26 Ağustos 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Türkiye’nin güvenliği için gerekeni yapmaktan geri durmuyoruz

Türkiye’nin güvenliği için gerekeni yapmaktan geri durmuyoruz

Haberton - Haberton
7 Ekim 2023 - Güncellenme Tarihi 13 Mart 2026
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Türkiye'nin güvenliği için gerekeni yapmaktan geri durmuyoruz

Türkiye'nin güvenliği için gerekeni yapmaktan geri durmuyoruz

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”Terör örgütlerini kullanarak bizi köşeye sıkıştırmak isteyenlere boyun eğmiyoruz. Türkiye’nin güvenliği neyi gerektiriyorsa ne pahasına olursa olsun onu yapmaktan geri durmuyoruz. ‘Menzile kilitlenmiş ok’ misali Türkiye Yüzyılı’nı gerçeğe dönüştürmek için tüm samimiyetimizle, birikimimizle çalışmayı sürdürüyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Spor Salonu’nda yapılan partisinin 4’üncü Olağanüstü Kongresi’ne katıldı. Kongreye, cumhurbaşkanı, başbakan, bakan, meclis başkanı, siyasi parti temsilcileri düzeyinde olmak üzere toplam 300 yabancı misafir katılırken, ayrıca 100’den fazla büyükelçi yer adı. Kongrede AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeleri ve bölge başkanları da yer alırken KKTC Cumhurbaşkanı​ Ersin Tatar, Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Jelka Sviyanoviç, Özbekistan Devleti Ali Meclis Başkanı Nurdinjon İsmoilov da katıldı.

Erdoğan, salona girmeden önce Atatürk Spor Salonu önünde bekleyen kalabalığa otobüsün üzerinden hitap etti. Eşi Emine Erdoğan ile birlikte kalabalığı selamlayan Erdoğan, “Bugün çok özel bir gün. Bugün Türkiye Yüzyılı için istisnai bir gün. Bugün AK Parti için, partimizin temsilcisi olduğu davamız için müstesna bir gün. Biraz sonra Türkiye Yüzyılı için ‘Hep yeni hep ileri’ diyerek, partimizin 4’üncü olağanüstü kongresini gerçekleştireceğiz. Yeni bir döneme yepyeni bir heyecanla ‘merhaba’ diyeceğiz. Türkiye Yüzyılının siyasette öncüsü olan kurmay kadroyu inşallah delegelerimizin oylarıyla belirleyeceğiz. Böylece geçmişten bugüne kadar partimize hizmet etmiş kardeşlerimizin yanı sıra yeni seslerle, yeni yüzlerle partimizi daha da güçlendireceğiz” dedi.

‘ONLAR YOLUNA BİZ DE YOLUMUZA’

Erdoğan, bugüne kadar 3’ü olağanüstü olmak üzere toplam 10 büyük kongre yaptıklarını söyleyerek, “Bu kongrelerin tamamını da birileri gibi sandalyelerin havalarda uçuştuğu atmosferde değil kardeşlik ve uhuvvet ikliminde inşa ettik. Bakın burada sandalyeler havalarda uçuşmuyor. Burada böyle bir şey yok. Ne var; muhabbet var. Her bir kongremizden parti ve siyaset kurumu olarak güçlenerek çıktık. İnşallah bugün de aynısını yapacağız.

Cumhuriyetin yüz akı Türkiye’nin ortak aklı öyle bir kadro olarak bundan sonra geleceğe daha emin adımlarla yürüyeceğiz. 14 ve 28 Mayıs seçimlerini AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak hamdolsun büyük bir zaferle başardık. Böylece 22 yıllık tarihimizde 17’inci seçim zaferimize imza atmış olduk. Durmak yok yola devam. Hep beraber yürüdük. Şahsımızı ve partimizi hedef alan nice saldırıya, nice iftiraya iktidara gelebilmek için terör örgütleriyle iş tutan nice beddahlara rağmen milli iradeye gölge düşürmedik. Bu topluluk hamdolsun birbirinden kopmadı. İhanet edenler olmadı mı; oldu. Onlar yoluna biz de yolumuza. Ve inşallah burada da dikiş tutturamayacaklar. Biz de burada milletimize hizmet yolunda emin adımlarla yürüyeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Türkiye’nin güvenliği için gerekeni yapmaktan geri durmuyoruz

‘BOYUN EĞMİYORUZ’

Erdoğan, seçimlerle Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin milletten bir kez daha onay aldığını dile getirerek, “Türkiye’yi yönetecek kadro, vizyon ve programın sadece partimizde ve ittifakımızda olduğu tekrar ortaya çıktı. ‘6’lı masa’ dediler, ‘16’lı masa’ dediler, ‘116’lı masa’ dediler. Ne oldu? Bak şimdi o masadan parlamentonda kimse var mı? Düşünebiliyor musunuz; başkanlarının parlamentoda olmadığı 6’lı masa. Cumhur İttifakı parlamentoda. Biz de seçimlerden hemen sonra hiç vakit kaybetmeden hükümetimizi kurduk.

Türkiye Yüzyılının inşası için kaldığımız yerden çalışmaya başladık. Çeşitli zorluklarla da karşılaşsak Türkiye’yi hedefleriyle buluşturmakta kararlıyız. Bizi yıldırmak isteyenlere aldırmıyoruz. Aba altında sopa gösterenlere prim vermiyoruz. Terör örgütlerini kullanarak bizi köşeye sıkıştırmak isteyenlere boyun eğmiyoruz. Türkiye’nin çıkarları ve güvenliği neyi gerektiriyorsa ne pahasına olursa olsun onu yapmaktan geri durmuyoruz. ‘Menzile kilitlenmiş ok’ misali Türkiye Yüzyılını gerçeğe dönüştürmek için tüm samimiyetimizle, birikimimizle çalışmayı sürdürüyoruz” dedi.

‘BU DAVA MİLLETE HİZMET DAVASIDIR’

Erdoğan, AK Parti olarak çok büyük bir aile olduklarını vurgulayarak, “Bu aile farklı. Bu aile ailenin kutsiyetine inanmış bir aile. Bu dava ülkeye ve millete hizmet davasıdır. Bu dava evlatlarımıza güçlü ve müreffeh bir Türkiye bırakma davasıdır. Her senesi Türkiye’ye hizmetle geçen 22 yıllık mazimizde şu gerçeği çok net bir şekilde görebiliyoruz; bizim her başarımız ülkemizin başarısıdır, milletimizin başarısıdır. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak biz ne kadar güçlü olursak Türkiye de geleceğine o derece güvenli bakacaktır.

Hiçbirimizin yorulma, gevşeme, rehavete kapılma gibi bir lüksü asla bulunmuyor. Biz de yorulmak var mı? Yorulsak da ülkeye ve millete hizmet yolcuğumuzu devam ettirme mecburiyetindeyiz. Her gün bir önceki günden daha fazla çalışarak, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlere hazırlanacağız. 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde de olduğu gibi 31 Mart’ta da AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak ipi yine göğüslemeye hazır mıyız?” diye konuştu.

Etiketler: AK PartiRecep Tayyip Erdoğan
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Netanyahu ‘Savaştayız’ açıklamasını yaptı

Sonraki Haber

İsrail: Demirden Kılıçlar operasyonu başlattık

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Politika

Kılıçdaroğlu: Siyaset zenginleşme aracı değildir

25 Ağustos 2026
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kan tüccarları kaybedecek

25 Ağustos 2026
Özgür Özel, eylemdeki madencileri ziyaret etti
Politika

Özgür Özel’den iktidara sert çıkış: “Gücünüz bu holdinge niye yetmiyor?”

25 Ağustos 2026
Hava Kuvvetleri filosuna katılacak T-625 GÖKBEY için uçuş ekibi eğitimlerini tamamladı
Politika

Hava Kuvvetleri filosuna katılacak T-625 GÖKBEY için uçuş ekibi eğitimlerini tamamladı

25 Ağustos 2026
Alanya Otoyolu’nda fiziki gerçekleşme yüzde 30’a ulaştı
Politika

Antalya-Alanya arası 36 dakikaya düşecek! Dev projede yüzde 30 tamamlandı

25 Ağustos 2026
İletişim Başkanı Duran: Dezenformasyona karşı bilincimizi güçlendireceğiz
Politika

İletişim Başkanı Duran: Dezenformasyona karşı bilincimizi güçlendireceğiz

25 Ağustos 2026
Sonraki Haber
İsrail: Demirden Kılıçlar operasyonu başlattık

İsrail: Demirden Kılıçlar operasyonu başlattık

En Güncel Haberler

Sancaktepe'de demirci dükkanı alev alev yandı
Yerel Haberler

Sancaktepe’de demirci dükkanı alev alev yandı

26 Ağustos 2026
Aydın’da otomobilin çarptığı kadın hayatını kaybetti
Yerel Haberler

Aydın’da otomobilin çarptığı kadın hayatını kaybetti

26 Ağustos 2026
Manisa’da uyuşturucu şüphelileri polisten kaçarken kaza yaptı: 3 yaralı
Yerel Haberler

Manisa’da uyuşturucu şüphelileri polisten kaçarken kaza yaptı: 3 yaralı

26 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Demirci’de Kurtuluş Festivali kortej yürüyüşüyle başladı

26 Ağustos 2026
Yaşam

Dere kenarında ölü bulunan kız kardeşler, 30 metreden düşmüş

25 Ağustos 2026
Yaşam

Silahlı kavgada yaralandı, 3 gün sonra hastanede öldü

25 Ağustos 2026
Yaşam

Plakası kapalı aracıyla drift atan sürücüye 281 bin TL ceza

25 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Asit sızıntısı ekipleri harekete geçirdi

Asit sızıntısı ekipleri harekete geçirdi

- Haberton
26 Ağustos 2026

Sakarya’nın Hendek ilçesinde seyir halindeki asit yüklü kamyonda meydana gelen sızıntı nedeniyle D-100 kara yolunun yan yolu geçici olarak trafiğe...

e-Devlet’te borç kontrolü nasıl yapılır? Her borç için farklı ekran kullanılıyor

İnternetten alınan ürün kaç gün içinde iade edilir? 14 günlük süreyi kaçırmayın

Araba rölantide neden titrer? Motor çalışırken hissedilen sarsıntının nedeni bu parçalar olabilir

Telefonunuza gelen bu linklere sakın tıklamayın: Sahte bağlantı nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

Sancaktepe'de demirci dükkanı alev alev yandı

Sancaktepe’de demirci dükkanı alev alev yandı

26 Ağustos 2026
Aydın’da otomobilin çarptığı kadın hayatını kaybetti

Aydın’da otomobilin çarptığı kadın hayatını kaybetti

26 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton