15 Eylül 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Ülkemizin iyi niyeti defalarca suistimal edildi

Ülkemizin iyi niyeti defalarca suistimal edildi

Haberton - Haberton
25 Mayıs 2022
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Ülkemizin iyi niyeti defalarca suistimal edildi

Ülkemizin iyi niyeti defalarca suistimal edildi

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine ilişkin, Türkiye’nin onayına ihtiyaçları olduğunu belirterek, “Yalnız burada unutmamamız gereken bir şey var, Batılı ülkelere gösterilen ülkemizin iyi niyeti defalarca suistimal edildi” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akşener, Pençe-Kilit operasyon bölgesinde şehit olan 5 askere Allah’tan rahmet, ailelerine ve Türk milletine başsağlığı diledi. Akşener, Sultan 2’nci Abdülhamid üzerinde bir yaygara tufanı başlatıldığını belirterek, “Hakaretlerin, öfke nöbetlerinin, nefret şovlarının bini bir para. Oysa dillere destan şanlı tarihimize sahip çıkmanın da tarihimizden ilham alarak yol yürümenin de tarihe atıf yaparak siyaset dersi vermenin de yolu, ilk önce tarihi öğrenmekten geçer” diye konuştu.

Ülkemizin iyi niyeti defalarca suistimal edildi

‘TARİH DANIŞMAN NOTLARINDAN ÖĞRENİLMEZ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tarih öğrenemediği ve okumayı sevmediğini söyleyen Akşener, “Eline tutuşturulan notlardan ötesini görmüyor. Kulağına üflenen sesler dışında, kimseyi duymuyor. Dört bir yanını saran cehalet duvarından attığı hamasi nutuklarla günü kurtarmaya çalışıyor. Ancak unuttuğu bir şey var. Biz tarihe onun gibi kişiler üzerinden bakmıyoruz. Biz tarihe, onun gibi kavgalar üzerinden de bakmıyoruz. Biz tarihe değerler, sistemler ve sonuçlar üzerinden bakıyoruz.

Abdülhamid Han’la değil, o günün şartlarındaki demokrasi rüzgarıyla ilgileniyoruz. Abdülhamid Han’ı kendisine benzetmemi bir hakaret olarak algıladı. Yani Sayın Erdoğan’ı Abdülhamid Han’a benzetmek, rahmetliye hakaretmiş. Sayın Erdoğan için rehber kabul ettiği, rol model aldığı ama nasıl vefat ettiğini bile bilmediği Abdülhamid Han’ı, kendisine benzetmek, büyük bir hakaretmiş. Yani biz aslında istibdada karşı koyan o ruhtan bahsederken değil, Sayın Erdoğan’a benzetirken Abdülhamid Han’a hakaret etmişiz. Arkadaş en azından kendisinin farkında” açıklamasında bulundu.

Meral Akşener, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine ilişkin, Türkiye’nin onayına ihtiyaçları olduğunu belirterek, “Yalnız burada unutmamamız gereken bir şey var, Batılı ülkelere gösterilen ülkemizin iyi niyeti defalarca suistimal edildi” dedi.

‘İLK ÖNCE KENDİ NİYETLERİNİ SORGULAMALARI GEREKİYOR’

İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyelik girişimine ilişkin konuşan Akşener, şu ifadeleri kullandı:

“Putin’in yayılmacı ve saldırgan politikası, bütün Avrupa’da bir güvenlik krizi yarattı. Ukrayna’da 4 aydır süren işgal, şimdiye kadar NATO üyesi olmayan İsveç ve Finlandiya’yı da harekete geçirdi. Her iki ülke de Rusya’ya karşı caydırıcılık elde etmek için NATO üyeliğine başvurdular ama bu talebin kabul görmesi için mevcut üyelerin oy birliğine yani Türkiye’nin de onayına ihtiyaçları var.  Yalnız, burada unutmamamız gereken bir şey var.

Ülkemizin şimdiye kadar Batılı ülkelere gösterdiği iyi niyet, defalarca suistimal edildi. Mesela, Sovyet Rusya ve Yugoslavya’dan kopan ülkelerin NATO’ya girmesi için verdiğimiz destek PKK’ya yardıma dönüştü. Kore’de, Bosna’da, Afganistan’da Türk askerinin verdiği mücadele, müttefik bildiğimiz ülkelerin FETÖ’ye kol kanat germeleriyle son buldu.

Ülkemizin iyi niyeti defalarca suistimal edildi

İşte bu yüzden bugün Türkiye’den İsveç ve Finlandiya’nın üyeliği için iyi niyet bekleyenlerin ilk önce kendi niyetlerini sorgulaması gerekiyor. İYİ Parti olarak bu kararın milli menfaatlerimiz gözetilerek verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu noktada ülkemizin iki önemli çıkarı var. Birincisi Avrupa’daki PKK varlığını sonlandırmak ve terör örgütünün Avrupa yapılanmasını çökertmek. İkincisi ise çarlık rüyaları gören Putin’in, saldırgan Rusya’sına karşı Avrupa güvenliğini güçlendirmek.”

NATO üyeliği yolunun terör örgütlerini topraklarından çıkarmakla başlayacağını dile getiren Akşener, “Eğer İsveç ve Finlandiya, Rusya tehdidini ciddiye alıyor ve kendilerini korumak için NATO’ya üye olmak istiyorlarsa öncelikli olarak kendilerini kullanan ve ilk fırsatta sırtlarından bıçaklayacak olan PKK’ya karşı gerekli tepkiyi göstermeli ve terör örgütünü topraklarından çıkartmalıdır” dedi.

‘BİZ YANINIZDA DURURUZ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dış politikayı, iç politika şovuna dönüştürmeye çalıştığını ifade eden Akşener, “Çok değil daha geçtiğimiz sene Milli Savunma Bakanı, Birleşik Arap Emirlikleri’nin PKK’ya verdiği destekten bahsediyordu. İçişleri Bakanı, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında Birleşik Arap Emirlikleri’nin olduğunu iddia ediyordu. Sayın Erdoğan da bu doğrultuda Mısır’a, İsrail’e ve Suudi Arabistan’a en üst perdeden konuşuyordu. Eğer amacın, bu terör örgütünü Avrupa’dan tasfiye etmekse bunu yapmanın yolu da yordamı da bellidir. Biz de yanında dururuz” ifadelerini kaydetti.

Akşener, tarım politikalarına da eleştirilerde bulunduğu konuşmasında sözü seçime getirerek, “Göreceksiniz sandıkla gelen sandıkla gidecek. Bu ülkenin hak edilmiş iktidarı biz olacağız. Hazır olun çok az kaldı” dedi.

Etiketler: İyi PartiMeral Akşener
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

‘En Etkin 50 CHRO’ araştırması sonuçlandı

Sonraki Haber

Kuyuya düşen yavru köpekleri itfaiye kurtardı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

AK Parti'de MYK toplandı
Politika

AK Parti’de MYK toplandı

15 Eylül 2026
DEVA Partili Ekmen’den Bakan Işıkhan’a tepki: “Soru önergeme 744 gün sonra yanıt geldi”
Politika

DEVA Partili Ekmen’den Bakan Işıkhan’a tepki: “Soru önergeme 744 gün sonra yanıt geldi”

15 Eylül 2026
Milli Savunma Bakanı, kaymakam adaylarıyla bir araya geldi
Politika

Milli Savunma Bakanı, kaymakam adaylarıyla bir araya geldi

15 Eylül 2026
Üsküdar Belediye Başkan Vekili Dündar Ziya Gültekin esnafı ziyaret etti
Politika

Üsküdar Belediye Başkan Vekili Dündar Ziya Gültekin esnafı ziyaret etti

15 Eylül 2026
Çocuklara sosyal yardımlar hız kesmiyor: Eylül ayı SED ödemeleri hesaplara yatırıldı
Politika

Bakan Göktaş açıkladı: 2 milyar 186 milyon liralık destek hesaplara yatırıldı

15 Eylül 2026
Bakan Ersoy, Filistin Kültür Bakanı Hamdan ile görüştü
Politika

Filistin’in kültürel mirası için Türkiye’den destek

15 Eylül 2026
Sonraki Haber
Kuyuya düşen yavru köpekleri itfaiye kurtardı

Kuyuya düşen yavru köpekleri itfaiye kurtardı

En Güncel Haberler

AK Parti'de MYK toplandı
Politika

AK Parti’de MYK toplandı

15 Eylül 2026
2'nci iller arası isteğe bağlı yer değiştirme duyurusu yayımlandı: Atamalar 25 Eylül'de yapılacak
Gündem

2’nci iller arası isteğe bağlı yer değiştirme duyurusu yayımlandı: Atamalar 25 Eylül’de yapılacak

15 Eylül 2026
Beylikdüzü'nde dev hırsızlık zanlıları yakalandı: 1 milyon 500 bin lira değerinde ziynet eşyası çalmışlardı
Yerel Haberler

Beylikdüzü’nde dev hırsızlık zanlıları yakalandı: 1 milyon 500 bin lira değerinde ziynet eşyası çalmışlardı

15 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Cinayet davasında dikkat çeken savunma: “Annemi korumak istedim”

15 Eylül 2026
Yaşam

Eskişehir’de yasa dışı bahis operasyonu: 6 şüpheli gözaltında

15 Eylül 2026
Yaşam

Edirne’de çocuklar, Gazze’de barış için uçurtma uçurdu

15 Eylül 2026
Yaşam

Nişan için geldiği Bolu’da fenalaştı, ambulans helikopterle Antalya’ya sevk edildi

15 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Milas için kritik gün: İşçiler ve muhtarlardan Ankara’da çağrı

Milas için kritik gün: İşçiler ve muhtarlardan Ankara’da çağrı

- Haberton
15 Eylül 2026

Muğla’nın Milas ilçesinde faaliyet gösteren elektrik santrallerinin geleceğini belirleyecek acele kamulaştırma kararına karşı açılan davanın yarın yapılacak duruşması öncesinde, bölge...

Sonbahar alerjileri: Küf sporları ve iç mekân hava kalitesi neden daha fazla önem kazanıyor?

Çocuk ders çalışmak istemiyorsa ne yapılmalı? Uzmanların önerdiği etkili yöntemler

EYT’den emekli olup çalışmaya devam edenlerin hakları neler? Maaş, kıdem, izin ve SGDP ayrıntıları

İkinci el otomobil alırken motorun iyi olduğu nasıl anlaşılır? Ustaların baktığı kritik işaretler

Güncel Haber

AK Parti'de MYK toplandı

AK Parti’de MYK toplandı

15 Eylül 2026
2'nci iller arası isteğe bağlı yer değiştirme duyurusu yayımlandı: Atamalar 25 Eylül'de yapılacak

2’nci iller arası isteğe bağlı yer değiştirme duyurusu yayımlandı: Atamalar 25 Eylül’de yapılacak

15 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton