18 Ağustos 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Sağlık Haberleri - Türkiye’de sadece 5 ayda 2 bin 800 erken kanser teşhisi yaptık

Türkiye’de sadece 5 ayda 2 bin 800 erken kanser teşhisi yaptık

Haberton - Haberton
28 Temmuz 2026
- Sağlık Haberleri
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Bakan Memişoğlu: Türkiye’de sadece 5 ayda 2 bin 800 erken kanser teşhisi yaptık

Bakan Memişoğlu: Türkiye’de sadece 5 ayda 2 bin 800 erken kanser teşhisi yaptık

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, “Sadece 5 ayda Türkiye’de 2 bin 800 erken kanser teşhisi yaptık. Yani bir trafik kazasında 2 bin 800 kişinin öldüğünü düşünün, siz 2 bin 800 kişiyi erken teşhis sayesinde yaşatıyorsunuz” dedi.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, 111. Dönem Kaymakamlık Kursu’nda kaymakam adaylarıyla bir araya geldi. Burada konuşan Bakan Memişoğlu, koruyucu sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi, tütünle mücadele, aile hekimliği uygulamaları, organ bağışı, yerli sağlık teknolojilerinin üretimi ve yapay zekâ destekli denetim sistemlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Koruyucu sağlık hizmetlerini sağlık politikalarının merkezine aldıklarını belirten Bakan Memişoğlu, erken teşhis uygulamalarının vatandaşların yaşam kalitesine doğrudan katkı sunduğunu ifade ederek, “Sadece 5 ayda Türkiye’de 2 bin 800 erken kanser teşhisi yaptık. Yani bir trafik kazasında 2 bin 800 kişinin öldüğünü düşünün, siz 2 bin 800 kişiyi erken teşhis sayesinde yaşatıyorsunuz” dedi.

2025 Yılında 8 Milyar Paket Sigara Satıldı

Tütün kullanımının toplum sağlığını tehdit eden en önemli risklerden biri olduğuna dikkati çeken Sağlık Bakanı Memişoğlu, 2025 yılında Türkiye’de 8 milyar paket sigara satıldığı bilgisini paylaşarak, “Kişi başı 117 paket. Bu sizin mücadele edeceğiniz en önemli unsurlardan bir tanesidir. Bu asayişten bile tehlikeli durumda şu anda Türkiye’de ve bu ülkemize görünmez bir saldırıdır. Onun için bunu yönetmemiz gerekir. Bu mücadele yalnızca sağlık teşkilatının değil, tüm kamu kurumlarının ve toplumun ortak sorumluluğudur” diye konuştu.

Bakan Memişoğlu, kronik hastalıkların erken tanısına yönelik tarama programlarının yaygınlaştırıldığını ve bu sayede 8 milyon 191 bin hastalığa tanı koyduklarını kaydetti. Bakan Kemal Memişoğlu, hipertansiyon ve diyabet gibi hastalıkların erken dönemde tespit edilmesinin ileride gelişebilecek ciddi sağlık sorunlarının önlenmesi açısından büyük önem taşıdığını ifade etti. Türkiye’nin sağlık alanında yalnızca hizmet sunan değil, aynı zamanda teknoloji geliştiren ve üreten bir ülke olmayı hedeflediğini vurgulayan Bakan Memişoğlu, bu doğrultuda önemli projelerin hayata geçirildiğini belirtti. Sağlık Bakanı Memişoğlu, Covıd-19 salgını döneminde yerli solunum cihazının 45 gün gibi kısa bir sürede seri üretime geçirildiğini anımsatarak bugün kamu hastanelerinde Aselsan tarafından geliştirilen yerli mobil röntgen cihazlarının kullanıldığını sözlerine ekledi.

Aşılarımızı Kendimiz Üreteceğiz

Dünyada sınırlı sayıda ülkenin üretebildiği kalp-akciğer makinesinin yerli imkânlarla geliştirildiğini ve ilk kez bir Türk hastada başarıyla kullanıldığını belirten Bakan Memişoğlu, yerli ultrason cihazları ile aşı geliştirme çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Bakan Memişoğlu, “Birkaç sene içinde aşılarımızı kendimiz üreteceğiz” dedi.

Bakan Kemal Memişoğlu, konuşmasında organ bağışının önemine değinerek herkesi e-Devlet üzerinden organ bağışında bulunmaya davet etti. Elektronik organ bağışı sisteminde yapılan yeni düzenlemeyle kişilerin iradelerinin esas alındığını belirten Bakan Memişoğlu, organ bağışı beyanının vasiyet niteliğinde değerlendirildiğini ve bu düzenlemenin organ bağışı süreçlerini kolaylaştıracağını aktardı.

5 Yılda 13 Milyar Dolar İhracat Yapmayı Hedefliyoruz

Türkiye’nin sağlık alanındaki gelecek vizyonunu paylaşan Bakan Memişoğlu, doğru zamanda ve doğru yerde etkin tedaviyi esas alan, koruyucu sağlık hizmetlerini önceleyen, ilaç ve sağlık teknolojileri üreten bir sağlık sistemi hedeflediklerini belirterek, “Özellikle sağlık sektörünün Türkiye’nin gelir kapılarından bir tanesi olmasını sağlamayı; 5 yılda 10 milyar dolar, 10 yılda 50 milyar dolarlık ihracat yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Sağlıklı bireylerin sağlıklarını korumaya yönelik yeni uygulamaların da hayata geçirildiğini kaydeden Bakan Memişoğlu, hazırlanan ‘Esenlik Mevzuatı’ ile oteller gibi çeşitli yaşam alanlarında sağlıklı bireylere yönelik sağlıklı yaşam odaklı hizmetlerin sunulmasının önünün açıldığını söyledi. Bu kapsamda hekim, diyetisyen, fizyoterapist ve psikologların görev alabileceği bir model oluşturdukları bilgisini paylaşan Kemal Memişoğlu; amaçlarının tedavi hizmeti sunmak değil, bireylerin hastalanmadan önce sağlıklarını korumalarına katkı sağlamak olduğunu ifade etti.

Etiketler: AşıDenetimKanserTeknolojiTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Kırıkkale’de haklarında hapis cezası bulunan 4 kişi yakalandı

Sonraki Haber

Motosiklet duvara çarptı, genç sürücü öldü

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Diyarbakır’da 60 yataklı erişkin yoğun bakım ünitesi hizmete açıldı
Sağlık Haberleri

Diyarbakır’da 60 yataklı erişkin, yoğun bakım ünitesi hizmete açıldı

17 Ağustos 2026
Sağlık Haberleri

Lipödemde doğru beslenme yaşam kalitesini artırabilir

17 Ağustos 2026
Uzmanı uyardı: Karaciğerdeki her kitle kanser değil
Sağlık Haberleri

Uzmanı uyardı: Karaciğerdeki her kitle kanser değil

17 Ağustos 2026
75 yaşındaki hasta, diz ağrılarından gördüğü tedaviyle kurtuldu
Sağlık Haberleri

75 yaşındaki hasta, gördüğü tedaviyle diz ağrılarından kurtuldu

17 Ağustos 2026
Sağlık Haberleri

“Sağlıklı beslenenler de kanser riski taşır”

17 Ağustos 2026
Iraklı 3 kadın hasta Türkiye’de takılan mesane piliyle sağlığına kavuştu
Sağlık Haberleri

Iraklı 3 kadın hasta, Türkiye’de takılan mesane piliyle sağlığına kavuştu

16 Ağustos 2026
Sonraki Haber

Motosiklet duvara çarptı, genç sürücü öldü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

En Güncel Haberler

Manavgat’ta 6 araç zincirleme kazaya karıştı; 17 yaralı
Yerel Haberler

Manavgat’ta 6 araç zincirleme kazaya karıştı; 17 yaralı

18 Ağustos 2026
Malatya'da şantiyede işçilerin kaldığı konteynerde yangın - 1
Yerel Haberler

Malatya’da şantiyede işçilerin kaldığı konteynerde yangın – 1

18 Ağustos 2026
Bursa'da otomobil refüje çarptı: 1 ölü, 1 ağır yaralı
Yerel Haberler

Bursa’da otomobil refüje çarptı: 1 ölü, 1 ağır yaralı

18 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Irak sınırında 6 gündür bekletilen Filistin Konvoyu, Türkiye’ye döndü

17 Ağustos 2026
Yaşam

Kandıra’da deniz yasağı kalktı, plajlarda yoğunluk oluştu

17 Ağustos 2026
Yaşam

Filistin için ‘İnsanlığı Sesi’ çağrısı öncesinde İstanbul’da basın toplantısı yapıldı

17 Ağustos 2026
Yaşam

Balçıkta mahsur kalan leyleği itfaiye ekipleri kurtardı

17 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Samsunspor - Göztepe: 3-3

Samsunspor – Göztepe: 3-3

- Haberton
18 Ağustos 2026

Stat: 19 Mayıs Hakemler: Kadir Sağlam, Mehmet Kısal, Selahattin Altay Samsunspor: Okan Kocuk, Mendes, Diabate, Borevkovic, Tomasson, Yalçın Kayan (Dk....

İlişkilerde iletişim neden bozuluyor? Çiftleri birbirinden uzaklaştıran davranışlara dikkat

Küçük yatırımcı için en az riskli yatırım araçları hangileri? Parayı korumak isteyenler nelere dikkat etmeli?

Sosyal medya hesabınız çalındıysa ne yapmalısınız? İlk dakikalarda bu adımlara dikkat

Kilo verememenizin nedeni yavaş metabolizma olabilir mi? İşte metabolizma hızını etkileyen faktörler

Güncel Haber

Manavgat’ta 6 araç zincirleme kazaya karıştı; 17 yaralı

Manavgat’ta 6 araç zincirleme kazaya karıştı; 17 yaralı

18 Ağustos 2026
Malatya'da şantiyede işçilerin kaldığı konteynerde yangın - 1

Malatya’da şantiyede işçilerin kaldığı konteynerde yangın – 1

18 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton