30 Mayıs 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Türkiye şu anda adeta yarı savaş halinde sayılır

Türkiye şu anda adeta yarı savaş halinde sayılır

Haberton - Haberton
2 Nisan 2026
- Politika
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Cumhuriyet Halk Partisi'nin seçim çağrısı yapmasının temelinde şu var; Cumhuriyet Halk Partisi köşeye sıkışmış vaziyette. Soruşturmalar, yolsuzluk iddiaları ve diğer gayri yasal davranışlara karşı yürütülen soruşturmalar var. Dolayısıyla bütün bu süreçlerden kurtulmak için ‘seçime gidelim, millet karar versin’ diyorlar. Bize göre Türkiye şu anda adeta yarı savaş halinde sayılır. Dolayısıyla bizim önce sükunete ihtiyacımız var” dedi.

Başkent Ankara Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı, önceki dönem Ankara milletvekili Nevzat Ceylan ve Yönetim Kurulu üyeleri, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’yi ziyaret etti. Destici, parti binasında gerçekleşen toplantının ardından açıklamada bulundu. Destici, “Tabii ki her siyasi parti, genel başkan ya da partinin kurumsal kimliği erken seçim çağrısı yapabilir. Yani bu Türkiye'de ilk defa yapılan bir çağrı değil. Ama Türkiye'nin şartları buna hazır mı? Dünya, coğrafyamızın şu anda yaşananlar buna hazır mı? Yani coğrafyamızda adeta kan gövdeyi götürürken, Amerika İsrail İran'a saldırırken, bu kadar savaş varken seçim yapılması bize göre doğru değil” diye konuştu.

Soruşturmalardan CHP’nin Olumsuz Etkilendiği Çok Net Ve Açık

Cumhuriyet Halk Partisi'nin seçim çağrısına ilişkin değerlendirmede bulunan Destici, “Böyle bir çağrı yapmasının temelinde ne var diye baktığımızda, bugün temelinde şu var; Cumhuriyet Halk Partisi köşeye sıkışmış vaziyette. Bu belediyelerle ilgili süren soruşturmalar, yolsuzluk iddiaları ve diğer gayri yasal davranışlara karşı yürütülen soruşturmalar var. Bu soruşturmalardan Cumhuriyet Halk Partisi'nin olumsuz etkilendiği çok net ve açık. Bir de şu anda hala yargıda devam eden bir süreçleri var. En son ara kararda ceza alanlar da oldu. Dolayısıyla bütün bu süreçlerden kurtulmak için ‘seçime gidelim, millet karar versin’ diyorlar. Oysa seçim başka bir şeydir. Ortada bir yolsuzluk, hırsızlık ya da gayri ahlaki bir davranış varsa buna hukuk bakar. Bize göre Türkiye şu anda adeta yarı savaş halinde sayılır. Bir taraftan Amerika, bir taraftan İsrail, diğer taraftan NATO, İran ve bölge ülkeleri. Bizden bu savaşı bitirmemizi bekleyen bir coğrafya var. Dolayısıyla Türkiye şu anda bu dengeyi gözetiyor, tarafsızlık anlamında. Ama bunu yaparken de İsrail'i de Amerika'yı da kınamaktan geri durmuyor. İslam ülkeleriyle birlikte orada bir liderlik yapıyor, bu savaşı durdurma adına. Dolayısıyla bizim önce sükunete ihtiyacımız var. Ülke olarak da, bölge olarak da. Tabii ki seçim demokrasinin bir gereğidir, olmazsa olmazıdır. Ama bize göre seçimler zamanında yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Coğrafyanın Ortak Bayramı Olarak Kutlanacaksa Elbette Kutlansın

Nevruz’un resmi tatil ilan edilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Destici, bunun bir Türk bayramı olduğunu söyleyerek, “Orta Asya’daki Türk devletlerine baktığımızda hepsi bunu baharın gelişi olarak kutlar. Anadolu’da da böyledir. Bu coğrafyada yaşayan diğer milletler ve etnik gruplar da bunu kutlayabilir. Buna da saygı duyarız. Ancak Nevruz’un bir terör örgütünün ya da onun siyasi uzantılarının propaganda gününe dönüştürülmesine karşıyız. On binlerce insanın olduğu kutlamalarda Türk bayrağının olmaması, bunun yerine başka bayrakların taşınması, terör örgütü sembollerinin ve mensuplarının posterlerinin yer alması kabul edilemez. Bu Nevruz kutlaması değildir; Nevruz’un kirletilmesidir. Nevruz bir terör örgütünün günü değildir. Eğer bu şekilde kullanılacaksa ilan edilmesin. Ama bu coğrafyanın ortak bayramı olarak kutlanacaksa elbette kutlansın. Ancak son yıllarda Nevruz denince akla terör örgütleri ve onların siyasi uzantıları geliyor. Bu da ciddi bir sorundur. Bu tür eylemlere müsaade edilmemelidir. Nitekim bunlarla ilgili soruşturmalar da devam etmektedir” diye konuştu.

Etiketler: AnkaraCHPİranİsrailNatoSavaşSeçimTerörTerör ÖrgütüTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Devamlı turnuvalarda olursak, ileriye dönük çok önemli işler yaparız diye düşünüyorum

Sonraki Haber

Doğum yapan kadın ile nikahsız yaşadığı kişi akrabalarının bıçaklı saldırısında yaralandı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Çiftçi: Bayramda yolları yalnızca denetlemiyor, aynı zamanda koruyoruz
Politika

Bayramda yolları yalnızca denetlemiyor, aynı zamanda koruyoruz

30 Mayıs 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a özel hazırlanan miğfer hediye edildi
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a özel hazırlanan miğfer hediye edildi

30 Mayıs 2026
İletişim Başkanı Duran: Fatih Sultan'ın açtığı bu yol, Cumhurbaşkanımızın 'Türkiye Yüzyılı' hedefiyle devam eden bir meşaledir
Politika

Fatih Sultan’ın açtığı bu yol, Cumhurbaşkanımızın ‘Türkiye Yüzyılı’ hedefiyle devam eden bir meşaledir

29 Mayıs 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbul'un fethinin 573. yıl dönümü paylaşımı
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İstanbul’un fethinin 573. yıl dönümü paylaşımı

29 Mayıs 2026
Burhanettin Duran, Solingen faciasında yaşamını yitirenleri andı
Politika

Burhanettin Duran, Solingen faciasında yaşamını yitirenleri andı

29 Mayıs 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde kıldı
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde kıldı

29 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Kırıkkale’de yapan kadın ile erkek arkadaşı, akrabalarının bıçaklı saldırısında yaralandı

Doğum yapan kadın ile nikahsız yaşadığı kişi akrabalarının bıçaklı saldırısında yaralandı

En Güncel Haberler

Bahçelievler'de son kurbanlıklar alıcısını bekliyor; çadırlar toplanmaya başladı
Öne Çıkan

Bahçelievler’de son kurbanlıklar alıcısını bekliyor; çadırlar toplanmaya başladı

30 Mayıs 2026
Trump'tan İran'la mutabakat toplantısı: Nihai karar verilmedi
Dış Haberler

Trump’tan İran’la mutabakat toplantısı: Nihai karar verilmedi

30 Mayıs 2026
Anadolu Otoyolu'nun Bolu geçişinde trafik yoğunluğu
Öne Çıkan

Tatilcilerin dönüşü başladı: Otoyollarda uzun araç kuyrukları oluştu

30 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Saros’un güzelliklerini paramotorla keşfediyorlar

30 Mayıs 2026
Yaşam

Van’ın leylakları kayıt altına alınıyor

30 Mayıs 2026
Yaşam

Doğuştan bedensel engelli Hanifi, azmiyle müdürlüğü kadar yükseldi

30 Mayıs 2026
Yaşam

Evde çıkan yangından, pencereye uzatılan merdivenle kurtarıldılar

30 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Ehliyetsiz sürücü polisten kaçtı, yakalanınca 'Benim hatam' dedi

Ehliyetsiz sürücü polisten kaçtı, yakalanınca ‘Benim hatam’ dedi

- Haberton
30 Mayıs 2026

Antalya'da polisin 'dur' ihtarına uymayıp kaçan sürücü, kısa süreli takibin ardından teslim oldu. Polisin verdiği suyla elini ve yüzünü yıkayan...

Çocuğumu seviyorum ama…: Koşullu sevginin görünmeyen etkileri

Estetik müdahaleler ne zaman bağımlılık haline gelir?

Kredi notu nedir ve nasıl yükseltilir?

Altın fiyatlarını en çok hangi faktörler etkiliyor?

Güncel Haber

Saros'un güzelliklerini paramotorla keşfediyorlar

Saros’un güzelliklerini paramotorla keşfediyorlar

30 Mayıs 2026
Bahçelievler'de son kurbanlıklar alıcısını bekliyor; çadırlar toplanmaya başladı

Bahçelievler’de son kurbanlıklar alıcısını bekliyor; çadırlar toplanmaya başladı

30 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton