25 Ekim 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Türkiye şu anda adeta yarı savaş halinde sayılır

Türkiye şu anda adeta yarı savaş halinde sayılır

Haberton - Haberton
2 Nisan 2026
- Politika
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Cumhuriyet Halk Partisi'nin seçim çağrısı yapmasının temelinde şu var; Cumhuriyet Halk Partisi köşeye sıkışmış vaziyette. Soruşturmalar, yolsuzluk iddiaları ve diğer gayri yasal davranışlara karşı yürütülen soruşturmalar var. Dolayısıyla bütün bu süreçlerden kurtulmak için ‘seçime gidelim, millet karar versin’ diyorlar. Bize göre Türkiye şu anda adeta yarı savaş halinde sayılır. Dolayısıyla bizim önce sükunete ihtiyacımız var” dedi.

Başkent Ankara Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı, önceki dönem Ankara milletvekili Nevzat Ceylan ve Yönetim Kurulu üyeleri, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’yi ziyaret etti. Destici, parti binasında gerçekleşen toplantının ardından açıklamada bulundu. Destici, “Tabii ki her siyasi parti, genel başkan ya da partinin kurumsal kimliği erken seçim çağrısı yapabilir. Yani bu Türkiye'de ilk defa yapılan bir çağrı değil. Ama Türkiye'nin şartları buna hazır mı? Dünya, coğrafyamızın şu anda yaşananlar buna hazır mı? Yani coğrafyamızda adeta kan gövdeyi götürürken, Amerika İsrail İran'a saldırırken, bu kadar savaş varken seçim yapılması bize göre doğru değil” diye konuştu.

Soruşturmalardan CHP’nin Olumsuz Etkilendiği Çok Net Ve Açık

Cumhuriyet Halk Partisi'nin seçim çağrısına ilişkin değerlendirmede bulunan Destici, “Böyle bir çağrı yapmasının temelinde ne var diye baktığımızda, bugün temelinde şu var; Cumhuriyet Halk Partisi köşeye sıkışmış vaziyette. Bu belediyelerle ilgili süren soruşturmalar, yolsuzluk iddiaları ve diğer gayri yasal davranışlara karşı yürütülen soruşturmalar var. Bu soruşturmalardan Cumhuriyet Halk Partisi'nin olumsuz etkilendiği çok net ve açık. Bir de şu anda hala yargıda devam eden bir süreçleri var. En son ara kararda ceza alanlar da oldu. Dolayısıyla bütün bu süreçlerden kurtulmak için ‘seçime gidelim, millet karar versin’ diyorlar. Oysa seçim başka bir şeydir. Ortada bir yolsuzluk, hırsızlık ya da gayri ahlaki bir davranış varsa buna hukuk bakar. Bize göre Türkiye şu anda adeta yarı savaş halinde sayılır. Bir taraftan Amerika, bir taraftan İsrail, diğer taraftan NATO, İran ve bölge ülkeleri. Bizden bu savaşı bitirmemizi bekleyen bir coğrafya var. Dolayısıyla Türkiye şu anda bu dengeyi gözetiyor, tarafsızlık anlamında. Ama bunu yaparken de İsrail'i de Amerika'yı da kınamaktan geri durmuyor. İslam ülkeleriyle birlikte orada bir liderlik yapıyor, bu savaşı durdurma adına. Dolayısıyla bizim önce sükunete ihtiyacımız var. Ülke olarak da, bölge olarak da. Tabii ki seçim demokrasinin bir gereğidir, olmazsa olmazıdır. Ama bize göre seçimler zamanında yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Coğrafyanın Ortak Bayramı Olarak Kutlanacaksa Elbette Kutlansın

Nevruz’un resmi tatil ilan edilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Destici, bunun bir Türk bayramı olduğunu söyleyerek, “Orta Asya’daki Türk devletlerine baktığımızda hepsi bunu baharın gelişi olarak kutlar. Anadolu’da da böyledir. Bu coğrafyada yaşayan diğer milletler ve etnik gruplar da bunu kutlayabilir. Buna da saygı duyarız. Ancak Nevruz’un bir terör örgütünün ya da onun siyasi uzantılarının propaganda gününe dönüştürülmesine karşıyız. On binlerce insanın olduğu kutlamalarda Türk bayrağının olmaması, bunun yerine başka bayrakların taşınması, terör örgütü sembollerinin ve mensuplarının posterlerinin yer alması kabul edilemez. Bu Nevruz kutlaması değildir; Nevruz’un kirletilmesidir. Nevruz bir terör örgütünün günü değildir. Eğer bu şekilde kullanılacaksa ilan edilmesin. Ama bu coğrafyanın ortak bayramı olarak kutlanacaksa elbette kutlansın. Ancak son yıllarda Nevruz denince akla terör örgütleri ve onların siyasi uzantıları geliyor. Bu da ciddi bir sorundur. Bu tür eylemlere müsaade edilmemelidir. Nitekim bunlarla ilgili soruşturmalar da devam etmektedir” diye konuştu.

Etiketler: AnkaraCHPİranİsrailNatoSavaşSeçimTerörTerör ÖrgütüTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Devamlı turnuvalarda olursak, ileriye dönük çok önemli işler yaparız diye düşünüyorum

Sonraki Haber

Doğum yapan kadın ile nikahsız yaşadığı kişi akrabalarının bıçaklı saldırısında yaralandı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Ersoy: Hedefimiz, her evladımızın aynı fırsatlara ulaşabilmesi
Politika

Bakan Ersoy: Hedefimiz, her evladımızın aynı fırsatlara ulaşabilmesi

25 Ekim 2026
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, elektriğini güneşten sağlıyor
Politika

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, elektriğini güneşten sağlıyor

25 Ekim 2026
Bakan Işıkhan’dan kamu çalışanlarına mesaj: "Hiçbir çalışanımızı mağdur etmeyeceğiz"
Politika

Bakan Işıkhan’dan kamu çalışanlarına mesaj: “Hiçbir çalışanımızı mağdur etmeyeceğiz”

25 Ekim 2026
TBMM'de bu hafta bütçe görüşmelerine devam edilecek
Politika

TBMM’de bu hafta bütçe görüşmelerine devam edilecek

25 Ekim 2026
YENİ Parti lideri Özgür Özel Manisa'dan seslendi: "Kötülüğe ve zorbalığa teslim olmayacağız"
Politika

YENİ Parti lideri Özgür Özel Manisa’dan seslendi: “Kötülüğe ve zorbalığa teslim olmayacağız”

25 Ekim 2026
Bakan Göktaş'tan '2026 Yılı Aile ve Çocuk Dostu Yapım ve Dizi Teşvik Ödülleri'ne ilişkin paylaşım
Politika

Bakan Göktaş ‘2026 Yılı Aile ve Çocuk Dostu Yapım ve Dizi Teşvik Ödülleri’ne başvuruların sürdüğünü duyurdu

25 Ekim 2026
Sonraki Haber
Kırıkkale’de yapan kadın ile erkek arkadaşı, akrabalarının bıçaklı saldırısında yaralandı

Doğum yapan kadın ile nikahsız yaşadığı kişi akrabalarının bıçaklı saldırısında yaralandı

En Güncel Haberler

MKE TOLGA, ilk kez savaş gemisine entegre edilerek hedeflerini imha etti
Yerel Haberler

MKE TOLGA, ilk kez savaş gemisine entegre edilerek hedeflerini imha etti

25 Ekim 2026
Brezilya'da halk, devlet başkanı seçiminin ikinci turu için sandık başına gitti
Dış Haberler

Brezilya’da halk, devlet başkanı seçiminin ikinci turu için sandık başına gitti

25 Ekim 2026
Bakan Ersoy: Hedefimiz, her evladımızın aynı fırsatlara ulaşabilmesi
Politika

Bakan Ersoy: Hedefimiz, her evladımızın aynı fırsatlara ulaşabilmesi

25 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Edirne’de Sırpsındığı Zaferi dolayısıyla 4 kilometrelik anma yürüyüşü yapıldı

25 Ekim 2026
Yaşam

Saros Körfezi’nde deniz ciğeri denizanası görüldü

25 Ekim 2026
Yaşam

Samsun’da Kızlan Yaylası, sonbahar renklerine büründü

25 Ekim 2026
Yaşam

Lastiği patlayan otomobildeki 3 adayı, KPSS’ye jandarma ekipleri yetiştirdi

25 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Antalya Körfezi'ndeki TURNAs-2026 Tatbikatı ile insansız sistemlerin gücü sergilendi

Antalya Körfezi’ndeki TURNAs-2026 Tatbikatı ile insansız sistemlerin gücü sergilendi

- Haberton
25 Ekim 2026

Antalya'da 18 gemi, 11 hava aracı, 17 savunma sanayi firmasına ait 41 sistem ve bin 300 personelin katıldığı TURNAs-2026 Tatbikatı'nın...

Türk cam sektörünün küresel gücü: Şişecam’ın 90 yıllık hikâyesi ve dünya pazarındaki yükselişi

Altın değerindeki baharat safranın bilinmeyen faydaları! Bilim insanları araştırıyor: Herkes için güvenli mi?

Dünya Çocuk Felci Günü: Bir zamanlar binlerce çocuğu felç ediyordu! 2026’da tehlike hâlâ devam ediyor

Türkiye’de sigara kullanımında alarm! Yeni yasaklar gündemde, bilim dünyasından peş peşe uyarılar

Güncel Haber

Edirne'de Sırpsındığı Zaferi dolayısıyla 4 kilometrelik anma yürüyüşü yapıldı

Edirne’de Sırpsındığı Zaferi dolayısıyla 4 kilometrelik anma yürüyüşü yapıldı

25 Ekim 2026
MKE TOLGA, ilk kez savaş gemisine entegre edilerek hedeflerini imha etti

MKE TOLGA, ilk kez savaş gemisine entegre edilerek hedeflerini imha etti

25 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton