27 Haziran 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Tutukluluktan kurtulabilmek için yalan ve iftira içerikli ifadeler kullanılmıştır

Tutukluluktan kurtulabilmek için yalan ve iftira içerikli ifadeler kullanılmıştır

Haberton - Haberton
9 Temmuz 2025
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Tutukluluktan kurtulabilmek için yalan ve iftira içerikli ifadeler kullanılmıştır
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik “Söz konusu iddialar şu anda tutuklu bulunan bir kişi tarafından dile getirilmiştir. Son dönemlerde olduğu gibi tutukluluktan kurtulabilmek için yalan ve iftira içerikli ifadeler kullanılmıştır” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İstanbul İl Başkanlığı seçimlerine hile karıştığı iddialarına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik dün akşam İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne giderek ifade verdi. Özgür Çelik’in emniyetteki ifadesi ortaya çıktı. Çelik’in ifadesinde, “Söz konusu iddialar şu anda tutuklu bulunan bir kişi tarafından dile getirilmiştir. Son dönemlerde olduğu gibi tutukluluktan kurtulabilmek için yalan ve iftira içerikli ifadeler kullanılmıştır” dediği öğrenildi.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, hakkında Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı seçimlerine hile karıştığı iddialarına ilişkin soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik dün İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne giderek ifade verdi. Çelik’in emniyette verdiği ifade ortaya çıktı. Çelik ifadesinde, “Veli Gümüş’ün bu konudaki ifadeleri içerisinde bulunduğu tutukluluk durumundan kurtulmak için yalan ve iftira beyanlarından ibarettir” dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından CHP İstanbul İl Başkanlığı seçimlerine hile karıştığı iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, dün İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne giderek ifade verdi. Çelik’in emniyetteki ifadesi ortaya çıktı. İfadede Çelik’e, Veli Gümüş’ün ifadesinde geçen, “2023 yılının Ağustos ayında İstanbul İl Başkanlığı için aday olan Özgür Çelik beni aradı. Kendisi benden seçimde şahsına oy vermemi istedi” şeklindeki beyanı soruldu. Özgür Çelik soruyu, “Veli Gümüş isimli şahsı yüz yüze hiç tanımadım. Kongre döneminde de özel bir tanışıklığım yoktu aday olmam sebebiyle önümde listeden standart bir arama yaptım. Veli Gümüş, gözaltına alındığında ismine aşina oldum” şeklinde cevapladı.

‘ÇIRAK VE GÜMÜŞ’ÜN İFADELERİ GERÇEKLERİ YANSITMAMAKTADIR’

Veli Gümüş’ün ifadesindeki, “Meclis Üyesi Fahrettin Çırak, ‘Özgür Çelik’e oy vermemiz gerek’ diyerek kişi başı 100 bin TL para teklif etti” şeklindeki beyanları hakkındaki soruyu yanıtlayan Çelik, “Veli Gümüş, Beykoz operasyonu kapsamında gözaltına alınmış, tutuklanmış, hakkında 50 yılı aşkın süreyle iddianame düzenlenmiştir. Son dönemlerde gözaltına alınıp, tutuklananların çeşitli iftiralarla cezaevinden kurtulma çabalarını görüyoruz. Fahrettin Çırak ile ilgili Veli Gümüş’ün iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Fahrettin Çırak, Cumhuriyet Halk Partisi’nin meclis üyesidir. Veli Gümüş’ün bu konudaki ifadeleri, içerisinde bulunduğu tutukluluk durumundan kurtulmak için yalan ve iftira beyanlarından ibarettir” dedi.

‘KART DAĞITIMI MESELESİNDEN HABERDAR DEĞİLİM’

Aynı soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan Tolgahan Erdoğan’ın, “İstanbul İl Kongresi sürecinde Özgür Çelik’in desteklenmesi adına bazı il delegelerine gıda ve market kartları dağıtıldı. Duyduğumuz kadarıyla o dönemim şartlarında 15 bin – 20 bin TL’lik gıda kartları dağıtılmıştı. Bu gıda kartları genel olarak genel merkezin desteklediği, Cemal Canpolat’a oy vermeyi düşünen kişilere verilmiştir. Çünkü bu kişilerin Cemal Bey’e değil Özgür Çelik’e oy vermesi amacıyla bunlar yapılmıştır” beyanı hakkındaki soruyu yanıtlayan Özgür Çelik, “Tolgahan Erdoğan isimli şahsı tanımam. Bu tür dedikodular üzerinden bir değerlendirme yapmayı uygun görmüyorum. Kendisinin ifade ettiği kart dağıtımı ya da ihale meseleleriyle ilgili bilgi sahibi değilim. Bunların kendisinin muğlak ifadeleri gibi gerçeği yansıtmadığını düşünmekteyim” dedi.

‘İDDİALAR ŞU AN TUTUKLU BULUNAN BİRİNİN İDDİALARIDIR’

Ayrıca Çelik’in ifadesinde, “Söz konusu iddialar şu anda tutuklu bulunan bir kişi tarafından dile getirilmiştir. Son dönemlerde olduğu gibi tutukluluktan kurtulabilmek için yalan ve iftira içerikli ifadeler kullanılmıştır. Söz konusu şahıs, İstanbul Kongresi’nde rekabet içerisinde olduğumuz Cemal Canpolat’ın listesinde yönetici adayıdır. Kaybeden listede olduğu için İstanbul Kongresi’ne yönelik ifadeleri gerçekçi değildir, kaldı ki kendisinin listesinde olduğu Sayın Cemal Canpolat, İstanbul Kongresi’ne yönelik bu iddialar gündeme geldiğinde bir televizyon kanalına canlı bağlanarak İstanbul Kongresi’nin temiz bir biçimde, demokratik şekilde gerçekleştiğini ve şahsımı tebrik ettiğini dile getirmiştir. Ayrıca şahsın ifade ettiği gibi kendisine bir teklif olsaydı, rakip listede olduğu için ve delegelerin kongrede konuşma hakkı olduğu için çıkıp bu konuyu İl Kongresi’nde konuşurdu.

İl kongresinden bir buçuk sene sonra tutuklu bulunduğu ortamda bu tür ifadeler kullanmasının, içinde bulunduğu durumdan kurtulma çabası olduğunu düşünüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’ne yönelik gerçekleştirilen bu soruşturmalar, 250 gündür belediye başkanlarımızın tutuklanması, Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması, Cumhuriyet Halk Partisi Kurultayı’na davalar ve soruşturmalar açılması, Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e soruşturmalar açılması sürecinden bağımsız değildir. Amaç, Türkiye’nin 1’inci partisi olan ve tüm anketlerde halen 1’inci parti olan CHP’nin imaj ve itibarını halk nezdinde azaltarak iktidar yürüyüşünü durdurmaktır. Bu durum karşısında kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz. Adil, demokratik, refah içerisinde ve toplumsal barışı sağlanmış bir Türkiye’yi inşa etmiş olacağız” dediği öğrenildi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Hindistan’da uçak düştü: 2 ölü

Sonraki Haber

Süper Lig ve 1’inci Lig maçlarına TC kimlik kartıyla da girilebilecek

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

İHA'ları yapay zeka takip edecek
Politika

İHA’ları yapay zeka takip edecek

27 Haziran 2026
AK Parti'nin 25'inci yıl şarkısı ilk kez dinletildi
Politika

AK Parti’nin 25’inci yıl şarkısı ilk kez dinletildi

27 Haziran 2026
'Yenilenmiş Ürünler Hakkında Yönetmelik' Resmi Gazete'de
Politika

‘Yenilenmiş Ürünler Hakkında Yönetmelik’ Resmi Gazete’de

27 Haziran 2026
1 yılda yaptığımız ihracatı artık 1 ayda yapıyoruz
Politika

1 yılda yaptığımız ihracatı artık 1 ayda yapıyoruz 

27 Haziran 2026
Mansur Yavaş’tan Mamak Metrosu mesajı: “Seçimden önceye çekeriz”
Politika

Mansur Yavaş duyurdu: Ankara’ya yeni metro hatları geliyor

27 Haziran 2026
İstanbul’un 39 ilçesinde 233 bin konutun dönüşümü sürüyor
Politika

İstanbul’un 39 ilçesinde 233 bin konutun dönüşümü sürüyor

27 Haziran 2026
Sonraki Haber
Süper Lig ve 1'inci Lig maçlarına TC kimlik kartıyla da girilebilecek

Süper Lig ve 1'inci Lig maçlarına TC kimlik kartıyla da girilebilecek

En Güncel Haberler

Denizden büyü malzemeleri çıkardı, tehdit edildi
Gündem

Denizden büyü malzemeleri çıkardı, tehdit edildi

27 Haziran 2026
Tekirdağ'da otomobil ile motosiklet çarpıştı; 1 ölü, 2 yaralı
Yerel Haberler

Tekirdağ’da otomobil ile motosiklet çarpıştı; 1 ölü, 2 yaralı

27 Haziran 2026
İHA'ları yapay zeka takip edecek
Politika

İHA’ları yapay zeka takip edecek

27 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Şanlıurfa’dan 600 kilometre yol gelen tarım işçilerinin zorlu mesaisi

27 Haziran 2026
Yaşam

Denizden su alan uçağın olumsuz hava şartları nedeniyle kalkış yapamadığı anlar kamerada

27 Haziran 2026
Yaşam

Mutfak penceresinin daimi misafiri, ‘Züccaciyeci Jonathan’

27 Haziran 2026
Yaşam

Gözleme pişirip satarak 5 çocuğunu büyüttü

27 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Esenyurt’ta halaydaki kadınların kavgasına erkekler dahil oldu; ortalık savaş alanına döndü

Esenyurt’ta halaydaki kadınların kavgasına erkekler dahil oldu; ortalık savaş alanına döndü

- Haberton
27 Haziran 2026

Esenyurt Meydanı’nda halay çekerek eğlenen gruptaki kadınlar arasında başlayan kavgaya erkekler de dahil oldu. Gruptakiler tekme ve yumruklarla birbirine saldırdı....

Sosyal medyada fake yatırım tuzakları büyüyor

Sahte IBAN dolandırıcılığına dikkat: Uzmanlardan kritik uyarı

Borç kapatmanın en etkili yöntemleri

Sürekli yorgunluk erkeklerde hangi hastalıkları gösterebilir?

Güncel Haber

Denizden büyü malzemeleri çıkardı, tehdit edildi

Denizden büyü malzemeleri çıkardı, tehdit edildi

27 Haziran 2026
Tekirdağ'da otomobil ile motosiklet çarpıştı; 1 ölü, 2 yaralı

Tekirdağ’da otomobil ile motosiklet çarpıştı; 1 ölü, 2 yaralı

27 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton