26 Haziran 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Uçak otobüsten daha ucuz

Uçak otobüsten daha ucuz

Haberton - Haberton
19 Nisan 2022
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Uçak otobüsten daha ucuz

Uçak otobüsten daha ucuz

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım, önceki bayramlara kıyasla şehirlerarası yolcu sayılarının 3’te 2 oranında azaldığını söyledi. Yıldırım, “Bazı hatlarda uçak otobüsten daha ucuz. Otobüsle uçak fiyatı birbirine çok yaklaştı. Vatandaş birinci tercihini uçaktan yana kullanıyor” dedi.  

Ramazan Bayramı’na kısa bir zaman kala, bayram tatili yapmak isteyenler de gözlerini uçak, tren ve otobüs fiyatlarına çevirdi. Otogarda vatandaşlar bilet fiyatlarından şikayetçi olurken, Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım ise geçen bayramlara kıyasla bu bayram sıkıntılı bir süreç geçirdiklerini söyledi. Otobüs bileti fiyatlarında son 3 ayda yüzde 80 bir artışın olduğunu belirten Yıldırım, “Yaklaşık 500 kilometrede 300-350 lira, bin kilometrede 450-500 lira arasında fiyatlar. Bazı hatlarda uçak otobüsten daha ucuz. Otobüsle uçak fiyatı birbirine çok yaklaştı. Vatandaş birinci tercihini uçaktan yana kullanıyor. Tren 120 lira. Dünyanın hiçbir yerinde hızlı demiryolu işletmeciliği bu kadar ucuz değildir” diye konuştu.  

YOLCU SAYILARI 3’TE 2 AZALDI 

Geçmiş bayramlara kıyasla bu bayram sıkıntılı bir süreç geçirdiklerini belirten Mustafa Yıldırım, “Geçmiş yılların bayramlarıyla mukayese edildiğinde çok sıkıntılı bir süreç geçiriyoruz. Yolcu sayıları 3’te 2 oranında azaldı. Eskiden otobüsler 1 hafta boyunca dolardı, yer bulunmazdı, ilave seferler açılırdı ama şu anda öyle bir durum yok. Geçmiş yıllarla mukayese edildiğinde ki pandemi sürecinde bile bu kadar kötü olmadı. Sadece 28 ve 29’unda 2 günlük bir doluluk var. Onun dışında dönüşleri bekleyeceğiz, 2 gün de dönüşte yoğunluk olur” dedi. 

SON 3 AYDA YÜZDE 80’LİK FİYATA ARTIŞI 

Uçak otobüsten daha ucuz
Uçak otobüsten daha ucuz

Bayramların otobüsçüler için önemli olduğunu dile getiren Yıldırım, “İnsanlar memleketlerine tatile giderlerdi, tatil yerlerine giderlerdi şu anda çok az bir talep var. Bu kadar sıkıntılı bir bayramı ilk defa yaşıyoruz. Otobüsler parklarda yatıyor, ilave sefer açma durumumuz yok. Son 3 ay içerisinde bilet fiyatlarında yüzde 80’e yakın bir artış oldu. Bu bile kurtarmıyor çünkü buradan bin kilometrelik bir mesafeye gidiş dönüşte yaklaşık 15 bin liralık sadece yakıt masrafı var. Bir otobüse en az 35-40 kişi koymadıktan sonra para kazanma şansımız yok” diye konuştu.  

UÇAK OTOBÜSTEN DAHA UCUZ 

Bilet fiyatları hakkında bilgi veren Yıldırım, “Yaklaşık 500 kilometrede 300-350 lira, bin kilometrede 450-500 lira arasında fiyatlar. Özellikle İstanbul-İzmir hattı Osmangazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve otoyol paraları girdiğinde sadece bin lira otoyol ve köprülere para ödüyoruz. Akaryakıt ve diğer maliyetleri üzerine koyduğunuzda Ege yolunda para kazanılması imkansız gibi görünüyor. Havayollarına bakıyorsunuz, bazı hatlarda uçak otobüsten daha ucuz. Otobüsle uçak fiyatı birbirine çok yaklaştı. Vatandaş birinci tercihini uçaktan yana kullanıyor. Tren 120 lira. Dünyanın hiçbir yerinde hızlı demiryolu işletmeciliği bu kadar ucuz değildir. İnsan ulaşımı havada, karada, denizde, demiryolunda aynı olmalı ve korunmalı” ifadelerini kullandı.  

BİLETLERDE KDV ORANI YÜZDE 1’E İNDİRİLMELİ

Yıldırım, “Bu mevsimde yolcularımızın birçoğu öğrenci. Öğrenciler haftada bir evlerine gelirlerdi şu anda ayda bir kere bile gelemiyorlar. Bayram otobüsçü için bir fırsat diyeceğim ama yolcu yok. Otobüs işletmeciliği bu şartlarda sürdürülebilir değil. Otobüs işletmeciliği, tarifeli taşımacılıkta, işçinin, öğrencinin, memurun seyahat dönemi geldi. Bize otoyol ve köprülerden yüzde 50 indirim yapsınlar. Motorlu taşıtlar vergisini ticari araçlardan kaldırsınlar. Otobüs biletlerinde KDV’yi yüzde 1’e indirsinler. Bu su, hava, ekmek kadar insanların ihtiyacı” dedi.  

BU YIL ARABALARIMIZ BOŞ 

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım, önceki bayramlara kıyasla şehirlerarası yolcu sayılarının 3'te 2 oranında azaldığını söyledi. Yıldırım, "Bazı hatlarda uçak otobüsten daha ucuz. Otobüsle uçak fiyatı birbirine çok yaklaştı. Vatandaş birinci tercihini uçaktan yana kullanıyor" dedi.  
Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım, önceki bayramlara kıyasla şehirlerarası yolcu sayılarının 3’te 2 oranında azaldığını söyledi. Yıldırım, “Bazı hatlarda uçak otobüsten daha ucuz. Otobüsle uçak fiyatı birbirine çok yaklaştı. Vatandaş birinci tercihini uçaktan yana kullanıyor” dedi.  

Tokat’a yolcu taşıyan bir acentede çalışan Siyami Temiz, “Otobüs bileti fiyatlarında da artış oldu. Bunlar da otobüs firmalarına etki etti. Her yıl arabalarımız doluyordu ama şu an boş. Yüzde 80 gibi biletlerin bitmiş olması gerekiyordu şu an yüzde 20’lerdeyiz. Tokat bilet fiyatı 250 liraydı, şimdi 400 lira” dedi. 

Kars’a yolcu taşıyan Nusret Biçer ise, “Bayram havası ama yolcu yok. Otobüsümüzün Kars’a gidiş geliş sadece 22 bin lira akaryakıt masrafı var. Geçen bayram doluluk çok oldu. 1 otobüs yerine 3-4 otobüs yapıyorduk.  Şu an bayrama 10 gün kalmış 1 otobüs zor yapıyoruz. Kars bin 450 kilometre, bilet fiyatı 400 lira. Ankara 450 kilometre 300 lira yazıyorlar. Geçen sene Kars’a 250 lira bilet yazıyorduk ama otobüslerimiz para kazanıyordu” ifadelerini kullandı. 

ARABA YERİNE OTOBÜS TERCİH EDEN VAR  

Erzurum’a gidecek olan Dinçer Aslan ise, “Biletler 400 lira. Sadece biletler de değil, her şey çok yüksek. İnsanların da mecbur yüksek yapması gerekiyor çünkü yakıt çok yüksek. Birilerinin çözüm üretmesi gerekiyor. Kendi arabamız var ama onunla gidemeyiz çünkü geçen sene 1 liraya gidiyorsak, şimdi 5 liraya gidiyoruz” diye konuştu.   

Bayram için Gümüşhane’ye gidecek olan Özge Yaşar, “Fiyatlar çok yüksek indirim yapılsa daha iyi olur. Geçen sene 220 lira olan bilet bu sene 350 lira olmuş” dedi. 

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Rus ordusunun büyük bir bölümü bu taarruza odaklandı

Sonraki Haber

Kadına şiddete karşı ‘Kaç Bahar Kaç’ oyunu

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

7 işçinin öldüğü fabrika yangınına ilişkin Dilovası Belediyesi'nden 7 tutuklama
Öne Çıkan

Kozmetik fabrikası faciasında yeni perde: Başkan yardımcısı dahil 7 kişi tutuklandı

26 Haziran 2026
Leyla'nın amcasına 'kasten öldürme'den ağırlaştırılmış müebbet
Öne Çıkan

Leyla’nın amcasına ‘kasten öldürme’den ağırlaştırılmış müebbet

26 Haziran 2026
Taklit-tağşiş gıdalar listesine 9 yeni ürün eklendi
Öne Çıkan

Taklit-tağşiş gıdalar listesine 9 yeni ürün eklendi

26 Haziran 2026
Böcek ailesinin ölümüne ilişkin davada mütalaa açıklandı
Öne Çıkan

Böcek ailesinin ölümüne ilişkin davada mütalaa açıklandı

26 Haziran 2026
'Sokak çeteleri'ne operasyon: 5’i avukat toplam 34 şüpheliye gözaltı kararı  ​ ​
Öne Çıkan

‘Sokak çeteleri’ne operasyon: 5’i avukat toplam 34 şüpheliye gözaltı kararı ​ ​

26 Haziran 2026
Sokak çetelerine büyük operasyon! Türkiye genelinde yüzlerce şüpheliye işlem
Öne Çıkan

Sokak çetelerine büyük operasyon! Türkiye genelinde yüzlerce şüpheliye işlem

26 Haziran 2026
Sonraki Haber
Kadına şiddete karşı 'Kaç Bahar Kaç' oyunu

Kadına şiddete karşı 'Kaç Bahar Kaç' oyunu

En Güncel Haberler

Park halindeki otomobil yandı
Yerel Haberler

Park halindeki otomobil yandı

26 Haziran 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan öğrencilere karne tebriği
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan öğrencilere karne tebriği

26 Haziran 2026
Güney Kore'ye ait 8 gemi Hürmüz Boğazı'ndan geçti
Dış Haberler

Güney Kore’ye ait 8 gemi Hürmüz Boğazı’ndan geçti

26 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Emekli olan 2 öğretmene duygusal veda töreni

26 Haziran 2026
Yaşam

TÜBİTAK Fen Lisesi, ilk mezunlarını verdi

26 Haziran 2026
Yaşam

Dedesinin hediye ettiği saat tutkuya dönüştü; 25 senede 500 saat biriktirdi

26 Haziran 2026
Yaşam

Tunceli’de köy okullarının kütüphaneleri yenilendi

26 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Evinde eğitim gören serebral palsili Elif 'in karnesini Vali Bozkurt verdi

Evinde eğitim gören serebral palsili Elif ‘in karnesini Vali Bozkurt verdi

- Haberton
26 Haziran 2026

Ağrı Valisi Önder Bozkurt, serebral palsi hastalığı sebebiyle evde eğitim gören 6'ncı sınıf öğrencisi Elif Havva Alpaslan’a, karnesi ile takdir...

Dil öğrenirken yapılan en büyük hatalar

Deepfake tehlikesi büyüyor: Gerçek ile sahtesi nasıl ayırt edilir?

Gece sık sık uyanmak hangi hastalığın habercisi olabilir?

Market fiyatları neden sürekli artıyor? Uzmanlar perde arkasını anlattı

Güncel Haber

Park halindeki otomobil yandı

Park halindeki otomobil yandı

26 Haziran 2026
Emekli olan 2 öğretmene duygusal veda töreni

Emekli olan 2 öğretmene duygusal veda töreni

26 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton