17 Haziran 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Türkiye’mizin dört bir yanında çok önemli projelere imza attık

Türkiye’mizin dört bir yanında çok önemli projelere imza attık

Haberton - Haberton
7 Nisan 2026
- Politika
Okuma Süresi:9 dakikalık okuma
A A
0
Bakan Ersoy: Türkiye'mizin dört bir yanında çok önemli projelere imza attık

Bakan Ersoy: Türkiye'mizin dört bir yanında çok önemli projelere imza attık

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, son 24 yılda Türkiye'nin dört bir yanında çok önemli projelere imza attıklarını belirterek, "Kültürel mirasımızı korumak yalnızca geçmişe sahip çıkmak değil, aynı zamanda geleceğe güçlü bir kimlik bırakmaktır" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bir dizi ziyaret, toplantı ve incelemelerde bulunmak üzere Osmaniye'ye geldi. Osmaniye Valiliği'nde İl Değerlendirme Toplantısı’na katılan Bakan Ersoy, burada açıklama yaptı. Osmaniye'nin sadece doğal güzellikleriyle değil, aynı zamanda vatanına, milletine bağlı insanlarıyla da ülkenin en kıymetli şehirlerinden biri olduğunu belirten Bakan Ersoy, "Bu topraklar, Cumhur İttifakı'nın önemli yapı taşlarından Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin memleketidir. Bu yönüyle Osmaniye, milli birlik ve beraberlik ruhunun da simge şehirlerindendir. Bu kıymetli şehrimizin hem kültür varlıklarının korunması hem de turizm potansiyelinin hak ettiği seviyeye ulaştırılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü liderliğinde, son 24 yılda Türkiye'mizin dört bir yanında çok önemli projelere imza attık. Bu vesileyle sizlerle Cumhurbaşkanımızın bir talimatını da paylaşmak isterim. Bizlere hep 'Şehirlerimizin kültürel varlıklarını gözünüz gibi koruyun. Turizm potansiyelini ise hep bir üst çıtaya taşıyın, taşıyın ki turizmden esnafımız da kazansın, ulaştırma, gıda gibi sektörlerde iş yapanlar da iş- aş kazansın' der. Ama konu Osmaniye olunca ayrı bir hassasiyetle davranır Sayın Cumhurbaşkanımız. Bu talimat üzerine biz de gereğini her zaman yaptık, yapıyoruz. Kültürel mirasımızı korumak yalnızca geçmişe sahip çıkmak değil; aynı zamanda geleceğe güçlü bir kimlik bırakmaktır. Bu anlayışla Osmaniye'deki tüm kültür varlıklarımızı bilimsel yöntemlerle korumaya ve gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin turizmde yakaladığı ivme ve elde ettiği rekorlar, Anadolu'nun her köşesindeki şehirlerimizin potansiyelinin doğru politikalarla nasıl değerlendirildiğinin en açık göstergesidir" dedi.

678 Milyon Liralık Yatırım Yaptık

Osmaniye'ye 2026 yılı fiyatlarıyla toplam 678,8 milyon lira tutarında yatırım gerçekleştirdiklerini de kaydeden Bakan Ersoy, şöyle konuştu:

"Modern kültür altyapısının güçlendirilmesi adına Osmaniye Cebeli Bereket, Düziçi Karacaoğlan ve Kadirli Aşık Fermani Kültür Merkezlerini tamamlayarak milletimizin hizmetine sunduk. Gençlerimizi kültür ve sanatla daha güçlü buluşturmak, bu şehirde üretimi ve kültürel katılımı artırmak da önceliklerimiz arasında yer alıyor. Osmaniye'de kültür merkezlerimizi sadece etkinlik alanı değil; aynı zamanda birer üretim ve buluşma mekanı olarak konumlandırıyoruz. Kısa kısa sizlerle yaptıklarımızı paylaşmak isterim.

Konaklama altyapısında da önemli bir gelişim sağladık. 2002 yılında yalnızca 1 işletme belgeli tesis ve 104 yatak kapasitesi varken, bugün 14 tesise ve 978 yatak kapasitesine ulaşmış bulunuyoruz. Bu artış, Osmaniye'nin turizmde yükselen bir değer olduğunun en somut göstergesidir. Tanıtım alanında da Osmaniye'yi yalnız bırakmadık.

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansımız (Tga) aracılığıyla hem yurt içi hem yurt dışında etkin tanıtım çalışmaları yürüttük. Dijital Pr projeleri kapsamında gerçekleştirilen influencer ağırlamaları ile milyonlarca kişiye ulaştık. Sadece 2025 yılında yapılan iki ayrı projeyle toplam 2 milyon erişim elde ettik. GoTürkiye platformumuzda Osmaniye'nin tarihi, doğası ve kültürel zenginliklerini 10 farklı dilde dünyaya anlatıyoruz.

Ayrıca Osmaniye'nin zengin mutfağı, yerel ürünleri ve özgün lezzetleri de turizm açısından önemli bir değer taşıyor. Bu alanda yürüttüğümüz çalışmalarla da şehrimizin gastronomi potansiyelini daha görünür hale getirmeyi hedefliyoruz. 2025 yılında 27 ülkede gerçekleştirdiğimiz dijital reklam kampanyalarıyla 4,9 milyon gösterim sağladık. Sosyal medya çalışmalarımızda da her geçen yıl artan bir etkileşim yakalayarak Osmaniye'nin dijital görünürlüğünü güçlendiriyoruz.

Aynı zamanda sürdürülebilir turizm anlayışı doğrultusunda tesislerimizin yüzde 81,25'inin belgelendirilmiş olması bizler için son derece kıymetlidir. Bu, Osmaniye'nin çevreye duyarlı ve kaliteli turizm anlayışını benimsediğinin açık bir göstergesidir.”

Bu Şehri Hak Ettiği Noktaya Hep Birlikte Taşıyacağız

“Hem Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak Osmaniye'ye yatırım yaptık hem de yerel yönetimlerin turizm altyapı yatırım projelerine katkı sağladık” diyen Bakan Ersoya, “2002-2026 yılları arasında yerel yönetimlerin altyapı projelerine 36,5 milyon lira kaynak sağladık. Bizler, ülkemizin her köşesinde olduğu gibi Osmaniye'de de turizmi, kalkınmanın ana unsurlarından biri olarak görüyoruz. Bu doğrultuda, şehrimizin sahip olduğu tüm değerleri koruyarak, geliştirerek ve tanıtarak hak ettiği noktaya ulaştırmak için çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz. Bu başarıyı sadece merkezi yönetimle değil, yerel yönetimlerimiz, sektör temsilcilerimiz ve vatandaşlarımızla birlikte, ortak akılla elde ediyoruz.

Osmaniye'de de bu güçlü iş birliğini daha da ileri taşıyacağız. Osmaniye, doğasıyla, tarihiyle, kültürüyle ve insanıyla potansiyeli çok yüksek bir şehrimiz. Bugün de görüşmelerimizde 'Yeni ne gibi adımlar atabilirizi' konuşacağız. Bizler her zaman Osmaniye'nin yanında olmaya devam edeceğiz.

Osmaniye için attığımız her adım, aslında Türkiye'nin kalkınma yolculuğuna atılmış güçlü bir adımdır. Bu şehri hak ettiği noktaya hep birlikte taşıyacağız" dedi.

Antik Kenti Gezdi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Osmaniye'nin Kastabala Antik Kenti'ni ziyaret etti. Osmaniye Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti'nin eşlik ettiği Bakan Ersoy, Kasabala Antik Kenti Kazı Başkanı Korkut Ata Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Faris Demir'den çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Ersoy ve beraberindekiler ardından Kastabala'nın sütunlu cadde ve antik tiyatro alanlarını gezdi. Ersoy, gezinin ardından Kilis'e gitti.

Bakan Ersoy Kilis’te

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Osmaniye’deki programının ardından Kilis'e geldi. Depremde hasar gören ve restorasyon işlemleri tamamlanan Kara Kadı, Hacı Derviş ve Tabakhane camilerinin açılışı için kente gelen Bakan Ersoy, Kilis Valiliği'ni ziyaret ederek basın açıklaması yaptı.

Bakan Ersoy, deprem sonrası Kilis genelinde 197 yapıya yardım yapılması kararı aldıklarını ifade ederek, “Ülkemizin her bölgesinde olduğu gibi Kilis'in de barındırdığı bütün potansiyeli insanımızın hayatına gerek ekonomik gerek sosyal en yüksek faydayı sunacak şekilde değerlendirmek en temel hedeflerimizdendir. Son 24 yıla Kilis'in kültür ve turizmine 412 milyon TL yatırım yapılmıştır. Aynı süreçte yerel yönetimlerin turizm altyapı yatırım projesine 183 milyon TL kaynak aktarılıştır. Kilis'te 534 adet taşınmaz kültür varlığı ve 68 adet sit alanı varlığı bulunuyor. Malumunuz bizler kültür varlıklarımızın restorasyonu ve ihyası için ciddi bir mesai yürütüyoruz. Deprem sonrası Kilis genelinde 143 proje yardımı 54'ü uygulama yardımı olmak üzere 197 yapıya yardım yapılması kararı aldık. Bu karar kapsamında şu ana kadar 158 yapıya yaptığımız yardım ödemesi miktarı 240 milyon TL seviyesine gelmiştir. Bugün ki programımız dahilinde restorasyonu tamamladığımız 3 camimizi hizmete açacağız. Depremde ağır hasar alan Tabakhane, Kara Kadı ve acı Derviş Camimiz bilim kurullarımızın denetiminde gerekli bütün bakım onarım çalışmaları yapılarak cemaatine kavuşturulmuş oluyor” dedi.

Oylum Höyük'e 1 Milyon 267 Bin TL Ödenek

Bakan Ersoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kilis'te arkeoloji sahasında yürütülen Oylum Höyük kazı alanı var. Bu kazıya 2025 yılında 1 milyon 267 bin TL ödenek aktarıldı. Ayıca Oylum Höyük'ü hem Türk arkeoloji tarihinin en önemli hem de şu anda dünyada yürütülen en kapsamlı arkeoloji projesi olarak geleceğe miras kapsamına da aldık. Tabi eserlerimizi gün yüzüne çıkarmakla birlikte her birini kaçakçılığa karşı korumak içinde gayret ediyoruz. 2025 yılı içerisinde Kilis sınırları içerisinde bildirimi yapılan 14 kaçak kazı ve 10 kültür varlığı kaçakçılığı olayı bulunuyor. Bu olaylarda 89 adet kültür varlığı 31 adet obje ele geçirildi.”

Ateş Çemberinin İçinde Türkiye Farkını Gösterdi

Türkiye Yüzyılı yürüyüşünün kesintisiz devam edeceğini ifade eden Bakan Ersoy, “Dünyada yaşanan olaylar hepinizin malumu. İran'a karşı hukuksuz saldırılarla başlayan çatışmalardan bütün körfez ülkeleri ve fazlası ciddi şekilde etkilenmiş ve çatışma alanları genişlemiştir. Devletimiz, Cumhurbaşkanımız liderliğinde çatışmaların son bulması için sahada etkin rol oynayan aktördür. Gücü, güvenilirliği adil ve hakkaniyetli yaklaşımıyla uluslararası hukukun işlemesi için her adımda öncüdür. Bu mücadeleyi verirken elbette öncelikli olarak milletimizin huzur ve güvenliğini her koşulda korumanın mutlak iradesini de masada ve sahada ortaya koymuştur. Bu ateş çemberinin içinde Türkiye bir huzur ve güven limanı olarak farkını göstermiştir. Bütün bakanlıklarımız ve devlet kurumlarımız Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde milletimize hizmet üretmeyi sağlamakla hükümlüdür. Milletimiz rahat olsun. Devletimiz Türkiye Yüzyılı yürüyüşüne kesintisiz devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Camilerin Açılışı Yapıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Kilis'te 6 Şubat 2023 depremlerinde hasar gören ve restorasyonu tamamlanan 3 caminin açılışını gerçekleştirdi. Programa Kilis Valisi Ömer Kalaylı, Ak Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü Erdoğan Tunç ile diğer yetkililer katıldı. Karakadı Camisi’nde düzenlenen açılış töreninde konuşan Bakan Ersoy, 6 Şubat depremlerinde çok sayıda vakıf eserinin de zarar gördüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz 3 camiyle birlikte toplam 24 vakıf eserinin 12'sini aslına uygun şekilde onararak yeniden hizmete açmış olacağız. Kalan eserlerimizin büyük bölümünü mayıs ayında, tamamını ise haziran ayında bitirerek depremde hasar gören tüm vakıf eserlerini vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Hacı Derviş Camisi, Tabakhane Camisi ve Karakadı Camisi’nin hayırlı olmasını diliyorum."

Bakanı Ersoy, daha sonra oylum höyükteki kazı alanını ziyaret ederek, incelemede bulundu. Kazı Başkanı Prof. Dr. Atilla Engin'den yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler aldı.

Camilerin Açılışı Yapıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Kilis'te 6 Şubat 2023 depremlerinde hasar gören ve restorasyonu tamamlanan 3 caminin açılışını gerçekleştirdi. Programa Kilis Valisi Ömer Kalaylı, Ak Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü Erdoğan Tunç ile diğer yetkililer katıldı. Karakadı Camisi’nde düzenlenen açılış töreninde konuşan Bakan Ersoy, 6 Şubat depremlerinde çok sayıda vakıf eserinin de zarar gördüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz 3 camiyle birlikte toplam 24 vakıf eserinin 12'sini aslına uygun şekilde onararak yeniden hizmete açmış olacağız. Kalan eserlerimizin büyük bölümünü mayıs ayında, tamamını ise haziran ayında bitirerek depremde hasar gören tüm vakıf eserlerini vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Hacı Derviş Camisi, Tabakhane Camisi ve Karakadı Camisi’nin hayırlı olmasını diliyorum."

Bakanı Ersoy, daha sonra oylum höyükteki kazı alanını ziyaret ederek, incelemede bulundu. Kazı Başkanı Prof. Dr. Atilla Engin'den yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler aldı.

Etiketler: AK PartiCumhurbaşkanıDepremDevlet BahçeliDiziGaziantepİranRecep Tayyip ErdoğanSosyal MedyaTurizmTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Batman’da yaralı bulduğu kızıl şahini besleyip, ekiplere teslim etti

Sonraki Haber

Panama’daki Amerika Köprüsü’nde yangın: 1 ölü, 2 yaralı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Süleyman Demirel, kabri başında anıldı
Politika

Süleyman Demirel, kabri başında anıldı

17 Haziran 2026
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Macaristan Büyükelçisi Matis'i kabul etti
Politika

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Macaristan Büyükelçisi Matis’i kabul etti

17 Haziran 2026
Cevdet Yılmaz: Önemli kazançlar sağlayacağımız bir döneme giriyoruz
Politika

Önemli kazançlar sağlayacağımız bir döneme giriyoruz

17 Haziran 2026
Davutoğlu: Türkiye'de ahlakını ve aklını kaybeden siyaset ortamı var
Politika

Türkiye’de ahlakını ve aklını kaybeden siyaset ortamı var

17 Haziran 2026
Cevdet Yılmaz, Lübnan Başbakan Yardımcısı Mitri ile görüştü
Politika

Cevdet Yılmaz, Lübnan Başbakan Yardımcısı ile görüştü

17 Haziran 2026
Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı 2025 yılı çağrısı sonuçları belli oldu
Politika

Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı 2025 yılı çağrısı sonuçları belli oldu

17 Haziran 2026
Sonraki Haber
Panama'daki Amerika Köprüsü’nde yangın: 1 ölü, 2 yaralı

Panama'daki Amerika Köprüsü’nde yangın: 1 ölü, 2 yaralı

En Güncel Haberler

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi 2'nci eleme turunda rakibi Midtjylland oldu
Spor Haberleri

Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi 2’nci eleme turunda rakibi Midtjylland oldu

17 Haziran 2026
Usulsüz sağlık raporu düzenleyerek kamuyu 200 milyon TL zarara uğratmışlar; 4 tutuklama
Yerel Haberler

Usulsüz sağlık raporu düzenleyerek kamuyu 200 milyon TL zarara uğratmışlar; 4 tutuklama

17 Haziran 2026
Trump: Bu bir mutabakat zaptı, beğenmezsem bomba atmaya yeniden başlayacağız
Dış Haberler

Bu bir mutabakat zaptı, beğenmezsem bomba atmaya yeniden başlayacağız

17 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Tokat Turhal’daki 9 kilometrelik dev set kaldırılıyor

17 Haziran 2026
Yaşam

Cemevlerine 41 bin kişilik aşure malzemesi sağlandı

17 Haziran 2026
Yaşam

Otel ruhsatı için 250 bin dolar rüşvet iddiası: İş insanı şikayetçi oldu

17 Haziran 2026
Yaşam

Sokaktaki çöpleri toplayıp kutuya atan minik Aras’a belediyeden hediye

17 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Pakistan Dışişleri Bakanı Dar, Mısırlı mevkidaşı Abdulati ile telefonda görüştü

Pakistan Dışişleri Bakanı, Mısırlı mevkidaşı ile telefonda görüştü

- Haberton
17 Haziran 2026

Pakistan Dışişleri Bakanı Ishaq Dar, Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati ile telefonda görüştü. Pakistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanı...

Güneş çarpması nasıl anlaşılır? Uzmanlardan hayat kurtaran ilk müdahale uyarısı

Sınav kaygısıyla nasıl baş edilir? Psikologlardan öğrencilere kritik tavsiyeler

Motor yağı geç değişirse ne olur? Uzmanlardan motoru bitiren kritik uyarı

Kredi kartı borcu olanlar dikkat: Faiz yükünü azaltmanın 7 kritik yolu

Güncel Haber

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi 2'nci eleme turunda rakibi Midtjylland oldu

Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi 2’nci eleme turunda rakibi Midtjylland oldu

17 Haziran 2026
Usulsüz sağlık raporu düzenleyerek kamuyu 200 milyon TL zarara uğratmışlar; 4 tutuklama

Usulsüz sağlık raporu düzenleyerek kamuyu 200 milyon TL zarara uğratmışlar; 4 tutuklama

17 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton