8 Ağustos 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Ülkemizin iradesini güçlendirmeliyiz

Ülkemizin iradesini güçlendirmeliyiz

Haberton - Haberton
19 Ocak 2023
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Ülkemizin iradesini güçlendirmeliyiz

Ülkemizin iradesini güçlendirmeliyiz

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonumuz doğrultusunda ülkemizin iradesini güçlendirmeliyiz. Dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeli, ardından da ilk sıralara yükselmeliyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemizin büyük fedakarlıklar ve çabalarla sahip olduğu kazanımları korumamız gerekiyor. Bununla birlikte ‘Türkiye Yüzyılı‘ vizyonumuz doğrultusunda ülkemizin küresel düzeyde söz ve karar sahibi olma iradesini güçlendirmeliyiz. Siyasi ve ekonomik gücümüzü katlayarak artırmak suretiyle önce dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeli, ardından da ilk sıralara doğru yükselmeyi sürdürmeliyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Amasya Balal Tüneli Açılış Töreni’ne Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden canlı bağlantı ile katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balal Tüneli’nin, yolun kış mevsimindeki çilesini bilenler için çok daha büyük öneme sahip olduğunu belirterek, “Sadece vakitten ve akaryakıttan yılda 21,4 milyon lira tasarruf sağlayacak, karbon emisyonunu 265 ton azaltacak bu projeyi, 760 milyon liralık bir yatırımla hayata geçirdik.

Kalkınmanın altyapılarından olan ulaştırmada devreye aldığımız her projenin bizi 2023 hedeflerimize kavuşturma yanında ‘Türkiye Yüzyılı’na bir adım daha yaklaştırdığına inanıyoruz. Geçtiğimiz 20 yılda asırlık eksiklikleri tamamlayarak ihmalleri telafi ederek yürüttüğümüz eser ve hizmet siyasetimizin en somut örnekleri işte bu yatırımlardır. Bugün ülkemizin 81 şehrinin tamamı altyapı yatırımlarımızın katkısıyla üretim ve istihdamda katettiği mesafe sayesinde ihracat yapabilir hale gelmiştir” dedi.

‘ALTYAPI İHTİYACINI ÖNEMLİ ORANDA TAMAMLADIK’

Türkiye’nin, eğitim, sağlık, güvenlik, adalet, ulaştırma ve enerjide gerçekleştirilen atılımların meyvelerini her alanda toplamaya başladığını kaydeden Erdoğan, “İnsanlarımız fikri ve bedeni çabalarının, kabiliyetlerinin, imkanlarının karşılığını almak için başka yerlere gitmek mecburiyetinde kalmıyor. Artık her vatandaşımız yaşadığı yerde girişimi ve emeği ile kendi düzenini kurabiliyor, kendi hayalini gerçekleştirebiliyor, geleceğine umutla bakabiliyor.

Kara yoluyla, hava yoluyla, demir yoluyla, ulaşımın tüm sektörlerinde ülkemizin altyapı ihtiyacını önemli oranda tamamlamış olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Halen devam eden yatırımları da süratle bitirerek kaynaklarımızı çağın önümüze çıkardığı fırsatları değerlendirmek için daha etkin şekilde kullanabilme imkanına kavuşacağız. Gençlerimizin, ülkemizi ve dünyayı kucaklayan geniş muhayyilerine şahit oldukça hayata geçirdiğimiz projelerle ne kadar doğru bir iş yaptığımızı tekrar tekrar görebiliyoruz” diye konuştu.

‘2023’Ü TARİHE ŞANLA KAYDEDECEĞİZ’

Türkiye’nin, Cumhuriyet’in 100’üncü yılına, daha büyük umutlar ve daha büyük hedeflerle girdiğini kaydeden Erdoğan, “‘Türkiye Yüzyılı’ ile Cumhuriyetimizin 2’nci asrını, telafiyi geride bırakıp terakki devri haline dönüştürmekte kararlıyız. Elbette bu noktaya kolay gelmedik. Küresel yönetim ve ekonomi sistemi, salgın, savaş, krizle kökünden sarsılırken ülkemizin sahip olduğu güçlü altyapı üzerinde büyük bir atılıma hazırlamak için çok mücadele verdik, çok gayret verdik.

Ülkemizin iradesini güçlendirmeliyiz
Ülkemizin iradesini güçlendirmeliyiz

Önümüze çıkartılan engelleri birer birer aşarak kurulan tuzakları birer birer bozarak maruz kaldığımız saldırıları birer birer göğüsleyerek bölgesinde ve dünyada söz sahibi bir ülke konumuna yükseldik. Geçmişte kendi krizlerine boğulup kalan bir ülkeydik. Şimdi küresel krizleri fırsata dönüştürebilen bir ülke olarak gıpta ile takip ediliyoruz. Bu sürecin en kirik noktasında ülkemizi yeni bir vizyona, yeni hedeflere kavuşturmanın eşiğindeyiz. İnşallah pek çok büyük projemizin, yatırımımızın, emeğimizin, hayırlı neticelerini alacağımız 2023’ü tarihe şanla, şerefle, gururla kaydedeceğiz” açıklamasında bulundu.

‘ÜLKEMİZİN İRADESİNİ GÜÇLENDİRMELİYİZ’

Erdoğan, Türkiye’nin eser ve hizmet siyasetiyle geldiği seviyenin, kendilerini sevindirdiği kadar üzerlerine yeni sorumluluklar da yüklediklerini belirterek, şöyle konuştu:

“Evvela ülkemizin büyük fedakarlıklar ve çabalarla sahip olduğu kazanımları korumamız gerekiyor. Bununla birlikte ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonumuz doğrultusunda ülkemizin küresel düzeyde söz ve karar sahibi olma iradesini güçlendirmeliyiz. Siyasi ve ekonomik gücümüzü katlayarak artırmak suretiyle önce dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeli, ardından da ilk sıralara doğru yükselmeyi sürdürmeliyiz.

Aksi taktirde önümüze çıkan tarihi fırsatı bir kez daha kaçırma tehlikesiyle karşı karşıya kalabiliriz. Altyapıda gösterdiğimiz başarıyı bilimde, teknolojide, araştırma-geliştirmede sürdürmedikçe evlatlarımızı değerlerimizle yoğurarak yetiştirmedikçe bu hedefi yakalayamayız. İşte bunun için önümüzdeki dönemde hem bilim ve teknoloji hem de değerler eğitimini, medeniyet kültür bilincini, önceliklerimizin en başına alıyoruz. Hiçbir günlük tartışma bu temel önceliğin önüne geçemez, geçmemelidir. Maziden atiye kurduğumuz köprünün kilit taşı olarak gördüğümüz evlatlarımızı bu anlayışla geleceğe hazırlamak mecburiyetindeyiz.” 

Cumhuriyet’in 100’üncü yılını demokrasi ve kalkınma atılımlarının sembolü haline getirdiklerini kaydeden Erdoğan, “Aynı şekilde 2053 ve 2071 tarihlerini ‘Türkiye Yüzyılı’nın ara hedefleri olarak kayıtlara geçirdik. Açılışını yaptığımız tünel gibi projeleri, bu tarihi yürüyüşün son eksikliklerini tamamlama vesilesi olarak görüyoruz. Bir kez daha tünelimizin bağlantı yollarının ve köprülerin şehrimize, bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu eserin ülkemize kazandırılmasında emeği geçen bakanlığımızı, kurumlarımızı, yüklenici firmaları, mühendisinden işçisine herkesi tebrik ediyorum” dedi. 

Etiketler: Ekonomi
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Banka müdürünün milyonluk vurgununda detaylar

Sonraki Haber

Dünyayı Türkiye’ye bağlıyoruz

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Şimşek: Batman’da son yıllarda muazzam bir hizmet fırtınası var
Politika

Bakan Şimşek: Batman’da son yıllarda muazzam bir hizmet fırtınası var

8 Ağustos 2026
BBP’den ‘çerçeve yasa’ açıklaması
Politika

BBP’den ‘çerçeve yasa’ açıklaması

8 Ağustos 2026
CHP'li Dinçer, Kapıkule'de gurbetçilerle buluştu
Politika

CHP’li Dinçer, Kapıkule’de gurbetçilerle buluştu

7 Ağustos 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'da
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan’da! Üçlü ortak savunma anlaşması imzalanacak

7 Ağustos 2026
Bakan Yumaklı: GEKİS sayesinde her hayvanın dijital bir kimliği olacak
Politika

GEKİS sayesinde her hayvanın dijital bir kimliği olacak

7 Ağustos 2026
Malatya Arkeoloji Müzesi yarın yeniden ziyarete açılıyor
Politika

Malatya Arkeoloji Müzesi yarın yeniden ziyarete açılıyor

7 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Dünyayı Türkiye'ye bağlıyoruz

Dünyayı Türkiye'ye bağlıyoruz

En Güncel Haberler

Adana'da kahvehaneye silahlı saldırı: 3 yaralı
Yerel Haberler

Adana’da kahvehaneye silahlı saldırı: 3 yaralı

8 Ağustos 2026
Milas'ta para istedikleri kişilerin araçlarını kurşunlayan 3 şüpheli tutuklandı
Yerel Haberler

Milas’ta para istedikleri kişilerin araçlarını kurşunlayan 3 şüpheli tutuklandı

8 Ağustos 2026
Minibüsün camını kırıp, para ve altınları çalan kar maskeli 5 şüpheli, 3 ilde düzenlenen operasyonlarla yakalandı
Yerel Haberler

Minibüsün camını kırıp, para ve altınları çalan kar maskeli 5 şüpheli, 3 ilde düzenlenen operasyonlarla yakalandı

8 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

AK Parti’li Zorlu: Türk Dünyası Düşünce ve Araştırma Merkezi’ni Keçiören’de kurma kararı aldık

8 Ağustos 2026
Yaşam

Devlet Bahçeli, nikah şahidi oldu

8 Ağustos 2026
Yaşam

Mahsun Kırmızıgül: Ülkemizde barış havası esiyor umarım kalıcı olur, umarım yapıcı olur

8 Ağustos 2026
Yaşam

Tekirdağ’da Kur’an kursu öğrencileri, harçlıklarını Filistin’e bağışladı

7 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Birlikte yaşadığı kadını darbeden şüpheliye uzaklaştırma; geçmiş yıllardaki darp görüntüleri ortaya çıktı

Birlikte yaşadığı kadını darbeden şüpheliye uzaklaştırma; geçmiş yıllardaki darp görüntüleri ortaya çıktı

- Haberton
8 Ağustos 2026

Adana'da birlikte yaşadığı S.M.'yi (26) darbettiği öne sürülen V. B. (40) hakkında 1 ay süreyle uzaklaştırma verildi. 2024 ve 2025...

Aşırı Kıskançlık Neden Olur? Sürekli Kıskanma Hissinin Altında Hangi Nedenler Yatabilir?

Para Biriktirmeye Nereden Başlanmalı? Uzmanlardan Etkili Tasarruf İçin İlk Adımlar

Sabah uyanınca ilk 10 dakikada yapılan bu hata gün boyu yorgun hissettiriyor

Yazın Araç Neden Hararet Yapar? En Yaygın Nedenler ve Alınabilecek Önlemler

Güncel Haber

Adana'da kahvehaneye silahlı saldırı: 3 yaralı

Adana’da kahvehaneye silahlı saldırı: 3 yaralı

8 Ağustos 2026
Milas'ta para istedikleri kişilerin araçlarını kurşunlayan 3 şüpheli tutuklandı

Milas’ta para istedikleri kişilerin araçlarını kurşunlayan 3 şüpheli tutuklandı

8 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton