28 Eylül 2026, Pazartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - UR-GE desteği kapsamında 783 milyon lira ödeme gerçekleştirildi

UR-GE desteği kapsamında 783 milyon lira ödeme gerçekleştirildi

Haberton - Haberton
21 Mayıs 2026
- Politika
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
Bakan Bolat: UR-GE desteği kapsamında 783 milyon lira ödeme gerçekleştirildi

Bakan Bolat: UR-GE desteği kapsamında 783 milyon lira ödeme gerçekleştirildi

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, bakanlıkta düzenlenen ‘Responsible Sorumluluk ve Uluslararası Rekabet Zirvesi’ne katıldı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Son 10 yılda Ur-Ge (Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi) desteği kapsamında ihtiyaç analizi, eğitim ve danışmanlık için 126 milyon lira, yurt dışı pazarlama faaliyetleri için 450 milyon lira, küme tanıtımı için 3 milyon lira, alım heyetleri için 111 milyon lira, istihdam için 93 milyon lira olmak üzere 783 milyon lira ödeme gerçekleştirildi” dedi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, bakanlıkta düzenlenen ‘Responsible Sorumluluk ve Uluslararası Rekabet Zirvesi’ne katıldı. Program kapsamında, ‘Responsible’ markasını kullanmaya hak kazanan şirketler ile Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (Ur-Ge) desteği kapsamında iyi uygulama örneklerini devreye alan iş birliği kuruluşlarına ödül verildi. Bakan Bolat, uluslararası ticaret kurallarına uygun destek programlarıyla ihracatçıların yanında yer almaya devam edeceklerini belirterek, Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında yapılan düzenlenmelerden birinin, bu yıl itibarıyla uygulanmaya başlanan Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması (Skdm) olduğunu söyledi.

Türkiye’nin Skdm kapsamındaki ürünlerde ihracatının yüzde 47,8’ini Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelere gerçekleştirdiğini belirten Bakan Bolat, “Gayemiz, Skdm ile getirilen karbon düzenlemelerinin ve kriterlerinin ihracatımıza ticari bir engel getirmemesini sağlamaktır. Kamu olarak özel sektörümüzü de yanımıza alıp, onlarla karşılıklı koordinasyon içinde sektörleri buraya hazırlıyoruz. Diğer sektörlere de önümüzdeki birkaç yıl içinde bu kapsam genişletilecek” diye konuştu.

Destek Ve Kredi Paketleri Var

Bakan Bolat, sürdürülebilirlik, çevre, iklim değişikliği ve yeşil ekonomiye uyum konularında yaptıkları çalışmalar doğrultusunda Responsible-Sorumluluk Programı’nı geliştirdiklerini vurgulayarak, “Bu konudaki eğitim ve danışmanlık harcamalarının 5 yıl süresince yüzde 50’sine kadarlık bölümünü 17 milyon 640 bin liraya kadar destekliyoruz. Amacımız, küresel taleplere ve pazara girişe engel olan risklerden kurtulmaları için uluslararası normlara uymalarını sağlamak. Bunun için bir yol haritası lazım. Bu konuda gerek Eximbank gerekse Türkbank’ın yeşil ekonomi finansman destek ve kredi paketleri de var” dedi.

19 Ur-Ge Projesi Belirlendi

Bakan Bolat, Ur-Ge Projesi’nin de hızla ilerlendiğini vurgulayarak, “56 illimizde Ur-Ge projeleri uygulanıyor. 2010 yılında başlatılan Ur-Ge kapsamında bugüne kadar 742 proje destek kapsamına alındı, 245 kuruluş bu projeleri yürütüyor, halen 187 proje devam ediyor. Diğerleri tamamlanmış durumda. Son 10 yılda Ur-Ge desteği kapsamında ihtiyaç analizi, eğitim ve danışmanlık için 126 milyon lira, yurt dışı pazarlama faaliyetleri için 450 milyon lira, küme tanıtımı için 3 milyon lira, alım heyetleri için 111 milyon lira, istihdam için 93 milyon lira olmak üzere 783 milyon lira ödeme gerçekleştirildi. İyi uygulama örneği olarak 19 Ur-Ge Projesi belirlendi” ifadelerini kullandı.

Etiketler: EğitimEkonomiTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Roma’nın antik lezzetleri Zerzevan Kalesi’nde yeniden pişirildi

Sonraki Haber

Türk ordusu, barışın ve huzurun ordusudur

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Destici: Hak ettikleri cezayı alana kadar takipçisi olacağız
Politika

Destici: Hak ettikleri cezayı alana kadar takipçisi olacağız

27 Eylül 2026
CHP, TBMM Değerlendirme Toplantısı sona erdi: Sonuç bildirgesinde, 'parlamenter sistem' vurgulandı
Politika

CHP, TBMM Değerlendirme Toplantısı sona erdi: Sonuç bildirgesinde, ‘parlamenter sistem’ vurgulandı

27 Eylül 2026
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Portekiz’de
Politika

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Portekiz’de: Resmi temaslarda bulundu

27 Eylül 2026
DEM Parti'li isimden süreç değerlendirmesi: "Barışa ve demokrasiye dönüşmesi için çaba içerisinde olmalıyız"
Politika

DEM Parti’li isimden süreç değerlendirmesi: “Barışa ve demokrasiye dönüşmesi için çaba içerisinde olmalıyız”

27 Eylül 2026
Haluk Görgün'den 'Deniz Kuvvetleri Günü' mesajı: "Preveze Deniz Zaferimizin 488'inci yıl dönümü kutlu olsun"
Politika

Haluk Görgün’den ‘Deniz Kuvvetleri Günü’ mesajı: “Preveze Deniz Zaferimizin 488’inci yıl dönümü kutlu olsun”

27 Eylül 2026
Hakan Fidan’dan BM değerlendirmesi: "Artan diplomatik ağırlığımız ortada"
Politika

Hakan Fidan’dan BM değerlendirmesi: “Artan diplomatik ağırlığımız ortada”

27 Eylül 2026
Sonraki Haber
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk ordusu, barışın ve huzurun ordusudur

Türk ordusu, barışın ve huzurun ordusudur

En Güncel Haberler

Eyüpsultan'da yağış sonrası toprak kayması; binadaki 25 kişi tahliye edildi
Yerel Haberler

Eyüpsultan’da yağış sonrası toprak kayması; binadaki 25 kişi tahliye edildi

28 Eylül 2026
Arnavutköy'de hafif ticari araç ile motosikletin çarpıştığı kaza kamerada: 2 yaralı
Yerel Haberler

Arnavutköy’de hafif ticari araç ile motosikletin çarpıştığı kaza kamerada: 2 yaralı

28 Eylül 2026
İstanbul'da alt geçidi su bastı; araçlar çöken yolda kaldı
Yerel Haberler

İstanbul’da alt geçidi su bastı; araçlar çöken yolda kaldı

28 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

EGM: Polislerimizin iş bırakacağı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır

28 Eylül 2026
Yaşam

Özgür Özel, Çorum’da düğüne katıldı

27 Eylül 2026
Yaşam

Kuşadası’nda yuvada sıkışan 22 caretta caretta yavrusu denizle buluşturuldu

27 Eylül 2026
Yaşam

Küçükçekmece’de 12’nci kattaki daireye ‘Mucize’ sayesinde giremediler; şüphelilerin kediden kaçtığı anlar kamerada

27 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Yangınında büyükbaş hayvanları köylüler kurtardı

Yangınında büyükbaş hayvanları köylüler kurtardı

- Haberton
28 Eylül 2026

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde, geçmişte kümes olarak kullanılan ve büyükbaş hayvanların barındırıldığı yapıda çıkan yangında, hayvanlar köylülerin müdahalesiyle kurtarıldı. Yangında yapı...

Metabolizma nasıl hızlandırılır? Bilimsel olarak etkili yöntemler ve metabolizmayı destekleyen egzersizler

İnternetten aldığınız ürün gelmediyse dikkat: Satıcının “kargo gecikti” demesi yetmiyor! Tüketicinin hakları neler?

Ekmeği tamamen bırakanların vücudunda neler oluyor? İlk günlerden itibaren değişim başlayabilir

Dolandırıcıların yeni yöntemi: “Ödeme yaptım” deyip ekran gösteriyorlar! Sahte ödeme ekranı nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

Eyüpsultan'da yağış sonrası toprak kayması; binadaki 25 kişi tahliye edildi

Eyüpsultan’da yağış sonrası toprak kayması; binadaki 25 kişi tahliye edildi

28 Eylül 2026
Arnavutköy'de hafif ticari araç ile motosikletin çarpıştığı kaza kamerada: 2 yaralı

Arnavutköy’de hafif ticari araç ile motosikletin çarpıştığı kaza kamerada: 2 yaralı

28 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton