15 Mayıs 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - Türkiye’nin ihracatı 10 yıl içinde 2-3 katına çıkar

Türkiye’nin ihracatı 10 yıl içinde 2-3 katına çıkar

Haberton - Haberton
19 Nisan 2025 - Güncellenme Tarihi 20 Mayıs 2025
- İş Dünyası
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Türkiye'nin ihracatı 10 yıl içinde 2-3 katına çıkar
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Safi Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Hakan Safi, “Türkiye’nin ihracatı, bugün 260 milyar dolara ulaştı. Önümüzdeki 10 yıl içinde bu rakamın 2-3 katına çıkacağına inanıyoruz” dedi.

Capital, Ekonomist, Start Up ve CeoLife dergileri tarafından düzenlenen Uluslararası Ekonomi Zirvesi (UEZ 2025), bu yıl 14’üncü kez Türkiye ve dünyanın saygın siyasetçilerini, iş dünyası liderlerini ve akademisyenlerini ağırladı.

Zirvenin altıncı paneli Safi Holding’in sponsorluğunda İhracatta Yeni Strateji: Rekabet Gücü ve Katma Değer Odaklı Büyüme ve Kalkınma başlığıyla gerçekleştirildi.

Safi Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Hakan Safi, 1960’lı yıllarda temelleri atılan yüzde 100 yerli ve milli bir aile şirketi olarak, liman işletmeciliğinden çimento üretimine kadar birçok alanda faaliyet gösterdiklerini belirtti.

Özellikle Derince Limanı’nda ciddi yatırımlar gerçekleştirdiklerini anlatan Hakan Safi, şunları söyledi:

“Dünyanın en büyük gemileri limanımıza yanaşabiliyor. Uluslararası firmaların ilgisini de çekiyoruz. Başarılarımız, uluslararası konteyner taşıma firmaları ve otomotiv üreticilerinin de dikkatini çekiyor. Limanımızı yerinde incelemek isteyen global oyuncuların ilgisini görmekten büyük gurur duyuyoruz. Tabii bununla yetinmiyoruz ülkemiz büyüyor. 2010’larda 100 milyar dolar seviyesinde olan Türkiye’nin ihracatı, bugün 260 milyar dolara ulaştı. Önümüzdeki 10 yıl içinde bu rakamın iki-üç katına çıkacağına inanıyoruz. Biz de bu büyüme sürecine katkı sağlamak adına yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Ekonomi ve politikalar değişebilir ama biz ülkemizin potansiyeline inanıyor ve daha iyi bir gelecek için çalışmayı sürdürüyoruz.”

İhracat pazarlarında çeşitlilik ve operasyonel verimliliğe dayalı strateji

Akkök Holding CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Gökşin Durusoy, şöyle konuştu:

“Akkök Holding olarak, çevik yapımız, ihracat pazarlarındaki çeşitliliğimiz ve operasyonel verimliliğe dayalı stratejilerimiz sayesinde 2024 yılında iyi bir performans sergilemeyi başardık. İhracat pazarlarındaki çeşitliliğimiz, bizi belli bölgelere aşırı bağımlı kalmaktan koruyor. Örneğin, 2024 yılında Avrupa’ya yapılan ihracat, toplam ihracatımızın yaklaşık üçte biri oranında gerçekleşti. Böylece olası bölgesel dalgalanmalardan minimum düzeyde etkileniyoruz.

Benzer şekilde, hizmet verdiğimiz sektörlerin çeşitliliği sayesinde de dalgalanmalara karşı daha dayanıklı ve esnek bir ihracat yapısı oluşturduk. 2024 yılı için Akkök Holding olarak yaklaşık 800 milyon dolar seviyesinde bir ihracat hedeflemiştik ve seneyi bu banda yakın bir performansla kapattık. Özellikle kimya alanındaki katma değerli ürünlerimizle Avrupa başta olmak üzere birçok pazarda rekabet gücümüzü koruduk. Bunu yüksek teknoloji ve nitelikli ürün geliştirme yetkinliğimize borçluyuz.”

‘BUGÜNÜN REKABET ORTAMINDA, TEK BAŞINA ÜRETMEK YETMİYOR’

Panelde konuşan Kibar Holding CEO’su Haluk Kayabaşı, uluslararası iş ortaklıklarını yalnızca finansal ortaklıklar değil, stratejik zihin ortaklığı olarak gördüklerini vurguladı. Konuşmasına devam eden Kayabaşı, “Bugünün rekabet ortamında, tek başına üretmek de yetmiyor. Değer zincirine entegre olmak, ortak üretmek, ortak geliştirmek ve birlikte büyümek gerekiyor. Küresel pazarlarda rekabet gücümüzü artıran temel faktörlerden biri uzun vadeli vizyona sahip stratejik ortaklarımızla kurduğumuz sağlam ilişkiler oldu. Bu ortaklıklar sayesinde yalnızca teknolojik bilgi birikimimizi ve üretim kabiliyetlerimizi artırmakla kalmıyor; aynı zamanda Ar-Ge, sürdürülebilirlik, dijital dönüşüm ve inovasyon gibi alanlarda da global standartlara hızla entegre olabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE TURİZMDE ÇOK İYİ YERLERE GİDİYOR’

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaptan ise “Genç bir şirketiz. 44 bin çalışanımız var. Ciddi bir sorumluluk. Havalimanında birçok iş kolunda görev alıyorlar. Hizmet ihracı olarak 115 milyar dolarlık rekor bir seviyeye ulaşıldı Türkiye olarak. Bunun yarısı seyahat sektöründendi. Biz de bu yüzde 50’sini üreten ekosistemin bir parçasıyız. Turizme bağımlı alanların işletmeciliğini yapıyoruz. Turizmde ülkemiz çok iyi yerlere gidiyor. Antalya Havalimanı’nı Sn. Cumhurbaşkanımızın katılımıyla hizmete açtık. Akdeniz’in tek bir şehri, Antalya 650 bin yatak kapasitesine sahip. Bütün Portekiz’in 650 bin yatak kapasitesi var. Büyüklüğü buradan hesaplayabilirsiniz. Hizmet ihracatındaki turizmin rolü de artıyor. Biz de bu zincirin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Etiketler: Ihracat
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Milli Eğitim Bakanımız yalnız değildir

Sonraki Haber

Galatasaray-Bodrum FK: 2-0

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

'Yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumunun pazar payı yüzde 15'lere çıktı'
İş Dünyası

Yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumunun pazar payı yüzde 15’lere çıktı

15 Mayıs 2026
BtcTurk, A Milli Futbol Takımı'nın kupa yolculuğuna özel kampanya başlattı
İş Dünyası

BtcTurk, A Milli Futbol Takımı’nın kupa yolculuğuna özel kampanya başlattı

15 Mayıs 2026
Tera Bank ilk şubesini Bağdat Caddesi'nde hizmete açtı
İş Dünyası

Tera Bank ilk şubesini Bağdat Caddesi’nde hizmete açtı

15 Mayıs 2026
SuperFresh, yeni ürünü Pizza Napoliten'i tanıttı
İş Dünyası

SuperFresh, yeni ürünü Pizza Napoliten’i tanıttı

15 Mayıs 2026
Tera Portföy Proje GYF’sinin 631,6 milyon TL’ye ulaştığını duyurdu
İş Dünyası

Tera Portföy Proje GYF’sinin 631,6 milyon TL’ye ulaştığını duyurdu

15 Mayıs 2026
Tadelle ve Sarelle'ye Business Honors Awards'tan iki ödül
İş Dünyası

Tadelle ve Sarelle’ye Business Honors Awards’tan iki ödül

15 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Galatasaray-Bodrum FK: 2-0

Galatasaray-Bodrum FK: 2-0

En Güncel Haberler

Arca Çorum FK - Sipay Bodrum FK: 2-0
Spor Haberleri

Arca Çorum FK – Sipay Bodrum FK: 2-0

15 Mayıs 2026
Fatih'te dron destekli asayiş ve narkotik denetimi
Yerel Haberler

Fatih’te dron destekli asayiş ve narkotik denetimi

15 Mayıs 2026
Başsavcılık: ‘Milletvekilinin oğlu okulu silahla bastı’ iddiası doğru değil
Gündem

Başsavcılık: ‘Milletvekilinin oğlu okulu silahla bastı’ iddiası doğru değil

15 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Erdemli Vadisi’nde selin zarar verdiği alanlara ‘imece’ usulü tadilat

15 Mayıs 2026
Yaşam

Tekirdağ’da 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla ‘Gençlik Yürüyüşü’

15 Mayıs 2026
Yaşam

Mehmetçikten, dost ve müttefik ülkelerle ortak eğitim

15 Mayıs 2026
Yaşam

Muğla’da engellilerin askerlik sevinci

15 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Karabük merkezli 8 ilde siber dolandırıcılık operasyonu: 18 tutuklu

Karabük merkezli 8 ilde siber dolandırıcılık operasyonu: 18 tutuklu

- Haberton
15 Mayıs 2026

Karabük merkezli 8 ilde düzenlenen siber dolandırıcılık operasyonunda vatandaşları yaklaşık 87 milyon lira dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alınan 27 şüpheliden 18’i...

Instagram keşfete nasıl düşülür? 2026 algoritmasının öne çıkardığı kritik detaylar

Odaklanma sorunu nasıl çözülür? Telefon ve sosyal medya beyni nasıl etkiliyor?

Panik atak anında ne yapılır? İşte uzmanların hayat kurtaran önerileri

İngilizce nasıl geliştirilir? Dizi izlemek gerçekten işe yarıyor mu?

Güncel Haber

Arca Çorum FK - Sipay Bodrum FK: 2-0

Arca Çorum FK – Sipay Bodrum FK: 2-0

15 Mayıs 2026
Fatih'te dron destekli asayiş ve narkotik denetimi

Fatih’te dron destekli asayiş ve narkotik denetimi

15 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton