16 Temmuz 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Türkiye’nin göstermelik değil gerçek bir tasarrufa ihtiyacı vardır

Türkiye’nin göstermelik değil gerçek bir tasarrufa ihtiyacı vardır

Haberton - Haberton
21 Mayıs 2024
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Türkiye'nin göstermelik değil gerçek bir tasarrufa ihtiyacı vardır

Türkiye'nin göstermelik değil gerçek bir tasarrufa ihtiyacı vardır

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, kamuda tasarruf paketiyle ilgili uygulamaları yakında takip ettiklerini söyleyerek, “Sözde değil özde tasarrufların yapılmasını bekliyoruz. Türkiye’nin göstermelik değil gerçek bir tasarrufa ihtiyacı vardır” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Genel Başkan Fatih Erbakan başkanlığında gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Kılıç, Netanyahu ile Savunma Bakanı Gallant hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı tarafından çıkarılan yakalama kararını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

‘TEK BAŞINA AİLE BAKANLIĞINA BIRAKILAMAYACAK KADAR ÖNEMLİDİR’

Türkiye’nin demografik yapısına değinen Kılıç, “Kontrolsüz göç politikaları nedeniyle yaşanan problemlerin hızla düşen doğurganlık sayısı nedeniyle gelecek on yıllarda çok daha büyük problemler meydana getireceği aşikardır. TÜİK verilerine göre Türkiye’de evlilikler azalıyor, boşanmalar artıyor, doğurganlık hızımız hızla düşüyor. Bunun yanında sayısını tam olarak kimsenin bilmediği, sığınmacıların nüfusunda hızlı artışlar yaşanıyor. Bu durum Türkiye’nin nüfus denklemini bozmaktadır.

Aile kurumumuz tehdit altındadır. Başta boşanmalar olmak üzere aile yapımız Türkiye’nin geleceğine tehdit oluşturacak biçimde sarsılmaktadır. Türkiye’de ailenin korunması tek başına Aile Bakanlığına bırakılamayacak kadar önemli bir meseledir. Ailenin korunması Türkiye Cumhuriyeti açısından bir milli güvenlik meselesidir. Ve bu konu sadece Aile Bakanlığı tarafından değil tüm bakanlıklar tarafından çalışılmalı, gerekirse hızla aile şurası toplanmalı ve bu konular masaya yatırılmalıdır” diye konuştu.

‘SÖZDE DEĞİL ÖZDE TASARRUFLARIN YAPILMASINI BEKLİYORUZ’

Kamuda tasarruf paketiyle ilgili uygulamaları yakından takip ettiklerini kaydeden Kılıç, “Sözde değil özde tasarrufların yapılmasını bekliyoruz. Heyecanla başlanan birkaç gün sonra unutulan göstermelik bir tasarruf dönemi yaşanmasını istemiyoruz. Tarifeli uçakla gidilebilen yerlere özel uçaklarla gidip karada tasarruf adına minibüslerle yapılan toplu taşımayı gülüş buluyoruz. Türkiye’nin göstermelik değil gerçek bir tasarrufa ihtiyacı vardır. Lüksten, israftan, şatafattan başta devlet ve kamu görevlileri olmak üzere tüm bireylerin kaçınması, Türkiye ekonomisinin yeniden bir bahar havasına ulaşması için kaçınılmazdır” dedi.

‘SEÇİM İTTİFAKLARINA MECBUR BIRAKAN SİSTEM MUTLAKA GÖZDEN GEÇİRİLMELİDİR’

Kılıç, anayasa değişikliği tartışmalarına ilişkin, “Ne iktidar ne muhalefet cephesinde somutlaşan bir tek teklif yok. Kâğıda dökülen somut bir öneriler seti yok. Yeni anayasadan özgürlükten, sivilleşmeden ne anladıklarına dair bir mutabakat yok. Görünen o ki anayasa tartışmaları gündemi yumuşatma arayışlarının aparatı olarak kullanılıyor. Teklif kimden gelirse gelsin, yeni anayasayla kuvvetler ayrılığı güçlendirilmelidir. Yargı bağımsızlığı tam güvence altına alınmalıdır.

Denge denetim mekanizması kuvvetlendirilmelidir. Türkiye’yi seçim ittifaklarına mecbur bırakan mevcut sistem mutlaka gözden geçirilmelidir. Hep dediğimiz gibi iktidar anayasa gündemini sıcak tutmaya çalışsa da Türkiye’nin öncelikli gündemi ekonomidir. İşçidir, çiftçidir, emeklidir. Çözüm bekleyen kademeli emeklilik meselesi, staj ve çıraklık mağdurlarıyla ilgili adaletsizliklerdir” diye konuştu.

‘TÜRKİYE ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMAYA ADAY BİR ÜLKEDİR’

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyeti taşıyan helikopterin kaza kırıma uğraması neticesinde başta Cumhurbaşkanı Sayın Reisi olmak üzere yaşanan ölümler nedeniyle İran halkına taziyelerini ve başsağlığı dileklerini ilettiklerini söyledi. Kılıç, “İddia edildiği gibi arka planda başka faktörler var mı yok mu? Buna dair elde somut bir veri yok olmadan bir açıklama yapmanın da imkânı yok. İran devleti tarafından bu yönde yapılan ya da kuşkuları besleyen henüz bir değerlendirmede söz konusu değil. Kaza kırıma uğrayan ve İran devlet büyüklerini taşıyan helikopter faciası kaza kırım meselesi teknik olarak değerlendirilecektir ve kaza kırım meselesinin raporu teknik bir rapor olarak ortaya çıkarılacaktır.

Tabii ki kara kutu incelemeleri muhtemelen yapılacaktır. Varsa ses kayıtları bunlara muhtemelen ulaşılacaktır. Olay yerinde bulunan parçaları orada durmakta olan helikopter parçalarından hareketle dışarıdan bir müdahalenin olup olmadığını elbette ki bakılacaktır. Dünya bu konuda çok mesafe katetti. Türkiye de bu konuda çok mesafe kat etti. Türkiye’den bu yönde kaza kırım raporu konusunda bir yardım istenmiş midir, değil midir? Bilmiyoruz ama bildiğimiz bir şey var ki en başta arama çalışmalarında olduğu gibi gerektiğinde sonrasında ihtiyaç duyulması halinde de Türkiye yine teknik donanımıyla, teknik varlığıyla burada üzerine düşeni yapmaya aday bir ülkedir” dedi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Fenerbahçeli Çağlar Söyüncü nişanlandı

Sonraki Haber

Biz oraya 2027 Avrupa Oyunları protokolünü imzalamak için gittik 

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Çiftçi: Bütün güvenlik birimlerimizle devletimizin güvenliği, milletimizin huzuru için teyakkuzdayız
Politika

Bütün güvenlik birimlerimizle devletimizin güvenliği, milletimizin huzuru için teyakkuzdayız

16 Temmuz 2026
İletişim Başkanı Duran: 15 Temmuz 10. yıl aktiviteleri bütün coşkusuyla devam etti
Politika

15 Temmuz 10. yıl aktiviteleri bütün coşkusuyla devam etti

16 Temmuz 2026
Kılıçdaroğlu'ndan '15 Temmuz' mesajı
Politika

Kılıçdaroğlu’ndan ’15 Temmuz’ mesajı

15 Temmuz 2026
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 15 Temmuz gazilerine 'teşekkür beratı'
Politika

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan 15 Temmuz gazilerine ‘teşekkür beratı’

15 Temmuz 2026
Özgür Özel'den 15 Temmuz mesajı: "FETÖ'nün her türlü yapılanması ele alındı, siyasi ayağına gelince iş durdu"
Politika

Özgür Özel’den 15 Temmuz mesajı: “FETÖ’nün her türlü yapılanması ele alındı, siyasi ayağına gelince iş durdu”

15 Temmuz 2026
FETÖ terör örgütüyle mücadele bir milli seferberliktir
Politika

FETÖ terör örgütüyle mücadele bir milli seferberliktir

15 Temmuz 2026
Sonraki Haber
Biz oraya 2027 Avrupa Oyunları protokolünü imzalamak için gittik 

Biz oraya 2027 Avrupa Oyunları protokolünü imzalamak için gittik 

En Güncel Haberler

Çisil Güngör'ün sınırları aşan düdük sesi​
Yazarlar

Çisil Güngör’ün sınırları aşan düdük sesi​

16 Temmuz 2026
Oyuncu Levent Üzümcü gözaltına alındı
Öne Çıkan

Oyuncu Levent Üzümcü gözaltına alındı

16 Temmuz 2026
Galatasaray, Lesley Ugochukwu transferini açıkladı. Fotoğraf: İstanbul, (DHA)
Spor Haberleri

Galatasaray, Lesley Ugochukwu transferini açıkladı

16 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Venezuela’daki arama kurtarma ekipleri yurda döndü

16 Temmuz 2026
Yaşam

Marmaris’te ‘15 Temmuz’ anma etkinliği

16 Temmuz 2026
Yaşam

Çanakkale Şehitler Abidesi’nde 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

16 Temmuz 2026
Yaşam

Bodrum’da ’15 Temmuz’ anma etkinliği

16 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Boru döşeme gemisi ‘Castorone' İstanbul Boğazı'ndan geçiyor -1

Boru döşeme gemisi ‘Castorone’ İstanbul Boğazı’ndan geçiyor

- Haberton
16 Temmuz 2026

Romanya'dan Yunanistan'a giden 325 metre uzunluğunda ‘Castorone' isimli boru döşeme gemisi İstanbul Boğazı'ndan geçiyor. Romanya'dan Yunanistan'a giden Bahama Adaları bayraklı...

Sivrisinekler neden bazı insanları daha çok ısırıyor? Uzmanlar merak edilen soruyu yanıtladı

İcra dosyası kendiliğinden silinir mi? İşte icra dosyalarının düşme süresi ve bilinmesi gerekenler

Denizler alarm veriyor! Deniz suyu sıcaklığındaki artışın anlamı uzmanları endişelendiriyor

Yeni dolandırıcılık yöntemi alarmı! Bu mesajı görür görmez sakın tıklamayın

Güncel Haber

Venezuela'daki arama kurtarma ekipleri yurda döndü

Venezuela’daki arama kurtarma ekipleri yurda döndü

16 Temmuz 2026
Çisil Güngör'ün sınırları aşan düdük sesi​

Çisil Güngör’ün sınırları aşan düdük sesi​

16 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton