11 Eylül 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - UFRAD’ın 35’inci yılında marka ve franchise dünyası İstanbul’da buluştu: Öne çıkan markalar ödüller verildi

UFRAD’ın 35’inci yılında marka ve franchise dünyası İstanbul’da buluştu: Öne çıkan markalar ödüller verildi

Haberton - Haberton
11 Eylül 2026
- İş Dünyası
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

UFRAD Franchising Derneği tarafından düzenlenen ‘UFRAD Marka Zirvesi ve Franchise Ödülleri 2026’, derneğin kuruluşunun 35’inci yılı kapsamında İstanbul’da gerçekleştirildi.

Markalaşma, franchising, perakende ve sürdürülebilir büyümenin geleceğinin ele alındığı zirvede; sektör temsilcileri, marka yöneticileri, yatırımcılar ve iş dünyasının önde gelen isimleri bir araya geldi. UFRAD Franchise Ödülleri 2026 kapsamında ise franchise alanında başarıları, büyüme performansları ve çalışmalarıyla öne çıkan marka ve yöneticiler farklı kategorilerde ödüllendirildi.

Programın açılış bölümünde UFRAD Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Aydın, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Çetin Tecdelioğlu ve Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar açılış konuşmalarını gerçekleştirdi. Açılış konuşmalarının ardından Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Munyar, ‘Ekonominin Geleceğine Bakış’ başlıklı gündem konuşmasında ekonomik gelişmelere ilişkin değerlendirmelerini paylaştı.

Etkinliğin ana oturumlarından ‘Türkiye’de Marka Olmak: Büyüme, Franchise ve Perakendenin Geleceği’ başlıklı Liderler Paneli’nde; Türkiye’de markalaşmanın mevcut durumu, franchise sistemlerinin büyümedeki rolü ve perakende sektörünün gelecek dönemde karşılaşacağı fırsat ve dönüşüm alanları değerlendirildi.

Panelde UFRAD Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Aydın, Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel ve Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Nuri Şapkacı konuşmacı olarak yer alırken, oturumun moderatörlüğünü UFRAD Yönetim Kurulu Üyesi Özgen Kart gerçekleştirdi.

Gündem konuşması ve Liderler Paneli’nin ardından, programa ve sektörün gelişimine sundukları katkılar dolayısıyla konuşmacılara UFRAD Sektörel Katkı Ödülleri takdim edildi.

Programın devamında gerçekleştirilen UFRAD Franchise Ödülleri 2026 kapsamında; franchise sektörüne değer katan, başarılı büyüme hikâyeleri ve çalışmalarıyla öne çıkan marka ve yöneticiler farklı kategorilerde ödüllendirildi. Halk oylaması sonucunda tüketicilerin tercihleriyle belirlenen markalara ise “Halk Oylaması ile Seçilen En Beğenilen Sektörel Markalar Ödülü” takdim edildi.

Etkinliğin son bölümünde düzenlenen B2B Görüşmeleri ve Networking programında markalar, yatırımcılar ve iş dünyası temsilcileri birebir görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşmelerde yeni yatırım fırsatları, olası iş birlikleri ve franchise alanındaki yeni projeler değerlendirildi.

Prof. Dr. Aydın: “Bir ülkede ne kadar markaysanız, dünyada o kadar tanınıyorsunuz”

UFRAD Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Aydın, “Türkiye Franchise Derneği’nin 35. yılı. 1991 yılında kuruldu. Bugüne kadar birçok emek verdik. Kurulduğu yıllarda Türkiye’deki marka sayısı bir elin parmakları kadardı. Bugün ise 4 binli rakamlardan bahsediyoruz. 500 markamız yurt dışında değişik ülkelerde at koşturuyor, öyle söyleyeyim; akıncı beyliği gibi. Bugün 70 milyar dolarlık bir ticaret hacmine sahip ve 350 binin üzerinde insan istihdam ediyor. 70 bine yakın mağaza zincirimiz var. Bir ülkede ne kadar markaysanız, dünyada o kadar tanınıyorsunuz. Çünkü dünyada artık markalar para kazanıyorlar. Ürün para kazanmıyor. Eğer ürünün etiketi doğru bir etiket değilse, takdir edersiniz ki onun katma değeri çok az oluyor. Türkiye Franchise Derneği bu anlayışı yıkmak için ortaya çıktı. Yani her ne yaparsanız yapınız, marka olmak zorundasınız anlayışını işverenlere yerleştirmek, o ürünlerin dünya çapında markalaşması için nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini anlatmak için ortaya çıktı. Onun için UFRAD Akademi’yi kurduk. Eğitimler veriyoruz, seminerler yapıyoruz, televizyon programlarıyla, sosyal medya çalışmalarımızla bugün ciddi bir yere geldik. Ama yeterli mi? Tabii ki değil. Çünkü bugün hâlâ dünyada Türkiye’nin yer alacağı birçok alan var. Birçok sektörde dünya markası olup dünyada yer edinmemiz lazım” diye konuştu.

“Bugün 400 civarında yatırımcı, iş insanı, marka sahibi burada”

Prof. Dr. Mustafa Aydın, zirvenin temel amacının Türk markalarını desteklemek, başarılarını görünür kılmak ve yeni iş birliklerine zemin hazırlamak olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu etkinlikle hem ulusal hem de uluslararası alanda başarı gösteren markalarımızı ödüllendirmek, onları cesaretlendirmek ve diğer markalarımıza örnek olmalarını sağlamak istedik. Ticaret Bakan Yardımcımız, TİM Başkan Vekilimiz ve sektörümüzün önemli paydaşlarının burada olması bizim için son derece kıymetli. Çünkü ortak hedefler doğrultusunda birlikte hareket ettiğimizde çok daha güçlü sonuçlar elde edebiliriz.

Bugün yaklaşık 400 yatırımcı, iş insanı ve marka sahibini bir araya getirdik. Gerçekleştirilen birebir görüşmelerin yeni yatırım fırsatlarına, yeni iş modellerine ve güçlü iş birliklerine vesile olacağına inanıyorum. En büyük temennimiz, Türk markalarının dünyanın dört bir yanında daha güçlü şekilde yer alması ve bugün 70 milyar dolar seviyesinde olan sektör hacminin gelecekte 700 milyar dolarlara ulaşmasıdır.”

Ağar: “Büyümenin 0,6 Puanı Net Mal Ve Hizmet İhracatından Geldi”

Açılış konuşmasında küresel ekonomideki gelişmeler ve Türkiye’nin ihracat performansına ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, Türkiye ekonomisinin tüm belirsizliklere rağmen dirençli bir performans sergilediğini belirtti.

Ağar, “Gayrisafi yurt içi hasılamız 2026 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 2,3, ilk yarısında ise yüzde 2,5 oranında büyüdü. Böylelikle Türkiye ekonomisi, küresel ekonomide yaşanan olumsuz koşullara ve artan belirsizliklere rağmen 24 çeyrek, bir başka deyişle tam altı yıldır üst üste büyümeyi başardı. Yüzde 2,3’lük büyümenin 0,6 puanı net mal ve hizmet ihracatından geldi” dedi.

2026 yılı Ocak-Ağustos döneminde ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 artarak 185 milyar dolara ulaştığını kaydeden Ağar, hizmet ihracatındaki yükselişe de dikkat çekti. Ağar, “2002 yılında yalnızca 14 milyar dolar olan hizmetler ihracatımız, 2025 yılında 124,9 milyar dolara ulaştı. Böylece 2025 yılı için belirlediğimiz 121 milyar dolarlık hizmet ihracatı hedefini başarıyla aştık.” ifadelerini kullandı.

“Bu yıl mal ihracatına 33 milyar liralık destek sağlayacağız”

Ağar, ağustos ayı itibarıyla yıllıklandırılmış mal ihracatının 280 milyar dolara ulaştığını belirterek, mal ve hizmet ihracatının toplamda 405 milyar doları aştığını ifade etti.

Ticaret Bakanlığının temel hedefinin ihracat pazarlarını genişletmek, mevcut pazarlardaki payı büyütmek ve yüksek katma değerli ürünlerin ihracattaki ağırlığını artırmak olduğunu vurgulayan Ağar, “2025 yılında mal ihracatına 25,5 milyar liralık desteği ihracatçılarımızla buluşturduk. Bu yıl ise 33 milyar liralık destek sağlamayı hedefliyoruz. Bugün itibarıyla yaklaşık 15 bin firmamıza 20 milyar liralık desteği ödemiş bulunuyoruz. Firmalarımızın uluslararası arenadaki markalaşma yolculuklarını da kesintisiz desteklemeye devam ediyoruz.” diye konuştu.

Tecdelioğlu: “Franchise sistemi, markaların sürdürülebilir büyümesinde önemli bir rol oynuyor”

Açılış konuşmasında franchising sisteminin girişimcilik, markalaşma ve ekonomik büyümedeki önemine dikkat çeken Tim Başkan Vekili Çetin Tecdelioğlu, başarılı bir iş fikrinin sürdürülebilir ve tekrarlanabilir bir modele dönüşmesinde franchise sisteminin kritik rol oynadığını dile getirdi.

Tecdelioğlu, “İlk şubeyi açmak bir cesaret, ikinci şubeyi açmak bir maharet. Ancak sonrasındaki şubeleri çoğaltmak bir sistemin eseridir. Franchise’ın gücü de tam olarak burada ortaya çıkıyor. Başarılı bir iş fikrini aynı kalite, aynı hizmet standardı ve aynı müşteri deneyimiyle farklı şehirlerde ve farklı ülkelerde sürdürülebilir hale getirebilmek güçlü bir sistem gerektiriyor. Bir işletmenin markaya dönüşmesi ve küresel öl”ç”ekte büyümesi de franchise sisteminin başarısıyla doğrudan bağlantılıdır. Bu nedenle girişimciliğin, markalaşmanın ve franchise sisteminin gelişimine yönelik çalışmalar büyük önem taşıyor.” dedi.

Etiketler: AydınİstanbulSosyal MedyaTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

TÜBİTAK BİGG Yatırım Programı 2026 yılı 2’nci çağrısı açıldı: 3 hisse karşılığı, 1 milyon 350 bin TL yatırım olanağı

Sonraki Haber

Trump: İran ile savaş 3 Kasım’daki seçimlerden önce ya da sonra bitebilir

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

‘Yapay zeka e-ticarette artık bir araç değil, akıllı bir iş ortağı’
İş Dünyası

‘Yapay zeka e-ticarette artık bir araç değil, akıllı bir iş ortağı’

11 Eylül 2026
TÜİK açıkladı: İhracatın yüzde 46'sını, ithalatın yüzde 59'unu büyük ölçekli girişimler yaptı
İş Dünyası

TÜİK açıkladı: İhracatın yüzde 46’sını, ithalatın yüzde 59’unu büyük ölçekli girişimler yaptı

11 Eylül 2026
TÜBİTAK BİGG Yatırım Programı 2026 yılı 2'nci çağrısı açıldı: 3 hisse karşılığı, 1 milyon 350 bin TL yatırım olanağı
İş Dünyası

TÜBİTAK BİGG Yatırım Programı 2026 yılı 2’nci çağrısı açıldı: 3 hisse karşılığı, 1 milyon 350 bin TL yatırım olanağı

11 Eylül 2026
Avrupa Merkez Bankası, faiz oranlarını 25 baz puan artırdı
İş Dünyası

Avrupa Merkez Bankası, faiz oranlarını 25 baz puan artırdı

10 Eylül 2026
TMO'nun çekirdeksiz kuru üzüm alım fiyatı belirlendi: Kilogram başı 85 ila 100 lira
İş Dünyası

TMO’nun çekirdeksiz kuru üzüm alım fiyatı belirlendi: Kilogram başı 85 ila 100 lira

10 Eylül 2026
Bakan Kacır’dan 1,6 milyar dolarlık HIT-Yapay Zeka Çağrısı: Kuantum teknolojilerindeki yetkinlikler artacak
İş Dünyası

Bakan Kacır’dan 1,6 milyar dolarlık HIT-Yapay Zeka Çağrısı: Kuantum teknolojilerindeki yetkinlikler artacak

10 Eylül 2026
Sonraki Haber
Trump: İran ile savaş 3 Kasım'daki seçimlerden önce ya da sonra bitebilir

Trump: İran ile savaş 3 Kasım'daki seçimlerden önce ya da sonra bitebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

En Güncel Haberler

Kaldırıma çarpan motosikletten düşen çift ağır yaralandı, anne karnındaki bebek öldü
Yerel Haberler

Kaldırıma çarpan motosikletten düşen çift ağır yaralandı, anne karnındaki bebek öldü

11 Eylül 2026
‘Yapay zeka e-ticarette artık bir araç değil, akıllı bir iş ortağı’
İş Dünyası

‘Yapay zeka e-ticarette artık bir araç değil, akıllı bir iş ortağı’

11 Eylül 2026
Gaziantep’te yasa dışı döviz transferi operasyonu şüphelileri adliyede
Yerel Haberler

Gaziantep’te yasa dışı döviz transferi operasyonu şüphelileri adliyede

11 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Adana’da fasulye hasadı başladı

11 Eylül 2026
Yaşam

Semih’in ölümünde şüpheden sanık yararlandı, kesinleşmiş müebbet hapis cezası bozuldu

11 Eylül 2026
Yaşam

72 yaşındaki mobilya ustası, tarihi yapıların minyatürünü yapıyor

11 Eylül 2026
Yaşam

Ağustos ayında Türkiye yandı: En yüksek sıcaklık 46,7 derece ile Cizre’de ölçüldü

11 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

UFRAD’ın 35’inci yılında marka ve franchise dünyası İstanbul’da buluştu: Öne çıkan markalar ödüller verildi

UFRAD’ın 35’inci yılında marka ve franchise dünyası İstanbul’da buluştu: Öne çıkan markalar ödüller verildi

- Haberton
11 Eylül 2026

UFRAD Franchising Derneği tarafından düzenlenen 'UFRAD Marka Zirvesi ve Franchise Ödülleri 2026', derneğin kuruluşunun 35’inci yılı kapsamında İstanbul’da gerçekleştirildi. Markalaşma,...

Türk mutfağında sonbahar geçişi: Mevsim malzemeleriyle yeni tarifler

Yapay Zekâ ile tarım: Türkiye’de Precision Farming uygulamaları

Türkiye’de sağlık okuryazarlığı: Hastaları bilgilendirme sorunu var mı?

Telefonda ‘evet’ demek dolandırılmaya yol açar mı? Uzmanlar asıl riske dikkat çekiyor

Güncel Haber

Kaldırıma çarpan motosikletten düşen çift ağır yaralandı, anne karnındaki bebek öldü

Kaldırıma çarpan motosikletten düşen çift ağır yaralandı, anne karnındaki bebek öldü

11 Eylül 2026
‘Yapay zeka e-ticarette artık bir araç değil, akıllı bir iş ortağı’

‘Yapay zeka e-ticarette artık bir araç değil, akıllı bir iş ortağı’

11 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton