4 Eylül 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Üsküdar’da 4 CHP’li meclis üyesi AK Parti’ye katıldı

Üsküdar’da 4 CHP’li meclis üyesi AK Parti’ye katıldı

Haberton - Haberton
4 Eylül 2026
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Üsküdar Belediye Meclisi’nin CHP’li 4 üyesi partilerinden istifa ederek Ak Parti’ye katıldı.

Ak Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, "Bu cesareti gösterdikleri, Üsküdar’ın ve Üsküdarlıların geleceğine dokunmak ve iz bırakmak adına bu kararı aldıkları için kıymetli meclis üyelerimize yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

Üsküdar Belediye Meclisi’nin CHP’li üyeleri Ahmet Başbaydar, Ayhan Aydın, Hüseyin Kazan ve Tahsin Usta, CHP’den istifa ederek Ak Parti’ye katıldı. 4 meclis üyesinin Ak Parti’ye katılımı dolayısıyla Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı’nda program düzenlendi. Programa Ak Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanı Taha Sarıcaoğlu, milletvekilleri, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.

Hiçbir Baskı, Tehdit Ve Pazarlık İçerisinde Bulunmadık

CHP’den istifa ederek Ak Parti’ye katılan Tahsin Usta, 4 meclis üyesi adına yaptığı açıklamada, kararlarının Üsküdar’a daha fazla hizmet etme amacı taşıdığını söyledi. Aldıkları kararın kolay olmadığını ifade eden Usta, "4 meclis üyesi arkadaşımız, Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ederek gördüğümüz lüzum üzerine Üsküdar halkına daha fazla hizmet verebilmek amacıyla Ak Parti’ye katılmış bulunuyoruz. Hayırlı olsun. Zor bir dönem geçirdiğimizi biliyoruz. Bizim de vermiş olduğumuz kararın zor bir karar olduğunu biliyoruz" dedi.

Karar sürecine ilişkin herhangi bir baskı veya pazarlığın söz konusu olmadığını vurgulayan Usta, "Bu kararı verirken meclis üyesi arkadaşlarımızla beraber şunu özellikle söylemek isterim ki hiçbir baskı altında kalmadık, hiçbir tehdit altında kalmadık ve hiçbir pazarlığın içerisinde bulunmadık. Amacımız Üsküdar’a daha fazla hizmet edebilmek ve bu çatı altında bunu gerçekleştirebileceğimizi düşünüyoruz. Bu nedenle bizi kabul ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Özdemir: Üsküdar Adına Heyecanlı Ve Mutluyuz

Ak Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir de 4 meclis üyesinin katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Üsküdar’ımız adına heyecanlıyız, mutluyuz" dedi. Yeni katılan meclis üyelerinin farklı alanlarda önemli tecrübelere sahip olduğunu belirten Özdemir, "Biraz önce ilçe başkanımızın odasında kıymetli meclis üyelerimizle tanıştık. Hayatlarının uzun bir dönemini birçok farklı alanda başarıyla yürütmüş, toplumla bağ kurmuş ve güçlü bir geçmişe sahip isimler. İnşallah meclisteki seçimden sonra ilçemize hep birlikte hizmet etme imkânına sahip olacağız" diye konuştu.

Üsküdar’ın İstanbul açısından taşıdığı öneme dikkati çeken Özdemir, ilçeyi 'küçük bir İstanbul’un özeti' olarak nitelendirdi. Özdemir, "Üsküdar, İstanbul’un en kadim, en kıymetli ilçelerinden bir tanesi. İstanbul’un tüm sosyolojisini bir arada toplayan, tüm değerlerini kendi bünyesinde barındıran ve aslında küçük bir İstanbul’un özeti olan ilçemiz. İnşallah yeni dönemde bu katılımlarla birlikte daha da güçlü bir şekilde belediye meclisimizle, belediye yönetimimizle gayret edip çalışıp Üsküdar’ımızın ve Üsküdarlıların beklentisine cevap vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Üsküdar’ın Geleceğinin Hayalini Kuran Bir Anlayışla Çalışacağız

Yerel yöneticilik tecrübesine de değinen Özdemir, belediyeciliğin şehrin geleceğine ilişkin bir vizyon ortaya koymayı gerektirdiğini söyledi. Özdemir, şunları kaydetti:

"Ben de belediye başkanlığı yapmış, yerel yöneticilik tecrübesi olan bir kişi olarak ifade etmek isterim ki; Üsküdar’da çocukları, gençleri, hanımefendileri gördüğünüzde onların geleceğine nasıl katkı sunabiliriz diye bir düşünceyi zihninizden geçirmiyorsanız siz orada iyi bir yönetici olamazsınız. Üsküdar’ın çocuklarının ülkenin geleceği adına çok iyi bir noktaya gelebilmesi için bir mücadeleye ortak olamıyorsanız aslında o şehri yönetemiyorsunuz."

Üsküdar’da ortak akıl ve istişareyle hareket edeceklerini belirten Özdemir, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri ve ilçenin yerel dinamikleriyle birlikte çalışarak tüm sokaklara ve hanelere hizmet götürmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Bu Cesareti Gösterdikleri İçin Teşekkür Ediyorum

4 meclis üyesine kararları dolayısıyla teşekkür eden Özdemir, "Ben bu cesareti gösterdikleri için, Üsküdar için bu kararı aldıkları için, Üsküdar’ın ve Üsküdarlıların geleceğine dokunmak ve iz bırakmak adına bu kararı aldıkları için kıymetli meclis üyelerimize sizlerin huzurunda yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ak Parti kampındaki sözlerini de hatırlatan Özdemir, "Cumhurbaşkanımız en son Sapanca’da gerçekleştirilen partimizin kampında, 'Biz her birimiz bu kitabın farklı farklı sayfalarıyız. Tek bir ciltte Türkiye kitabıyız, Ak Parti kitabıyız' demişti. Ak Parti’mizin birliğini oluşturan, farklılıklarıyla bu zenginliğimizi ortaya koyan tüm arkadaşlarımızın ortak gayretiyle Ak Parti’miz inşallah hep birlikte daha da güçlü bir geleceğe hazırlanacak" diye konuştu.

Özdemir, Türkiye’nin zorlu bir coğrafyada bulunduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin kendi sınırları içerisindeki huzurun yanı sıra bölgesindeki birlik ve beraberliğe de katkı sunan bir konuma ulaştığını söyledi.

Üsküdar Belediye Meclisi 5 Eylül’de Başkan Vekilini Seçecek

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma, rüşvet ve irtikap' suçlamaları kapsamında yürütülen soruşturmada 31 Temmuz’da tutuklanmış, ardından İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılmıştı. Üsküdar Belediye Meclisi’nde 5 Ağustos’ta gerçekleştirilen seçimde CHP’li Meclis Üyesi Sibel Tan Çetinkaya belediye başkan vekili seçilmişti. Başkan vekili seçimine ilişkin meclis kararının yargıya taşınmasının ardından İstanbul 2. İdare Mahkemesi, 5 Ağustos 2026 tarihli ve 76 sayılı meclis kararının yürütmesini durdurmuştu. Karara yapılan itirazı değerlendiren İstanbul Bölge İdare Mahkemesi ise 2 Eylül’de yürütmenin durdurulması kararına yönelik itirazı reddetti.

Yargı kararının ardından İstanbul Valiliği, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 45. maddesi gereğince Üsküdar Belediye Meclisi’nin yeni belediye başkan vekilini seçmek üzere 5 Eylül 2026 Cumartesi günü saat 10.00’da toplanacağını açıkladı.

4 meclis üyesinin CHP’den istifa ederek Ak Parti’ye katılması ile, Üsküdar Belediye Meclisi’nde 23 CHP’li, 21 Cumhur İttifakı meclis üyesi bulunuyor.

Etiketler: AK PartiAydınCHPCumhurbaşkanıİstanbulRecep Tayyip ErdoğanTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Trabzonspor’un Konferans Ligi kadrosu açıklandı

Sonraki Haber

Beşiktaş Avrupa Ligi kadrosunu duyurdu: Rashica kendine yer bulamadı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bolu Belediyesi'ne yönelik ‘Hayalet araç’ operasyonunda 14 şüpheli adliyeye sevk edildi
Öne Çıkan

Bolu Belediyesi’ne yönelik ‘Hayalet araç’ operasyonunda 14 şüpheli adliyeye sevk edildi

4 Eylül 2026
Gaziantep'te yüksek tepelerde kurutmalıklar renk cümbüşü oluşturdu
Öne Çıkan

Gaziantep’te yüksek tepelerde kurutmalıklar renk cümbüşü oluşturdu

4 Eylül 2026
Filenin Sultanları Almanya engelini aştı: Yarı Final bileti Türkiye’nin
Öne Çıkan

Filenin Sultanları Almanya engelini aştı: Yarı Final bileti Türkiye’nin

4 Eylül 2026
‘Alihan Kuriş suç örgütü’ soruşturması büyüyor: 5 şirkete el konuldu
Öne Çıkan

‘Alihan Kuriş suç örgütü’ soruşturması büyüyor: 5 şirkete el konuldu

4 Eylül 2026
Sultanbeyli'de DEAŞ operasyonunda polise ateş açan şüpheli etkisiz hale getirildi
Öne Çıkan

Sultanbeyli’de çatışma çıktı: Eylem hazırlığındaki DEAŞ’lı terörist etkisiz hâle getirildi

4 Eylül 2026
Silivri açıklarında kazaya karışan ALSU isimli gemi havadan görüntülendi
Öne Çıkan

Silivri açıklarında kazaya karışan ALSU isimli gemi havadan görüntülendi

3 Eylül 2026 - Güncellenme Tarihi 4 Eylül 2026
Sonraki Haber
Beşiktaş Avrupa Ligi kadrosunu duyurdu: Rashica kendine yer bulamadı

Beşiktaş Avrupa Ligi kadrosunu duyurdu: Rashica kendine yer bulamadı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

En Güncel Haberler

Bolu Belediyesi'ne yönelik ‘Hayalet araç’ operasyonunda 14 şüpheli adliyeye sevk edildi
Öne Çıkan

Bolu Belediyesi’ne yönelik ‘Hayalet araç’ operasyonunda 14 şüpheli adliyeye sevk edildi

4 Eylül 2026
Beşiktaş Avrupa Ligi kadrosunu duyurdu: Rashica kendine yer bulamadı
Spor Haberleri

Beşiktaş Avrupa Ligi kadrosunu duyurdu: Rashica kendine yer bulamadı

4 Eylül 2026
Üsküdar’da 4 CHP’li meclis üyesi AK Parti’ye katıldı
Öne Çıkan

Üsküdar’da 4 CHP’li meclis üyesi AK Parti’ye katıldı

4 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Ahşabı 10 kat dayanıklı hale getirerek ağaç kesimini azaltıp, yağmur ormanlarını koruyacaklar

4 Eylül 2026
Yaşam

MSB’den ‘Sivas Kongresi’nin yıl dönümü mesajı

4 Eylül 2026
Yaşam

Arkas Holding ile Bahçeşehir Üniversitesi arasında markalı ders iş birliği

4 Eylül 2026
Yaşam

Ata tohumundan elde edilen Karahıdır domatesinde hasat 1 ay geç başladı

4 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Bakan Gürlek açıkladı, faili meçhul cinayetler tek tek aydınlatılıyor

Bakan Gürlek açıkladı, faili meçhul cinayetler tek tek aydınlatılıyor

- Haberton
4 Eylül 2026

Adalet Bakanı Akın Gürlek, 24 Nisan'da kurulan Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığının koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda faili meçhul cinayetlerin tek...

Türkiye’de tarım ilacı kalıntıları: Meyve ve sebzeler ne kadar güvenli?

SGK primleriniz yatıyor mu? e-Devlet’ten sigorta kaydı kontrolü nasıl yapılır?

Kullanmadığınız telefon hattını nasıl iptal edebilirsiniz? e-Devlet’ten hat kapatma işlemi

Mevsim geçişinde bağışıklık nasıl desteklenir? İşte bilimin önerdiği besinler

Güncel Haber

Bolu Belediyesi'ne yönelik ‘Hayalet araç’ operasyonunda 14 şüpheli adliyeye sevk edildi

Bolu Belediyesi’ne yönelik ‘Hayalet araç’ operasyonunda 14 şüpheli adliyeye sevk edildi

4 Eylül 2026
Beşiktaş Avrupa Ligi kadrosunu duyurdu: Rashica kendine yer bulamadı

Beşiktaş Avrupa Ligi kadrosunu duyurdu: Rashica kendine yer bulamadı

4 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton