25 Ekim 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Türkiye’nin kaderini 6 milyon 300 bin genç belirleyecek

Türkiye’nin kaderini 6 milyon 300 bin genç belirleyecek

Haberton - Haberton
29 Ocak 2022
- Politika, CHP Haberleri
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
Türkiye'nin kaderini 6 milyon 300 bin genç belirleyecek

Türkiye'nin kaderini 6 milyon 300 bin genç belirleyecek

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “6 milyon 300 bin genç ilk kez gidecek, sandıkta oy kullanacak. Türkiye’nin kaderini ben belirlemeyeceğim, benim yaşıtlarım da belirlemeyecek. Türkiye’nin kaderini 6 milyon 300 bin genç belirleyecek. Gücünüz bu” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genç İstihdam Çalıştayı’na katıldı. İstanbul Kongre Merkezi’ndeki çalıştaya Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik ve CHP İstanbul İl Gençlik Kolları Başkan Cem Aydın katıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada, “Sorunların çözüm adresi siyaset kurumudur. Bazen şu ifade ile karşılaşıyorum, ‘ben siyasetle ilgilenmiyorum’. Hayatın her alanı siyasetle ilgilidir. Bindiğiniz otobüs siyasetle ilgilidir. Onun fiyatını siyaset kurumu belirler. Sinema biletini fiyatını siyaset kurumu belirler. Hayatın her alanı siyasetle ilgilidir. Siyaseti yakından izlerseniz karar alma süreçlerinde yanlışı ve doğruyu daha sağlıklı görebilirsiniz. Siyaset kurumunun dışında kendinizi görmeyin. Ekonomik olarak, toplumsal olarak ciddi sorunlarımız var, doğrudur.

Bu sorunları aşmanın yolu siyaset kurumudur. Sorgulayacaksınız siyaset kurumunu, artısını eksisini rahatlıkla ifade edebileceksiniz. Yeri geldiğinde çözüm üreteceksiniz. Yol göstereceksiniz. Sizler bizden daha iyi yetiştiniz. Bizlerden daha iyi hayatı sorgulama kapasitesine sahipsiniz. Sorunları bizden daha iyi yaşıyorsunuz. Biz buradan Türkiye’yi çekip çıkarmak zorundayız. Bir gücünüz var ve gücünüzün ne kadar farkındasınız onu bilmiyorum. Önümüzdeki seçimlerde sandık gelecek. Bir; ‘niçin gidip oy kullanayım? Gitmek istemiyorum’. Bunu söylediğiniz zaman ‘işsizlik olabilir ve ben bu konuda duyarsızım. Yoksulluk olabilir ama ben duyarsızım, yoksulluk sürebilir’. Eğer şikayetlerinizi bir şekliyle giderecek makamı iktidara taşırsanız, o zaman sorunların çözümünde temel aktör konumuna gelirsiniz. Temel aktör olursunuz. Siyaset kurumu ne verecek değil, siyaset kurumunu sorgulamak ve onu doğru bir raya oturtmak sizin elinizde” dedi.

“TÜRKİYE’NİN KADERİNİ 6 MİLYON 300 BİN GENÇ BELİRLEYECEK”

Kılıçdaroğlu, gençlere seslenerek, “6 milyon 300 bin genç ilk kez gidecek, sandıkta oy kullanacak. Türkiye’nin kaderini ben belirlemeyeceğim. Benim yaşıtlarım da belirlemeyecek. Türkiye’nin kaderini 6 milyon 300 bin genç belirleyecek, gücünüz bu. 6 milyon 300 bin gencin demokrasiden, insan haklarından yana oy kullanması, ayrımcılığa karşı durması, demokrasi konusunda kenetlenmesi Türkiye’ye yeni bir ufuk açacaktır. Bu sizin elinizde, bu gücü kullanın. Elbette ki siyasi partileri sorgulayacaksınız. Sorgulama hakkınız var. Yeri geldiğinde programlarına bakacaksınız, artısına eksisine bakacaksınız, ‘ben gitsem ne olur, gitmesem ne olur, değişen bir şey olmaz’, hayır.

Her şeyi değiştirebiliriz. Her güzelliği getirebiliriz. Hiçbir şeyi getirmesek dahi düşüncelerinizi özgürce ifade edeceksiniz. Diğer ülkelere gitme konusunda, biz ülkemizi seviyoruz. Kendi ülkemizde çalışmak istiyoruz. Eğer bir umutsuzluk varsa, umutsuzluğu yaratan kaynağa bakmanız lazım. Bu kaynağı yaratan kim? Siyasi otorite, bu umutsuzluk kaynağını yaratırken siz umudun meşalesini elinizde taşımak zorundasınız. Bu ne demektir biliyor musunuz? Bütün haksızlıklara karşı onurlu bir direniş demektir. Ben asla umutsuz olmam. Ben ülkenin kaderini belirleme gücüne sahibim. Yeri geldiğinde haksızlıklara karşı ben direnirim. Yeri geldiğinde beraber oluruz. Yeri geldiğinde Türkiye’yi aydınlığa çıkarırız. Biz çünkü bu ülkenin gençleriyiz diyeceksiniz.” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu konuşmasının sonunda, “Acımazsız bir hayat var ama bu acımasız hayatı bahara döndürmek mümkün. Beraber çalışmak mümkün. Birlikte mücadele etmek mümkün. Karanlıkları aydınlığa çıkarmak mümkün. Mart’ın sonunu bahar yapmak mümkün. Bütün bunları yapacağız. Asla unutmayın geliyor gelmekte olan” dedi.

Etiketler: Kemal KılıçdaroğluSeçim
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Valentin Rosier ilk kez takımla çalıştı

Sonraki Haber

Bir mucizeye tanık olmak ”Doktor Burak Hazine”

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Dervişoğlu'ndan net mesaj: "Bütün kaleler zapt edilebilir ama İYİ Parti zapt edilemez"
Politika

Dervişoğlu’ndan net mesaj: “Bütün kaleler zapt edilebilir ama İYİ Parti zapt edilemez”

25 Ekim 2026
DEM Parti lideri Bakırhan'dan 'somut adım' çağırısı: "Süreç yavaşladı"
Politika

DEM Parti lideri Bakırhan’dan ‘somut adım’ çağırısı: “Süreç yavaşladı”

25 Ekim 2026
MHP lideri Bahçeli'den Kazakistan mesajı: "Yaşasın Türk dünyasının kardeşliği"
Politika

MHP lideri Bahçeli’den Kazakistan mesajı: “Yaşasın Türk dünyasının kardeşliği”

25 Ekim 2026
AK Parti İstanbul milletvekillerinden Ataşehir, Bahçelievler ve Sarıyer’e ziyaret
Politika

AK Parti İstanbul milletvekillerinden Ataşehir, Bahçelievler ve Sarıyer’e ziyaret

25 Ekim 2026
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, elektriğini güneşten sağlıyor
Politika

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, elektriğini güneşten sağlıyor

25 Ekim 2026
Bakan Işıkhan’dan kamu çalışanlarına mesaj: "Hiçbir çalışanımızı mağdur etmeyeceğiz"
Politika

Bakan Işıkhan’dan kamu çalışanlarına mesaj: “Hiçbir çalışanımızı mağdur etmeyeceğiz”

25 Ekim 2026
Sonraki Haber
oktorluk mesleği çok kutsal bir vazifedir işinizi sevmiyorsanız asla tercih etmeyiniz. İnsan sağlığı vesile kılınan eller ile iyileşiyor.

Bir mucizeye tanık olmak ''Doktor Burak Hazine''

En Güncel Haberler

Milli Güreşçi Yüksel Sarıçiçek dünya ikincisi oldu!
Spor Haberleri

Milli Güreşçi Yüksel Sarıçiçek dünya ikincisi oldu!

25 Ekim 2026
Sermaye piyasaları soruşturmasında sıcak gelişme: Gürol Sami Özer gözaltına alındı
Öne Çıkan

Sermaye piyasaları soruşturmasında sıcak gelişme: Gürol Sami Özer gözaltına alındı

25 Ekim 2026
Sazlıdere Köprüsü'ndeki çalışmalar havadan görüntülendi
Yerel Haberler

Sazlıdere Köprüsü’ndeki çalışmalar havadan görüntülendi

25 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Türkiye’de bir ilk Bitlis’te: Çığ riskine karşı ‘kar perdesi’ ve ‘kar köprüsü’ önlemi!

25 Ekim 2026
Yaşam

Nemrut Kalderası’nda sonbahar bereketi: “Adeta bizleri büyülüyor”

25 Ekim 2026
Yaşam

Sakarya İtfaiyesi’nden Goodyear ekibine yangın eğitimi: 10 günlük zorlu maraton tamamlandı

25 Ekim 2026
Yaşam

Saros Körfezi’nde deniz ciğeri denizanası görüldü

25 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Nemrut Kalderası'nda sonbahar bereketi: "Adeta bizleri büyülüyor"

Nemrut Kalderası’nda sonbahar bereketi: “Adeta bizleri büyülüyor”

- Haberton
25 Ekim 2026

Bitlis'in Tatvan, Güroymak ve Ahlat ilçeleri sınırlarında bulunan Nemrut Kalderası, sonbaharın gelişiyle hareketlendi. Yüzlerce aracın geldiği kalderada uzun araç kuyrukları...

Türk cam sektörünün küresel gücü: Şişecam’ın 90 yıllık hikâyesi ve dünya pazarındaki yükselişi

Altın değerindeki baharat safranın bilinmeyen faydaları! Bilim insanları araştırıyor: Herkes için güvenli mi?

Dünya Çocuk Felci Günü: Bir zamanlar binlerce çocuğu felç ediyordu! 2026’da tehlike hâlâ devam ediyor

Türkiye’de sigara kullanımında alarm! Yeni yasaklar gündemde, bilim dünyasından peş peşe uyarılar

Güncel Haber

Milli Güreşçi Yüksel Sarıçiçek dünya ikincisi oldu!

Milli Güreşçi Yüksel Sarıçiçek dünya ikincisi oldu!

25 Ekim 2026
Sermaye piyasaları soruşturmasında sıcak gelişme: Gürol Sami Özer gözaltına alındı

Sermaye piyasaları soruşturmasında sıcak gelişme: Gürol Sami Özer gözaltına alındı

25 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton