28 Ekim 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Ülkücü Hareket, 57’nci Alay olmaya hazırdır

Ülkücü Hareket, 57’nci Alay olmaya hazırdır

Haberton - Haberton
27 Mayıs 2022
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Ülkücü Hareket, 57'nci Alay olmaya hazırdır

Ülkücü Hareket, 57'nci Alay olmaya hazırdır

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ”Milliyetçi-Ülkücü Hareket ihtiyaç hasıl olursa, karanlık emeller bir kez daha sahneye çıkarsa, bilinmelidir ki; mazisindeki emsalsiz fedakarlıkları tekrarlamaya, Türk milletinin geri dönmeyi düşünmeyen 57’inci Alayı olmaya hazırdır, buna da yeminlidir” dedi.

Devlet Bahçeli, Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde ‘Ülkücü Şehitleri Anma Günü’ programına katıldı. Ülkücü Şehitler Anıtı’nda düzenlenen törende konuşan Bahçeli, “Türkiye’nin en çetin ve zorlu yıllarında, sonunu ve sonucu düşünmeden, çıkar hesabı yapmadan, zevki sefaya dalmadan, nefislerinin esaretine kapılmadan bir hilal uğruna şehit düşen dava arkadaşlarımıza şükran borcumuz tarifsiz ve sınırsızdır. Vurulup tertemiz alınlarından uzansalar da gerçekte cennetin açılmış kapılarına yürüdüler.

Bir ülküleri vardı, istikameti Kızılelma’ya kadar açılıyordu. Bu duruşları vardı, kaynağı Ötüken’e kadar ulaşıyordu. Bir sevdaları vardı, kaderi ve kavli vatan ve milletin varoluşuyla bütünleşmişti. Ülkücü şehitlerimiz kutlu davamızın mücadele timsalleridir. Her birisi Yusuf yüzlü, kurt bakışlı, hilal kaşlı, Yunus gönüllü, Yavuz yürekliydi. Bazen bir sokak ortasında, bazen bir yurt köşesinde, bazen bir okul koridorunda saldırı ve suikasta maruz kaldılar. Vuruldular; ama taviz vermediler. Düştüler; ama boyun eğmediler” dedi.

‘YERİ GELDİĞİNDE BU HESAP KIRAN KIRANA GÖRÜLECEKTİR’

Bahçeli, ülkücü şehitlerin, tıpkı Çanakkale’de yaşandığı gibi, tıpkı Milli Mücadele yıllarında görüldüğü gibi, tarihin emanetlerini omuzlayarak, milli ve manevi değerleri iliklerine kadar özümseyerek Türkiye’yi geçmek isteyenlere cüretlerinin bedelini çok ağır ödettiklerini söyledi. Bahçeli, “Milliyetçi-Ülkücü Hareket ihtiyaç hasıl olursa, karanlık emeller bir kez daha sahneye çıkarsa, bilinmelidir ki, mazisindeki emsalsiz fedakarlıkları tekrarlamaya, Türk milletinin geri dönmeyi düşünmeyen 57’inci Alayı olmaya hazırdır, buna da yeminlidir.

Şehitlerimizin mücadelesi boşuna verilmemiştir. Gencecik fidanlarımız, henüz bıyığı yeni terlemiş dava arkadaşlarımız boşu boşuna kara toprağa girmemişlerdir. Şu hatırlatmayı özellikle yapmak isterim ki, Türk milleti üzerinde kimlerin hain ve hasmane planı varsa, Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in de onlarla kapanmaz, kapanmayacak hesabı vardır. Ve yeri geldiğinde bu hesap kıran kırana görülecektir” diye konuştu.

Ülkücü Hareket, 57’nci Alay olmaya hazırdır

‘BİZİM YOLUMUZ HAK YOLUDUR’

Bahçeli, “İntikam alanların en hayırlısı Allah’tır. Bizim yolumuz hak yoludur, hakikat yoludur, Allah’ın yoludur. Devşirilmiş zihniyetlere terk edecek bir ülkemiz dün yoktu, bugün de yoktur. İş birlikçiliğin kafesine girmiş mandacılara, ihanetin kulvarında peş peşe koşan, bunu da demokrasi ve özgürlük kriteriyle tevil eden köksüzlere ne tarihimizi yargılatırız, ne milletimizi sorgulatırız, ne de devletimizi kirli ellerine bırakırız.

‘Ölürsem şehit, kalırsam gaziyim’ diyen soylu iradeyi hiçbir gücün kıramayacağını, hiçbir saldırının yıkamayacağını, hiçbir zalimin teslim alamayacağını ikazen söylemek ve muhataplarına ilam etmek isterim. Bu aziz vatanın, bu kutlu milletin yalnızca fert fert insanı değil, aynı zamanda nehirleri de gazidir, dağları da kahramandır” ifadelerini kullandı.

‘ŞEHİTLERİMİZİN YÜZÜNÜ KARA ÇIKARMAYACAĞIZ’

Bahçeli, Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in sosyal maliyetinin çok fazla olduğuna dikkat çekerek, “Bizim yol haritamızı şehitlerimiz çizmiştir. Cesaretimizin feyzi aziz ceddimizdir. Kuvvetimizin ve kudretimizin temeli milli tarihimizdir. Bizim gidecek bir yerimiz yoktur. Gitmeye niyetimiz yoktur. Göndermek için tertip içinde olanları da doğduklarına pişman etmek boynumuzun borcudur. Gözlerine kara perde inenlerin dedikodularına, Türk düşmanlarına uyduluk yapanların provokasyonlarına göz yummamız, yol vermemiz akıl ve mantık inkarıdır.

En başta şehitlerimizin mücadelelerini bihakkın sürdürmekle sorumluyuz. Çünkü Milliyetçi-Ülkücü Hareket karanlığın yamacından parlayan meşale, geleceği kucaklayan fikir ve düşünce medeniyeti, dosta güven ve huzur veren, düşmana korku ve hüsran vaat eden millet çınarıdır. Şehitlerimizin yüzünü kara çıkarmayacağız. Onların ruhlarını muazzep etmeyeceğiz. Satanlardan, korkanlardan ve kaçanlardan olmayacağız. Maskeli demokratlarla, mayası ve meşrebi karışık sahte zihniyetlerle, parayı verenin düdüğünü çalan sabıkalı çıkarcılarla, Türkiye’ye ve Türk milletine karşı ölümcül operasyonların içinde olan alçaklarla sonuna kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. Yılmayacağız, yıkılmayacağız, mutlaka başaracağız. Şehitlerimizin destanını aleme okuyacağız” dedi.

Etiketler: AnkaraDevlet Bahçeli
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Pakize Suda’nın yeğeninden açıklama

Sonraki Haber

Ne kadar çok zenginsiniz?

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Güler'den Yunanistan ve Ege mesajı: "Gerilimi artıran yaklaşımları kabul etmeyiz"
Politika

Bakan Güler’den Yunanistan ve Ege mesajı: “Gerilimi artıran yaklaşımları kabul etmeyiz”

27 Ekim 2026
Bakan Bolat, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay ile görüştü
Politika

Bakan Bolat, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile görüştü

27 Ekim 2026
30 üniversiteye 'TYÇ logosu' kullanım hakkı
Politika

30 üniversiteye ‘TYÇ logosu’ kullanım hakkı

27 Ekim 2026
TBMM Başkanı Kurtulmuş, TÜRKPA Genel Sekreteri Hasan'ı kabul etti
Politika

TBMM Başkanı Kurtulmuş, TÜRKPA Genel Sekreteri Hasan’ı kabul etti

27 Ekim 2026
TBMM Dışişleri Komisyonu’nda ‘Mekke Anlaşması’ kabul edildi
Politika

TBMM Dışişleri Komisyonu’nda ‘Mekke Anlaşması’ kabul edildi

27 Ekim 2026
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kuzey Makedonya Devlet Bakanı Zeynula'yı kabul etti
Politika

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kuzey Makedonya Devlet Bakanı Zeynula’yı kabul etti

27 Ekim 2026
Sonraki Haber
Ne kadar çok zenginsiniz?

Ne kadar çok zenginsiniz?

En Güncel Haberler

Beyoğlu'nda 5 katlı metruk bina çöktü -1
Yerel Haberler

Beyoğlu’nda 5 katlı metruk bina çöktü -1

28 Ekim 2026
Otomobil ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 5 yaralı
Yerel Haberler

Otomobil ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 5 yaralı

28 Ekim 2026
Mardin’de hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı
Yerel Haberler

Mardin’de hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

27 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Antalya’da su altı ekosistemini koruma projesi: ‘Üç Adalar’ saha ziyareti gerçekleştirildi

27 Ekim 2026
Yaşam

Datça’da sağanak nedeniyle yollar göle döndü

27 Ekim 2026
Yaşam

‘Polisiz’ deyip 1,2 kilo altını alarak dolandıran 3 şüpheli tutuklandı: “14 yıllık emeğimizi istiyorum”

27 Ekim 2026
Yaşam

Bingöl’de 7 büyüklüğünde deprem senaryolu tatbikat

27 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye derbi sonrası sert yanıt: “Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış!”

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye derbi sonrası sert yanıt: “Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış!”

- Haberton
27 Ekim 2026

Süper Lig'in 9’uncu haftasında dün evinde Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup eden Galatasaray, karşılaşmanın ardından meydana gelen olaylara ilişkin kulübün resmi internet...

Okulda akran zorbalığı, tehdit ve şiddet varsa ne yapılmalı? Veliler nereye şikâyet edebilir, öğrencilere hangi cezalar uygulanır?

Sonbaharda zihninizi dinlendiren 7 farkındalık egzersizi! Doğada mindfulness ile stresten uzaklaşmanın yolları

Kasım indirimleri öncesi e-ticarette büyük hareketlilik bekleniyor! Gözler yılın en yoğun alışveriş döneminde

Türkiye’de saatler neden geri alınmıyor? Kalıcı yaz saati uygulamasının günlük yaşama etkileri

Güncel Haber

Beyoğlu'nda 5 katlı metruk bina çöktü -1

Beyoğlu’nda 5 katlı metruk bina çöktü -1

28 Ekim 2026
Otomobil ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 5 yaralı

Otomobil ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 5 yaralı

28 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton