15 Eylül 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Üniversite öğrencisi sayısı 8 milyonu aştı

Üniversite öğrencisi sayısı 8 milyonu aştı

Haberton - Haberton
26 Mayıs 2024
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Üniversite öğrencisi sayısı 8 milyonu aştı

Üniversite öğrencisi sayısı 8 milyonu aştı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Bingöl Üniversitesi’nin 2023-2024 Akademik Mezuniyet Töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, üniversite öğrencisi sayısının 8 milyonu aştığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Üniversiteye girişte yaşanan katsayı adaletsizliklerini ortadan kaldırarak, her bir öğrencimizin yarışa eşit şartlarda başlamasını sağladık. Yükseköğrenim dahil eğitim-öğretim bütçesini 2002’deki 10 milyar lira seviyesinden 1 trilyon 615 milyara taşımış durumdayız. 22 yılda üniversite sayımız 76’dan, 208’e, öğretim personeli sayımız 70 binden 185 bine yükselmiştir. Öğrenci sayımız ise 2002’de 1,6 milyon iken bugün 8 milyonu aşmış durumdadır” dedi.

Cevdet Yılmaz, Bingöl Üniversitesi’nin 2023-2024 Akademik Mezuniyet Töreni için kente geldi. Törene Yılmaz’ın yanı sıra Vali Ahmet Hamdi Usta, AK Parti Bingöl milletvekilleri Feyzi Berdibek ve Zeki Korkutata, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, akademisyenler ile öğrenciler katıldı. Törenin sonunda İslami İlimler Fakültesi birincisi Mustafa Barman’a belgesi ve hediyesi, Yılmaz tarafından verildi. Birinci olan öğrencilerin kütüğe çivi çakmasının ardından toplu fotoğraf çekildi ve öğrenciler keplerini fırlattı.

Bingöl Üniversitesi’nin 2023-2024 Akademik Mezuniyet Töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, üniversite öğrencisi sayısının 8 milyonu aştığını söyledi.
Bingöl Üniversitesi’nin 2023-2024 Akademik Mezuniyet Töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, üniversite öğrencisi sayısının 8 milyonu aştığını söyledi.

‘ÜNİVERSİTELERİMİZİ DOĞU-BATI AYIRMADAN YAYGINLAŞTIRDIK’

Törende bir konuşma yapan Yılmaz, üniversiteleri doğu-batı ayırmadan ülkenin dört bir yanında yaygınlaştırarak, yükseköğretimde ihtisaslaşma ve güçlü akademik performansı desteklediklerini belirterek, “Üniversiteye girişte yaşanan katsayı adaletsizliklerini ortadan kaldırarak, her bir öğrencimizin yarışa eşit şartlarda başlamasını sağladık. Yükseköğrenim dahil eğitim-öğretim bütçesini 2002’deki 10 milyar lira seviyesinden 1 trilyon 615 milyara taşımış durumdayız. 22 yılda üniversite sayımız 76’dan, 208’e, öğretim personeli sayımız 70 binden 185 bine yükselmiştir. Öğrenci sayımız ise 2002’de 1,6 milyon iken bugün 8 milyonu aşmış durumdadır.

‘Türkiye Yüzyılı’nda kalkınmanın en önemli unsuru olan eğitim, temel önceliğimiz olmaya devam ediyor. Üniversitelerimizi yaygınlaştırırken öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak yurt-yatak kapasitesini 1 milyona yaklaştırmış durumdayız. Burs ve kredi imkanlarını miktar ve sayı olarak artırmanın yanı sıra üniversiteli gençlerimize cep telefonu ve bilgisayar alabilecekleri teknolojik cihaz ve ücretsiz internet desteklerini başlattık. Diğer taraftan bilim insanı desteklerini artırdık ve akademisyenlerimizin özlük haklarında iyileştirmeler yaptık. Savunma sanayi, siber güvenlik gibi alanlarda artan beşeri sermaye ihtiyacından yola çıkarak özel sektör-üniversite iş birliklerini destekledik. İstihdam odaklı program seçimi, akademik üretkenlik hedefleri, üniversite-sanayi iş birliğinde yeni modeller, teknoparklar ve dijital imkanlarla yükseköğretim sistemimizi her açıdan güçlendirmeyi sürdüreceğiz.

Bu hafta içi Milli Eğitim Bakanlığı’mızın Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi’ni ve bu kapsamda özellikle istihdam odaklı olarak izleyeceğimiz stratejileri kamuoyuyla paylaşacağız. Mesleki ve teknik eğitim mezunlarının istihdamında eğitimlerine uygun asgari ücret veya özlük haklarının iyileştirilmesi gibi politikalar, mezunlar için İŞKUR iş birliği ve gerekli mevzuat değişiklikleri gündemimizdedir. Müfredat entegrasyonu, staj ve uygulamalı eğitim programları, AR-GE, kariyer ve danışmanlık hizmetleri gibi alanlarda iş birliği yaparak üniversitelerimizin mesleki eğitim alanına uzmanlık ve deneyim aktarımı yapacağına inanıyorum” diye konuştu.

‘BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ, 16 YILDA 216 PROGRAMLA GENİŞ BİR AİLEYE ULAŞMIŞTIR’

Bingöl Üniversitesi’nin markalaştığını ve kente olduğu kadar çevre illere de değer katan bir seviyeye ulaştığını söyleyen Yılmaz, “16 yıl gibi kısa bir süre içerisinde; 81 ön lisans, 57 lisans, 62 yüksek lisans ve 16 doktora programı olmak üzere toplamda 216 programıyla geniş bir aileye ulaşmıştır. 38 ülkeden 91 üniversite ile iş birliği anlaşması ve 40’a yakın ülkeden 1000’den fazla uluslararası öğrencisiyle bu geniş aile, Bingöl’den dünyaya açılmaktadır. Bingöl Üniversitesi Geliştirme Vakfı’nın kurucu heyetinde yer alarak ben de bu ailenin bir parçası olmaktan memnuniyet duyuyorum. Üniversitemizin öne çıkan özelliklerinden birisi; öğrencilerini araştırmaya, yeniliğe ve girişimciliğe teşvik eden yapısıyla araştırma merkezleridir.

‘Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma’ alanında pilot üniversite seçilen Bingöl Üniversitesi’nin özellikle Bingöl balı için yaptığı faaliyetleri takdirle takip ediyorum. Türkiye’de ilk ve tek olan ‘Arı ve Arı Ürünleri Yüksek Lisans ve Doktora’ programları, üniversitemiz bünyesinde öğrenciler yetiştiriyor. Üniversitemizin 4 yıl boyunca yaptığı analizler sonucunda Bingöl balı, coğrafi işaret tescil belgesi almıştır. Yakın zaman içerisinde de Bingöl balının, Avrupa Birliği ölçeğinde coğrafi işaret alan ilk bal olmasını bekliyoruz. Bingöl Üniversitesi bünyesindeki hayvan hastanesi, bölgede önemli bir ihtiyacı karşılıyor. Üniversitemiz, yeşil alanı en fazla olan, Türkiye’deki ilk 5 üniversite arasında yer almasıyla şehrimizin eşsiz doğasını da temsil etmektedir. Önümüzdeki akademik yılda hocalarımızdan özellikle yeni teknolojilerin geliştirilmesi, AR-GE çalışmaları, bilişim ve tasarıma odaklanmalarını bekliyoruz” dedi.

Etiketler: Cevdet Yılmaz
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Ankara Valiliği’nden kuvvetli sağanak uyarısı

Sonraki Haber

6 öğrencisini istismar eden Din Kültürü öğretmenine 135 yıl isteniyor

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

MHP'li isimden yeni yasa önerisi: "Siyasi parti kurmak, şirket kurmaktan kolay"
Politika

MHP’li isimden yeni yasa önerisi: “Siyasi parti kurmak, şirket kurmaktan kolay”

15 Eylül 2026
Genelkurmay Başkanı Bayraktaroğlu, NATO Askeri Komite Başkanı ile görüştü
Politika

Bayraktaroğlu-Dragone görüşmesinde bölgesel savunma gündemi

15 Eylül 2026
Hakan Fidan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından kabul edildi
Politika

Hakan Fidan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından kabul edildi

15 Eylül 2026
Bakan Yardımcısı Bulut: Teknik kapasitemizi, Suriye’nin yeniden imar sürecine sunmaya hazırız
Politika

Bakan Yardımcısı Bulut: Teknik kapasitemizi, Suriye’nin yeniden imar sürecine sunmaya hazırız

15 Eylül 2026
'Terörsüz Türkiye' hedefinde yeni dönem: "Güven ve huzur ortamına kolay ulaşılmadı"
Politika

‘Terörsüz Türkiye’ hedefinde yeni dönem: “Güven ve huzur ortamına kolay ulaşılmadı”

15 Eylül 2026
Dışişleri Bakanı Fidan: Karadeniz’i çatışmanın dışında tutma çabamız sürüyor
Politika

Fidan’dan Karadeniz için kritik mesaj

15 Eylül 2026
Sonraki Haber
6 öğrencisini istismar eden Din Kültürü öğretmenine 135 yıl isteniyor

6 öğrencisini istismar eden Din Kültürü öğretmenine 135 yıl isteniyor

En Güncel Haberler

Fenerbahçe’nin kadın ve erkek basketboldaki yeni isim sponsoru için imza töreni düzenlendi
Spor Haberleri

Fenerbahçe’nin kadın ve erkek basketboldaki yeni isim sponsoru için imza töreni düzenlendi

15 Eylül 2026
Trabzon'da okul çevrelerinde güvenlik denetimi yapıldı
Yerel Haberler

Okul çevrelerinde kuş uçurtulmuyor: Trabzon’da güvenlik denetimi yapıldı

15 Eylül 2026
Şanlıurfa'da döner bıçaklı kavga korku saçtı: 2 yaralı
Yerel Haberler

Şanlıurfa’da döner bıçaklı kavga korku saçtı: 2 yaralı

15 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Üzüm üreticileri TMO’ya akın etti: Traktör kuyruğu oluştu

15 Eylül 2026
Yaşam

Ankara merkezli 15 ilde FETÖ operasyonu: 26 şüpheli yakalandı

15 Eylül 2026
Yaşam

TÜGVA’da ‘Akademide Siyonist Baskı Raporu’ açıklandı: “Bilgi siyonizm tarafından esir alınıyor”

15 Eylül 2026
Yaşam

Burdur’da Ahilik Haftası programı: ‘Yılın Ahisi’ne cübbesi giydirildi

15 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Kayıp zihinsel engelli, 5 saat sonra kayalıklarda bulundu

Kayıp zihinsel engelli, 5 saat sonra kayalıklarda bulundu

- Haberton
15 Eylül 2026

Siirt’in Pervari ilçesinde, evden çıktıktan sonra kendisinden haber alınamayan 42 yaşındaki zihinsel engelli, ekipler tarafından 5 saat sonra kayalıklarda bulundu....

Sonbahar alerjileri: Küf sporları ve iç mekân hava kalitesi neden daha fazla önem kazanıyor?

Çocuk ders çalışmak istemiyorsa ne yapılmalı? Uzmanların önerdiği etkili yöntemler

EYT’den emekli olup çalışmaya devam edenlerin hakları neler? Maaş, kıdem, izin ve SGDP ayrıntıları

İkinci el otomobil alırken motorun iyi olduğu nasıl anlaşılır? Ustaların baktığı kritik işaretler

Güncel Haber

Fenerbahçe’nin kadın ve erkek basketboldaki yeni isim sponsoru için imza töreni düzenlendi

Fenerbahçe’nin kadın ve erkek basketboldaki yeni isim sponsoru için imza töreni düzenlendi

15 Eylül 2026
Trabzon'da okul çevrelerinde güvenlik denetimi yapıldı

Okul çevrelerinde kuş uçurtulmuyor: Trabzon’da güvenlik denetimi yapıldı

15 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton