6 Haziran 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Türkiye’nin elektrik dağıtım hatlarında hiçbir sorun yok

Türkiye’nin elektrik dağıtım hatlarında hiçbir sorun yok

Haberton - Haberton
1 Mayıs 2025
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Türkiye'nin elektrik dağıtım hatlarında hiçbir sorun yok
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Avrupa’da yaşanan büyük çaplı elektrik kesintilerine ilişkin, “Türkiye’nin elektrik dağıtım hatlarında hiçbir sorun yok” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında, Gölbaşı ilçesinde Orta Anadolu Yük Tevzi ve İşletme Müdürlüğü’nde işçilerle bir araya geldi. Bakan Bayraktar, işçilerle selamlaşıp sorunlarını dinledi. Bayraktar, 1 Mayıs’ın kendileri için özel bir gün olduğunu belirterek, “Zira biz enerji ve maden alanında 7/24 sahada olan bir ekibiz. Gabar’dan Filyos’a, Karadeniz’in ortasından madenlere kadar birçok alanda işçi kardeşlerimiz 7/24 esaslı olarak sahada çalışıyorlar. Dolayısıyla biz 85 milyon insanımızın, vatandaşlarımızın, ülkemizin ihtiyaç duyduğu enerjiyi onlara kesintisiz bir şekilde, kaliteli bir şekilde sunmak için büyük bir emek veriyoruz. Onların büyük bir emekleri var, büyük bir gayretleri var” dedi.

’75 BİN KİLOMETRENİN ÜZERİNDE İLETİM HATLARIMIZ VAR’

İspanya ve Portekiz’de büyük kapsamlı elektrik kesintileri yaşandığını belirten Bakan Bayraktar, “Kısmen Fransa’yı etkileyen bir elektrik kesintisi oldu. Türkiye, çok büyük bir iletim şebekesine sahip, elektrikte çok büyük bir kurulu güce sahip. 118 bin megavatlık bir kurulu gücümüz var. Yaklaşık 75 bin kilometrenin üzerinde iletim hatlarımız var. 1,5 milyon kilometrenin üzerinde dağıtım şebekemiz var.

Dolayısıyla çok büyük bir sistemi yönetiyoruz. Ama hamdolsun hem kurulu güç açısından hem de sistem işletmesi açısından trafolarımızda, iletim hatlarımızda, dağıtım hatlarımızda hiçbir sorunumuz yok. Şebekemiz de gayet güçlü bir şekilde ayakta duruyor. Dolayısıyla bu hizmetlerimizi vatandaşlarımıza ifade ettiğim gibi kaliteli, kesintisiz bir şekilde vermeye devam edeceğiz. İspanya’da yaşanan hadisenin henüz tam olarak sebebi açıklanmadı. Bu konunun biraz daha zaman alacağını düşünüyoruz. Dolayısıyla biz de konuyu takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

‘KONTROL MEKANİZMALARINI DEVREYE ALDIK’

Kesintilerle ilgili birkaç husustan bahsedildiğini aktaran Bayraktar, “Bunlardan bir tanesi; sistemde çok fazla yenilenebilir enerji, kesintili yenilenebilir enerji kaynağının yönetilememesinden kaynaklandığını, yani güneş santrallerinin büyük oranda devreden çıkmasından kaynaklı olabileceği ifade ediliyor. Bunu söylemek için henüz açıkçası erken ve sistem operatörünün incelemesini beklemek lazım diye düşünüyoruz. Tabii ki aslında bu tarz olaylarda hiçbir opsiyonu dışarıda bırakmamak lazım. Yani siber saldırı olsun, diğer opsiyonlar olsun dışarıda bırakmamak lazım.

Dolayısıyla bütün bunların değerlendirildiği, bizim de çok yakinen takip ettiğimiz, bu anlamda bizim sistemimizle alakalı tekrar tekrar kontrol mekanizmalarını devreye aldığımız bir süreç geçiriyoruz. Tabii ki Türkiye, Avrupa’daki iletim şebekesinin bir parçası. Yani 38 ülkenin içerisinde olduğu, 40’ın üzerinde iletim operatörünün olduğu bir sistemin bir parçasıyız. Bu Türkiye için önemli bir avantaj” diye konuştu.

‘TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR ENERJİ İHRACATÇISI’

Bakan Bayraktar, Türkiye’nin büyük bir şebekenin parçası olduğuna dikkat çekerek, “Bu bizim daha kaliteli bir frekans hizmetini sunmamız, vatandaşlarımızın beyaz eşyalarının, evde kullandıkları araçların elektrikteki dalgalanmadan etkilenmemesinin sağlanması açısından önemli. Dolayısıyla, belki bu interkoneksiyonumuzu daha da arttırarak büyütmemiz gerekiyor. Bu anlamda çalışmalarımız var Bulgaristan ve Yunanistan üzerinden. Ama aynı zamanda Türkiye önemli bir enerji ihracatçısı. Elektrikte başta Irak olmak üzere elektrik ihracatımız var. Suriye’ye elektrik ihraç ediyoruz.

Bunun miktarını arttırmaya hedefliyoruz önümüzdeki süreçte. Bu vesileyle de şunu ifade edeyim; biz buradan İstanbul’a gideceğiz. Yarın İstanbul’da çok önemli büyük bir zirve tertip ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla İstanbul Doğal Kaynaklar Zirvesi’nin ilkini gerçekleştireceğiz. Uluslararası bir program olacak. Ve şu anda yaklaşık 14 ülkenin bakan düzeyinde, bakan yardımcısı düzeyinde katılımının olacağı bir programla da Türkiye’nin enerji diplomasisinde oynadığı rol, bir kez daha ortaya çıkmış olacak” dedi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Kars’ta 1 Mayıs gerginliği

Sonraki Haber

Başka yerde miting yapmakla Taksim’e sahip çıkılmaz

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Ersoy: Sıfır Atık hareketi dünya için bugün bir seçenek değil bir zarurettir
Politika

Sıfır Atık hareketi dünya için bugün bir seçenek değil bir zarurettir

5 Haziran 2026
Dervişoğlu: Rekabetin sonuçlandırılacağı yer milletin iradesini içine koyacağı seçim sandığı olmalıdır
Politika

Rekabetin sonuçlandırılacağı yer milletin iradesini içine koyacağı seçim sandığı olmalıdır

5 Haziran 2026
Özgür Özel'den CHP'lilere çağrı; "Öfke yerine iktidar diye bağırın"
Politika

Özgür Özel’den CHP’lilere çağrı; “Öfke yerine iktidar diye bağırın”

5 Haziran 2026
Bakan Uraloğlu: Demiryolu ağımızı 28 bin 500 kilometreye çıkarmayı hedefledik
Politika

Demiryolu ağımızı 28 bin 500 kilometreye çıkarmayı hedefledik

5 Haziran 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katılım finans, tüm dünya için daha adil ve güvenli bir modeldir / Geniş haber
Politika

Katılım finans, tüm dünya için daha adil ve güvenli bir modeldir

5 Haziran 2026
Bakan Bolat: Türkiye ihracata dayalı büyüme modeline devam edecek
Politika

Türkiye ihracata dayalı büyüme modeline devam edecek

5 Haziran 2026
Sonraki Haber
Başka yerde miting yapmakla Taksim'e sahip çıkılmaz

Başka yerde miting yapmakla Taksim'e sahip çıkılmaz

En Güncel Haberler

Karadeniz'de balıkçı teknesine saldırı; 1 ölü, 4 yaralı
Yerel Haberler

Karadeniz’de balıkçı teknesine saldırı; 1 ölü, 4 yaralı

6 Haziran 2026
Nazilli’de mekan ve araç kurşunlayan suç örgütüne operasyon: 7 tutuklama
Yerel Haberler

Nazilli’de mekan ve araç kurşunlayan suç örgütüne operasyon: 7 tutuklama

6 Haziran 2026
Konya'da sağanak, taşkınlara neden oldu
Yerel Haberler

Konya’da sağanak, taşkınlara neden oldu

6 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Mudanya’da denizden 2,5 ton atık çıkarıldı

5 Haziran 2026
Yaşam

Nemrut’u dünya turizmine daha güçlü şekilde kazandırmak istiyoruz

5 Haziran 2026
Yaşam

Kars Çayı’na düşen köpeği itfaiyeciler kurtardı

5 Haziran 2026
Yaşam

Havuzda mahsur kalan porsuk, itfaiye tarafından kurtarıldı

5 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Motosiklet ile otomobilin çarpıştığı kaza kamerada; 2 yaralı

Motosiklet ile otomobilin çarpıştığı kaza kamerada; 2 yaralı

- Haberton
5 Haziran 2026

Bursa’nın Mudanya ilçesinde otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu 2 kişinin yaralandı. Kaza anı, bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Kaza,...

Kalp krizinin sessiz belirtileri neler? Uzmanlardan hayat kurtaran uyarılar

Günde kaç litre su içilmeli? Yaşa göre ideal su tüketimi ve uzmanların önerileri

Dolar yıl sonunda kaç TL olur? Piyasalarda son beklentiler ve kritik senaryolar

E-Devlet’te yeni dönem başladı: Vatandaşları ilgilendiren değişiklikler neler?

Güncel Haber

Karadeniz'de balıkçı teknesine saldırı; 1 ölü, 4 yaralı

Karadeniz’de balıkçı teknesine saldırı; 1 ölü, 4 yaralı

6 Haziran 2026
Nazilli’de mekan ve araç kurşunlayan suç örgütüne operasyon: 7 tutuklama

Nazilli’de mekan ve araç kurşunlayan suç örgütüne operasyon: 7 tutuklama

6 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton