5 Haziran 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Ümit Özdağ ve partililer Ankara’ya yürüdü

Ümit Özdağ ve partililer Ankara’ya yürüdü

Haberton - Haberton
10 Eylül 2023
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Ümit Özdağ ve partililer Ankara'ya yürüdü

Ümit Özdağ ve partililer Ankara'ya yürüdü

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve partililer, Kastamonu’nun İnebolu ilçesinden Ankara’ya ‘İstiklal Yolu Zafer Yürüyüşü’ yaptı.

Zafer Partisi, Kurtuluş Savaşı’nda Karadeniz üzerinden gelen silahların, Ankara’ya ulaştırılmasında kullanılan İnebolu ile Ankara arasındaki ‘İstiklal Yolu’ güzergahında ‘İstiklal Yolu Zafer Yürüyüşü’ düzenledi. Genel Başkan Ümit Özdağ ve partililerin 28 Ağustos’ta başlattığı yürüyüş, bugün Anıtkabir önünde son buldu.

Zafer Partisi, Kurtuluş Savaşı’nda Karadeniz üzerinden gelen silahların, Ankara’ya ulaştırılmasında kullanılan İnebolu ile Ankara arasındaki ‘İstiklal Yolu’ güzergahında ‘İstiklal Yolu Zafer Yürüyüşü’ düzenledi. 

Anıt Park’ta basın mensuplarına açıklama yapan Prof. Dr. Ümit Özdağ, “28 Ağustos’ta başlayan ve bugün Anıtkabir’de sona eren İstiklal Yolu Zafer Yürüyüşümüz, Akyurt Şehitler Çeşmesi’nde neticelendi. İnebolu Türk Ocağı önünden başladık yürümeye ve 281 km’yi 101 sene sonra tekrar yürüdük. Yürüyüşümüzün her kilometresinde, İstiklal Harbi’nde bundan 103 yıl önce bu yolda cepheye silah ve cephane taşıyan, atalarımızın mübarek nefesini hissettik. Hissederek yürüdük. Her adımda, cumhuriyet ve bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz o kağnıların gıcırtılı tekerleriyle bize eşlik ettiğini hissettik. Seydiler ilçemizde, Şehit Şerife Bacının mezarını ziyaret ettik ve onun manevi şahsında cepheye mühimmat taşıyan atalarımıza dua ettik. Şerife Bacı, kar yağdığı zaman top mermileri ıslanmasın diye bebeğinin üzerinden örtüyü alıp top mermisinin üzerine örten atamızdı. Bu ruh ve coşkuyla yürüdük, kimi zaman kısa mesafelerde koştuk. Marşlar söyleyerek yürüdük” dedi.

Ümit Özdağ ve partililer Ankara'ya yürüdü
Ümit Özdağ ve partililer Ankara’ya yürüdü

Genel Başkan Ümit Özdağ sözlerine şöyle devam etti;

“Yürüyüşümüzde baştan sona yürüyen bir grup olduğu gibi, bir günlüğüne, iki günlüğüne, on günlüğüne veya birkaç saatliğine katılan arkadaşlarımız da oldu. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Bu yürüyüş bir spor faaliyeti değil; bu yürüyüş Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız gerçeğini ortaya koymak amacıyla düzenlenmiş bir anma faaliyetiydi. İnebolu’dan Ankara’ya Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımızı bütün Türk toplumuna hatırlatmak için yürüdük. Böylece hem İstiklal Yolu’na dikkat çekmiş olduk hem de Cumhuriyetimizin ne zorluklarla kurulduğunu bir ölçüde bizzat biz de yaşamış ve görmüş olduk. Cumhuriyetimizi kuran başta Atatürk olmak üzere bütün kadroya bütün şehitlerimize ve gazilerimize minnetlerimizi tekrar sunma fırsatı bulduk.

Türkiye Cumhuriyeti’nin İstiklal Harbi neticesinde kurulmasının üzerinden 100 yıl geçti. Türkiye Cumhuriyeti 1071 – 1922 arasında devam eden 851 sene süren birleşik bir Avrupa’ya karşı kesintisiz savaştan sonra milyonlarca kilometrekare toprak ve milyonlarca insan yitirdikten sonra kurulmuştur.

1922’de Anadolu 8-9 milyon insan hastalıklı, eğitimsiz, altyapısı olmayan adeta tükenmenin eşiğinde bir toplumduk.

Aradan geçen 100 yıl içinde Türkiye Cumhuriyeti, Türk Milleti için adeta bir 2. Ergenekon oldu. Kısmi barış içinde ekonomimizi, eğitimimizi, sağlık sistemimizi özetle devlet ve toplum yapımızı yeniden ihya etmenin mücadelesini verdik ve belirli bir ölçüde de başarılı olduk.

Cumhuriyetimizin kutlanmaya değer 100. yılını kutlamak için yürüdüğümüz bu yolda bizle birlikte yürüyen memleketin her köşesinden gelen yolda bizi karşılayan, uğurlayan ve özellikle Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü mensubu olarak güven içerisinde yürümemizi sağlamak için ellerinden gelen her şeyi yapan değerli kardeşlerimize de Zafer Partisi adına teşekkürlerimi iletiyorum.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve partililer, Kastamonu'nun İnebolu ilçesinden Ankara'ya 'İstiklal Yolu Zafer Yürüyüşü' yaptı.
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve partililer, Kastamonu’nun İnebolu ilçesinden Ankara’ya ‘İstiklal Yolu Zafer Yürüyüşü’ yaptı.

Bu yürüyüş ile tarihi vefa görevini yerine getirmiş bulunuyoruz. İlk defa İstiklal Harbi bittiğinden bu yana bu yoldan tekrar yürünmüş oldu. Hem İstiklal Yoluna dikkat çektik hem de cumhuriyetimizin ne zorluklar ile kurulduğunu tekrar hatırladık, hatırlattık.

100’ncü yılını kutlamakta olduğumuz Cumhuriyetimiz bize Mustafa Kemal Paşa’nın, cephede vuruşan kahraman askerlerin ve cephe gerisinde hizmet gören Şerife Bacıların aziz bir emanetidir. Bu emanete, atalarımız gibi, canımız pahasına sahip çıkmaya devam edeceğiz. 100’ncü yılı görmek istemeyen, kutlamak istemeyen veya bağımsızlığımıza göz dikenlere, buradan İstiklal Yolu’ndan söyleyecek bir sözümüz var: Cumhuriyetimiz kolay kurulmadı ve asla yenilmeyecek.

Zafer Partisi olarak, vatanımızı, bağımsızlığımızı sonuna kadar savunmakta kararlıyız. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!” dedi.

Özdağ ve partililer, basın açıklamasının ardından Anıtkabir’i ziyaret etti. Özdağ, burada Atatürk’ün mozolesine çiçek bıraktı.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

6 yaşındaki Kerem inşaat havuzunda ölü bulundu

Sonraki Haber

Otçu Kadir’in cesedini buldu, yerini dumanla belli etti

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Ersoy: Sıfır Atık hareketi dünya için bugün bir seçenek değil bir zarurettir
Politika

Sıfır Atık hareketi dünya için bugün bir seçenek değil bir zarurettir

5 Haziran 2026
Dervişoğlu: Rekabetin sonuçlandırılacağı yer milletin iradesini içine koyacağı seçim sandığı olmalıdır
Politika

Rekabetin sonuçlandırılacağı yer milletin iradesini içine koyacağı seçim sandığı olmalıdır

5 Haziran 2026
Özgür Özel'den CHP'lilere çağrı; "Öfke yerine iktidar diye bağırın"
Politika

Özgür Özel’den CHP’lilere çağrı; “Öfke yerine iktidar diye bağırın”

5 Haziran 2026
Bakan Uraloğlu: Demiryolu ağımızı 28 bin 500 kilometreye çıkarmayı hedefledik
Politika

Demiryolu ağımızı 28 bin 500 kilometreye çıkarmayı hedefledik

5 Haziran 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katılım finans, tüm dünya için daha adil ve güvenli bir modeldir / Geniş haber
Politika

Katılım finans, tüm dünya için daha adil ve güvenli bir modeldir

5 Haziran 2026
Bakan Bolat: Türkiye ihracata dayalı büyüme modeline devam edecek
Politika

Türkiye ihracata dayalı büyüme modeline devam edecek

5 Haziran 2026
Sonraki Haber
Otçu Kadir'in cesedini buldu, yerini dumanla belli etti

Otçu Kadir'in cesedini buldu, yerini dumanla belli etti

En Güncel Haberler

Virajda devrilen motosikletin sürücüsü yaralandı
Yerel Haberler

Virajda devrilen motosikletin sürücüsü yaralandı

5 Haziran 2026
Devrilen kamyonun şoförü yaralandı
Yerel Haberler

Devrilen kamyonun şoförü yaralandı

5 Haziran 2026
Bodrum’da otomobil ile minibüs çarpıştı: 6 yaralı
Yerel Haberler

Bodrum’da otomobil ile minibüs çarpıştı: 6 yaralı

5 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Mudanya’da denizden 2,5 ton atık çıkarıldı

5 Haziran 2026
Yaşam

Nemrut’u dünya turizmine daha güçlü şekilde kazandırmak istiyoruz

5 Haziran 2026
Yaşam

Kars Çayı’na düşen köpeği itfaiyeciler kurtardı

5 Haziran 2026
Yaşam

Havuzda mahsur kalan porsuk, itfaiye tarafından kurtarıldı

5 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsveç Kralı Gustaf tarafından kabul edildi

Numan Kurtulmuş, İsveç Kralı tarafından kabul edildi

- Haberton
5 Haziran 2026

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, resmi ziyaret için bulunduğu İsveç’in başkenti Stockholm’de, İsveç Kralı Carl 16'ncı Gustaf ile...

Kalp krizinin sessiz belirtileri neler? Uzmanlardan hayat kurtaran uyarılar

Günde kaç litre su içilmeli? Yaşa göre ideal su tüketimi ve uzmanların önerileri

Dolar yıl sonunda kaç TL olur? Piyasalarda son beklentiler ve kritik senaryolar

E-Devlet’te yeni dönem başladı: Vatandaşları ilgilendiren değişiklikler neler?

Güncel Haber

Virajda devrilen motosikletin sürücüsü yaralandı

Virajda devrilen motosikletin sürücüsü yaralandı

5 Haziran 2026
Devrilen kamyonun şoförü yaralandı

Devrilen kamyonun şoförü yaralandı

5 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton