26 Nisan 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Sağlık Haberleri - Türkiye’de şifa bulan 6 yaşındaki Zeine, balonlarla Kazakistan’a uğurlandı

Türkiye’de şifa bulan 6 yaşındaki Zeine, balonlarla Kazakistan’a uğurlandı

Haberton - Haberton
9 Temmuz 2025
- Sağlık Haberleri
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Türkiye'de şifa bulan 6 yaşındaki Zeine, balonlarla Kazakistan’a uğurlandı
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Lenfoma teşhisi konulan 6 yaşındaki Zeine Seitkul, Türkiye’de geçirdiği 6 aylık tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuştu.

Taburcu oluşunu kutlamak için hastane bahçesinde Kazakistan bayrağının renklerini taşıyan balonlar gökyüzüne bırakıldı. Sağlığına kavuşan Seitkul, “Doktorum Oğuzhan Bey’e çok teşekkür ederim, büyüyünce doktor olmak istiyorum” dedi.

Kazakistan’da lenfoma teşhisi konulan 6 yaşındaki Zeine Seitkul, tedavi için geldiği İstanbul’daki Hisar Hospital Intercontinental Hastanesi’nde sağlığına kavuştu. Çocuk Hematolojisi-Onkolojisi Uzmanı Doç. Dr. Oğuzhan Babacan ve ekibinin yürüttüğü 6 aylık yoğun kemoterapi süreci başarıyla tamamlandı. Zeine, doktoru ve ailesinin gözetiminde taburcu edildi. Küçük kız için hastanede anlamlı bir veda töreni düzenlendi. Kazakistan bayrağının renkleri olan sarı ve turkuaz ile hastaneyi simgeleyen turuncu balonlar, hastane çalışanları, doktorlar, hemşireler ve hastaların katılımıyla gökyüzüne bırakıldı.

‘BÜYÜYÜNCE DOKTOR OLMAK İSTİYORUM’

6 yaşındaki lenfoma hastası Zeine Seitkul, tedavisinde kendisine destek olan doktorlara teşekkür etti. Zeine, “Benim adım Zeine, Oğuzhan Bey’e çok teşekkür ederim, hepsine çok teşekkürler. Büyüyünce doktor olmak istiyorum” dedi.

‘TÜRKİYE’DE KENDİMİZİ YABANCI GİBİ HİSSETMEDİK’

Kızının tedavisi için Kazakistan’dan Türkiye’ye geldiklerini anlatan baba Destan Seitkulov, “Şu an Hisar Hospital Intercontinental Hastanesi’nde tedavi görüyoruz. Ben, Zeine Seitkul’un babasıyım. Altı ay önce kızımın annesiyle birlikte tedavi için Türkiye’ye geldik. Öncelikle herkese çok teşekkür etmek istiyorum. Bu, Allah’ın bize verdiği bir sınav. Her şeyden önce Allah’a şükrediyorum. Buradaki en iyi doktorlardan biri Doç. Dr. Oğuzhan Babacan. Bizi çok etkiledi, bilimsel yaklaşımıyla büyük bir güven verdi. Ayrıca hemşirelerin hepsi bize çok yardımcı oldu. Her konuda yanımızda oldular.

Biz yabancı bir ülkedeyiz ama Türkiye’de kendimizi hiç yabancı gibi hissetmedik. Sanki kendi evimize gelmiş gibi karşılandık. Kendi ülkemizdeki gibi ilgi ve anlayışla karşılaştık, hiçbir sıkıntı yaşamadık. Türkiye’ye ilk geldiğimizde dört-beş farklı hastaneye gitmiştik ama kızım bu hastaneyi seçti. Şimdi baktığımızda doğru bir seçim yaptığını görüyoruz. Biz sadece tamam dedik. Doç Dr. Oğuzhan Babacan’a bir kez daha çok teşekkür ediyorum. Gerçekten işini çok iyi yapan, profesyonel bir hekim” diye konuştu.

‘TEDAVİYE TAM YANIT VERDİ, KOMPLİKASYONSUZ TAMAMLANDI’

Zeine’nin hastalığı hakkında bilgi veren Hisar Hastanesi Çocuk Hematolojisi ve Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Oğuzhan Babacan, “Zeine’nin hastalığı lenfoma. Lenf bezi kanseri, çocukluk çağında en sık görülen kanser türlerinden bir tanesi. Zeine, Şubat 2024 yılında başında, yani saçlı deride ağrısız şişlik şikayetiyle başvuruyor. Aslında bu durum onu diğer lenfomalardan ayırıyor çünkü lenf bezlerinde bir şişlik yoktu. Hastamız Kazakistan’dan geliyor ve orada alınan örnekte lenfoma çıkıyor. Tabii biraz atipik olduğu için şüpheleniyorlar. Sonrasında en yakın yer olan Hindistan’a gidiyorlar tedavi için.

Fakat ortamı hijyenik bulmuyorlar, çocuk oranın yemeklerini beğenmiyor. Bunun üzerine Türkiye’ye geliyorlar. Birkaç hastane gezdikten sonra bizim hastanemizde tedaviye başlıyorlar. Altı aylık, oldukça yoğun bir kemoterapi süreci yaşadı. İlk üç aylık kemoterapiden sonra, PET dediğimiz, tüm vücudu tarayan bir tümör görüntüleme yöntemiyle kontrol yapıldı ve tedaviye tam yanıt verdiği görüldü. Geri kalan üç aylık tedavi süreci de oldukça başarılı geçti. Herhangi bir komplikasyon yaşanmadı” ifadelerini kullandı.

‘MORALİ İYİ OLAN ÇOCUKLARDA TEDAVİ DAHA BAŞARILI İLERLİYOR’

Tedavi sürecinde moralin önemine dikkat çeken Doç. Dr. Babacan, “Burada çocuğun moral gücünün çok önemli olduğunu düşünüyorum. Aile çok pozitifti, çocuklarıyla yakından ilgilendiler. Hemşirelerimizle çok iyi bir iletişim kurdular. Morali iyi olunca tedavi de başarılı şekilde tamamlandı. Yaklaşık bir hafta sonra taburculuğunu yapıp ülkesine göndermeyi planlıyoruz. Şu anda herhangi bir sıkıntısı yok. Vücudunda tümör hücresi ya da kalıntı bir şey kalmadı. Tedavisinin geri kalan kısmı bir buçuk yıl kadar sürecek ve ağızdan ilaç tedavisiyle devam edecek. Bu nedenle burada kalmasına gerek yok. Ülkesine dönecek. Biz de onları ülkesinden takibe devam edeceğiz” diye konuştu.

‘POZİTİF AİLE DESTEĞİ, TEDAVİ BAŞARISINDA ÖNEMLİ ROL OYNUYOR’

Doç. Dr. Babacan, Zeine’in öyküsünün anne ve babalara önemli bir örnek teşkil ettiğini vurgulayarak sözlerini şöyle tamamladı: “Buradan bizi dinleyen anne ve babalara, Zeine’in öyküsü aslında bir örnek. Bizim en çok gördüğümüz şey; anne ve babanın pozitif olması. Yani anne ve baba gerçekten çocuğun iyileşeceğine inanır, çocuğu güzelce yönlendirir, ona moral verirse hastalık gerçekten iyi gidiyor. Ne kadar kötü bakılırsa, negatif düşünülürse hastalık da o kadar kötü gidiyor.

Bu da defalarca gördüğümüz gibi, Zeine bunun son örneği. Aile çok pozitifti, çocuk çok pozitifti. Hastalık çok iyi şekilde, Allah’a şükür, iyileşti. Zaten dünyadaki başarı şansı da yüzde 85–90’larda. İyi ki de bu grubun içine girdi. Tedavisi komplikasyonsuz tamamlandı.”

‘HEPİMİZE SAĞLIK DİLİYORUM’

Ercan Uais Kazakistan İlk Başkonsolosu, “Kızımız Zeine’nin doktorlarına çok teşekkür ederim. Her şey için teşekkürler. Kazakistan ve Türk halkı hep birlik içinde. Hepimize sağlık diliyorum. Türkiye ve Kazakistan dostluğu hep daim olsun” dedi.

Etiketler: Kanser
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

81 ilde Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı’nı uygulamaya alıyoruz

Sonraki Haber

Türkiye nüfus büyüklüğüne göre sıralamada 18’inci sırada

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Göz kapağı egzaması neden olur? En Etkili çözümler
Sağlık Haberleri

Göz kapağı egzaması neden olur? En Etkili çözümler

26 Nisan 2026
Glütensiz beslenme herkes için sağlıklı bir tercih mi?
Sağlık Haberleri

Glütensiz beslenme herkes için sağlıklı bir tercih mi?

26 Nisan 2026
Diz kireçlenmesi nedeniyle ameliyat oldu, 4 saat sonra yürümeye başladı
Sağlık Haberleri

Diz kireçlenmesi nedeniyle ameliyat oldu, 4 saat sonra yürümeye başladı

26 Nisan 2026
SMA Tip 2 hastası Fidan Ebrar: Arkadaşlarım gibi koşup oynamak istiyorum
Sağlık Haberleri

SMA Tip 2 hastası Fidan Ebrar, Srkadaşları gibi koşup oynamak istiyor

25 Nisan 2026
‘Lazer göz cerrahisinde kişiye özel detaylı analiz şart’
Sağlık Haberleri

Lazer göz cerrahisinde kişiye özel detaylı analiz şart

25 Nisan 2026
Samsun’da ani kalp durmalarına karşı 3 noktaya yerli şok cihazı yerleştirildi
Sağlık Haberleri

Samsun’da ani kalp durmalarına karşı 3 noktaya yerli şok cihazı yerleştirildi

24 Nisan 2026
Sonraki Haber
Türkiye nüfus büyüklüğüne göre sıralamada 18'inci sırada

Türkiye nüfus büyüklüğüne göre sıralamada 18'inci sırada

En Güncel Haberler

Çanakkale’de gemi arızası
Yerel Haberler

Çanakkale’de gemi arızası

26 Nisan 2026
Trabzonspor, hazırlıklarını tamamlayarak Konya’ya gitti
Spor Haberleri

Trabzonspor, hazırlıklarını tamamlayarak Konya’ya gitti

26 Nisan 2026
Trabzonspor’dan Stefan Savic’in sağlık durumuyla ilgili açıklama
Spor Haberleri

Trabzonspor’dan Stefan Savic’in sağlık durumuyla ilgili açıklama

26 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Gelin çiçeğini, oğlunun mezarının başına koydu

26 Nisan 2026
Yaşam

Güneşli havayı fırsat bilenler Bebek Sahili’ne akın etti; sıcaklayan kişiler denize girdi

26 Nisan 2026
Yaşam

Denizden 5 ton atık çıkarıldı

26 Nisan 2026
Yaşam

10 ton mesir macunu 20 dakikada saçıldı

26 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Suriye’de Esad için gıyabi yargılama süreci başladı

Suriye’de Esad için gıyabi yargılama süreci başladı

- Haberton
26 Nisan 2026

Suriye’de devrik rejimin lideri Beşşar Esad ve üst düzey yetkililerinin gıyabi yargılama sürecinin başladığı bildirildi. Suriye’de devrik rejimin lideri Beşşar...

Kadına şiddet vakalarında artış iddiası: Gerçek tablo ne?

Gençlerde anksiyete ve depresyon artıyor mu? Uzmanlar uyardı

Deepfake tehlikesi büyüyor: Gerçek ile sahte nasıl ayırt edilir?

Orta Doğu’da tansiyon yükseliyor: Türkiye nasıl etkilenecek?

Güncel Haber

Çanakkale’de gemi arızası

Çanakkale’de gemi arızası

26 Nisan 2026
Trabzonspor, hazırlıklarını tamamlayarak Konya’ya gitti

Trabzonspor, hazırlıklarını tamamlayarak Konya’ya gitti

26 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton