6 Haziran 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Türkiye’yi çok daha güçlü yarınlara hep birlikte taşıyacağız

Türkiye’yi çok daha güçlü yarınlara hep birlikte taşıyacağız

Haberton - Haberton
1 Mayıs 2025
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Türkiye'yi çok daha güçlü yarınlara hep birlikte taşıyacağız
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İşçi ve işverenlerimizle, çiftçi ve üreticilerimizle, sendikalarımızla, tüm çalışanlarımızla birlikte Türkiye’yi çok daha güçlü yarınlara hep birlikte taşıyacağız. Türkiye Yüzyılı’nı emeğin ve alın terinin yüzyılı yapmak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde işçi ve işveren temsilcilerini kabul etti. Kabulde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da yer aldı. Erdoğan, “Kutlayacağımız 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü münasebetiyle sizlerle bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Sizlerle birlikte tüm işçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum. Ülkemizin büyümesi, milletimizin güçlenmesi, Türkiye’nin ilerlemesi için alın teri döken, didinen, uğraşan, fedakarca çalışan tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum” dedi.

‘ÇALIŞANLARIMIZIN HAKLARINI KORUMAK TEMEL ÖNCELİĞİMİZ’

Erdoğan, işçi ve işverenlerin refah seviyesinin yükseltilmesi için tüm imkanların seferber edildiğini ifade ederek, “Emek bizim hem inancımızda hem tarihimizde hem de kültürümüzde büyük bir kutsiyet taşır. Milletçe bu günlere gelmemizde emek vermenin, say etmenin, sabırla çalışmanın önemli bir yeri vardır. Biz emek ve alın terini merkeze alarak inşa ettiğimiz medeniyetimizi örnek bir iş ahlakıyla süslemiş anlayışın mirasçılarıyız. Peygamber Efendimiz bir hadisi şerifinde şöyle buyurmuştur; ‘Kesinlikle hiç kimse elinin emeğinden daha hayırlı bir yemek yememiştir.’ Emeğin hak ettiği itibarı gördüğü, çalışanın hakkını aldığı, güçsüzün güçlüye ezdirilmediği tarihimiz, işte bu hakikatin ışığında şekillenmiştir. Bu yüksek bilince sahip çıkmak, emeklerini alın teriyle bereketlendiren çalışanlarımızın haklarını korumak bizim hep temel önceliğimiz olmuştur. İşçi ve işverenlerimizin refah seviyelerinin yükseltilmesi, sendikaların faaliyetlerini sürdürebilmesi için tüm imkanlarımızı seferber ettik” diye konuştu.

‘SENDİKAL GÜVENCELERİ GÜÇLENDİRDİK’

23 yılda ihtiyaç duyulan yasa ve mevzuat düzenlemelerini bir bir hayata geçirdiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sendikal hakları yeniden ele alarak önemli ölçüde iyileştirdik. İstihdam politikalarımıza hız ve etkinlik kazandırdık. Çalışma hayatının tüm aktörlerini kapsayan geniş kaplamlı reformlar yaptık. Tüm kesimler için fırsat eşitliğini önceleyen yenilikleri devreye aldık. Emekçilerimizin hak ve hukukunun korunmasına ilişkin hassasiyetimizi yalnızca sözlerimizle değil, son dönemde hız verdiğimiz çalışmalarımızla da açıkça ortaya koyduk. Tek parti zihniyetinin yasakladığı 1 Mayıs’ı, Emek ve Dayanışma Günü yaparak resmi tatil ilan ettik. Sendikalar ve Toplu İç Sözleşmesi Kanunu’nu revize ederek, toplu sözleşme sistemini daha kuşatıcı hale getirdik. Kamu görevlilerimizin de toplu sözleşme hakkından yararlanmalarını sağladık.

Daha önce türlü zorluklarla boğuşan sendikalarımızın kuruluş şartlarını kolaylaştırdık. Sendikal güvenceleri güçlendirdik, grev hakkını rasyonel bir zemine oturttuk. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nu yürürlüğe koyarak çalışma şartlarını ve alınacak tedbirleri azami suretle iyileştirdik. Belediyelerde çalışan taşeron işçilerimize ve sözleşmeli personele kadro imkanı tanıdık. Ana muhalefet partisinin Anayasa Mahkemesi’nde iptal ettirdiği toplu sözleşme ikramiyesini daha güçlü şekilde geri getirdik. Ülkemiz adına bir utanç vesikası olan kamuda başörtüsü yasağını kaldırdık. Cuma ve hac izinleri de dahil, kamu çalışanlarımızın ibadet haklarından tam anlamıyla istifade edebilmelerinin önünü açtık. Bu yıl yüzde 30 zam yaptığımız asgari ücretten gelir vergisini kaldırdık. İşverenlerimize yönelik asgari ücret desteğimizi de aynı şekilde sürdürüyoruz. Burada sayamayacağımız kadar çok projeyi, hizmeti, yatırımı hayata geçirdik. Bundan sonra da inşallah aynı azimle, aynı istek ve kararlılıkla çalışmayı sürdüreceğiz. İşçi ve işverenlerimizle, çiftçi ve üreticilerimizle, sendikalarımızla, tüm çalışanlarımızla birlikte Türkiye’yi çok daha güçlü yarınlara hep birlikte taşıyacağız. Türkiye Yüzyılı’nı emeğin ve alın terinin yüzyılı yapmak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Güney Kore’de Başbakan Han Duck-soo istifa etti

Sonraki Haber

“Kısa çöpün uzun çöpten hakkını alacağı” günler yakındır

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Ersoy, Antalyalı çiftin nikah şahidi oldu
Politika

Bakan Mehmet Nuri Ersoy, Antalyalı çiftin nikah şahidi oldu

6 Haziran 2026
Bakan Bolat: Türkiye'miz son 10 yılda dünyada en hızlı büyüyen ekonomiler arasındadır
Politika

Türkiye’miz son 10 yılda dünyada en hızlı büyüyen ekonomiler arasındadır

6 Haziran 2026
Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Bahçelievler'deki bisiklet dağıtım törenine katıldı
Politika

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Bahçelievler’deki bisiklet dağıtım törenine katıldı

6 Haziran 2026
Bakan Tekin: Bilgiyi beceriye dönüştürecek paradigmayı inşa etmek gerekiyor
Politika

Bilgiyi beceriye dönüştürecek paradigmayı inşa etmek gerekiyor

6 Haziran 2026
Bakan Çiftçi: Savunma sanayi yatırımları, 'Türkiye Yüzyılı'nın en stratejik hamlelerindendir
Politika

Savunma sanayi yatırımları, ‘Türkiye Yüzyılı’nın en stratejik hamlelerindendir

6 Haziran 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hizmet ihracatımız 2002 yılındaki 14 milyar dolardan geçen yıl 122,6 milyar dolara ulaştı
Politika

Hizmet ihracatımız 2002 yılındaki 14 milyar dolardan geçen yıl 122,6 milyar dolara ulaştı

6 Haziran 2026
Sonraki Haber
“Kısa çöpün uzun çöpten hakkını alacağı” günler yakındır

“Kısa çöpün uzun çöpten hakkını alacağı” günler yakındır

En Güncel Haberler

Boşanma aşamasındaki eşi tarafından vurulan kadın yaşam mücadelesi veriyor
Yerel Haberler

Boşanma aşamasındaki eşi tarafından vurulan kadın yaşam mücadelesi veriyor

6 Haziran 2026
İran'dan ABD saldırısına kınama: Ateşkesin açık bir ihlali
Dış Haberler

İran’dan ABD saldırısına kınama: Ateşkesin açık bir ihlali

6 Haziran 2026
Mersin'de nikah salonlarında 06.06.2026 yoğunluğu
Yerel Haberler

Mersin’de nikah salonlarında 06.06.2026 yoğunluğu

6 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Dünya Kaykay İniş Şampiyonası Ergan Dağı’nda başladı

6 Haziran 2026
Yaşam

Bursa’da husumetli kardeşler birbirini bıçakladı; 1’i ağır yaralı

6 Haziran 2026
Yaşam

4 yaşındaki Ömer’e pazarda yorgun mermi isabet etti

6 Haziran 2026
Yaşam

Arnavutköy’de 398 kilo skunk ele geçirildi

6 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

4 yaşındaki Ömer’e pazarda yorgun mermi isabet etti

- Haberton
6 Haziran 2026

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde ailesiyle geldiği pazarda yorgun merminin isabet ettiği Ömer K. (4), yaralandı. Olay, dün saat 12.00 sıralarında İstiklal...

Dijital kumar bağımlılığı nedir? Fark edilmeden büyüyen tehlike

Sürekli kulak çınlaması neyin habercisi olabilir?

Yaz aylarında en sık yapılan gıda zehirlenmesi hataları

Sessiz susuzluk belirtileri: Vücut su kaybını nasıl haber veriyor?

Güncel Haber

Boşanma aşamasındaki eşi tarafından vurulan kadın yaşam mücadelesi veriyor

Boşanma aşamasındaki eşi tarafından vurulan kadın yaşam mücadelesi veriyor

6 Haziran 2026
İran'dan ABD saldırısına kınama: Ateşkesin açık bir ihlali

İran’dan ABD saldırısına kınama: Ateşkesin açık bir ihlali

6 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton