25 Nisan 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Gündem - Usulsüzlük yaptığı öne sürülen okul müdürü görevden alındı

Usulsüzlük yaptığı öne sürülen okul müdürü görevden alındı

Haberton - Haberton
23 Nisan 2026
- Gündem
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
Yurt dışı programında usulsüzlük yaptığı öne sürülen okul müdürü görevden alındı

Yurt dışı programında usulsüzlük yaptığı öne sürülen okul müdürü görevden alındı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Bolu’da İzzet Baysal Abant Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü A.V., 2025'te okul öğrencilerine yönelik Almanya'da gerçekleştirilen Erasmus proje stajı kapsamında yürütülen iş ve işlemlerde usulsüzlük yaptığı, sistematik nitelikte usulsüzlüklerin ortaya çıkmasına doğrudan sorumluluğu bulunduğu iddiasıyla, hakkında başlatılan idari soruşturma kapsamında görevden alındı.

Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın soruşturma raporuna göre; A.V.'nin fazladan ödendiği tespit edilen 9 bin 72 avronun ödeme tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle kendisinden tahsil edilmesi ve 1 yıl süreyle kademe ilerlemesinin durdurulmasıyla cezalandırılması talep edildi.

İzzet Baysal Abant Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü A.V. hakkında 2025 yılında Erasmus projesi kapsamında Almanya’ya düzenlenen eğitim programında iş ve işlemlerde usulsüzlük yaptıkları ve yapılmasına sebebiyet verdikleri iddiasıyla soruşturma başlatıldı. A.V. hakkındaki iddialar nedeniyle görevden alınırken, Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından yürütülen idari soruşturma tamamlandı. Soruşturma raporunda A.V.’nin turizm danışmanlık şirketi ile mevzuata aykırı bir şekilde hizmet sözleşmesi imzaladığı, henüz hiçbir hizmet satın almadan yaklaşık 100 bin avronun turizm danışmanlık şirketine ödediği, tüm öğrencilere dil eğitimi, kendi okullarında ücretsiz şekilde kendi öğretmenleri tarafından verilmesine rağmen eğitim ile ilgili turizm danışmanlık şirketine ödeme yaptığı, öğrencilerin pasaport masraflarını ve noter vekalet ücretlerini velilere ödettiği, öğrenci başına düşen hibe tutarını velilerden gizlediği ifade edildi.

Sistematik Nitelikte Usulsüzlüklerin Ortaya Çıkmasına Doğrudan Sorumluluğu Bulunduğu Anlaşılmıştır

Soruşturma raporunda ayrıca, “A.V.'nin Erasmus proje sürecinde harcama yetkilisi ve proje yasal temsilcisi sıfatıyla mevzuata aykırı sözleşme imzaladığı, hizmet alınmadan yüksek tutarlı ödeme gerçekleştirdiği, proje ekibini usulüne uygun oluşturmadan ve resmi tebligat yapmadan süreci yürüttüğü, Valilik oluru olmaksızın işlem tesis ettiği, gerçeğe aykırı belge ve veri girişlerine sebebiyet verdiği, öğrenci ve velilere imzalatılması zorunlu sözleşmeleri düzenlemediği, kamu kaynağının etkili, ekonomik ve verimli kullanılmasına ilişkin yükümlülüklerini yerine getirmediği, refakat görevini gereği gibi yerine getirmediği ve proje uygulamasında sistematik nitelikte usulsüzlüklerin ortaya çıkmasına doğrudan sorumluluğu bulunduğu anlaşılmıştır. Söz konusu fiiller münferit ve şekli eksiklikler mahiyetinde olmayıp; planlama, harcama, belgelendirme, görevlendirme ve denetim süreçlerinin tamamına sirayet eden, kamu zararına yol açan ve kurumun kurumsal itibarını zedeleyen niteliktedir” denildi.

Raporda A.V.'nin 9 bin 72 avro fazla ödeme yaptığı tespit edilerek, “Proje yasal temsilcisi A.V.'nin talimatıyla refakatçi öğretmenler için oluşturulan bireysel destek bütçesinin de tüm kalemler ile birlikte yaklaşık 100 bin avronun turizm ve danışmanlık şirketine tek seferde ödendiği dikkate alındığında 9 bin 72 avronun karşılığının ödeme tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte harcama yetkilisi ve proje yasal temsilcisi sıfatıyla sorumluluğu bulunan A.V.'den tahsilinin uygun olacağı” ifadelerine yer verildi.

1 Yıl Kademe İlerlemesinin Durdurulması Talebi

Raporda disiplin yönünden A.V.'nin 1 yıl süreyle kademe ilerlemesinin durdurulması ile cezalandırılması talep edilirken, adli yönden, ‘4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun’ hükümleri uyarınca, ön inceleme yapılmak üzere eğitim müfettişlerinin görevlendirildiği anlaşıldığından, ayrıca herhangi bir işlem tayinine gerek olmadığı belirtildi.

Etiketler: BoluDenetimEğitimOkulTurizm
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Ülkem adına bunu başarmak gurur verici

Sonraki Haber

Kösedağ’ın zirvesinde nisan ayında ‘poşetli’ kayak

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Gündem

17 yaşındaki çocuk, asker eğlencesi için toplanan gruba ateş açtı; 1 çocuk ağır yaralandı

25 Nisan 2026
Manavgat'ta iş yerinde yangın
Gündem

Manavgat’ta iş yerinde yangın

25 Nisan 2026
Kağıthane'de barışmak için eski sevgilisini gasbettirmek isteyen şüpheli: Kurtarıyormuş gibi yapacaktım
Gündem

Kağıthane’de barışmak için eski sevgilisini gasbettirmek isteyen şüpheli: Kurtarıyormuş gibi yapacaktım

25 Nisan 2026
Falezlerdeki kaçak asansör ve baraka için yıkım kararı
Gündem

Falezlerdeki kaçak asansör ve baraka için yıkım kararı

25 Nisan 2026
Pendik'te düzenlenen operasyonda toprak altındaki depoda binlerce silah parçası bulundu
Gündem

Pendik’te toprak altındaki depoda binlerce silah parçası bulundu

25 Nisan 2026
Yerel radyonun sahibi, evinde ölü bulundu
Gündem

Yerel radyonun sahibi, evinde ölü bulundu

24 Nisan 2026
Sonraki Haber
Kösedağ'ın zirvesinde nisan ayında 'poşetli' kayak

Kösedağ'ın zirvesinde nisan ayında 'poşetli' kayak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

En Güncel Haberler

Vincin dereye uçtuğu kazada ölen sürücü toprağa verildi; eşi 4'üncü çocuklarına hamileymiş
Yerel Haberler

Vincin dereye uçtuğu kazada ölen sürücü toprağa verildi; eşi 4’üncü çocuklarına hamileymiş

25 Nisan 2026
Zonguldak’ta güneşli havanın keyfini sahilde çıkardılar
Yerel Haberler

Zonguldak’ta güneşli havanın keyfini sahilde çıkardılar

25 Nisan 2026
Havalimanı kapasitesi 26 AB ülkesinin nüfusunu aştı
Politika

Havalimanı kapasitesi 26 AB ülkesinin nüfusunu aştı

25 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Lübnan’a gidecek yardım gemisi, Mersin’den yola çıktı

25 Nisan 2026
Yaşam

Güngören’de yanan odun parçalarıyla duvara yazı yazıp iş yerine attılar

25 Nisan 2026
Yaşam

30 bin çadır Sudan’da ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı

25 Nisan 2026
Yaşam

Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Poyraz: Sevgi tek başına engeli aşmaz

25 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Bakanlık’tan 81 ile genelge: Okullarda x-ray, turnike ve panik butonu dönemi

- Haberton
25 Nisan 2026

İçişleri Bakanlığı’nın 81 ile gönderdiği yeni genelgeyle okullarda X-Ray cihazı, acil durum butonu ve risk değerlendirme sistemi gibi kapsamlı güvenlik...

Kalori açığı nasıl oluşturulur?

Komşu gürültüsünde haklar neler?

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

Duygusal manipülasyon nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

Vincin dereye uçtuğu kazada ölen sürücü toprağa verildi; eşi 4'üncü çocuklarına hamileymiş

Vincin dereye uçtuğu kazada ölen sürücü toprağa verildi; eşi 4’üncü çocuklarına hamileymiş

25 Nisan 2026
Lübnan’a gidecek yardım gemisi, Mersin'den yola çıktı

Lübnan’a gidecek yardım gemisi, Mersin’den yola çıktı

25 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton