6 Ağustos 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Türkiye yeni bir anayasaya kavuşacaktır

Türkiye yeni bir anayasaya kavuşacaktır

Haberton - Haberton
6 Ekim 2023
- Politika
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
Türkiye yeni bir anayasaya kavuşacaktır

Türkiye yeni bir anayasaya kavuşacaktır

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin artık yeni bir anayasa yapma mecburiyetinin olduğunu söyleyerek, “Ümit ediyorum ki Türkiye yeni, özgürlükçü, katılımcı, kapsayıcı, çağdaş, milli, yerli bir anayasa yaparak, özellikle insan odaklı hak ve özgürlükleri geliştiren yeni bir anlayışla artık yeni bir anayasaya kavuşacaktır” dedi.

Numan Kurtulmuş, Ankara Üniversitesi’nin yeni akademik yılı açılış törenine katılarak, ‘Türkiye’yi Yarınlara Taşımak’ konulu ilk dersi verdi. Kurtulmuş, Türkiye’nin içinde bulunduğu bölgenin emperyalistlerce bir savaş alanı haline getirildiğini söyleyerek, “Hiç şüphesiz bugün hem Orta Doğu’da hem Türkiye’de ve dünyanın birçok yerinde ortaya çıkan bu terör örgütleri, sadece kendi başlarından ibaret değildir. Bu saldırıların arkasında birkaç tane pespaye terörist yoktur. Bunlara lojistik destek sağlayan, istihbarat destekleri veren, silah destekleri veren ve hatta kendi ülkelerinin başkentlerinde siyasi destekler verenlerin kimler olduğunu çok iyi biliyoruz.

Dün bu milletin kurtuluş mücadelesinde verdiği savaş, bugüne göre çok daha kolay, çok daha açık bir savaştı. Ama Allah’ın izniyle dün nasıl kurtuluş mücadelemizin arkasından yeni Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı İmparatorluğu’nun külleri üzerinden inşa edildiyse, hiç şüphemiz yok ki bugün karşımıza çıkarılan bu emperyalist aparatları da kırıp, bir kenara atarak 2’inci yüzyılımızda çok daha güçlü, çok daha büyük, çok daha müreffeh bir Türkiye’yi inşa edeceğiz” diye konuştu.

‘SELÇUKLU DA OSMANLI DA CUMHURİYET DE BİZİMDİR’

Türk tarihinin her bölümünün içinden dersler çıkarılacak incelenmesi gerektiğine dikkat çeken Kurtulmuş, “Türkiye’nin tarihini bölerek, tarihinin bir diğer kısmını bir diğer kısmına yabancılaştırarak okumaya çalışmak, bu millete yapılacak en büyük haksızlıktır. Selçuklu da bizimdir, Osmanlı da bizimdir, Cumhuriyet de bizimdir. Hepsinin birikimi de bu aziz milletin kendi çabasıyla ortaya koymuş olduğu büyük bir birikimdir.

Tarih yazan milletler, güçlü tarihlerinden güç devşirerek, tarihlerinden ders alarak ileriye doğru hızla yürüyebilen milletlerdir. Onun için özellikle Osmanlı’yı ve Cumhuriyeti iki farklı devletmiş gibi, iki farklı serüvenmiş gibi okumaya çalışmak hem bilimsel olarak hata hem tarihi olarak büyük bir yanılgıdır. Şimdi Allah’ın izniyle bu topraklarda kurduğumuz son devletimiz olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kıyamete kadar yaşatacak kararlılık içerisinde yolumuza devam edeceğiz” dedi. 

‘YENİ BİR ANAYASA’YI KAZANDIRACAĞIZ’

Türkiye’de adalet sisteminin, siyaset kurumunun ve sivil toplumunun güçlenmesinin, Türkiye’nin 2’inci yüzyılındaki önemli hedeflerinden biri olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, “Bu beyanda, özellikle Türkiye’nin artık yeni bir anayasa yapma mecburiyeti olduğu ayan beyan ortadadır. Bunun için TBMM olarak öncülüğünü yapacağız ve inşallah bütün siyasi partilerin, üniversitelerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın, hukuk camiamızın ve herkesin fikirlerinin tartışıldığı; sonuçta milletin büyük çoğunluğunun ‘Evet bu oldu, içimizde sindi’ dediği yeni bir anayasayı inşallah bu millete birlikte kazandıracağız.

Daha doğrusu milletimiz bu yeni anayasayı yapabilecek bir gücü ortaya koyacaktır. Anayasanın çok kuvvetli şekilde değiştirilmesi hedefi, yeni bir söz değil; yeni bir talep hiç değildir. Hele hele bir fantezi de değildir. 1982 Anayasası, 1961’in antidemokratik, darbeci anayasasından aldığı güç ve ilhamla, Türkiye’nin ayaklarına yeni prangalar olarak vurulmuş ve anayasanın kabul edildiği günün neredeyse ertesi gününden itibaren başta üniversitelerimiz olmak üzere her platformda yeni bir anayasa tartışılmıştır. Ümit ediyorum ki Türkiye yeni, özgürlükçü, katılımcı, kapsayıcı, çağdaş, milli, yerli bir anayasa yaparak, özellikle insan odaklı hak ve özgürlükleri geliştiren yeni bir anlayışla artık yeni bir anayasaya kavuşacaktır” diye konuştu. 

Kurtulmuş’a konuşmasının ardından Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar tarafından hediye, takdim edildi. Kurtulmuş, daha sonra Ankara Üniversitesi’nde profesörlüğe terfi eden öğretim üyelerine belgelerini verdi.

Etiketler: Numan Kurtulmuş
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Doç. Dr. Özçelik’ten, Bodrum’da su sıkıntısı uyarısı

Sonraki Haber

Bakan Güler, Romanya Savunma Bakanı ile görüştü

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

CHP Grup Başkanvekili Sevda Erdan Kılıç, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Fotoğraf:Ankara,(DHA)
Politika

CHP’li Kılıç: Çerçeve yasaya attığımız imza açık bir çek değil, tarihi bir sorumluluktur

6 Ağustos 2026
Politika

İletişim Başkanlığı: Terörsüz Türkiye ile kazanan 86 milyon olacak

6 Ağustos 2026
CHP'li Sarıbal: Çiftçi kaderiyle baş başa kalmış durumda
Politika

Orhan Sarıbal’dan iktidara tarım tepkisi: “Çiftçi kaderiyle baş başa bırakıldı”

6 Ağustos 2026
Bakan Fidan, Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani ile görüştü
Politika

Bakan Fidan, Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani ile görüştü

6 Ağustos 2026
Bakan Uraloğlu: 5G abone sayısı 4 ayda 44,5 milyona ulaştı
Politika

5G abone sayısı 4 ayda 44,5 milyona ulaştı

6 Ağustos 2026
Bakan Güler, KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu ile görüştü
Politika

Bakan Güler, KKTC Dışişleri Bakanı ile görüştü

6 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Bakan Güler, Romanya Savunma Bakanı ile görüştü

Bakan Güler, Romanya Savunma Bakanı ile görüştü

En Güncel Haberler

Dev vinç gemisi Saipem 7000' İstanbul Boğazı'ndan geçti
Gündem

Dev vinç gemisi Saipem 7000′ İstanbul Boğazı’ndan geçti

6 Ağustos 2026
Ertuğrul Özkök ifade vermek için adliyeye geldi
Öne Çıkan

Ertuğrul Özkök ifade vermek için adliyeye geldi

6 Ağustos 2026
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Polonya’da
Dış Haberler

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Polonya’da

6 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Tekerlekli sandalyeli genel cerrahın yaşam öyküsü Amerikan tıp dergisinde

6 Ağustos 2026
Yaşam

Gölde kaybolan kişinin cansız bedeni bulundu

6 Ağustos 2026
Yaşam

Tedavi edilen yaralı deniz kaplumbağası Kaan-19, 1 yıl sonra doğal yaşam ortamına bırakıldı

6 Ağustos 2026
Yaşam

Mahalle bazlı kentsel dönüşümde 17 Ağustos depreminin yıl dönümünde yıkım başlayacak

6 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Oyuncu ve Yazar Naci Adıgüzel: "Günde 1 Saatinizi Hayalini Kurduğunuz Hayatı İnşa Etmeye Ayırın"

Oyuncu ve Yazar Naci Adıgüzel: “Günde 1 saatinizi hayalini kurduğunuz hayatı inşa etmeye ayırın”

- Betül Fırat
6 Ağustos 2026

Oyuncu ve yazar Naci Adıgüzel, oyunculuk serüveninden yazarlığa, sanat anlayışından hayata bakışına kadar birçok konuda samimi açıklamalarda bulundu. Muhteşem Yüzyıl...

Güneş lekeleri kalıcı mı? Nasıl geçer? Ciltte oluşan lekeler hakkında bilinmesi gerekenler

Göz seyirmesi neden geçmez? Uzun süren göz kapağı atmasının olası nedenleri

Aç karnına kahve içmek zararlı mı? Bilimsel araştırmalar ne diyor?

Sosyal medya detoksu gerçekten işe yarıyor mu? Araştırmalar dikkat çeken sonuçlar ortaya koyuyor

Güncel Haber

Dev vinç gemisi Saipem 7000' İstanbul Boğazı'ndan geçti

Dev vinç gemisi Saipem 7000′ İstanbul Boğazı’ndan geçti

6 Ağustos 2026
Ertuğrul Özkök ifade vermek için adliyeye geldi

Ertuğrul Özkök ifade vermek için adliyeye geldi

6 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton