26 Nisan 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - Uluslararası iş yapabilen girişimcilere ihtiyacımız var

Uluslararası iş yapabilen girişimcilere ihtiyacımız var

Haberton - Haberton
2 Mayıs 2025
- İş Dünyası
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Uluslararası iş yapabilen girişimcilere ihtiyacımız var
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, “Artık yerli ve milli iş insanına değil, yerli ve milli duruşunu koruyarak, uluslararası iş yapabilen girişimcilere ihtiyacımız var” dedi.

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği’nin (TÜGİAD) ünlü iş insanlarını ağırladığı ‘Liderlik Felsefesi Üzerine İkili Sohbetler’ serisinin konuğu, 1998-2000 yılları arasında TÜGİAD 7’nci Dönem Başkanlığı görevini yürüten Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın oldu. Serinin ikinci oturumu, ‘Liderlik Felsefesine Deniz Tuzu’ kitabının yazarı Deniz Başıbüyük moderatörlüğünde, TÜGİAD Genel Merkez Binası’nda gerçekleştirildi. Oturumda Hamdi Akın ile TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Yıldırım yer aldı.

TÜGİAD’ın saygın, bilgili ve eğitimli iş insanlarını bünyesinde barındıran bir kuruluş olduğuna değinen Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, uluslararası iş yapmanın önemine dikkat çekti. Genç girişimcilere net mesajlar veren Akın, “Artık yerli ve milli iş insanına değil, yerli ve milli duruşunu koruyarak uluslararası iş yapabilen girişimcilere ihtiyacımız var. Yerli milli olsun ama uluslararası iş insanı olsun. Eğer uluslararası değilseniz, ekmek yok. Dünyaya açılmak zorundasınız” ifadelerini kullandı.

‘ÜYELİK YAŞI 50’E ÇIKARILMALI’

TÜGİAD gibi derneklerin, kamusal kaynaklarla değil, üyelerinin katkısıyla ayakta duran bir yapı olduğuna dikkat çeken Akın, aidat konusundaki hassasiyete de işaret etti. Akın, TÜGİAD üyelik yaş sınırının da güncellenmesi gerektiğini vurgulayarak, “İnsan ömrü uzuyor. 45 yaş artık çok erken. Üyelik yaş sınırı 50’ye çıkarılmalı” diye konuştu.

Türk iş dünyasının Çin ve Hindistan konusuna çok önem vermesi gerektiğine dikkat çeken Hamdi Akın, “Bundan sonra dünyanın ekonomik ekseni kayıyor. Yani artık Amerika’dan Çin’e doğru ve Hindistan’a yani doğuya doğru kayıyor. Çünkü nüfus orada. Nüfusun olduğu yerde ekonomik büyüklük olur. Eğer doğru yönetildiği zaman bu kaçınılmazdır. Dünyanın liderliğini onlar ele geçirecekler. Amerika gerçeği var ama medeniyetin beşiğinin de Çin olduğunu unutmamak gerekiyor.

Zaten Amerika’da Çin ile bir ekonomi savaşa girerek bunu dünyaya ilan etti. Dolayısıyla bizim tarafımızın aslında daha çok Çin, Hindistan, Endonezya yani doğu olması gerekir. Teknoloji batıda yer alıyor. Şu anda ne olursa olsun dijital dünya Amerika’da birazcık daha ilerideymiş gibi görünüyor. Ama Çin’in de çok rahatlıkla kısa zaman içerisinde liderliği ele geçireceği görülüyor. Onun için siz şimdiden yerinizi alın derim” dedi.

Hamdi Akın, TÜGİAD üyesi genç iş insanlarına Orta Asya’nın da ticari ilişkiler açısından büyük potansiyeli taşıdığını belirterek, “Ancak, bürokratik engeller, finans sistemindeki aksaklıklar, ticaret hukuku konusundaki eksiklikler nedeniyle olası risklere karşı dikkatli olunmalı. Birçok arkadaşımız bölgeden iyi paralar kazandığı gibi kaybedenler de oldu. Onun için ikisinin arasında bir dengeyi kurarak gidip gelmek gerekiyor” diye konuştu.

‘ÇİN PAZARINA GİREBİLMELERİ İÇİN ÖNEMLİ BİR KÖPRÜ OLACAK’

Türkiye genç iş insanlarının dünyadaki temsili için var güçleriyle çalıştıklarını söyleyen TÜGİAD Başkanı Gürkan Yıldırım, “6-12 Nisan tarihlerinde Pekin’de TÜGİAD Çin Merkezi’ni kurduk. Bu merkez, Çin’e yaklaşımın değiştiği bir dönemde genç girişimcilerimizin sermayeye ulaşmaları, teknoloji ve yenilenebilir enerji gibi alanlarda ortaklık kurmaları ve Çin pazarına daha sağlıklı adımlarla girebilmeleri için önemli bir köprü olacak” diye konuştu.

Yurt dışı temsilcilik modelinden şubeleşmeye geçtiklerini belirten Yıldırım, TÜGİAD’ın diğer uluslararası projelerini de şöyle anlattı:

“Türk devletleriyle federasyon modeli için 8 aydır süren çalışmalar kapsamında Özbekistan, Kazakistan ve Kırgızistan’la önemli bir aşamaya geldik. Bu yıl içinde TÜGİAD’ın kurucu olduğu bir federasyon yapısını hayata geçirerek, üyelerimize yeni iş imkanları ve iş birliği olanakları yaratmak istiyoruz. ABD Ticaret Odası ile ön kabul sürecini tamamladık, TÜGİAD olarak 2 ay içerisinde buradaki üyeliğimiz hayat bulabilir. ABD içinde tanımlı bir STK olarak kabul edileceğiz. Çalışmalarımızı planlarımız dahilinde tamamlayabilirsek bu yıl içinde Amerika’daki şubemizi de açmayı hedefliyoruz. Balkanlar’da da İstanbul, Bosna veya Sırbistan merkezli bir konfederasyon kurmak üzere çalışmalar yürütüyoruz.”

Söyleşinin ardından TÜGİAD Başkanı Gürkan Yıldırım, Hamdi Akın’ın TÜGİAD’a üyelik formu ve Akın’ın başkanlığı döneminde YES For Europe’a katılma kararının örneği ile dönem fotoğraflarından oluşan bir hediye takdim etti. Metni Kopyala

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Polisin üzerine aracı süren CHP’li Adnan Beker’in şoförüne soruşturma

Sonraki Haber

Hentbolda kadınlar ve erkekler Türkiye Kupası finalistleri belli oldu

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Cemil Tugay şeflerle lezzet turuna çıktı
İş Dünyası

Cemil Tugay şeflerle lezzet turuna çıktı

26 Nisan 2026
Sınırlı miktarda üretilen beyaz çayın kilosu 40 bin TL
İş Dünyası

Sınırlı miktarda üretilen beyaz çayın kilosu 40 bin TL

26 Nisan 2026
Klavyeyi bıraktı, merdaneyi ele aldı; yazılımcının 'pizzacıya' dönüşümü
İş Dünyası

Klavyeyi bıraktı, merdaneyi ele aldı; yazılımcının ‘pizzacıya’ dönüşümü

26 Nisan 2026
İş Dünyası

Türkiye genelinde dron eğitim merkezleri kuracağız

25 Nisan 2026
İş Dünyası

Yeni teşvikler Türkiye için yeni bir atılım süreci başlatabilir

25 Nisan 2026
'OYAKKENT Silüet, ulaşım ve yaşamın merkezinde konumlanıyor'
İş Dünyası

OYAKKENT Silüet, ulaşım ve yaşamın merkezinde konumlanıyor

24 Nisan 2026
Sonraki Haber
Hentbolda kadınlar ve erkekler Türkiye Kupası finalistleri belli oldu

Hentbolda kadınlar ve erkekler Türkiye Kupası finalistleri belli oldu

En Güncel Haberler

Galatasaray - Fenerbahçe maçından notlar (Galatasaray cephesi)
Spor Haberleri

Galatasaray – Fenerbahçe maçından notlar (Galatasaray cephesi)

26 Nisan 2026
Fenerbahçe - Galatasaray maçından notlar (Fenerbahçe cephesi)
Spor Haberleri

Fenerbahçe – Galatasaray maçından notlar (Fenerbahçe cephesi)

26 Nisan 2026
Kayseri’de elektrikli otomobil seyir halindeyken alev aldı
Yerel Haberler

Kayseri’de elektrikli otomobil seyir halindeyken alev aldı

26 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Elazığ’da dolu yağışı etkili oldu

26 Nisan 2026
Yaşam

Gaziantep’te dolu yağışı etkili oldu

26 Nisan 2026
Yaşam

Düzce’de plajda hafta sonu yoğunluğu

26 Nisan 2026
Yaşam

Demirci ikinci el oto pazarına kavuştu

26 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Tokat’ta motosiklet kazasında sürücü yaşamını yitirdi

Tokat’ta motosiklet kazasında sürücü yaşamını yitirdi

- Haberton
26 Nisan 2026

Tokat’ta sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettikten sonra devrilen sürüklenen motosikletin sürücüsü yaşamını yitirdi. Kaza, saat 17.45 sıralarında Tokat - Niksar kara...

Kadına şiddet vakalarında artış iddiası: Gerçek tablo ne?

Gençlerde anksiyete ve depresyon artıyor mu? Uzmanlar uyardı

Deepfake tehlikesi büyüyor: Gerçek ile sahte nasıl ayırt edilir?

Orta Doğu’da tansiyon yükseliyor: Türkiye nasıl etkilenecek?

Güncel Haber

Galatasaray - Fenerbahçe maçından notlar (Galatasaray cephesi)

Galatasaray – Fenerbahçe maçından notlar (Galatasaray cephesi)

26 Nisan 2026
Fenerbahçe - Galatasaray maçından notlar (Fenerbahçe cephesi)

Fenerbahçe – Galatasaray maçından notlar (Fenerbahçe cephesi)

26 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton