25 Nisan 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Kültür ve Sanat - Türkiye’nin Ortak Mezuniyet Sergisi BASE kapılarını açtı

Türkiye’nin Ortak Mezuniyet Sergisi BASE kapılarını açtı

Haberton - Haberton
30 Eylül 2022
- Kültür ve Sanat
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Türkiye'nin Ortak Mezuniyet Sergisi BASE kapılarını açtı

Türkiye'nin Ortak Mezuniyet Sergisi BASE kapılarını açtı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Yeni mezun sanatçıları, sanatseverlerle buluşturan ‘Türkiye’nin Ortak Mezuniyet Sergisi BASE’, İstanbul’da 6’ncı kez kapılarını açtı. Yeni sanatçıların keşfedilmesi misyonunu taşıyan sergide, Bir Adım Var Vakfı’nın (BAV) desteklediği 10 genç kadın sanatçının 15 eseri de sergileniyor.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle, Bilgili sanat iş birliği ve Akaretler Sıraevler ev sahipliğinde bu yıl altıncısı gerçekleşen BASE, 28 Eylül’de ziyaretçilerine kapılarını açtı. 2 Ekim tarihine kadar devam edecek sergiye 27 üniversiteden yeni mezun 73 sanatçının eseri katıldı. Bir Adım Var Vakfı’nın desteklediği 10 genç kadın sanatçının eserleri de BASE’de sanatseverlerle buluştu.

‘Türkiye’nin Ortak Mezuniyet Sergisi BASE’, Güzel Sanatlar Fakülteleri’nin resim, heykel, fotoğraf ve video, grafik tasarım, görsel iletişim tasarımı, baskı sanatları, cam ve seramik, tekstil bölümlerinden yeni mezun öğrencilerinin, seçici kurul tarafından seçilen çalışmalarını aynı çatı altında bir araya getirdi. 2020 yılında başarılı genç kadın öğrencileri eğitim hayatları sırasında burslarla destekleme, hayal ettikleri gelecek için doğru adımları atmaları konusunda onları teşvik etme, doğru yönlendirmeler yapma, meslek ve kariyer seçimlerinde rehberlik etme amacıyla kurulan Bir Adım Var Derneği de desteklediği genç kadın sanatçıların eserlerini bu platformda sanatseverlerin ziyaretine sundu.

Türkiye'nin Ortak Mezuniyet Sergisi BASE kapılarını açtı
Türkiye’nin Ortak Mezuniyet Sergisi BASE kapılarını açtı

KORKUSUZLUĞUN RESMİ BASE’DE SERGİLENİYOR

Bir Adım Var Vakfı bursiyerlerinden NABA Nuova Accademia di Bella Arti Görsel Sanatlar ve Resim bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Defne Hadiş’in (21), ‘Çok büyük korkunun ardından gelen korkusuzluk’ adlı resmi de sergide yer alıyor. Ciddi sağlık sorunları sonrasında bu eseri çizmeye başladığını belirten Hadiş, yaşadığı süreci şu şekilde anlattı:

“Eserim, çok ciddi sağlık sorunları yaşadığım bir sürecin ardından ortaya çıktı. Önce aşılı olmama rağmen korona oldum ve ağır atlattım. Tam o dönemde böbrek taşı sıkıntım oldu. Ardından hidronefroz başladı ve iki böbrekte de çürüme gerçekleşti, bunun üzerine iki operasyon geçirdim. Kısacası o süreç hem sağlık hem de maddi açıdan beni sendeletti. Toparlamam biraz zaman aldı, normalde sürekli resim yapan biriyim ama o dönemde kötürüm bir şekilde yatağa bağımlı kaldım. İyileşince hemen elime yağlı boyaları aldım ve bu resmi yapmaya koyuldum.

Adını ‘Çok büyük korkunun ardından gelen korkusuzluk’ koydum çünkü o dönem korkuyu deneyimlediğim, sağlığımı kaybettiğim bir süreçteydim. Resmimde, çok büyük bir korkuyu geride bıraktıktan sonra her şeyi yapabileceğini düşünme durumunu ve bir deli kuvvetinin benliğini sarma hissiyatını anlatmak istedim. Eserde izleyicilerin de bağ kurabileceği, cesaret aşılayan bir duygunun olmasını umuyorum.”

Yeni mezun sanatçıları, sanatseverlerle buluşturan ‘Türkiye'nin Ortak Mezuniyet Sergisi BASE’, İstanbul'da 6’ncı kez kapılarını açtı. Yeni sanatçıların keşfedilmesi misyonunu taşıyan sergide, Bir Adım Var Vakfı'nın (BAV) desteklediği 10 genç kadın sanatçının 15 eseri de sergileniyor.
Yeni mezun sanatçıları, sanatseverlerle buluşturan ‘Türkiye’nin Ortak Mezuniyet Sergisi BASE’, İstanbul’da 6’ncı kez kapılarını açtı. Yeni sanatçıların keşfedilmesi misyonunu taşıyan sergide, Bir Adım Var Vakfı’nın (BAV) desteklediği 10 genç kadın sanatçının 15 eseri de sergileniyor.

“BİR ADIM VAR VAKFI İLE KADIN DAYANIŞMASI AĞI OLUŞTURDUĞUMUZU SÖYLEYEBİLİRİM”

Bir Adım Var Vakfı’nın genç kadınlar arasında birlik ve beraberlik inşa ettiğini söyleyen Hadiş, “Lisans eğitimime başladıktan bir süre sonra e-bursum internet sitesi üzerinden ‘Bir Adım Var Vakfı’ndan haberdar oldum.  Sanat, bilim, spor olmak üzere belli alanlarda başarılara imza atmış kız öğrencileri desteklediklerini öğrendim. Ben de başvuru yaptım ve vakfın iki yıldan beri bursiyeriyim. Geçen yıl hem organizasyon hem de sergi sürecinde görev alarak BASE sergisine Bir Adım Var Vakfı ile dahil oldum. Genç kızları destekleyen bir vakıf, beraber kadın dayanışması ağı oluşturduğumuzu söyleyebilirim” dedi.

“VAKIFTAN DESTEK ALMAK BANA ÇOK BÜYÜK BİR GÜVENCE VERİYOR”

Bahçeşehir Üniversitesi’nde çizgi film ve animasyon bölümünde okuyan 20 yaşındaki Deniz Ada Depecik’in  ‘Mind 1’, ‘Mind 2’ isimli eserinin fotoğrafları sergide bulunuyor. Bir Adım Vakfı ile yollarının pandemi döneminde üniversiteye başladığı zaman kesiştiğini söyleyen Depecik, “Normalde sanat alanlarını destekleyen vakıflar çok bulunmuyor bu yüzden daha çok bilim, spor gibi alanları destekleyen vakıflar karşıma çıkıyordu. Bir Adım Var Vakfı’nın benim yaşımdaki kadınlara ve sanata verdiği desteği görünce bursa başvurdum.  Bu süreçte benim yaşıtımda ya da benden büyük başka sanatçılarla tanışmak ve vakıftan destek almak bana çok büyük bir güvence veriyor” şeklinde konuştu.

Deniz Ada Depecik, sergideki eserleriyle ilgili de aşağıdaki bilgileri verdi:

“Sergideki eserim yaratıcılığın, zindanların arkasında kalması ve pozitif olarak kendisini kurtarmaya çalışması hakkında. Yaratıcılığın kendi kaosunda kaybolma, sınırları aşmaya çalışırken kendisine zarar verme durumu da eserde yer alıyor. Eserde yansıtılan yaratıcılığın canavarımsı bir şekilde olması da hoşuma gidiyor çünkü insanlar tarafından çok anlaşılamayan bir kişiyim ve fikirlerim çok değişik görülebiliyor. Eserde bu tarafımı da yansıtmak istedim.”

ÜÇ FARKLI FOTOĞRAF, ÜÇ FARKLI HAYAT

Sergide, Marmara Üniversitesi gazetecilik bölümü öğrencisi Beyza Karakozak’ın (22) üç farklı fotoğrafı da yer aldı. Farklı yaş gruplarından farklı hayatlar yaşayan bu üç fotoğrafa konu olmuş insanlar, BASE’nin duvarlarında ziyaretçilerini karşılıyor.

2020 yılında Bir Adım Var Vakfı bursuna başvurduğunu söyleyen Karakozak, “Vakıfta oldukça yararlı olan İngilizce eğitimlerimiz var, her ay farklı tanınmış eğitmenler ve hocalarla belirli eğitimler gerçekleştiriyoruz. Geçen yıl yine BASE altında bir sergi oldu. Şimdi yine bir aradayız. Bu sergide Haddad, Perkisyon Çocukları ve Arakı olmak üzere üç tane eserim var. Haddad Osmanlıca’da demir döven kişi demektir. Haddad adlı fotoğrafım Gaziantep’te çekildi. Perkisyon Çocukları adlı eserimde ise Taksim’de ailelerini geçindirmek için darbuka çalan çocuklardan birinin fotoğrafı var. Bir adım var ailesine, BASE’e ya da diğer etkinliklere dair yardımlarından dolayı ve bize gerçekten aile gibi hissettirdikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

BİR ADIM VAR VAKFI GENÇ KADINLARI DESTEKLİYOR

2020 yılında kurulan Bir Adım Var Vakfı, 2021-2022 eğitim döneminde 47 öğrencinin eğitim ve kişisel gelişimine destek oldu. Öğrencilere 12 ay kesintisiz burs desteği sağlayan Bir Adım Var Vakfı, 15 Ekim 2022 tarihine kadar burs başvurularını kabul ediyor. Genç kadın öğrencilere sağladığı aylık düzenli burs desteği ile Türkiye’de başarılı genç kadın öğrencileri her alanda destekleyen ve en çok maddi desteği veren sivil toplum kuruluşu olma ünvanını da taşıyor. İlk kez geçen sene  ‘’kadın’’ temasıyla 4 genç kadın sanatçının eserlerinin katıldığı BASE sergisine bu yıl bağımsız temada, İstanbul başta olmak üzere, İzmir’den Batman’a farklı şehirlerdeki öğrencilerin katılımı desteklendi.

BASE İstanbul sergisi, 28 Eylül 2 Ekim tarihleri arasında Akaretler / Sıraevler No: 15 – 17’de saat 11.00 – 19.00 arasında açık olacak. Ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek sergi alanında ziyaretçiler, Bir Adım Var Vakfı derneğinin çalışmaları hakkında da bilgi alabilecek.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

TEDÜ, Magna Charta Universitatum’a imza attı 

Sonraki Haber

Beykoz’da 35 bin tarihi eser ele geçirildi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Ahmet Güneştekin’in 'Sessizlik' sergisi Yıldız Holding sponsorluğunda Venedik’te 
Kültür ve Sanat

Ahmet Güneştekin’in ‘Sessizlik’ sergisi Yıldız Holding sponsorluğunda Venedik’te 

25 Nisan 2026
Hurda dikiş makinelerinden Atatürk'ün kullandığı araçların maketini yaptı
Kültür ve Sanat

Hurda dikiş makinelerinden Atatürk’ün kullandığı araçların maketini yaptı

25 Nisan 2026
Albayrak Finans, reklam filminde Taşacak Bu Deniz’in oyuncularını bir araya getirdi
Kültür ve Sanat

Albayrak Finans, reklam filminde Taşacak Bu Deniz’in oyuncularını bir araya getirdi

25 Nisan 2026
Kültür ve Sanat

Piyanist Fazıl Say’ın ‘Bir Öğretmenin Hayalleri’ eseri ilk kez sanatseverlerle buluşacak

25 Nisan 2026
Milli Saraylar, Torino Zirvesi'nde 'Yılın Konuğu’ olarak Türkiye modelini anlattı
Kültür ve Sanat

Milli Saraylar, Torino Zirvesi’nde ‘Yılın Konuğu’ olarak Türkiye modelini anlattı

24 Nisan 2026
YEE Çağdaş Türk Sanatı Yaz Okulu’na katılan küratör Katie Bone, Londra’da ‘SADĀ’ sergisini açtı
Kültür ve Sanat

YEE Çağdaş Türk Sanatı Yaz Okulu’na katılan küratör Katie Bone, Londra’da ‘SADĀ’ sergisini açtı

24 Nisan 2026
Sonraki Haber
Beykoz'da 35 bin tarihi eser ele geçirildi

Beykoz'da 35 bin tarihi eser ele geçirildi

En Güncel Haberler

İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Pakistan Başbakanı Şerif ile bir araya geldi
Dış Haberler

İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Pakistan Başbakanı Şerif ile bir araya geldi

25 Nisan 2026
Bottan Fırat Nehri'ne düşen kampçının cansız bedeni bulundu
Yerel Haberler

Bottan Fırat Nehri’ne düşen kampçının cansız bedeni bulundu

25 Nisan 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyoğlu'nda kafede vatandaşlarla sohbet etti
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyoğlu’nda kafede vatandaşlarla sohbet etti

25 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Deniz kaplumbağası ölüsü sahile vurdu

25 Nisan 2026
Yaşam

Tarihi kervansarayda Kadın Emeği Yöresel Ürünler Pazarı açıldı

25 Nisan 2026
Yaşam

Durdurulan minibüste 60 tabanca ile mühimmat ele geçirildi

25 Nisan 2026
Yaşam

Afiş asarken üst geçitten düşüp, otomobilin altında kalarak öldü

25 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Diyarbakır’da MHP’ye 500 kişi katıldı

Diyarbakır’da MHP’ye 500 kişi katıldı

- Haberton
25 Nisan 2026

Diyarbakır’da aralarında farklı siyasi partilerden ayrılanların da bulunduğu 500 kişi, törenle Milliyetçi Hareket Partisi’ne (MHP) katıldı. MHP Diyarbakır İl Başkanlığı’nda...

Kalori açığı nasıl oluşturulur?

Komşu gürültüsünde haklar neler?

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

Duygusal manipülasyon nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Pakistan Başbakanı Şerif ile bir araya geldi

İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Pakistan Başbakanı Şerif ile bir araya geldi

25 Nisan 2026
Bottan Fırat Nehri'ne düşen kampçının cansız bedeni bulundu

Bottan Fırat Nehri’ne düşen kampçının cansız bedeni bulundu

25 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton