16 Temmuz 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Spor Haberleri - Türkiye’yi Paris 2024’te 102 sporcu temsil edecek

Türkiye’yi Paris 2024’te 102 sporcu temsil edecek

Haberton - Haberton
9 Temmuz 2024
- Spor Haberleri
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Türkiye'yi Paris 2024'te 102 sporcu temsil edecek

Türkiye'yi Paris 2024'te 102 sporcu temsil edecek

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Türkiye Cumhuriyeti’nin Olimpiyat Oyunları’ndaki 100’üncü yılında, Türkiye’yi Paris 2024’te 102 sporcu temsil edecek.

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları 26 Temmuz – 11 Ağustos 2024 tarihleri arasında düzenlenecek. 32 spor dalında, 35 yarışma tesisinde, yaklaşık 10 bin 500 sporcunun katılımıyla düzenlenecek oyunlarda 329 madalya yarışması gerçekleştirilecek. Olimpik Programda yer alan sabit 28 spor dalına ek olarak, break dans, dalga sörfü, kaykay ve spor tırmanışı Paris 2024’te yer alacak.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na 17 gün kala Türkiye’yi oyunlarda temsil edecek kafile belli oldu. 18 spor dalında 54 kadın, 48 erkek olmak üzere, toplam 102 sporcunun yer alması kesinleşti. Böylece Londra 2012’den sonra ikinci kez kafilemizdeki kadın sporcu sayımız erkek sporcularımızdan daha yüksek oldu.

Atıcılıkta, Yusuf Dikeç, Beijing 2008’den bu yana üst üste 5’inci kez Olimpiyat Oyunlarında Türkiye’yi temsil ederek atıcılık tarihinde en çok Olimpiyata katılan sporcu olacak. Toplamda 7 sporcu atıcılıktaki ilk Olimpiyat madalyasını kazandırmayı hedefleyecek.

Atletizmde, Rio 2016 bronz madalyalı sporcu Yasmani Copello üçüncü kez üst üste Oyunlara katılacak. 3 adım atlamada son Avrupa ikincisi Tuğba Danışmaz, sırıkla atlamada son Avrupa 3’üncüsü Ersu Şaşma, Tokyo 2020’de Olimpiyat 4’üncüsü olan cirit atma sporcusu Eda Tuğsuz ve Tokyo 2020’de Olimpiyat 6’ncısı olan üç adım atlama sporcusu Necati Er de atletizm takımında yer alacak.

Badmintonda Olimpiyat tarihinin ilk sporcusu (Londra 2012) Neslihan Yiğit Arıkan, Tokyo 2020’den sonra Paris 2024’te de Türkiye’yi temsil ederek üçüncü Olimpiyat deneyimini yaşayacak.

Bisikletteki tek temsilci Burak Abay, ilk Olimpiyat deneyimini yol yarışında yaşayacak.

Boksta Tokyo 2020’deki başarıları ile tarihin ilk kadın Olimpiyat madalyalı sporcuları olan şampiyon Busenaz Sürmeneli ve gümüş madalyalı sporcu Buse Naz Çakıroğlu yine madalyaya yakın sporcular arasında yer alacaklar. 6 Olimpiyat kotasının 5’ini kazanan kadın boksörlerin yanı sıra, 3 erkek sporcu da ringde madalya mücadelesi verecek.

Artistik cimnastikte Olimpiyat tarihinin ilk erkek takımı Paris 2024’te mücadele edecek. Tokyo 2020’deki bronz madalyası ile Olimpiyat tarihinin tek madalyalı cimnastikçisi olan Ferhat Arıcan, Tokyo 2020’de ilk 8 içerisinde yer alan Ahmet Önder, Adem Asil, İbrahim Çolak ve ilk Olimpiyat deneyimini yaşayacak Emre Dodanlı Paris’te temsil edecek isimler arasında bulunuyor.

Eskrimde Enver Yıldırım Münih 1972’den sonra kılıçtaki ilk temsilci olacak. Nisanur Erbil ise tarihte kadınlar kılıçtaki ilk sporcu olarak Olimpiyatlarda ilk deneyimini yaşayacak.

104 Olimpiyat madalyasının 66’sının sahibi olan milli güreşçiler (29 altın, 18 gümüş, 19 bronz), Rio 2016’daki altını ve Tokyo 2020’deki bronzundan sonra 4’üncü oyunlar deneyiminde de madalya arayacak olan Taha Akgül, Tokyo 2020’deki bronzu ile tarihimizin ilk Olimpiyat madalyalı kadın güreşçisi ve Rio 2016’dan sonra üçüncü kez üst üste oyunlarda Türkiye’yi temsil edecek olan Yasemin Adar ve 6 Olimpiyat kotasının 5’ini alan kadınlar güreşte ayrıca son dünya Şampiyonu unvanıyla Buse Çavuşoğlu ile son dünya şampiyonu grekoromen Ali Cengiz önderliğinde Paris 2024’te minderde olacak.

Halterde Tokyo 2020’den sonra Paris 2024’te ikinci Olimpiyat deneyimini yaşayacak olan Muhammed Furkan Özbek ay-yıldızlıları temsil edecek.

Judoda Rio 2016 ve Tokyo 2020’deki beşinciliklerinden sonra Paris 2024’te de madalya hedefiyle tatamiye çıkacak olan Kayra Sayit ve Tokyo 2020’deki beşinciliğinden sonra Paris 2024’te madalya hedefiyle üçüncü oyunlar tecrübesini yaşayacak olan Mihael Zgank’la beraber 8 sporcu, Olimpiyat tarihinin en çok judocuyla katıldığı oyunlarında madalya mücadelesi verecek.

Tekvandoda Tokyo 2020 bronz madalyalı sporcular Hatice Kübra İlgün ve Hakan Reçber’e ek olarak sıkletinde dünyanın ilk 5 sporcusu arasında yer alarak kotanın sahibi olan Merve Dinçel Kavurat, Nafia Kuş Aydın ve Emre Kutalmış Ateşli, oyunlarda yer alacak.

Voleybolda Londra 2012’de ilk kez oyunlarda Türkiye’yi temsil eden, Tokyo 2020’yi beşincilikle tamamlayan Kadın Milli Takımı üçüncü Olimpiyat deneyiminde takım sporlarındaki ilk madalyasının sahibi olmak için Paris 2024’te olacak.

Yüzmede serbest stil 1500 metrede son gençler ve büyükler Avrupa şampiyonu, tüm takımların en genç sporcusu (16 yaşında) Kuzey Tunçelli’nin de aralarında olduğu 8 yüzücü, öncelikle Olimpiyat tarihindeki ilk finali yüzmek ve sonrasında da ilk madalyayı kazanmak amacıyla kulaç atacaklar.

Yelkende üst üste beşinci Olimpiyat deneyimini yaşayarak oyunlarda en çok katılım gösteren yelkenci olacak Deniz Çınar ve üst üste dördüncü Olimpiyat deneyiminde ilk kez mücadele edeceği Nacra 17 sınıfında yarışacak olan Alican Kaynar’a 6 sporcu daha eşlik edecek.

Türkiye’den 18 branşta mücadele edecek 102 sporcu şu şekilde:

Atıcılık: 4 kadın, 3 erkek

Atletizm: 6 kadın, 10 erkek

Badminton: 1 kadın

Bisiklet: 1 erkek

Boks: 5 kadın, 3 erkek

Artistik Cimnastik: 5 erkek

Eskrim: 1 kadın, 1 erkek

Güreş: 5 kadın, 6 erkek

Halter: 1 erkek

Judo: 3 kadın, 5 erkek

Kürek: 1 kadın

Masa Tenisi: 1 kadın

Modern Pentatlon: 1 kadın, 1 erkek

Okçuluk:1 kadın, 3 erkek

Tekvando: 3 kadın, 2 erkek

Voleybol: 13 kadın

Yüzme: 4 kadın, 4 erkek

Yelken: 5 kadın, 3 erkek

Toplam: 54 kadın, 48 erkek, 102 sporcu

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Rusya’nın füze saldırılarında 38 kişi hayatını kaybetti, 190 kişi yaralandı

Sonraki Haber

Yıldız Holding, ‘EŞİT ÜCRET Sertifikası’ almaya hak kazandı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Fenerbahçe Basketbol Takımı, Marcus Bingham Jr’ı transfer etti
Spor Haberleri

Fenerbahçe Basketbol Takımı, Marcus Bingham Jr’ı transfer etti

16 Temmuz 2026
Eyüpspor Teknik Direktörü Pulat: Bu hafta transfer sayısı 8-9’u bulacak
Spor Haberleri

Eyüpspor Teknik Direktörü Pulat: Bu hafta transfer sayısı 8-9’u bulacak

16 Temmuz 2026
Altınordu'da büyük belirsizlik
Spor Haberleri

Altınordu’da büyük belirsizlik

16 Temmuz 2026
Göztepe yeni sezona iddialı hazırlanıyor
Spor Haberleri

Göztepe yeni sezona iddialı hazırlanıyor

16 Temmuz 2026
Karşıyaka'da Ahmet Kandemir beklemede
Spor Haberleri

Karşıyaka’da Ahmet Kandemir beklemede

16 Temmuz 2026
Spor Haberleri

Bigaspor kaptan Melih Şencan’la yola devam ediyor

16 Temmuz 2026
Sonraki Haber
Yıldız Holding, ‘EŞİT ÜCRET Sertifikası’ almaya hak kazandı

Yıldız Holding, ‘EŞİT ÜCRET Sertifikası’ almaya hak kazandı

En Güncel Haberler

'78 can için adalet yürüyüşü' Ankara'ya ulaştı! Kartalkaya aileleri adalet istiyor
Öne Çıkan

’78 can için adalet yürüyüşü’ Ankara’ya ulaştı! Kartalkaya aileleri adalet istiyor

16 Temmuz 2026
Iğdır’da kadınlar saç saça kavga etti
Yerel Haberler

Iğdır’da kadınlar saç saça kavga etti

16 Temmuz 2026
Bakan Uraloğlu: Mavi vatanımızda çıkarlarımızı koruyacağız
Politika

Mavi vatanımızda çıkarlarımızı koruyacağız

16 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

TÜBİTAK’tan köy okullarına bilim ve teknoloji desteği

16 Temmuz 2026
Yaşam

Tekirdağ açıklarında yunuslar görüntülendi

16 Temmuz 2026
Yaşam

Zeytinburnu’nda taksici cinayetinde ilk duruşma

16 Temmuz 2026
Yaşam

Cilo Sat Dağı’nda kaybolan dağcı için arama çalışmaları 2’nci gününde

16 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Durak başkanının öldüğü kavgaya ilişkin 10 tutuklama

Durak başkanının öldüğü kavgaya ilişkin 10 tutuklama

- Haberton
16 Temmuz 2026

Afyonkarahisar'da minibüs durağında durak başkanı Osman Bulaş'ın (43) pompalı tüfekle vurularak öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 18 şüpheliden 10'u...

Sivrisinekler neden bazı insanları daha çok ısırıyor? Uzmanlar merak edilen soruyu yanıtladı

İcra dosyası kendiliğinden silinir mi? İşte icra dosyalarının düşme süresi ve bilinmesi gerekenler

Denizler alarm veriyor! Deniz suyu sıcaklığındaki artışın anlamı uzmanları endişelendiriyor

Yeni dolandırıcılık yöntemi alarmı! Bu mesajı görür görmez sakın tıklamayın

Güncel Haber

'78 can için adalet yürüyüşü' Ankara'ya ulaştı! Kartalkaya aileleri adalet istiyor

’78 can için adalet yürüyüşü’ Ankara’ya ulaştı! Kartalkaya aileleri adalet istiyor

16 Temmuz 2026
Iğdır’da kadınlar saç saça kavga etti

Iğdır’da kadınlar saç saça kavga etti

16 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton