26 Ekim 2026, Pazartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Üs bölgesine roketli saldırı: 1 asker şehit oldu

Üs bölgesine roketli saldırı: 1 asker şehit oldu

Haberton - Haberton
7 Eylül 2021
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Üs bölgesine roketli saldırı: 1 asker şehit, 4 asker yaralı

Üs bölgesine roketli saldırı: 1 asker şehit, 4 asker yaralı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

PKK/YPG’li teröristler El Bab kentinde üs bölgesine roketli saldırı düzenledi; 1 asker şehit olurken 4 asker yaralandı

Suriye’nin El Bab kentinde üs bölgesine PKK/YPG’li teröristler tarafından düzenlenen roketatarlı saldırıda Uzman Çavuş Muammer Yiğit (31) şehit oldu, 4 asker yaralandı.

Fırat Kalkanı Harekatı ile terör örgütlerinden arındırılan Suriye’nin El Bab kenti yakınlarında Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının konuşlandığı üs bölgesine, sabah saatlerinde PKK/YPG denetimindeki Münbiç bölgesinden roketatarlı saldırı düzenlendi. Teröristlerin saldırısında Tokat nüfusuna kayıtlı Piyade Uzman Çavuş Muammer Yiğit şehit oldu, 4 asker yaralandı. Yaralı askerler, bölgeden tahliye edilerek sınır hattına getirildikten sonra ambulanslarla tedavi için Kilis Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Şehit askerin cenazesi de Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna konuldu.

Üs bölgesine roketli saldırı: 1 asker şehit, 4 asker yaralı

SALDIRININ YAPILDIĞI BÖLGE ATEŞ ALTINA ALINDI

Saldırının ardından roketatar atışlarının yapıldığı bölge, güvenlik güçlerince obüsler ve çok namlulu roketatarlarla ateş altına alındı. Bölgede bulunan çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilirken, atışların sürdüğü bildirildi.

TOKAT VALİLİĞİNDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Tokat Valiliği de şehit asker için başsağlığı mesajı yayımladı. Valilik sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, “Suriye üs bölgesinde terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz ateşi sonucu Turhallı hemşerimiz Uzman Çavuş Muammer Yiğit şehit olmuştur. Şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine ve Tokatlı hemşehrilerimize başsağlığı ve sabır diliyoruz. Asil milletimizin başı sağ olsun” denildi.

Üs bölgesine roketli saldırı: 1 asker şehit, 4 asker yaralı

ACI HABER EŞİNE VERİLDİ

Piyade Uzman Çavuş Muammer Yiğit’in şehit olduğu haberi, Gaziantep’te yaşayan eşine ulaştı. İlçe kaymakamları, askeri yetkililer ve sağlık ekipleri, şehidin Beştepe Mahallesi’ndeki evine giderek eşi Özlem Yiğit’e acı haberi verdi. Özlem Yiğit gözyaşlarına boğuldu.

Şehit uzman çavuşun komşuları, 2 çocuk babası Muammer Yiğit’in 1 ay önce eve taşındığını ve kısa süre önce de görev için Suriye‘ye gittiğini belirtti. 

TÖRENLE UĞURLANACAK

Şehit uzman çavuş Muammer Yiğit için Adli Tıp Kurumu morgunda yapılacak otopsinin ardından tören düzenlenecek. Yiğit’in cenazesinin, Gaziantep Havalimanı’nda düzenlenecek törenin ardından memleketi Tokat’a uğurlanacağı ve burada yarın düzenlenecek törenle toprağa verileceği belirtildi.

TOKAT’A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Suriye’de görev yapan Piyade Uzman Çavuş Muammer Yiğit, üs bölgesine düzenlenen roketli saldırıda şehit düştü. Evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenilen şehidin, Tokat’ın Turhal ilçesi Yunus Emre Mahallesi’nde yaşayan ailesine şehadet haberi, Kaymakam Ali Gökay ve İlçe Jandarma Komutanı Aksoy Altürk tarafından verildi. Oğullarının şehit olduğu haberini alan anne Fatma ve baba Hüseyin Yiğit ile yakınları üzüntü yaşadı. Çok sayıda kişi de taziye için şehidin evine akın etti. Şehidin baba ocağına Türk bayrakları asıldı. Şehidin Fatma-Hüseyin Yiğit çiftinin 2 çocuğundan büyüğü olduğu öğrenildi.

Üs bölgesine roketli saldırı: 1 asker şehit oldu

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı, Piyade Uzman Çavuş Muammer Yiğit’in, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde üs bölgesine terör örgütü PKK/YPG tarafından yapılan ÇNRA/havan atışı tacizi sonucu şehit olduğunu açıkladı. Açıklamada, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz” denildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da şehit Piyade Uzman Çavuş Muammer Yiğit için yayımladığı mesajda, “Kahraman silah arkadaşımız, 7 Eylül 2021 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim” dedi. 

TÖRENLE UĞURLANDI 

Suriye’nin El Bab kentinde üs bölgesine PKK/YPG’li teröristler tarafından düzenlenen roketatarlı saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Muammer Yiğit (31) için Gaziantep Havalimanı’nda uğurlama töreni düzenlendi. Törene Gaziantep Valisi Davut Gül, 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak, 6’ncı Kolordu Komutanı Metin Tokel, 5’inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ ile protokol üyeleri katıldı. Şehidin ayakta durmakta güçlük çeken annesi Fatma ve eşi Özlem Yiğit’i sağlık görevlileri teselli etmeye çalıştı. Öz geçmişi okunan şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, duaların okunmasının ardından memleketine gönderilmek için askeri kargo uçağına konuldu.

Üs bölgesine roketli saldırı: 1 asker şehit oldu

KOMUTANLARDAN YARALI ASKERLERE ZİYARET

2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak, 6’ncı Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel ve 5’inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma ile Suriye’nin El Bab kentindeki üs bölgesinde roketli saldırıda yaralanan askerleri tedavi gördükleri Kilis Devlet Hastanesi’nde ziyaret etti. Doktorlardan yaralı askerlerin sağlık durumları hakkında bilgi alan komutanlar, daha sonra 1’inci Hudut Alay Komutanlığı’na giderek, bölgedeki son duruma ilişkin bilgi aldı.

Üs bölgesine roketli saldırı: 1 asker şehit oldu

CENAZE TOKAT’A GETİRİLDİ

Şehit Piyade Uzman Çavuş Muammer Yiğit’in cenazesi Kilis’teki işlemlerinin ardından havayoluyla memleketi Tokat’a getirildi. Şehidin cenazesini Tokat Havalimanı’nda Vali Ozan Balcı, AK Parti Tokat milletvekilleri Yusuf Beyazıt ve Mustafa Arslan, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, daire müdürleri, STK temsilcileri ve yakınları karşıladı. Karşılama sırasında şehidin anne-babası Fatma ve Hüseyin Yiğit sinir krizi geçirirdi. Şehidin eşi Özlem Yiğit de 2 çocuğuyla birlikte aynı uçakla kente geldi. Şehidin çocukları Dila Yiğit (7) ile kundaktaki 6 aylık bebekleri Melih Yiğit’in kendilerini Turhal’a götürecek olan araca doğru gittiği anlar yürek burktu. Şehit Yiğit’in naaşı karayolu ile Turhal Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Şehit Uzman Çavuş Muammer Yiğit, yarın öğle namazı sonrası ilçedeki Cumhuriyet Meydanında düzenlenecek törenin ardından Asri Mezarlığında toprağa verilecek. 

Etiketler: Şehit
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

HAB OSB’de 15 bin kişiye istihdam sağlanacak

Sonraki Haber

Psikolojimiz ne halde hiç düşündük mü?

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Mike Tyson İstanbul’da! Dizide rol alacak
Öne Çıkan

Mike Tyson İstanbul’da! Dizide rol alacak

26 Ekim 2026
AK Parti’li isim müjdeyi verdi: Türk devletlerinden gelen futbolcular yerli statüsünde sayılacak
Öne Çıkan

AK Parti’li isim müjdeyi verdi: Türk devletlerinden gelen futbolcular yerli statüsünde sayılacak

26 Ekim 2026
Oktay Saral, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığından istifa etti
Öne Çıkan

Oktay Saral, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığından istifa etti

26 Ekim 2026
Ulusal ve uluslararası düzeyde aranan 63 suçlu yakalanarak Türkiye'ye iade edildi
Öne Çıkan

Ulusal ve uluslararası düzeyde aranan 63 suçlu yakalanarak Türkiye’ye iade edildi

26 Ekim 2026
Öne Çıkan

Şile Belediyesine yönelik ‘yolsuzluk’ davasında 3’üncü duruşma başladı

26 Ekim 2026
Bolu Belediyesi'ne operasyon 4 gözaltı
Öne Çıkan

Bolu Belediyesi’ne operasyon 4 gözaltı

26 Ekim 2026
Sonraki Haber
Psikolojimiz ne halde hiç düşündük mü?

Psikolojimiz ne halde hiç düşündük mü?

En Güncel Haberler

Yüksel Yıldırım: Devre arasında gerekli transferleri yapacağız
Spor Haberleri

Yüksel Yıldırım: Devre arasında gerekli transferleri yapacağız

26 Ekim 2026
Mısır'dan Suudi Arabistan'a askeri destek kararı
Dış Haberler

Mısır, Suudi Arabistan’a askeri destek kararı aldı

26 Ekim 2026
Dünya Güreş Şampiyonasında Kadın Milliler Mindere çıkacak
Spor Haberleri

Dünya Güreş Şampiyonasında Kadın Milliler Mindere çıkacak

26 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

ASELSAN KGK-84, hedefi vurdu

26 Ekim 2026
Yaşam

İstanbul’da ‘COP31’e Doğru: Yerel İklim Eylem Politika Diyaloğu’ programı düzenlendi

26 Ekim 2026
Yaşam

İzmir’de yağmurun ardından sis sürprizi! Kentin üzerini sis bulutu kapladı

26 Ekim 2026
Yaşam

Bingöl Valisi Çelik ve protokolün katılımıyla Sülbüs Dağı’nın zirvesinde Cumhuriyet coşkusu

26 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aziz Sancar'ı kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aziz Sancar’ı kabul etti

- Haberton
26 Ekim 2026

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ı kabul etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nobel ödüllü...

Okul öncesi eğitim neden bu kadar önemli? Türkiye’de 3-6 yaş döneminin çocukların geleceğine etkisi

Kış lastiği takmayanlara ceza var mı? 2026’da hangi araçlar için zorunlu, kimler muaf?

Hastaneye gitmeden önce bunları kontrol edin! MHRS randevusu, katkı payı ve muayenede bilinmesi gereken 10 kural

Şiddetli yağışta evinizi su basarsa ilk ne yapmalısınız? Sigorta, hasar tespiti ve tazminat rehberi

Güncel Haber

ASELSAN KGK-84, hedefi vurdu

ASELSAN KGK-84, hedefi vurdu

26 Ekim 2026
Yüksel Yıldırım: Devre arasında gerekli transferleri yapacağız

Yüksel Yıldırım: Devre arasında gerekli transferleri yapacağız

26 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton