBİLİR STRATEJİLER MASAYA YATIRILDI

Kurumların gayrimenkul projelerinde yeşil bina uygulamaları, yatırım stratejilerinde sürdürülebilirlik ve yarattığı sonuçları oluşturma konularının Av. Nihal Mashaki moderatörlüğünde ele alındığı ‘Sürdürülebilir Yatırım Stratejileri, Kurumsal Projeler ve Hedefler’ adlı üçüncü oturumda konuşan Esas Gayrimenkul Operasyon Direktörü Nevzat Yavan da farkındalığın eylemle tamamlanmasının önemine işaret ederek “Altında ekonomik modeli olmayan herhangi bir sürdürülebilirlik projesinin kendisini sürdürmesi mümkün değil” dedi.

Oturumda konuşan Rönesans Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Ali Alper ise konuşmasında odaklanılması gereken üç konu olarak iş sağlığı ve güvenliği, enerji tüketimi ve işletme süreçlerinin kesintisiz, kaliteli ve verimli olmasına dikkat çekti.

‘Sürdürülebilirliğin Gayrimenkul Değerine Etkisi’ başlıklı dördüncü oturumda Denge Değerleme tarafından hazırlanan Yeşil Binalar Araştırma Raporu paydaşlara sunuldu ve sertifikaların değere etkileri masaya yatırıldı. Araştırmanın içgörüleri; Yönetim Kurulu Üyesi Simla Budakoğlu yönetiminde Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Doğa Demirtaş, Gayrimenkul Geliştirme Uzman Yardımcısı Merve Kavi ve Gayrimenkul Geliştirme Uzman Yardımcısı Ezgi Zabun tarafından aktarıldı. Öncelikle İstanbul ofis bölgelerinin LEED sertifikasyon analizi ve bazı önemli projelerin özellikleri, kullanılan sistemler ve enerji verimlilik yüzdeleri ele alındı.

Devamında bir süredir saha gezileri gerçekleştirilen ve çeşitli analizleri yapılmış olan bir konvansiyonel ve bir yeşil ofis binasının değer karşılaştırılması gerçekleştirildi. LEED sertifikalı binada yer alan inovatif sürdürülebilir yöntemlerin yarattığı katma değerin yanı sıra önümüzdeki dönemde karşımıza çıkacak, Denge Değerleme tarafından belirlenen diğer önemli parametrelerin de sunulduğu bu panelde sertifikasyonun uzun vadeli projeksiyonlarda değere nasıl bir oranda etki ettiği gözlemlendi. Gelir Yaklaşımı dikkate alınarak hazırlanan araştırma, yeşil binalara oranla konvansiyonel binaların işletme giderlerinin ortalama yüzde 25 daha az olduğunu ortaya çıkarırken, bina yenileme maliyetlerinde de önemli avantajlar yarattığına dikkat çekti.

Zirvenin ikinci yarısında birbirinden değerli konukların ve konuşmacıların yer aldığı oturumlarla gayrimenkul sektöründe sürdürülebilir sağladığı katkılar değerlendirilmeye devam edildi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

İsrail UNRWA okulunu vurdu: Ölü ve yaralılar var

Sonraki Haber

Profesör Özkan: Kafa nakli için henüz erken

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Ericsson Mobilite Raporu: Dünyada 5G abone sayısı 3 milyarı aştı
İş Dünyası

Ericsson Mobilite Raporu: Dünyada 5G abone sayısı 3 milyarı aştı

16 Temmuz 2026
İnşaat üretimi mayısta azaldı
İş Dünyası

İnşaat üretimi mayısta azaldı

16 Temmuz 2026
Araştırma: Kahve tüketiminin yüzde 70’i artık evlerde gerçekleşiyor
İş Dünyası

Kahve tüketiminin yüzde 70’i artık evlerde gerçekleşiyor

16 Temmuz 2026
Hizmet üretimi mayısta azaldı
İş Dünyası

Hizmet üretimi mayısta azaldı

16 Temmuz 2026
Tarım üretici fiyatları aylık yüzde 9,02 azaldı
İş Dünyası

Tarım üretici fiyatları aylık yüzde 9,02 azaldı

16 Temmuz 2026
Enerjisa Üretim ENfluencer ile işveren markasını güçlendirme hedefi
İş Dünyası

Enerjisa Üretim ENfluencer ile işveren markasını güçlendirme hedefi

16 Temmuz 2026
Sonraki Haber
Profesör Özkan: Kafa nakli için henüz erken

Profesör Özkan: Kafa nakli için henüz erken

En Güncel Haberler

'78 can için adalet yürüyüşü' Ankara'ya ulaştı! Kartalkaya aileleri adalet istiyor
Öne Çıkan

’78 can için adalet yürüyüşü’ Ankara’ya ulaştı! Kartalkaya aileleri adalet istiyor

16 Temmuz 2026
Iğdır’da kadınlar saç saça kavga etti
Yerel Haberler

Iğdır’da kadınlar saç saça kavga etti

16 Temmuz 2026
Bakan Uraloğlu: Mavi vatanımızda çıkarlarımızı koruyacağız
Politika

Mavi vatanımızda çıkarlarımızı koruyacağız

16 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

TÜBİTAK’tan köy okullarına bilim ve teknoloji desteği

16 Temmuz 2026
Yaşam

Tekirdağ açıklarında yunuslar görüntülendi

16 Temmuz 2026
Yaşam

Zeytinburnu’nda taksici cinayetinde ilk duruşma

16 Temmuz 2026
Yaşam

Cilo Sat Dağı’nda kaybolan dağcı için arama çalışmaları 2’nci gününde

16 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Durak başkanının öldüğü kavgaya ilişkin 10 tutuklama

Durak başkanının öldüğü kavgaya ilişkin 10 tutuklama

- Haberton
16 Temmuz 2026

Afyonkarahisar'da minibüs durağında durak başkanı Osman Bulaş'ın (43) pompalı tüfekle vurularak öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 18 şüpheliden 10'u...

Sivrisinekler neden bazı insanları daha çok ısırıyor? Uzmanlar merak edilen soruyu yanıtladı

İcra dosyası kendiliğinden silinir mi? İşte icra dosyalarının düşme süresi ve bilinmesi gerekenler

Denizler alarm veriyor! Deniz suyu sıcaklığındaki artışın anlamı uzmanları endişelendiriyor

Yeni dolandırıcılık yöntemi alarmı! Bu mesajı görür görmez sakın tıklamayın

Güncel Haber

'78 can için adalet yürüyüşü' Ankara'ya ulaştı! Kartalkaya aileleri adalet istiyor

’78 can için adalet yürüyüşü’ Ankara’ya ulaştı! Kartalkaya aileleri adalet istiyor

16 Temmuz 2026
Iğdır’da kadınlar saç saça kavga etti

Iğdır’da kadınlar saç saça kavga etti

16 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton